etusivu
säännöt
valmennuskalenteri
Team J&K

Irtohypytystapahtuma 17.11.2013 2-3 vuotiaille varsoille!

Huomhuom! Suuret pahoittelut kommenttien täysin törkeästä viivästymisestä! Sen lisäksi, että kommentit tulevat todella myöhässä, onnistuin sotkemaan vielä ilmoittautumiset. Eli te kaksi henkilöä, jotka ilmoittauduitte ht.netin topikissa (joka sittemmin hukkunut ennenkuin ehdin ottaa osallistujia ylös), ilmoittakaa itsestänne sähköpostilla niin saadaan teillekin kommentit!

Kaikkien valmennuksien copyihin Jenna S. ja linkki osoitteeseen
http://metsuri.net/valmennustoiminta.html

Tervetuloa Team J&K:n valmennuskeskuksen järjestämään irtohypytystapahtumaan! Tapahtumassa seurataan tulevaisuuden estelupauksien hyppyjä ja liikkeitä. Samalla pääset juttelemaan muiden saman ikäisten varsojen omistajien kanssa ja kuulemaan kullan arvoisia vinkkejä!

Osallistuvan varsan täytyy olla 2-3 vuotias. Iän tulee löytyä sivuilta. Sivuilta tulee löytyä myös luonne ja/tai päiväkirjamerkintöjä joista selviää edes vähän varsan luonteenpiirteitä. Epäselvissä tapauksissa tarkasta osallistumisoikeus Jennalta. Tapahtumassa otetaan käsittelyyn yksi varsa kerrallaan, jota ensin irtojuoksutetaan ja sen jälkeen hypytetään kujassa. Kutakin varsaa on täytynyt hypyttää myös kotona, ettei tilanne vieraassa paikassa ole täysin uusi! Ilmoitathan osallistumisviestissä myös varsan kotihypytyskorkeuden. Tapahtumassa hypytyskorkeus jätetään hiukan pienemmäksi jotta saadaan varsalle positiivinen kokemus. Jokainen osallistuja saa lyhyen kommentin/palautteen tapahtuman sujuvuudesta sekä vinkkejä varsan jatkokoulutukseen.

Osallistumiset sähköpostiin osoitteeseen jenskizy@gmail.com. Muistathan ilmoittaa osallistumisessa ainakin ratsastajan nimen (se nimi, miksikä haluat itseäsi kutsuttavan valmennuksessa) sekä ratsun osoitteen, iän ja kotihypytystason. Valmennukseen mahtuu ensimmäiset viisi ilmoittautujaa. Huom! Team J&K:n kasvatit pääsevät mukaan valmennukseen, vaikka valmennus olisi muutoin jo täysi, mikäli ilmoittautuvat 01.11.2013 mennessä.

Osallistujat 3/5

Disa Sund - Sjöbackas Caravela (2v, kotona 110cm)
"Linneaa oli selvästi irtohypytetty myös kotona, sillä tamma ei ollut juoksuttaessa estekujasta moksiskaan, vaan paineli puomien yli innoissaan. Uusi paikka sen sijaan näytti vähän jännittävän, sillä tamma pälyili ympärilleen epäluuloisen näköisesti ja korskui äänekkäästi. Aloitimme pienillä esteillä ja Linnea tuli hyvin ja rauhallisesti kujaan. Se pyöristi hienosti selkäänsä ja hyppäsi pyöreitä, tasaisia hyppyjä. Korotin hyvillä mielin esteitä reilusti, kunnes pääsimme 90cm asti. Nyt alkoi jo Linneallakin olla kierroksia ja se tuli vähän turhan kaahottaen. Käskimme tamman vielä kerran kujaan ja nyt rauhoittelin sitä reilusti äänellä, tuloksena rauhallinen ja virheetön suoritus. Tähän on hyvä lopettaa, jotta nuorelle jää positiivinen mieli uudessa paikassa hyppäämisestä. Omistajalle annoin vinkiksi laittaa kotona kujaan myös vähän pelottavia esteitä, sillä tällainen normaali hypytys näytti olevan Linnealle jo ihan peace of cake. Erittäin hyväliikkeinen ja kaunis neiti!"

Liia - Roscoff Pheobus (3v, kotona 90cm)
"Topi olikin heti ensisilmäyksellä erittäin näyttävä oripoika! Se vaikutti alkuunsa hieman jäykähköltä ja liikkui tahmeasti lähinnä keskittyen enemmän ympäristöönsä kuin omistajaansa. Liia työskenteli orin kanssa kuitenkin tottuneesti ja mielestäni alkuverryttely irtona sujui oikein hyvin. Aloitimme pienistä ristikoista, jotka lähinnä ohjaavat oria hyppäämään juuri esteen keskeltä. Topi ei aluksi olisi meinannut millään mennä kujaan vaan teki parit täyskäännökset. Saimme sen kuitenkin ajettua esteille asti ja loppu sujuikin hienosti. Parien hyppyjen jälkeen Topi vapautui ja alkoi hypätä kuuliaisesti ja rauhallisesti. Ori ei juurikaan kerännyt ylimääräistä virtaa vaan keskittyi tehtäväänsä, mikä on mielestäni erittäin hyvä juttu! Loppuviimein Topi hyppäsi puhtaasti 80cm korkeat esteet ja se sai riittää. Topilla on hyvä ja rauhallinen hyppytyyli, uskon, että se kuljettaa esteratsastuksen saloihin vielä monen ratsastajan! Omistajaa kehottaisin aloittamaan jo verryttelyn työnteolla; paljon esimerkiksi siirtymisiä. Kuitenkin nuoren kanssa kannattaa vielä pitää työskentelyhetket lyhyinä ja lopettaa heti kun menee hyvin. Hienoa!"

Yogi - Cardinal Sin PB (3v, kotona 120cm)
"Pomo oli erittäin näyttävä, hieman uhkaavankin oloinen ori. Se tarkasteli ympäristöänsä koristen ja sinkoili sinne tänne välittämättä pätkääkään ihmisten omasta tilasta. Kehotin omistajaa aloittamaan heti alkuverryttelyt reippaalla tahdilla, jotta saataisiin Pomoa hieman maan pinnalle ja työskentelymoodiin. Ensimmäisen kerran Pomo meni kujaa kohden syöksähtäen mutta tekikin täyskäännöksen jonka jälkeen se olikin hankala saada ylipäätään oikeaan suuntaan ja sitten vielä kujaan. Onnistuimme kuin onnistuimmekin ja vihdoin Pomo hyppäsi. Ja hienosti hyppäsikin. Heti ensimmäisten hyppyjen jälkeen Pomo selkeästi innostui ja siitä kuoriutui selkeästi lahjakas ori. Aika pian nostin esteet 100cm ja pääsimme ihastelemaan oikein hyvää hyppytyyliä. Pomo tuli tarkasti esteelle ja hypätessään avasi hyvin takaa, joka on erittäin hyvä merkki! Hienoa!"