Josefiina J&K "Jossu"

Perustiedot

Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, tamma
Säkäkorkeus, väri 100cm, tummanruunikko
Syntymäpäivä 09.03.2011
Rekisterinumero VH11-017-0426
Koulutustaso 70cm, HeB
Kotitalli Team J&K
Omistaja Jenna S., VRL-00766
Kasvattaja Team J&K

Jälkeläiset
Ikääntyminen


♥ Ei vielä siitoskäytössä.

Täytti 3 vuotta 09.03.2013 - Täytti 4 vuotta 09.08.2013 - Nyt 23 vuotias

Luonnekuvaus

Jossu on perusluonteeltaan ja -ilmeeltään hyvinkin nyrpeä. Tamma näyttää hapanta naamaa päivästä ja käsittelijästä riippumatta. Siitä huolimatta se on kuitenkin helppohoitoinen, sillä Jossu on myös hyvin laiska ja rauhaa rakastava poni. Voit harjata sitä tuntikausia Jossun todennäköisesti nukkuessa samalla. Mikäli sinulla kuitenkin sattuu olemaan ruokaa taskuissa tai näköpiirissä, on Jossu aikamoinen törkimys havitellessaan sitä mehukasta porkkananpalaa itselleen. Herkut kannattaa siis suosiolla antaa heti karsinaan tullessaan.

Ratsastaessa Jossu on ainakin alkuun aika laiska. Tämä tamma tekee kaikkensa, jotta pääsisi laistamaan työnteosta. Jossu tarvitsee siis todella napakan ratsastajan joka jaksaa määrätietoisesti käskeä tammaa töihin. Jossu on myös taitava huijaamaan ratsastajaansa, se herkästi on näennäisesti reipas mutta ei nostele jalkojaan kunnolla tai karkailee kuolaintuntumaa alas.

Kouluratsastus on edellä mainituista syistä johtuen hyvinkin haastavaa, kun pitäisi saada Jossu ensin laiskottelusta pois kantamaan itsensä ja ylipäätään liikkumaan eteenpäin. Jossu on kuitenkin, varsinkin hyvinä päivinä, oikea opetusmestari joten jos saat sen kuuliaiseksi ja reippaaksi, onnistuu myös kouluratsastus hienosti.

Esteistä Jossu innostuu. Se tosin myös esteradalla menee herkästi sieltä mistä aita on matalin, eli se joko kieltää, juoksee esteen ohitse tai hyppää huolimattomasti. Kuitenkin, mikäli ratsastaja on tarpeeksi napakka, Jossulta löytyy kapasiteettiä ja ponnua vaikka mihin. Tammalla on hyvä hyppytyyli silloin, kun se oikeasti yrittää.

Maastossa Jossu onkin sitten vähän helpompi. Se liikkuu virkeästi eteenpäin ja toimii niin johtohevosena kuin vaikkapa yksinkin. Joskus äkkiä eteen tulevat asiat, kuten mutkan takaa huristeleva traktori, saattaa olla jännä juttu, mutta silloinkin Jossu hetken puhistuaan tajuaa itsekin olleensa hölmö. Myös kärryiltä käsi tamma toimii hyvin.

Kisapaikalla Jossu on usein varsin säpäkkä, ja vieraissa paikoissa sen kanssa touhutessa saakin olla vähän varuillaan. Traileriin lastaus ja matkustaminen sujuu kuitenkin hyvin ja itse radalla Jossu on reippautensa puolesta usein helpompi kuin kotona.

