Daydream de Niro "Davo"

Perustiedot

Rotu, sukupuoli Holsteininhevonen, ori
Säkäkorkeus, väri 170cm, musta
Syntymäpäivä 30.05.2017
Rekisterinumero VH20-044-0001
Koulutustaso 160cm, HeA
Kotitalli Team J&K
Omistaja Jenna S., VRL-00766
Kasvattaja / Maahantuoja De Niro Stud, Düsseldorf, Saksa / Jannica

Jälkeläiset
Ikääntyminen

♥ Ei vielä siitoskäytössä

Täytti 3 vuotta 30.05.2017 - Täytti 4 vuotta 30.01.2018 - Nyt 10 vuotias

Sukuselvitys

i. Denput de Niro
holst, m, 168cm

ii. Eindruck
holst, trt, 170cm

ie. Melli de Niro
holst, m, 168cm

e. Elfie
holst, rn, 170cm

ei. Equleus
holst, rn, 165cm

ee. Martha
holst, rn, 170cm

i. Denput de Niro on De Niro Studin kasvatteja Düsseldorfista Saksasta myöskin. Ori on musta, sukkajalkainen ja päätä koristaa kaunis tähti. 168-senttinen ori on rakenteeltaan korrekti ja palkittu useissa näyttelyissä BIS-sijalla sekä kantakirjattu II palkinnolle tiukkana tunnetussa holsteinerkantakirjassa. Ori on myös hyväksytty muutaman muun puoliverikantakirjan jalostukseen, mutta tähän mennessä sillä on ainoastaan holsteinkantakirjassa jälkeläisiä, näitä yhteensä kaksitoista, joista neljä tammaa ja kahdeksan oria. Kaikki jälkeläiset ovat aloittaneet kilpauraansa isän kavionjäljissä esteillä ja pärjänneet kivasti. Joukkoon mahtuu niin kisakonkareita kuin nuoria laatuarvostelulupauksiakin. Denput on luonteeltaan asiallinen, mutta innostuu esteillä ja astutustilanteissa melkoisesti, jonka vuoksi sitä käytetään yleensä vain siirtona tammoilla. Kesälaitumella se saa myös astua fiksukäytöksisiä tammoja vapaana yhden kuukauden ajan kasvattajallaan. Syksyllä haaremielämästä palattuaan orin kanssa on kuitenkin välillä melkoinen tahtojen taistelu, että se muistaa käyttäytyä fiksusti tammaseurassa kilpailutilanteissa. Denputin suku on puhtaasti holsteintaustainen, eikä siihen mahdu estepainotteisten kilpureiden lisäksi muita painotuksia lainkaan.

ii. Eindruck on rautias upealiikkeinen ori, joka on periyttänyt uhkean ulkomuodon lisäksi jälkeläisilleen hyvää kilpailupäätä ja kapasiteettia esteille. Estepainotteinen ori polveutuu estekantaoreista, eikä sen suvusta löydy kouluhevosia. 170-senttinen ori on ollut tykätty hyvän luonteensa vuoksi ja sillä on astutettu myös paljon pienikokoisia tammoja, joiden jälkeläisistä on lähes poikkeuksetta kasvanut emäänsä suurempia. Eindruckin omasta suvusta löytyy oikeinkin suurikokoisia hevosia, vaikka lähisuvun hevoset ovat olleet 170 sentin molemmin puolin. Hyvän luonteen ja sosiaaliset taidot omaava ori on toiminut kilpauransa jälkeen siitoksessa neljä kautta ja sillä on liki 50 jälkeläistä, joista suurin osa kilpailee esteillä isoissa luokissa.
ie. Melli de Niro on hieman tuntemattomampi nimi sukutauluissa eikä tammaa ole käytetty siitokseen kuin muutaman kerran pitkän kilpauran vuoksi, jota ei haluttu katkaista varsomisen vuoksi, vaan kaksi jälkeläistä on tehty kilpauran päätyttyä tamman ollessa jo hyvän ikäinen. Musta 168-senttinen tamma omaa hyvät liikkeet, mutta on kuitenkin tehnyt leipätyönsä esteratsastuksen parissa sijoittuen kaikkiaan nelisenkymmentä kertaa ja on palkittu estelaatuarvostelun III palkinnolla. Tamma tulee hyvästä suvusta, mutta sukulaisia ei ole kisatuloksista huolimatta käytetty kovin aktiivisesti holsteinjalostukseen, vaan enemmän muiden eurooppalaisten kantakirjojen. Melli on erittäin hyväluonteinen ja kantakirjattu III palkinnolle ensimmäisen varsansa jälkeen.

e. Elfie on tuontihevonen joka on syntyjään saksalainen, mutta ruunikko tamma on asunut suuren osan elämästään Puolassa ja Ruotsissa siitoskäytössä sekä kilpaillen. 170-senttinen holsteiner on monitoimihevonen, joka on kilpaillut esteiden lisäksi kouluratsastuksessa sekä polveutuu monipuolisesta suvusta, josta löytyy esteosaajien lisäksi yleispainotteisia koulussa ja valjakkoajossa kisanneita hevosia. Tamma on palkittu yleislaatuarvostelussa III palkinnolla ja sillä on esteiltä isoista luokista sijoituksia viisikymmentä. Elfie on varsonut Saksassa asuessaan yhden kerran ja tämän lisäksi sillä on peräti kahdeksan jälkeläistä ympäri Euroopan, jotka eivät ole holsteinkantakirjassa. Tamma on erittäin hyväluonteinen ja suorituskyvyn lisäksi siirtänytkin varsoilleen hyvää käsiteltävyyttä ja kisapäätä. Elfie on pärjännyt itse näyttelyissä hyvin ja varsat ovat myöskin näyttelypalkittuja, mahtuupa mukaan myös muutama kantakirjapalkittukin.

