Esteratsastusvalmennus 30.10.2017


Info

♥  Valmennuspäivä on 30.10.2017 / VIP 29.10.2017
♥  Valmennuksen järjestää Team J&K:n valmennuskeskus / Valmentaja Jenna S. (VRL-00766)
♥  Valmennuksen taso on 100cm


Rajoitukset

♥  Valmenus on avoinna kaikille ratsukoille, joiden taso on vähintään 100cm
♥  Valmennukseen otetaan kaksi (2) osallistujaa
♥  Yhdeltä ratsastajalta/omistajalta yksi hevonen per valmennus
♥  Hevosen sivuilla oltava luonne, josta ilmenee ainakin ratsastettavuus


Osallistuminen

♥  Osallistumiset sähköpostiin os. jenskizy@gmail.com
♥  Otsikoi Esteratsastusvalmennus
♥  Osallistu muodossa:

           Ratsastaja - <*a href="http://hevosen osoite">Hevosen nimi<*/a*><*br />
           (Poista tähti!)

Huom! Team J&K:n kasvatit pääsevät mukaan valmennuksiin ja muihin tapahtumiin, vaikka ne olisivatkin muutoin jo täysiä, mikäli he ilmoittautuvat kutsussa mainittuun määrä-aikaan mennessä!

Kaikkien valmennuksien yhteyteen on merkittävä valmentajaksi Jenna S. ja linkki osoitteeseen http://metsuri.net/valmennustoiminta.php. Kiitos!Osallistujat / Kommentit

Crimis - Ruskankuva

"Tämän valmennuksen ensimmäinen ratsukko oli hieno suomenhevosori Ruska ratsastajansa Crimiksen kanssa. Kehotin ratsukkoa aloittamaan itsenäisen alkuverryttelyn, jota kuitenkin seuraisin koko ajan silmä kovana. Kehotin ottamaan verryttelyyn mukaan runsaasti voltteja ja taivutteluja, sekä hieman temponvaihteluita ravin sisällä. Ruskalla oli hyvä työmotivaatio ja se kuunteli alusta alkaen ratsastajaansa hyvin. Verryttelyjen jälkeen kehotin ratsukkoa tulemaan ympärilleni keskiympyrälle, ja nostamaan laukan. Koska hyvä laukka on tärkeintä esteradalla, aloittaisimme siitä. Tarkkailin ratsukon laukkaamista ja korjailin hieman ratsastajan istuntaa. Kehotin ottamaan mukaan temponvaihteluita, välillä vähän lyhyempää laukkaa ja välillä vähän pidempää. Seuraavaksi laitoin kolme puomia ympyrälle. Ensin ne tultiin normaalisti askeleella, sitten täytyi saada askelta lyhennettyä niin, että puomin väliin mahtui kaksi askelta. Tämä vaati pari kertaa ennen onnistumista. Välikäyntien aikana kokosin kentälle viiden esteen radan, jonka korkeudeksi jätin aluksi 60cm. Aloitimme hyppäämisen pitkällä sivulla olevalla okserilla. Tälle ratsukolle riitti pari verryttelyhyppyä, selkeästi kaksikko joka on työskennellyt pidempäänkin yhdessä! Seuraavaksi keskustelin ratsastajan kanssa siitä, miten rata kannattaa ratsastaa. Kuinka monta askelta mihin väliin ja mikä tie millekin esteelle. Sitten annoin luvan hypätä. Ensimmäinen kerta onnistui hienosti, joten nostin esteet 80cm korkeuteen. Kehotin ratsastajaa kokeilemaan tällä kertaa toista reittiä kolmannelle esteelle ja tunnustelemaan, kumpi olisi parempi tositilanteessa. Hypyt olivat varmoja ja laukan rytmi säilyi hienosti koko radan läpi, hyvä! Nostin esteet vielä 100cm korkuisiki. Nyt lähestyminen oli parissa kohtaa hieman huono, mistä syystä pari puomia tippui alas. Seuraava yritys sujui hyvin, rata oli puhdas ja kepeän näköinen, hyvä! Muistutin vielä kaikkia ratsastajia siitä, että ratsastajan tehtävä on tuoda hevonen esteelle niin, että sen on mahdollista hypätä, sekä hyvän laukan tärkeydestä esteradalla. Ne asiat kun on kunnossa, pärjää pitkälle. Kiitos valmennuksesta!"

