J&K -kasvattivalmennus 31.03.2018


Info

♥  Valmennuspäivä on 31.03.2018 / VIP 29.03.2018
♥  Valmennuksen järjestää Team J&K:n valmennuskeskus / Valmentaja Jenna S. (VRL-00766)
♥  Valmennuksen taso on ratsukkokohtainen; lajina joko koulu- tai esteratsastus (ilmoitathan haluamasi lajin osallistumisessa)


Rajoitukset

♥  Valmennus on avoinna kaikille J&K -kasvateille
♥  Valmennukseen otetaan rajattomasti osallistujia
♥  Yhdeltä ratsastajalta/omistajalta neljä hevosta per valmennus
♥  Hevosen sivuilla oltava luonne/pätkä, josta ilmenee ainakin ratsastettavuus


Osallistuminen

♥  Osallistumiset sähköpostiin os. jenskizy@gmail.com
♥  Otsikoi Kasvattivalmennus
♥  Osallistu muodossa:

           Ratsastaja - <*a href="http://hevosen osoite">Hevosen nimi<*/a*><*br />
           (Poista tähti!)

Huom! Team J&K:n kasvatit pääsevät mukaan valmennuksiin ja muihin tapahtumiin, vaikka ne olisivatkin muutoin jo täysiä, mikäli he ilmoittautuvat kutsussa mainittuun määrä-aikaan mennessä!

Kaikkien valmennuksien yhteyteen on merkittävä valmentajaksi Jenna S. ja linkki osoitteeseen http://metsuri.net/valmennustoiminta.php. Kiitos!Osallistujat / Kommentit

Valmennnuksen kommentit myöhästyivät törkeästi, olen tästä erittäin pahoillani ja häpeissäni. Anteeksi pyynnön eleenä jokainen osallistuja saa ylimääräisen yksityisvalmennuksen valitsemallaan hevosella, ota yhteyttä sähköpostilla!

Mercy - Sabina J&K, kouluvalmennus

"Päivän ensimmäinen valmennettava oli ihana connemara Sally. Heti alkuverryttelyissä pistin merkille, että se on hienosti kehittynyt meiltä myyntinsä jälkeeen. Mercy ratsasti tammaa herkällä kädellä ja eleettömästi, tämä tuntui sopivan Sallylle hyvin. Alkuverryttelyissä kiinnitin huomiota ratsastajan istuntaan, apujen käytön ajoitukseen ja ratsun rentouteen. Tämän ratsukon kohdalla kaikki näistä toteutuivat hyvin. Kehotin Mercyä lyhentämään Sallya vielä hieman ja pyytämään siltä lennokkaampaa askellusta. Välikäyntien jälkeen kehotin ratsukkoa tulemaan ympärilleni keskiympyrälle. Tarkoituksena oli ympyrällä ensin ratsastaa laukka pyöriväksi ja sujuvaksi, sen jälkeen otettiin mukaan keskilaukan lisäksi koottua laukkaa, lisättyä laukkaa sekä näiden välillä siirtymiset. Sally tuntui kuumuvan hieman laukkatehtävistä, mutta Mercy ratsasti tammaa erittäin hyvin. Kehotin Mercyä pitämään pohkeet enemmän rauhassa ja ulko-ohjan paremmin tukena, tämän jälkeen tehtävien suoritus hipoi jo lähes täydellisyyttä, hienoa! Laukkatehtävien jälkeen hioimme vielä hieman avotaivutuksia ravissa uraa pitkin. Sally voisi olla hieman notkeampi varsinkin vasemmasta kyljestään, joten ratsukko sai sen vahvistamisen kotitehtäväkseen."

Liia - Bramante J&K, kouluvalmennus

"Olipas kiva nähdä Mäntti ratsastajineen pitkästä aikaa! Tämä parivaljakko onkin käynyt meidän valmennuksissa uskollisesti, mikä on ihanaa siinäkin mielessä, että näitä kahta on todella kiva valmentaa! Alkuverryttelyissä kiinnitin huomiota ratsastajan istuntaan, apujen käytön ajoitukseen ja ratsun rentouteen. Liian tasapaino ja istunta pysyivät koko ajan hyvänä Mäntin isoista liikkeistä huolimatta. Muistutin kuitenkin Liiaa pitämään hartiat rentona ja selän suorana ja hän kertoikin kärsivänsä välillä niska-hartia seudun ongelmista. Välikäyntien jälkeen kehotin ratsukkoa tulemaan ympärilleni keskiympyrälle. Tarkoituksena oli ympyrällä ensin ratsastaa laukka pyöriväksi ja sujuvaksi, sen jälkeen otettiin mukaan keskilaukan lisäksi koottua laukkaa, lisättyä laukkaa sekä näiden välillä siirtymiset. Oli hienoa huomata, kuinka Mäntille ongelmallinen laukka oli kehittynyt huimasti. Ratsukon työskentely näytti vaivattomalta ja lennokkaalta, hienoa! Laukkatehtävien jälkeen hioimme vielä hieman avotaivutuksia ravissa uraa pitkin. Koska tehtävä sujui heti hienosti, otimme mukaan vielä sulkutaivutukset sekä hieman temponvaihteluita ravin sisällä."