Sukuselvitys

i. Ch Patrich v.d. Jewel
YLA2
ii. VIR MVA Ch Crowvalley Phoenix
YLA2, KTK-II, ERJ I
iii. Emil Ö
YLA-II, ERJ-IV
iie. VIR MVA Ch Brianna W
KTK-III, YLA-II, ERJ-IV
ie. Ch Wanessa FK
KRJ-I
iei. VIR MVA Ch Lucky Fellow
KTK-III, KRJ-II, YLA-III
iee. Wou's Chess
KRJ-III, VVJ-III, YLA-III
e. JW's Bey Helmin
ERJ-II, YLA3, SHLA-II
ei. Bye Benson
KTK-II, YLA2, ERJ-I
eii. Yager Meister
eie. Korall SWE
ERJ-III, YLA2
ee. VIR MVA Ch Helmiina
KTK III, ERJ I, YLA3
eei. Ch Skovdigets Startpaket
KTK III
eee. Sipulipussin Vilkutin

Jossun emä, JW's Bey Helmin asustelee Team J&K:ssa. Helmi on sydämeltään erittäin kiltti ja hurmaava shetlanninponi, jonka sydän vie esteradoille. Helmi on taitava esteponi, joka pienestä koostaan huolimatta pomppii jopa 70cm korkeiden esteiden yli. Helmki on yksinkertaisesti yksi ystävällisimmistä, mukavimmista, monipuolisimmista ja tietenkin suloisimmista poneista mitä olen koskaan tavannut! Tamman nimi ei siis ole kaukana leidin todellisesta luonteesta; tamma on sanalla sanoen Helmi!
Helmen isä, musta 102cm korkea Bye Benson, oma kasvattini on ulkonäöllään hurmaava shetlanninponi. Beniksi kutsuttu ori on luonteeltaan oriksi kovin kiltti ja mukava, jonka kanssa voivat touhuta ja ratsastaa. Monipuolinen Ben on kisannut ja sijoittunut tähän mennessä lähinnä esteillä kuuden sijoituksen verran, mutta myös näyttelyissä ja kouluratsastuksessa on ilmeisesti tarkoitus käydä.
Helmin isänisä Yager Meister on ruunikko, komea alle metrin korkuinen, 97 senttinen shetlanninponiori, joka on yleispainoitteisesti kisannut ja sijoittunut upeasti. Jakeksi kutsuttu ori on niittänyt menestystä KRJ:n alaisissa kisoissa 11 sijoituksen, ERJ:n alaisissa 17, VVJ:n alaisissa 8 ja KERJ:n alaissa kisoissa 3 sijoituksen verran, eli yhteensä 29 sijoitusta!
Yokun's Yentel on Belgiassa syntynyt, myös ruunikko 98cm korkea shetlanninponi, väritykseltään myös ruunikko.
Urban Cowgirl oli kuvankaunis voikko 97cm korkea tamma, joka kisasi valjakkoajossa jopa vaikealla tasolla.
Korall SWE on tummanruunikko yleispainotteinen, paljon kisannut 103cm tamma. Rallaksi kutsuttu poni on saavuttanut jopa 50 sijoitusta ERJ:n alaisissa kisoissa, sekä sijoittunut kolmessa cup:issa. Lisäksi tamma omaa KRJ:stä 17 (+ 2 KRJ-cup sij.), VVJ:stä 14 ja ponilaukoista kuusi sijoitusta, sekä on ilmoitettu ERJ:n laatuarvosteluun.
Helmen Isänemäisä Murell SWE oli ruotsalaista sukua oleva mustankirjava ori, joka kisasi lähinnä esteillä 70cm tasolla, vaikka omaa säkäkorkeutta löytyi vain 104cm.
Jossun emän, Helmen, Isänemänemä Karmen Q taas oli kimo 102cm korkea taas lähinnä kouluun painottunut tamma, joka siirtyi myöhemmin siitosuralle ja jätti jälkeensä yhteensä kahdeksan hienoa varsaa.
Helmen emä, eli Jossun emänemä, on rautias 101cm korkea Huvin Helmiina. Miinaksi kutsuttu erittäin paljon Helmen näköinen kaunis tamma on kisannut lähinnä estepainotteisena 50cm luokissa, mutta myös pari sijoitusta kouluratsastuksesta löytyy. Miinalta Helmi on perinyt varmaan myös paljon ystävällisestä ja mukavasta luonteestaan, jolla ei ennen tammaa ole vielä muita jälkeläisiä.
Skovdigets Startpaket on nyt jo edesmennyt aivan uskomattoman komea ruunikko, 103cm korkea, ja on saavuttanut champion arvonimen ja KTK-III palkinnon. Ketuksi kutsuttua ori on kuvailtu itsepäiseksi ja kuumahkoksi poniksi, joka jätti jälkeensä yhteensä neljä upeaa varsaa.
Ferdinand v Dwarsdijk on englantilaista sukua oleva tummanrautias shetlanninponi, jolta säkäkorkeutta löytyi 103cm. Ori oli luonteeltaan hieman ujo ja arka, vaikka ei tätä ominaisuutta jälkeläisilleen periyttänyt, toisin kuin kapasiteettiään.
Isabella v.d. Wectherholt oli valjakkopainotteinen rautias shetlanninponitamma, jolta löytyi säkäkorkeutta 102cm. Tamma oli rakenteellisesti hieno ja kantakirjattiinkin Englannissa I-palkinnolla.
Sipulipussin Vilkutin, vain Siniksi kutsuttu tummanrautias ja 102cm korkea tamma on myös upeasti kisakentillä menestynyt. Estepainotteinen tamma kisasi usemmassa kymmenessä kisassa ja sijoittui lähes kymmenessä, sekä sai yhteensä kuusi varsaa, neljä tammaa ja kuusi oria.
Helmen Emänemänisä Ceacar Patric oli myös väritykseltään tummanrautias 99cm korkea ori, joka on saanut paljon kehuja rakenteestaan ja rauhallisesta luonteestaan.
Helmen Emänemänemä Camomillan Kukkaiskeiju on suomalainen rautias vain 98cm korkea shetlanninponitamma, joka on lähinnä toiminut harrastusponina, sekä toisinaan kisannut helpoissa luokissa.