Jannica - One More Party

"Seurasin silmä kovana Jannican ja Partyn alkuverryttelyjä. Työskentely näytti hieman laiskahkolta, mutta pääpiirteittäin hyvältä. Kehotin ottamaan verryttelyyn mukaan runsaasti voltteja ja taivutteluja, sekä hieman temponvaihteluita ravin sisällä. Party alkoi koko ajan selkeästi vertymään yhä paremmin ja paremmin, muistutin vielä ratsastajaa ottamaan tammaa kunnolla käden ja pohkeen väliin sekä pitämään takaosan aktiivisena. Verryttelyjen jälkeen kehotin ratsukkoa tulemaan ympärilleni keskiympyrälle, ja nostamaan laukan. Koska hyvä laukka on tärkeintä esteradalla, aloittaisimme siitä. Tarkkailin ratsukon laukkaamista ja korjailin hieman ratsastajan istuntaa. Kehotin ottamaan mukaan temponvaihteluita, välillä vähän lyhyempää laukkaa ja välillä vähän pidempää. Seuraavaksi laitoin kolme puomia ympyrälle. Ensin ne tultiin normaalisti askeleella, sitten täytyi saada askelta lyhennettyä niin, että puomin väliin mahtui kaksi askelta. Tämä ei meinannut onnistua millään. "Rauhallinen ja vakaa käsi, mutta silti rohkeat ja selkeät avut. No nyt, hyvä!" Välikäyntien aikana kokosin kentälle viiden esteen radan, jonka korkeudeksi jätin aluksi 60cm. Aloitimme hyppäämisen pitkällä sivulla olevalla okserilla. Party alkoi selkeästi innostua ja esteelle lähestyminen meni hieman kohellukseksi. Seuraavat hypyt olivat kuitenkin erittäin hyviä, tammalla on selkeästi hyvä hyppytekniikka. Seuraavaksi keskustelin ratsastajan kanssa siitä, miten rata kannattaa ratsastaa. Kuinka monta askelta mihin väliin ja mikä tie millekin esteelle. Sitten annoin luvan hypätä. Rata sujui pääpiirteittäin hyvin, mutta muistutin ratsastajaa olemaan hieman aktiivisemmin menossa mukana. Vaikka Party selkeästi osaa homman hyvin, täytyy ratsastajan olla kuitenkin se, joka hommaa ohjailee. Kehotin seuraavalla kerralla ratsatamaan sarjan useammalla askeleella. Tämä tuotti hieman hankaluuksia, sillä Party olisi halunnut pitää laukan pidempänä, mutta pienen hiomisen jälkeen tehtävä sujui hienosti, hyvä! Seuraavaksi nostin esteet 100cm korkeuteen ja edelleen rata sujui hienosti. Seuraavaksi oli vuorossa itsenäinen loppuverryttely. Muistutin vielä kaikkia ratsastajia siitä, että ratsastajan tehtävä on tuoda hevonen esteelle niin, että sen on mahdollista hypätä, sekä hyvän laukan tärkeydestä esteradalla. Ne asiat kun on kunnossa, pärjää pitkälle. Pääpiirteittäin erittäin sujuvaa ratsastusta, hienoa! Kiitos valmennuksesta!"

Nenna - Aislinn J&K

"Valmennuksen viimeinen ratsukko oli oma kasvattini Aislinn ratsastajansa Nennan kanssa. Oli mukava nähdä ponia ensimmäistä kertaa pitkään aikaan, ja alkuverryttelyt menikin pitkälti kuulumisten vaihdossa. Lopulta havahduin itse valmennukseen ja aloin seurailemaan ratsukon työskentelyä. Korjailin ratsastajan istuntaa hieman ja kehotin häntä ottamaan verryttelyyn mukaan runsaasti voltteja ja taivutteluja, sekä hieman temponvaihteluita ravin sisällä. Aislinn teki töitä hyvällä motivaatiolla, mutta oli hieman jäykkä ja vempula takaa. Muistutin ratsastajaa ottamaan ponia koko ajan enemmän ja enemmän käden ja pohkeen väliin, sisäpohkeella kohti ulko-ohjaa ja huolelliset taivuttelut kaarteissa. Verryttelyjen jälkeen kehotin ratsukkoa tulemaan ympärilleni keskiympyrälle, ja nostamaan laukan. Koska hyvä laukka on tärkeintä esteradalla, aloittaisimme siitä. Tarkkailin ratsukon laukkaamista ja korjailin hieman ratsastajan istuntaa. Kehotin ottamaan mukaan temponvaihteluita, välillä vähän lyhyempää laukkaa ja välillä vähän pidempää. Seuraavaksi laitoin kolme puomia ympyrälle. Ensin ne tultiin normaalisti askeleella, sitten täytyi saada askelta lyhennettyä niin, että puomin väliin mahtui kaksi askelta. Tämä sujui heti kerrasta hyvin, hienoa! Välikäyntien aikana kokosin kentälle viiden esteen radan, jonka korkeudeksi jätin aluksi 60cm. Aloitimme hyppäämisen pitkällä sivulla olevalla okserilla. Hypyt olivat aluksi hieman veteliä ja epäröiviä, mutta muutaman toiston jälkeen alkoi sujua. Sitten keskustelin ratsastajan kanssa siitä, miten rata kannattaa ratsastaa. Kuinka monta askelta mihin väliin ja mikä tie millekin esteelle. Radan ratsastus on tärkeää suunnitella tarkasti päässään aina ennen hyppäämistä. Sitten annoin luvan hypätä. Tästä ratsukosta huomasi, että he ovat selkästi hypänneet yhdessä paljon, sillä työskentely näytti eleettömältä ja hypyt keveiltä. Nostin esteet 100cm. Ensimmäisellä kerralla Aislinn heitti innostuessaan pari pukkia, joka aiheutti laukan rytmin rikkoontumisen ja sitä kautta huonot lähestymiset esteelle. Seuraavat kaksi rataa sujuivat kuitenkin erittäin hyvin, joten annoin ratsukolle luvan siirtyä itsenäiseen loppuverryttelyyn. Muistutin vielä kaikkia ratsastajia siitä, että ratsastajan tehtävä on tuoda hevonen esteelle niin, että sen on mahdollista hypätä, sekä hyvän laukan tärkeydestä esteradalla. Ne asiat kun on kunnossa, pärjää pitkälle. Olipas mukavaa nähdä pitkästä aikaa itse kasvattamaansa ponia ja Nennaa, kiitos valmennuksesta!"

© Team J&K     |     Tämä on virtuaalitalli     |     This is a sim-game stable
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus NM.
Kuvat: PreciousBytes & rayand
Muut copyt täällä.