Liia - Silvester J&K, estevalmennus

"Ensimmäisenä estevalmennukseen saapui upea Silvester J&K. Orin omistajan kanssa puhuessa selvisi, että orin energisyyden ja häsläämisen kanssa on tehty isosti töitä ja selvitty voittajina ongelmasta. Ori on menestynyt upeasti kilpakentillä ja laatuarvosteluissa, eikä voi kasvattajana muuta kuin rintaa pörhistellä sydämen sulaessa ylpeydestä. Alkuverryttelyissä keskityttiin yksinkertaisiin asioihin: jarruun, kaasuun ja ohjaukseen. Tehtävinä tämä tarkoitti siirtymiä, tempon vaihteluita, kiemurauria ja voltteja. Vesteri työskenteli hyvännäköisesti, joskin tuntui hieman kuumenevan lukuisista siirtymistä. Ennen välikäyntejä otettiin vielä muutamat hypyt suoralla uralla pystyllä ja okserilla. Välikäyntien aikana aloin rakentamaan päivän tehtävää. Tehtävä alkaa kolmen esteen jumppasarjalla keskihalkaisijalla. Sarjan jälkeen tulee edelleen keskihalkaisijalla kaksi maapuomia, joiden väliin pysähdys, rauhoittuminen ja oikean laukan nosto. Sitten jatketaan kaarteeseen, jonka jälkeen halkaisijalla pysty, jonka jälkeen lyhyt sivu ja sen jälkeen taas halkaisijalla okseri, jonka jälkeen tullaan uudestaan kahden maapuomin väliin, jossa pysähdys ja rauhoittuminen. Ounastelin jo valmiiksi, että tämä tehtävä tuottaa Vesterille ongelmia ja oikein arvasinkin. Ori alkoi pureskella kuolainta ja protestoimaan ratsastajan pidätteitä oikein kunnolla. Hioimme ongelmaa ja yllättävän pian Vesteri alkoi kuin alkoikin suorittamaan tehtävää huomattavasti rauhallisemmin ja ratsastajan avuille vastaanottavaisempana. Loppuverryttelyt sisälsi istuntaharjoitteita ratsastajalle ja letkeää eteen-alas ravia ratsulle."

Nenna - Aislinn J&K, estevalmennus

"Seuraavana estevalmennusvuorossa oli ihana Aislinn, joka on käynyt omistajansa kanssa meillä useamminkin valmennettavana. Alkuverryttelyissä keskityttiin yksinkertaisiin asioihin: jarruun, kaasuun ja ohjaukseen. Tehtävinä tämä tarkoitti siirtymiä, tempon vaihteluita, kiemurauria ja voltteja. Aislinn näytti hieman vetelältä, vaikka ratsastaja ilmiselvästi tekikin töitä oikein olan takaa. Pari kunnon herättelytehtävää väliin ja johan alkoi sujua! Ennen välikäyntejä otettiin vielä muutamat hypyt suoralla uralla pystyllä ja okserilla. Välikäyntien aikana aloin rakentamaan päivän tehtävää. Tehtävä alkaa kolmen esteen jumppasarjalla keskihalkaisijalla. Sarjan jälkeen tulee edelleen keskihalkaisijalla kaksi maapuomia, joiden väliin pysähdys, rauhoittuminen ja oikean laukan nosto. Sitten jatketaan kaarteeseen, jonka jälkeen halkaisijalla pysty, jonka jälkeen lyhyt sivu ja sen jälkeen taas halkaisijalla okseri, jonka jälkeen tullaan uudestaan kahden maapuomin väliin, jossa pysähdys ja rauhoittuminen. Aislinn oli ehtinyt innostua jo verryttelyhypyistä sen verran, että vetelyys oli enää muisto vain. Esteet saivat tamman silmät kirkastumaa ja se kuuntelikin ratsastajaansa hienosti läpi loppuvalmennuksen. Pari lähestymistä oli harmillisesti hieman hutiloituja, jolloin tuli pudotuksia, mutta keskityttyämme paremmin huolelliseen lähestymiseen tämäkin ongelma katosi. Loppuverryttelyt sisälsi istuntaharjoitteita ratsastajalle ja letkeää eteen-alas ravia ratsulle.""