Jossun isä, Patrich v.d. Jewel eli Pate, on erittäin komea, säkäkorkeutta 99cm omaava ruunikko shetlanninponiori. Pate on ansainnut komealla ulkomuodollaan jo Ch-arvonimen, eikä muotovaliostakaan kaukana olla! Luonteeltaan Pate on erittäin ponimainen otus, sen lempipuuhaa onkin kaikenlaisten metkujen ja kepposten keksiminen. Ratsastaessa Pate on taas eteenpäinpyrkivä ja kuulolla pienimillekin avuille. Ratsastajan tosin täytyy olla napakkana alusta asti, sillä Pate taitaa myös vikuroimisen jalon taidon!
Paten isä, eli Jossun isänisä, on erittäin hieno, ruunikko ori, Crowvalley Phoenix, jota kutsutaan tuttujen kesken Paavoksi. Metrin korkuinen komistus on kilpaillut elämänsä aina useissa kilpailuissa ja menestynytkin hienosti, siitä ovat lukuisten sijoitusten lisäksi todistamassa hieno saavutukset mm. yleislaatuarvostelusta, estelaatuarvostelusta sekä kantakirjaan päästystä. Moitteettoman rakenteen omannut ori on myös menestynyt pelkissä näyttelyissä hienosti ja onkin muotovalio-yksilö. Rauhallinen ori kerkesi elämänsä aikana astumaan useita tammoja ja jälkeläisiä sillä onkin Paten lisäksi kahdeksan kappaletta.
Emil Ö on ruunikonpäistärikkö shetlanninponi-ori, jolta säkäkorkeutta löytyy 91 cm. Estepainotteinen pikkuponi hyppäsi hienosti jopa 60 cm ratoja, eikä se koulupuolellakaan mikään huonoin poni ollut. Jääräpäinen poni on palkittu toiselle palkinnolle yleislaatuarvostelussa sekä näyttelyissä herra on niittänyt myöski menestystä huimasti. Mainion menestyksensä ja rakenteensa ansiosta ori oli suosittu jalostuskäytössä, muta jälkeläisiä sille siunaantui kuitenkin vain viisi kappaletta.
Tulpandals Meldon on tummanruunikon värityksen omaava, 101 cm korkea valjakkoponi, joka on niittänyt menestystä niin valjakkoajossa kuin myös näyttelykehissä. Temperamenttinen ori on myös kantakirjattu toiselle palkinnolle. Jälkeläisiä tällä lähes täydellisellä orilla on hienot yhdeksän kappaletta, jotka kukin ovat painottunut eri lajeihin menestyen niissä.
Delaney S on mitä herttaisin, ruunikko shetlanninponi-tamma, jolta säkäkorkeutta löytyy 98 cm. Rauhallisen ja luotettavan luonteen omaava tamma on toiminut eräällä ratsastuskoululla opetusponina suurimman osan elämästään, mutta ennen sinne siirtymistään, tamma kilpaili seuratasolla melkoisen aktiivisesti koulua. Joitakin voittoja tamma sai, mutta suurempaa menestystä sen kanssa ei ikinä koettu. Jälkeläisiä tammalla on kuitenkin neljä kappaletta, viimeisin varsa asuukin emänsä kanssasamalla tallilla.