ei. Equleus on luonteeltaan utelias ja kiltti. Ruunikko ori edustaa holsteinkantakirjaa ja 165-senttinen estehevonen on kilpaillut, mutta nuorehkon ikänsä vuoksi ei orilla ole vielä sen suurempia saavutuksia suurkilpailuissa tai mestaruuksissa. Siitospuolella se sen sijaan on saanut nimeä jo mukavasti ja orilta löytyy jälkeläisiä viitisenkymmentä, joista vain viisi on muissa kantakirjoissa kuin holstein. Jälkeläiset ovat sen verran nuoria, ettei monikaan vielä ole kisakäyttöön sen kummemmin ehtinyt, mutta ne jotka kilpailevat ovat tehneet hyvää tulosta kyllä. Ori on pärjännyt hienosti myös näyttelykehässä ja jälkeläisistäkin löytyy näyttelymenestyjiä. Jatkoa kuitenkin vielä odotellaan, miten ori tulee pärjäämään uran loppuun asti. Tällä hetkellä Equleus ei ole siitoskäytössä, vaan keskittyy kilpailemiseen täysipainoisesti esteillä, mutta tulee varmasti vielä käyttöön myöhemmässä vaiheessa.
ee. Martha edustaa erinomaista holsteinsukua, josta löytyy estepuolen osaajia eniten, mutta myöskin koulu- ja kenttähevosia. Ruunikko 170-senttinen tamma on rakenteeltaan siro ja sitä onkin käytetty muutama kerta hyvän ja sporttisen rakenteen ansiosta kilpahevosjalostukseen täysiveristen kanssa, jolloin varsoille on saatu erinomaista lisäkestävyyttä esimerkiksi kenttälajeja varten. Ryhdikkäät varsat ovatkin pärjänneet kisojaan aloittaessa oikein hyvin, vaikka nuorehkon iän vuoksi ei niiden kokonaissijoituksista vielä osaakaan mitään sanoa. Näiden kahden kaverin lisäksi Marthalla on holsteinkantakirjassa yksi varsa, joka on kilpaillut pääpainoisesti esteillä ja lisäksi koulua. Marthalla itsellään on hyvin sijoituksia, esteiltä viisikymmentä. Pääasiassa tamma on kilpaillut isoja 150-160cm luokkia. Hyvärakenteinen tamma on kantakirjattu I palkinnolla ja lisäksi se on pärjännyt estelaatuarvostelussa II palkinnon verran saavutuksistaan. Näyttelysaavutuksistaan tamma on saanut myös muotovalion arvonimen.
Sukuselvitys © Jannica

Kilpailukalenteri

Sijoituksia ERJ:n alaisista kilpailuista yhteensä 00kpl, joista voittoja 00kpl.

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
00.00.2018 Talli ERJ 00cm 0./00
00.00.2018 Talli ERJ 00cm 0./00

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Valmennukset

01.04.2018, Valmentaja Jannica
Saksalaisori Davon ja Jennan valmennuksessa keskityttiin aluksi estekouluun oriin kokemattomuuden vuoksi. Tuontiorina saapunut kaveri oli hyvin kotiutunut Suomen jäätäviin olosuhteisiin ja alkanut nauttia kevätauringon tuomasta pörriäisestä. Ainakin siitä päätellen, että koko alkuverryttelyn ajan sen häntä pyöri kuin propelli laukan tahdissa. Huvittuneena seurasin tilanteen kehittymistä, joka sai väkisinkin punapään hymykuopat esiin. Jennaakin lähinnä nauratti Davon esiintyminen maneesin toisessa päässä työskentelevää tammaa kohtaan, joka ei ori-raukkaa edes huomannut mitenkään miesratsastajan käskyttäessä selässä kuin kenraali konsanaan. Davon suhteen kuitenkin oli selkään eksynyt hieman matalemman arvon omaava sotilas, joka kuitenkin mahtavalla mentaliteetilla ohjasi orin vaikeuksien kautta voittoon. Davo innostui hieman, kun tamma kulki alkuverkan jälkeen ohitse poistuessaan paikalta.

Hetken ajan olikin oripojalla plasmat sekaisin ja se olisi halunnut liittyä kaunokaisen seuraan huudellen pitkään tämän perään. Jonkin ajan kuluttua saatiin kuitenkin Davo palautettua maanpinnalle ja tähän estetehtävään, johon Jenna sitä epätoivon vimmalla yritti keskittää mokomien haihattelujen sijaan. Siinä kuitenkaan kovin hyvin onnistumatta, sillä Davo ei kertakaikkiaan voinut enää keskittyä mihinkään. Lopulta sen huomio saatiin vangittua tarpeeksi korkeisiin tehtäviin, joihin sen oli pakko keskittyä, mikäli meinasi ehjin jaloin toiselle puolelle päätyä. Aikanne neliosaista rataa hypättyänne alkoi oriista yllättäen kuoriutua estelahjat omaava mies. Toiseksi viimeinen kierros sujui jo todella hienosti, joten viimeiselle esteet nostettiin jo maksimitasolle. Sekään ei hyppäämään innostunutta Davoa hidastanut, vaan samalla innolla puskettiin yli niistäkin Jennan silmien loistaessa kuin safiirit esteeltä laskeuduttuaan. Hienoa suoritusta kerrakseen tänään, vaikka olosuhteet olivatkin hieman haasteelliset kevätkiimojen keskellä.

© Team J&K     |     Tämä on virtuaalihevonen     |
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus NM.
Kuvat: Van Uytert