Veera R. - Lady Sparkle J&K, kouluvalmennus

"Seuraavana valmennusvuorossa olikin ihana connemaratamma Sparkle. Se mennä viipotti heti alkukäynneistä lähtien hirveää kyytiä eteenpäin kuin höyryjuna. Alkuverryttelyissä kiinnitin huomiota ratsastajan istuntaan, apujen käytön ajoitukseen ja ratsun rentouteen. Sparkle oli hieman jäykähkön oloinen ja lisäksi vastusti herkästi ratsastajan kättä höyryten aina vain lujempaa eteenpäin. Vähän liikkuvuutta kuolaimeen, rauhallinen mutta jämäkkä pohje sekä runsaasti siirtymiä. Johan alkoi tämäkin tamma pehmentyä ja tulla hienosti käden ja pohkeen väliin! Välikäyntien jälkeen kehotin ratsukkoa tulemaan ympärilleni keskiympyrälle. Tarkoituksena oli ympyrällä ensin ratsastaa laukka pyöriväksi ja sujuvaksi, sen jälkeen otettiin mukaan keskilaukan lisäksi koottua laukkaa, lisättyä laukkaa sekä näiden välillä siirtymiset. Sparkle oli selkeästi päässyt hyvään työskentelymoodiin ja tehtävä alkoi tältä parilta sujua nopeasti. Laukalta jäin kaipaamaan hieman parempaa poljentaa myös kootussa laukassa ja annoinkin siihen sopivia tehtäviä ratsukolle kotitreeneihin mietittäväksi. Laukkatehtävien jälkeen hioimme vielä hieman avotaivutuksia ravissa uraa pitkin."

reibili - Quasimodo J&K, kouluvalmennus

"Olipas ihana nähdä upeaa Simoa pitkästä aikaa! Simo on jäänyt mieleeni erittäin helposti koulutettavissa olevana varsana ja nykyisen omistajan mukaan se on edelleen rauhallinen ja mutkaton hevonen. Ja kyllähän sen jo kisakalenteristakin huomaa, että tämän kaverin kanssa homma sujuu! Alkuverryttelyissä kiinnitin huomiota ratsastajan istuntaan, apujen käytön ajoitukseen ja ratsun rentouteen. Simo kuunteli ratsastajaansa erittäin hienosti, eikä reibilin ihmeempiä tarvinnutkaan selässä tehdä. Välikäyntien jälkeen kehotin ratsukkoa tulemaan ympärilleni keskiympyrälle. Tarkoituksena oli ympyrällä ensin ratsastaa laukka pyöriväksi ja sujuvaksi, sen jälkeen otettiin mukaan keskilaukan lisäksi koottua laukkaa, lisättyä laukkaa sekä näiden välillä siirtymiset. Simo alkoi selkeästi vertyä kunnolla, sen askel piteni ja se alkoi hiota. Laukkatehtävät ei aiheuttaneet alussakaan suurempia ongelmia, joten pääsimme heti hiomaan pieniä yksityiskohtia paremmaksi ja paremmaksi. Lopulta ori otti takaosansa ihan kunnolla alle, mitä olin koko ajan kaivannutkin, ja vau miten hienolta ratsukon työskentely näytti! Laukkatehtävien jälkeen hioimme vielä hieman avotaivutuksia ravissa uraa pitkin. Koska tehtävä sujui heti hienosti, otimme mukaan vielä sulkutaivutukset sekä hieman temponvaihteluita ravin sisällä."

reibili - Complicated J&K, kouluvalmennus

"Reibilillä oli mukana valmennuksessa myös heti vieroituksen jälkeen meiltä uuteen kotiin myyty Kati. Olikin mielenkiintoista nähdä, millainen pienestä tammasta on tullut. Alkuverryttelyissä kiinnitin huomiota ratsastajan istuntaan, apujen käytön ajoitukseen ja ratsun rentouteen. Reibili antoi selkeästi Katin mielestä liikaa ja liian epäselviä apuja, minkä seurauksena tamman häntä viuhtoi kärttyisenä, eikä yksinkertaisistakaan tehtävistä meinannut tulla mitään. Rauhoitimme tilannetta hetkeksi ja keskityimme nimenomaan Reibilin istuntaan sekä apujen oikeaan käyttöön. Pikkuhiljaa tamma pehmeni silmissä ja alkoi tehdä töitä hyvännäköisesti. Välikäyntien jälkeen kehotin ratsukkoa tulemaan ympärilleni keskiympyrälle. Tarkoituksena oli ympyrällä ensin ratsastaa laukka pyöriväksi ja sujuvaksi, sen jälkeen otettiin mukaan keskilaukan lisäksi koottua laukkaa, lisättyä laukkaa sekä näiden välillä siirtymiset. Katilla oli hieno, loppuun asti hiottu tarmokas laukka, ja tämän ratsukon laukkatyöskentelyä oli muutenkin ilo seurata. Kehotin ratsastajaa ottamaan tammaa vielä hiukan lyhyemmäksi ja ratsastamaan pohkeella kohti ohjaa. Laukkatehtävien jälkeen hioimme vielä hieman avotaivutuksia ravissa uraa pitkin. Otimme mukaan vielä myös sulkutaivutuksia sekä hieman temponvaihteluita ravin sisällä."