Brianna W oli 99 cm korkea punarautiaankirjava shetlanninponi-tamma, joka oli erittäin lempeä luonteeltaan, vaikkakin hieman jääräpäinen. Menestynyt superloikkija pomppi vaivatta ylitse jopa 80 cm esteistä. Tämä Tanskassa syntynyt tamma taisi myös helpot koululuokat, vaikkei niissä kilpaillutkaan kuin muutamia kertoja, estepuolella tama kilpaili huomattavasti aktiivisemmin ja saikin kerättyä melkoisen läjän palkintoja. Myös näyttelyissä tamma pärjäsi hienosti, jonka seurauksena tammasta kiinnostuttiin jalostuspiireissä. Omistaja ei tahtonut pienestä tammasta kuitenkaan varsakonetta ja valikoi isäehdokkaat tarkoin, jonka seurauksena tammalla on vain viisi jälkeläistä. Muotovalio-tamma on menestynyt myös muutamissa laatuarvosteluissa, joissä kävi elämänsä aikana.
AB Samson on tummanruunikko koulupuolen taitaja. Kokoa orilla oli 100 cm, mutta hienosti se lyhykäisine jalkoineen taiteili helpot luokat aluetasollakin kilpaillen. Ruunivoikko ori omasi myös hyvän rakenteen ja kiersikin muutamia näyttelyitä sen suuremmin menestyen kuitenkaan. Jälkeläisiä tällä hienolla esikantakirjatulla orilla on kahdeksan kappaletta.
Tummanruunikko Evangeline on ehkä parhain shetlanninponi-tamma kautta aikoijen. Yleispainotteinen tamma menestyi lajissa kuin lajissa hienosti ja rakenteellisestikin se hipoi täydellistyyttä. Pitkän kilpailu-uransa aikana tamma kerkesi starttaamaan sadoissa kisoissa, joista suurimmaksi osaksi sai palkinnon kotiin vietäväksi. Tamma on kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle lähes täysin pistein ja jälkeläisiäkin tällä kaunokaisella on kahdeksan kappaletta. Väritykseltään tamma on tummanruunikko, tietyssä valaistuksessa näyttäen jopa mustalta. Päässä ainoastaan muutaman karvan valkoinen tähdenaihe.
Paten emä eli Jossun isänemä, Wanessa FK, on mitä hienoin tamma tämäkin. Säkäkorkeutta siltä löytyy 89 cm, mutta se ei ole ollut esteenä hienolle uralle kouluradoilla. Useaan otteeseen menestynyt tamma on myös näytteyissä kerännyt hienoja palkintoja ja onkin saavuttanu Champion-arvonimen sekä kouluratsastuslaatuarvostelusta hienon ykköspalkinnon. Rautias tamma omaa pippurisen luonteen, mutta on kuitenkin erittäin rakastettava persoona, ponimainen kuvaa tätä todella hyvin. Hienosta suvusta tullut tamma on pyrkinyt jatkamaan sukuaan ja Paten lisäksi sillä on kaksi muuta varsaa.
Lucky Fellow oli erittäin hienosti menestynyt 91 cm korkea shetlanninponi-ori, joka kilpaili lähinnä kouluratsastuksen parissa. Hyvärakenteinen ori on kantakirjattu kolmannelle palkinnolle sekä yleslaatuarvostelussa se pärjäsi hienosti ja sai kolmannen palkinnon, kouluratsastusjaoksen laatuarvostelusa puolestaan se tempaisi itselleen hienosilla pisteillä toisen palkinnon. Hieman huomionhakuinen ori oli oikein mallikas kilpaponi, joka ei hätkähtänyt isompaakaan meteliä kilpailupaikoilla, ainoastaan tammat saivat hieman sen päätä kääntymään ja äänihuulia aukeamaan. Jo edesmenneellä komialla orilla jälkeläisiä on neljä kappaletta.
Autonomus on ruunivoikon värinen hieman kookkaampi shetlanninponi, korkeutta tällä oli 101 cm ja se on pärjännyt mukavasti kouluratsastuksen parissa. Loistavarakenteinen ori on kantakirjattu ykköspalkinnolle, joten eipä voi sanoa, että olisi huono yksilö kyseessä. Reipaan ja rauhallisen luonteen omannut ori toimi pitkän pätkän jalostuksessa ja jälkeläisiä sille jäikin 23 kappaletta. Ori kuoli 23-vuotiaana yllättäen vaikeaan ähkyyn.
