EST 2009
Team J&K

Henkilökunta

Jenna S.

Tallin omistaja, Jenna, on 35-vuotias kilparatsastaja. Hän kilpailee kansallisella tasolla niin este- kuin kouluratsastuksessakin -eikä kenttäratsastuskaan vieras laji ole. Hän on myös perehtynyt hevosten kasvatukseen ja johtaa koko Team J&K:ta. Jenna on kunnianhimoinen ja ahkera tallilainen, joka ei siedä hevosten huonoa hoitoa. Joidenkin mielestä Jenna vahtaa hevosten hoitoa ja ohjeiden noudattamista ärsyttävyyteen ja liiallisuuteen asti. Jenna on myös aikamoinen materialisti, eikä pihtaa rahojaan ostellessaan hevosille hienoja loimia ja tarvikkeita loimien ja tarvikkeiden perään. Tästä tallista tuskin löydät hevosta, jonka loimessa olisi reikä tai joka ei omistaisi vähintään viittä eri satulahuopaa. Tässä vaiheessa täytyykin mainita, että Jenna on saanut mittavan perinnön, jonka tuella alkoi aikoinaan rakentaa Teamia sellaiseksi, millainen se nyt on. Jenna asuu tallin läheisyydessä omakotitalossa miehensä ja kahden poikansa kanssa, sekä viettää tallilla kaiket päivät.

Ratsuttajat

Team J&K:lla on kolme eri ratsuttajaa, jotka ratsastavat ja kouluttavat Teamin hevosia. Koska hevosmäärä on iso, tarvitaan monta ratsuttajaa että ehditään ratsastamaan kaikki hevoset päivän aikana. Vaikka ratsuttajat eivät teekään tallilla juuri muuta kuin ratsastavat hevosia, täytyy heidänkin noudattaa tallin sääntöjä ja ohjeita. Niihin kuuluu, että ratsastaja itse varustaa ja hoitaa hevosensa ennen ja jälkeen ratsastuksen. Ratsuttajat eivät siis vain tule maneesiin, ratsasta, vaihda hevosta, ratsasta ja lähde kotiin. Meille Teamille ei palkata ratsuttajia ulkopuolisilta talleilta, vaan jokaisen ratsuttajan on täytynyt ensin tehdä täällä töitä talliapulaisena. Talliapulaisen hommasta lisää alempana. Ratsuttajat ovat siis ylennettyjä talliapulaisia ja jokaikisellä talliapulaisella on mahdollisuus saada ylennys (ja palkankorotus!) ratsuttajaksi.

Mariah

Mariah on 26-vuotias ilopilleri. Hän on asunut koko lapsuutensa Teamin läheisyydessä ja onkin 18-vuotiaasta asti työskennellyt meillä. Ensin vain käynyt tarkkailemassa toimiamme, sitten päässyt talliapulaiseksi ja lopulta, viisi vuotta sitten hän sai ylennyksen ratsuttajaksi. Mariah on tallin omistajan, Jennan, hyvä ystävä ja heidät näkeekin usein tallilla juoruamassa ja naureskelemassa. Mariahin laji on kouluratsastus mutta hän ratsuttaa usein myös estepainotteisia hevosia esteille. Hän on ratsulleen vaativa, mutta helläkätinen ja reilu. Mariah tulee hyvin toimeen herkkien hevosten kanssa ja hänellä on myös taito ratsastaa jukuripäisemmätkin ja kovasuisimmatkin hevoset avuille herkiksi ja yhteistyökykyisemmiksi.

Elisabeth

Elisabeth, 30v, on tallimme uusimpia tulokkaita. Hän muutti Saksasta Suomeen ja toi hevosensa meille Teamiin asumaan. Aluksi Elisabeth oli normaali yksityisenomistaja, mutta hänen vanhan kilpahevosensa kuoltua, jäi Elisabeth aluksi meille talliapulaiseksi. Pian, uskomattomien taitojensa vuoksi hän kuitenkin yleni ratsuttajaksi. Elisabeth on vaativan tason kouluratsastaja ja vastaa meillä pääosin myös nuorten kouluhevosten kouluttamisesta. Elisabethilla on kyky ratsastaa hevosta uskomattoman huomaamattomin avuin ja helpon näköisesti. Uskokaa pois, hänelle se varmasti myös on helppoa!

Jeanette

Jeanette, 43v, on tallin luottohenkilöitä. Jeanette oli mukana perustamassa Teamia ja auttoi Jennaa monesti muun muassa raha-asioissa ennen tämän perintöä. Jeanette on alunperin ruotsalaissyntyinen, sittemmin tosin vahvasti suomalaistunut nainen. Jeanettelta ei huumoria ja positiivista asennetta puutu! Löytäessäsi hänet mutalätäköstä kuulet silti varmasti jonkun hauskan vitsin. Jeanette on estepainotteinen ratsastaja ja onkin menestynyt vahvasti esteratsastuksessa kansallisella tasolla. Jeanetten vastuulla on siis pääösin estepainotteisten hevosten hyppyyttäminen ja kouluttaminen. Vaikka osaa tämä nainen ratsastaa kouluakin -tietysti!