reibili - Daisy Dianella J&K, kouluvalmennus

"Seuraavana vuorossa oli erittäin tammamaisen luonteen omaava Daisy. Daisy luimisteli ja vilautteli purukalustoaan muille hevosille heti ensisekunneista lähtien ja heti ohjien kokoamisen jälkeen kohdisti kiukkunsa ratsastajaansa. Alkuverryttelyissä kiinnitin huomiota ratsastajan istuntaan, apujen käytön ajoitukseen ja ratsun rentouteen. Myös Daisyn kanssa jouduttiin ongelmiin heti alkuverryttelyissä, sillä tamma ei olisi millään halunnut tehdä -no ei varmaan yhtään mitään. Hetki hetkeltä, ratsastajan pysyessä sinnikkäänä, Daisy alkoi tulla ohjan ja pohkeen väliin, eikä aikaakaan kun myös takapää tuli hyvin alle ja ratsukko jatkoi tehtäviä hyvässä muodossa koko ajan tehtävissä paremmin onnistuen. Välikäyntien jälkeen kehotin ratsukkoa tulemaan ympärilleni keskiympyrälle. Tarkoituksena oli ympyrällä ensin ratsastaa laukka pyöriväksi ja sujuvaksi, sen jälkeen otettiin mukaan keskilaukan lisäksi koottua laukkaa, lisättyä laukkaa sekä näiden välillä siirtymiset. Daisy oli selkeästi löytänyt työskentelymotivaationsa, eikä tehtävissä juurikaan ilmennyt ongelmia. Hieman tamma alkoi kuumentua varsinkin laukkaa lisätessä, mutta ratsastaja tunsi ratsunsa hyvin ja pysyi itse hienosti rauhallisena. Laukkatehtävien jälkeen hioimme vielä hieman avotaivutuksia ravissa uraa pitkin. Otimme mukaan vielä myös sulkutaivutuksia sekä hieman temponvaihteluita ravin sisällä."

Dimma - Wilson Chuck J&K, kouluvalmennus

"Seuraavana vuorossa oli aivan jumalaisen upea ori Wilson. Se ei paljoa muista ratsukoista välittänyt, vaan eteni rennosti ja varmasti ratsastajaansa kuunnellen. Alkuverryttelyissä kiinnitin huomiota ratsastajan istuntaan, apujen käytön ajoitukseen ja ratsun rentouteen. Wilson työskenteli niin tasaisesti ja varmasti, että pääsinkin kiusaamaan ratsastajaa oikein urakalla ja hän joutuikin ratsastamaan koko alkuverryttelyn ilman jalustimia minun hiillostaessa silmä kovana istuntaa seuraten. Välikäyntien jälkeen kehotin ratsukkoa tulemaan ympärilleni keskiympyrälle. Tarkoituksena oli ympyrällä ensin ratsastaa laukka pyöriväksi ja sujuvaksi, sen jälkeen otettiin mukaan keskilaukan lisäksi koottua laukkaa, lisättyä laukkaa sekä näiden välillä siirtymiset. Laukkatehtävissä, varsinkin kokoamisessa, Wilson väläytteli meille myös haastavuuttaan lentävän peräpään muodossa. Hieman lyhyempi muoto ja niin sanotusti ratsastajan henkinen yliote kuitenkin auttoivat ja kohta ori taas työskenteli kuin vettä vain. Laukkatehtävien jälkeen hioimme vielä hieman avotaivutuksia ravissa uraa pitkin. Otimme mukaan vielä myös sulkutaivutuksia sekä hieman temponvaihteluita ravin sisällä."

© Team J&K     |     Tämä on virtuaalitalli     |     This is a sim-game stable
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus NM.
Kuvat: PreciousBytes & rayand
Muut copyt täällä.