Happiness puolestaan oli kaikkien lellikki, oikea kultakimpale luonteeltaan. Siitä ei voinut olla pitämättä. Hyvän rakenteen omannut pikkuponi omasi korkeutta 98 cm ja kilpaili lähinnä estekentillä, menestyenkin vielä. Väritykseltään Häpi oli voikko, jonka päätä oli koristamassa hieno, kapea piirto sekä suuret, ilmeikkäät silmät ystävällisen katseen kera. Ylväs tamma menestyin hienosti myös näyttelyiden parissa, joissa se kiersikin ahkerasti aikanaan. Kantakirjaan tammaa ei jostain syystä ikinä yritetty, vaikka sinne varmasti olisikin hyväksytty hyvin pistein. Tästä huolimatta tamma ehti varsoa elämäsä aikana lähemmäs 30 kertaa, joista seurauksena on 16 hienoa varsaa.
Paten emänemä on pikkuruinen, mutta sitäkin räväkämpi poni-tamma Wou's Chess. Tamma on syntynyt Iso-Britanniassa Woun siittolassa, josta se kuitenkin myytiin Fiktioon ollessaan melko nuori. Fiktiossa tamma sitten pääsi kilpailemaan valjakkoajon ja kouluratsastuksen parissa ja niittikin menestystä mukavissa määrin, jopa niin mukavasti, että kouluratsastuksen laatuarvostelussa sai kolmannen palkinnon, kuten myös valjakkoajon laatuarvostelussakin. Lisäksi tamma kävi pyörähtämässä yleislaatuarvostelussa, josta tuli myöskin kolmas palkinto. Mustankirjavalla tammalla korkeutta oli vain 80 cm ja jälkeläisiä se kerkesi elämänsä aikana saamaan kuusi kappaletta, jotka ovat kaikki todella hienoja monella tapaa.
Wou's Prince on oikea kuninkaallinen, mitä tahansa herra yrittääkään, se tekee sen lähes täydellisesti. Musta pikkuponi on kilpaillut lähes kaikki kilpailunsa valjakkopuolella ja sieltä menestystä onkin tuulut rutkasti, pokaaleja ja ruusukkeita, kahisevaa unohtamatta, on kaapit ja taskut täynnä. Kuuliainen poni omasi myös mitä loisteliaimman rakenteen ja näyttelykehistäkin irtosi ties mitä palkintoja siellä käydessään. Tämä täydellisyyttä hipova ori on kantakirjattu toiselle palkinnolle ja jälkeläisiä sillä on 34 kappaletta. Komea ori menehty valitettavasti melko nuorena suolisolmuun.
Wou's Girl on hieman ärhkäkkä persoona, tuntemattomille se ärhentelee menne ntullen, mutta muutaman kerran kun tamma nlähelle pääsee, huomaa hyvinkin pian sen olevan vain hieman pelokas. Kovan ulkokuoren alla on pieni ja pehmoinen poni, joka kaipaa hellyyttä niin paljon kuin sitä vain jaksetaan sille antaa. Koulukentillä tamma on startannut muutamia kertoja, sijoituksia ei juurikaan ole kertnyt, mutta kuitenkin voisi tammaa kehua taitavaksi. Myöskin estepuolella tamma on nähty pariin otteeseen, sieltä sijoituksiakin on saatu mutamia kappaleita. Girl on kantakirjattu kolmannelle palkinnolle ja jälkeläisiä tällä 83 cm korkealal pikkutammalla on kuusi kappaletta.
Sukuselvitys © Jenn., Nenna & Jenna S., kiitos!