Talliapulaiset

Talliapulaisen tehtäviin kuuluu kaikki mahdollinen ja he ovatkin ehdottomasti tallin kantava voima. Talliapulaiset auttavat ruokinnassa, karsinoiden siivoamisessa, muussa siivoamisessa, tarhojen ja muun tallin kunnon tarkistuksessa, hevosten pihalle viemisessä.. Talliapulaiset putsaavat hevosten varusteita, harjaavat hevosia, tarkistavat niiden kuntoa.. Lisäksi talliapulaiset myös ratsastavat hevosia. Talliapulaiset käyvät varsinkin maastoilemassa hevosten kanssa, juoksuttavat hevosia, käyvät taluttelemassa niitä, vahtivat niitä kävelytyskoneessa.. Talliapulaisille on myös suotu tärkeä tehtävä, joka valmistaa heitä myöhempään ratsuttajan uraansa. He ratsuttavat tallin pienimmät ponit, joilla muut eivät pysty päivittäin ratsastamaan. Lisäksi talliapulaiset saavat rahan lisäksi palkaksi töistään kerran viikkoon valmennuksen jollain hevosella joltain tallin ratsuttajalta. Mutta uskokaa pois, kyllä niitä töitä riittääkin, mistä sitä palkkaa maksetaan!

Susanna

Susanna on 19-vuotias kaunis neitokainen jolta ei urheilullisuutta puutu. Susannan parhaisiin puoliin kuuluu ehdottomasti iloisen ja sosiaalisen luonteen lisäksi armoton halu oppia. Susanna on aina kyselemässä ja utelemassa kaikkea ja hän nauttiikin seuratessaan ratsuttajien ratsastamista. Susanna kuuluu ehdottomasti tallin luottohenkilöihin, joka luultavasti pian saa ylennyksen ratsuttajaksi.. Susanna on erittäin taitava varsinkin nuorten ja taitamattomien hevosten kanssa ja hänen vastuulleen onkin suotu erityisesti nuorten hevosten maastoiluttaminen.

Jackie

Jackie on tallin naapurustossa asuva 52-vuotias nainen, joka rakastaa puuhailla tallilla. Jackie on erittäin taitava ratsastaja ja hän on ehdottomasti talliapulaisten keulahahmo. Jackieta on monta kertaa yritetty houkutella ratsuttajaksi, mutta omien sanojensa mukaan nainen nauttii enemmän puuhailusta tallilla kun ratsastamisesta ratsastamisen perään. Aamuvirkkuna Jackie haluaa ehdottomasti auttaa joka päivä aamutallissa, mikä muille ihmisille ei välttämättä ole se mieluisin homma. Jackie on ehdottoman rakastava ja pyytteetön ihminen, jolle varmasti kaikki tallin väestä uskoutuvat huolistaan!

Jonna

Jonna on ehdottomasti tallin rääväsuisin ihminen. Jonna on aina heittämässä härskiä läppää joka väliin, eikä välitä tallilla vierailevien vanhempien ihmisten nyrpistelevistä ilmeistä. Jonna on erittäin reipas ja menevä ihminen, hän on tuskin koskaan samassa paikassa viittä minuuttia kauempaa. Ainakaan hiljaa. Jos kaikki muut ihmiset ovat jossain, Jonna pistää radion päälle ja laulaa karmealla äänellään korkealta ja kovaa. Jonna on kuitenkin kaikkien mielestä ehdottoman symppis ja kaikkien onneksi hän kuitenkin tiukan paikan tullen osaa pitää suunsa kiinni silloin kun pitää. Jonna on erittäin taitava hevosten kanssa ja on usein mukana kisamatkoilla. Jonna rakastaa erityisesti maastoilua ja tallin siivoamista.

Martin

Martin on tallin omistajan Jennan poika. Martin on ratsastanut koko ikänsä, hän joutui hevosen selkään jo ennen kuin oppi kävelemään. Ja sen huomaa. Martin on luonnonlahjakkuus hevosten kanssa, kuin hevoskuiskaaja. Martin saattoi pienempänä istuskella keskellä kymmenpäistä laiduntavaa hevoslaumaa ja vain katselle tuntikausia niiden laumakäyttäytymistä. Vaikka Martin ei omaakaan vielä aikuisen fyysistä voimaa ja kuntoa, hän pärjää silti isompien ja raisuimpienkin orien kanssa. Ja sehän on vain hyvä asia. Martin on myös niittänyt mainetta jo kisoissakin, niin este- kuin kouluratsastuksessakin! Luonteeltaan Martin on hiukan hiljainen ja syrjäänvetäytyvä, mutta pysyy silti muiden hauskuuttelussa hyvin mukana!

Joona

Joona on tallin omistajan Jennan toinen poika. Joonakin on ratsastanut koko ikänsä, ja senkin todella huomaa. Joona pärjää erityisesti isojen ja vahvojen hevosten kanssa loistavasti, lyhyistä koivistaan huolimatta! Joona on ahkera tallipoika, hänen lempipuuhiinsa kuuluu karsinoiden siivoaminen ja varusteiden putsaus! Joona on ikäisekseen oikea rääväsuu, hän miltei voittaa tallin vanhemmatkin rääväsuut mennen tullen. Jenna onkin Joonan kanssa helisemässä aina välillä, poika kun ei ikinä edes pysy samassa paikassa kahta minuuttia pidempään!

Petteri

Petteri on 21-vuotias mies. Hän on pärjännyt uskomattoman hyvin kenttäratsastuksen saralla ja onkin pikkuhiljaa siirtymässä ratsuttajaksi ja sitä kautta kisaamaan kenttää hevosillamme. Petteri on oikea multitalentti, sillä hän lisäksi myös vuolee kengättömät hevosemme. Luonteeltaan Petteri on hieman omiin oloihinsa vetäytyvä, mutta kyllä hänestäkin juttua löytyy oikealla hetkellä.

Lisäksi talliapulaisiimme kuuluu korvaamattomat työntekijät Michelle, Nora, Pirjo sekä Hanna, joista emme ole vielä ehtineet tehdä kuvausta tälle sivulle.

VRL-00816

Virtuaalitalli / Virtuaalihevonen

© Team J&K 2019. Taustakuvan Gordon Dionne (CC BY-NC-SA 2.0)