Kilpailukalenteri

Sijoituksia KRJ:n alaisista kilpailuista yhteensä 44kpl, joista voittoja 8kpl.

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
28.04.2014 Rimeyard Haflingers KRJ Helppo C 2./100
28.04.2014 Rimeyard Haflingers KRJ Helppo B 2./100
21.04.2014 Jinbayne KRJ Helppo B 3./40
22.04.2014 Jinbayne KRJ Helppo B 6./40
05.05.2014 Fiktio KRJ Helppo C 1./40
13.05.2014 Fiktio KRJ Helppo C 4./40
16.05.2014 Haavelaakso KRJ Helppo B 3./30
24.05.2014 Haavelaakso KRJ Helppo B 1./30
25.05.2014 Hengenvaara KRJ Helppo C 2./30
01.06.2014 Havimäen ratsastuskoulu KRJ Helppo B 7./50
25.05.2014 Mörkövaara KRJ Helppo B 2./40
23.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo B 1./40
24.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo B 2./40
28.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo B 5./40
25.05.2014 O' Polo Warmbloods KRJ Helppo C 3./40
28.05.2014 O' Polo Warmbloods KRJ Helppo C 2./40
31.05.2014 O' Polo Warmbloods KRJ Helppo C 3./40
28.05.2014 Al Najya KRJ Helppo B 4./60
30.05.2014 Al Najya KRJ Helppo B 2./60
01.06.2014 Blackwoods KRJ Helppo B 4./30
27.05.2014 Pirunportti KRJ Helppo B 2./27
28.05.2014 Pirunportti KRJ Helppo B 1./27
26.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo C 2./40
27.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo B 5./40
01.06.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo B 5./40
04.06.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo C 1./40
06.06.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo B 3./40
07.06.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo B 6./40
08.06.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo B 6./40
12.06.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo B 6./40
14.06.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo B 3./40
27.05.2014 Casino Showjumpers KRJ Helppo B 5./40
08.06.2014 Casino Showjumpers KRJ Helppo B 1./40
09.06.2014 Casino Showjumpers KRJ Helppo B 1./40
13.06.2014 Casino Showjumpers KRJ Helppo B 5./40
11.06.2014 O'Polo Warmbloods KRJ Helppo C 5./40
20.09.2017 Runoratsut KRJ Helppo C 2./30
01.09.2017 Fiktio KRJ Helppo C 2./40
03.09.2017 Fiktio KRJ Helppo B 6./40
09.09.2017 Fiktio KRJ Helppo C 2./40
08.09.2017 Team J&K KRJ Helppo B 6./40
09.09.2017 Team J&K KRJ Helppo C 5./38
26.09.2017 Adina KRJ Helppo C 1./21
31.10.2017 KRJ-CUP KRJ Helppo C 13./215

Sijoituksia ERJ:n alaisista kilpailuista yhteensä 21kpl, joista voittoja 5kpl.

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
07.05.2014 Kadotetut Suomenhevoset ERJ 60cm 3./30
09.05.2014 Kadotetut Suomenhevoset ERJ 60cm 1./30
13.05.2014 Kadotetut Suomenhevoset ERJ 60cm 4./30
15.05.2014 Kadotetut Suomenhevoset ERJ 60cm 5./30
31.05.2014 Rumour Ponies ERJ-Cup ERJ 60cm 13./143
26.05.2014 Dark Side Trakehners ERJ 60cm 5./40
28.05.2014 Casino Showjumpers ERJ 70cm 2./30
30.05.2014 Casino Showjumpers ERJ 70cm 1./30
15.09.2014 Casino Showjumpers ERJ 70cm 2./30
19.09.2014 Casino Showjumpers ERJ 70cm 2./30
21.09.2016 Delicate ERJ 60cm 3./30
24.09.2016 Delicate ERJ 60cm 1./30
15.09.2016 SHLA-cup ERJ 60cm 3./12
29.10.2017 Juksula ERJ 70cm 2./46
22.12.2017 Ricotan Suomenhevoset ERJ 60cm 4./21
28.12.2017 Ricotan Suomenhevoset ERJ 60cm 3./30
29.12.2017 Ricotan Suomenhevoset ERJ 60cm 2./30
30.12.2017 Ricotan Suomenhevoset ERJ 60cm 1./30
01.12.2017 Koistila ERJ 60cm 1./47
19.12.2017 Koistila ERJ 60cm 2./47
25.12.2017 Koistila ERJ 60cm 4./47


Sijoituksia KERJ:n alaisista kilpailuista yhteensä 1kpl, joista voittoja yhteensä 1kpl.

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
04.05.2014 Littleness KERJ Aloittelijaluokka 1./9

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Valmennukset

♥ Jossun kanssa ei ole vielä käyty valmennuksissa.

Päiväkirjamerkinnät

07.04.2011, kirjoittajana Jenna S.
Tänään Helmi ja Jossu pääsevät toisen äidin ja tyttären kanssa samaan tarhaan. Pari päivää sitten connemaratamma Cecilia varsoi pienen tammavarsan nimeltä Sabina, ja tänään kaikki neljä pääsisivät yhdessä tarhaan. Suoritin asianomaisen loimituksen ja vein ensin Helmin ja Jossun isoimpaan tarhaamme. Sitten oli Cecilian ja Sabinan vuoro. Äidit tunsivatkin jo toisensa eivätkä vaikuttaneet mitenkään mustasukkaisilta varsoinsa. Jossu ja Sabina taas näyttivät tulevan samantien toimeen ja pian ne jo kirmailivatkin iloisena ympäri tarhaa jahdatessaan toisiaan takaa! Ai että tätä nuoruuden iloa, ihanaa!

13.03.2011, kirjoittajana Jenna S.
Herranjestas, tuntuu että Jossu kasvaa päivä päivältä isommaksi ja isommaksi! Eilen laitoin sille pehmustetun varsariimun ensimmäistä kertaa viideksi minuutiksi päähän, eikä se ollut oikein moksiskaan. Tänään aamulla riimu oli vauvan päässä jo puolituntia, sillä aikaa kun siivosin varsomiskarsinan. Koska pakkanen oli äkkiä lauhtunut jo pieneen plussakeliin, pääsisi tuore äiti ja tytär tänään ensimmäistä kertaa yhdessä pihalle. Päivällä, kun aurinko paistoi kirkkaana taivaalta, menin loimittamaan Helmin. Laitoin sille fleeceloimen selkään ja lähdin etsimään juuri pestyä varsaloimeamme. Loimi oli ehkä hiukan liian iso pikkuruiselle Jossulle, mutta eiköhän se mene! Jossu kavahti pariin otteeseen loimea, mutta kun laitoin sen mahdollisimman hitaasti päälle, antoi rohkea vauva asian olla. Eipä tämä varsa taida olla mistään kovin moksiskaan. Napsautin riimunnarun Helmin riimuun kiinni ja lähdin taluttamaan rouvaa pihalle. Jossu seurasi tiukasti emänsä kyljessä kiinni. Pihalla stoppasin hetkeksi ja annoin Jossun rauhassa tutustua uusiin tuoksuihin ja kirkkauteen. Pian kuitenkin jatkoimme matkaa lähimpään tarhaan, jossa on myös pihattokatos. Päästin Helmin irti ja heitin sille hiukan heinää matkaevääksi. Jossu pysy aluksi visusti äitinsä kyljessä kiinni, mutta alkoi pian varovaisesti ja hatarin askelin tutkia ympäristöään. Tunnin päästä ohitse kulkiessani huomasin varsan jo leikkivän täyttä päätä ja temuavan ympäri tarhaa. Kun parivaljakko oli ollut kolmisen tuntia pihalla ja ilta alkoi jo viiletä, päätin ottaa tammulit sisälle. Jossu olikin kovin väsynyt, sillä samantien kun olin saanut molemmilta loimet pois, se nukkui jo ketarat ojollaan olkien päällä. Ai että mikä suloinen otus!

10.03.2011, kirjoittajana Jenna S.
Aamulla ryntäsin tietysti ensimmäisenä katsomaan, miten uusi shettisvauvamme voi. Siellähän se jo tutkiskeli maailmaa uteliaana ja otti varovaisesti hataria askelia. Menin karsinaan tekemään tuttavuutta varsaan ja rapsuttelemaan Helmiä. Annoin Helmille aamuruoan ja aloin karsinassa istuskellessani miettimään varsalle nimeä. Sieltähän se putkahti! Tämä varsa olkoon nimeltään Josefiina J&K, eli Jossu. Jossu onkin oikein utelias tammavarsas, hyvä ettei syliin tullut! Kun Helmi oli syönyt, siirsin hetkeksi sekä Helmin että varsan hoitokarsinaan. Tyhjensin koko varsomiskarsinan puruista ja oljista, lakaisin ja pesin lattian, ruokakupin, juomakupin ja suolakiven. Laitoin paljon purua karsinan pohjalle ja päälle vielä reilusti olkia. Hiukan heinää nurkkaan lattialle jos Jossukin intoutuisi vähän maistelemaan ja loput heinistä Helmille heinäverkkoon. Ruokakuppiin laitoin hiukan extraporkkanoita tuoreelle äidille! Sitten talutin Helmin takaisin karsinaan ja Jossu konkeloitti perässä! Toivottavasti pakkaset pian lauhtuisivat, niin päästäisiin päästämään parivaljakkoa vähän tarhailemaankin!

09.03.2011, kirjoittajana Jenna S.
Huhhu! Kirjoitan tätä päiväkirjamerkintää nyt silmät kyynelissä ja kädet täristen. Aivan äskettäin autoin maailmaan uuden shetlanninponikasvattimme. Varsa tuli hiukan ennenaikaisena ja aivan yllättäen (edes Helmin nisät eivät olleet turvonneet), mutta pääsi onnellisesti maailmaan. Yhden varsan aikaisemmin varsonut Helmi hoiti koko synnytyksen aivan omatoimisesti meidän jännittäessä karsinan ulkopuolella. Ja mikä yllättävintä, ilman mitään mustasukkaisuuskohtauksia Helmi päästi meidät ja eläinlääkärin myös tutkimaan varsaa. Varsa oli täysin kunnossa! Helmi sai heinää ja porkkanoita karsinaansa rankan synnytyksen jälkeen ja nyt äiti ja tytär pääsivät onnellisena rauhoittumaan ja nukkumaan yönsä!

© Team J&K     |     Tämä on virtuaalihevonen     |
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus NM.
Kuvat: Keinumäki