Kouluratsastusvalmennus 23.10.2017


Info

♥  Valmennuspäivä on 23.10.2017 / VIP 22.10.2017
♥  Valmennuksen järjestää Team J&K:n valmennuskeskus / Valmentaja Jenna S. (VRL-00766)
♥  Valmennuksen taso on Vaativa B


Rajoitukset

♥  Valmenus on avoinna kaikille ratsukoille, joiden taso on vähintään Vaativa B
♥  Valmennukseen otetaan kaksi (2) osallistujaa
♥  Yhdeltä ratsastajalta/omistajalta yksi hevonen per valmennus
♥  Hevosen sivuilla oltava luonne, josta ilmenee ainakin ratsastettavuus


Osallistuminen

♥  Osallistumiset sähköpostiin os. jenskizy@gmail.com
♥  Otsikoi Kouluratsastusvalmennus
♥  Osallistu muodossa:

           Ratsastaja - <*a href="http://hevosen osoite">Hevosen nimi<*/a*><*br />
           (Poista tähti!)

Huom! Team J&K:n kasvatit pääsevät mukaan valmennuksiin ja muihin tapahtumiin, vaikka ne olisivatkin muutoin jo täysiä, mikäli he ilmoittautuvat kutsussa mainittuun määrä-aikaan mennessä!

Kaikkien valmennuksien yhteyteen on merkittävä valmentajaksi Jenna S. ja linkki osoitteeseen http://metsuri.net/valmennustoiminta.php. Kiitos!Osallistujat / Kommentit

meea - Kaunon Haavehelinä

"Kaunis suomenhevos tamma taapersi unealiaana ympäri maneesia, vaikka ratsastaja sitkeästi yritti saada sitä ripeämmin liikkelle. Ratsastaja kertoikin minulle, että tamman verryttely on aina yhtä tuskaa. Niimpä päätin heittää alkuperäisen suunnitelmani alkuverryttelystä romukoppaan, ja kehotin ratsastajaa ottamaan heti alkukäyntien jälkeen laukan. Tarkoituksena oli ratsastaa mahdollisimman reipasta laukkaa ympäri maneesia ja pikkuhiljaa ottaa mukaan isoja kaarevia uria ja ympyröitä. Alkuun Helinän laukkakin oli erittäin maahan sidottua ja tahmaista, mutta pikkuhiljaa, ratsastaen ähkiessä punaisena selässä, alkoi tältäkin tammalta löytyä se takapään moottori. Niimpä pääsimme aloittamaan valmennuksen kuten suunnitelinkin. Aluksi kehotin ratsastajaa verryttelemään ravissa ja ottamaan pian mukaan temponvaihtelut kootun ravin ja lisätyn ravin välissä, sekä lisäämään sinne väliin pysähdyksiä ja peruutuksia. Pikkuhiljaa vaikeampia siirtymisiä, esimerkiksi suoraan peruutuksesta lisättyyn raviin ja siitä pysähdykseen jonka jälkeen koottu ravi. Ja kun tämä sujuu, niin mukaan myös avo- ja sulkutaivutukset ravissa. Hetki hetkeltä ratsukon työskentely alkoi näyttää kevyemmältä ja eleettömämmältä, hienoa! Seuraavaksi oli vuorossa laukkatyöskentely, ja koska laukka tuli verryteltyä jo heti alussa, pääsimme siirtymään laukanvaihtoihin. Alkuun isolla kahdeksikolla yksi vaihto kerrallaan ja tämän sujuessa siirryimme keskihalkaisijalla vaihtoihin kolmen askeleen välein koko suoran verran. Tämä alkoi tuottaa jo hieman hankaluuksia. Muistutin ratsastajaa huolellisista valmisteluista ja varmistamaan, että tamma on tekee kunnolla töitä takapäällään jo ennen vaihtojen aloittamista. Kohta tämäkin alkoi näyttää jo oikein hyvältä, hienoa! Lopuksi keskityimme vielä hetken käyntityöskentelyyn, johon sisältyi koottu käynti, lisätty käynti ja takaosakäännökset. Helinän koottu käynti muistutti aluksi vain flegmaattista matelua, mutta hieman napakammat avut ratsastajalta ja ihan vähäsen lyhyempi kokoamisaste helpotti siihen ongelmaan. Sitten ratsukko saikin siirtyä itsenäiseen loppuverryttelyyn. Kaiken kaikkiaan mielestäni oikein onnistunut valmennus, kiitos!"

Isla - Tähtimosaiikki

"Päivän toinen valmennettavani olikin erittäin reippaan oloinen suomenhevos ori Mosku. Sen alkukäynnit oli kummallinen sekoitus kiirehtivää käyntiä ja töpöttävää puoliravia. Niimpä aika pian kehotin ratsastajaa kokoamaan ohjat ja aloitimme alkuverryttelyn. Muistutin ratsastajaa heti alusta alkaen pitämään orin tiukasti käden ja pohkeen välissä, jotta saadaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa kaikki orin energia keskitettyä työntekoon ja erityisesti takajalkojen moottoriin. Aloitimme ravityöskentelyllä ja kehotin ratsastajaa ottamaan pian mukaan temponvaihtelut kootun ravin ja lisätyn ravin välissä, sekä lisäämään sinne väliin pysähdyksiä ja peruutuksia. Pikkuhiljaa vaikeampia siirtymisiä, esimerkiksi suoraan peruutuksesta lisättyyn raviin ja siitä pysähdykseen jonka jälkeen koottu ravi. Ja kun tämä sujuu, niin mukaan myös avo- ja sulkutaivutukset ravissa. Alkuun ratsukon touhu näytti lähes kaoottiselta sähläämiseltä. Muistutin miljoonista puolipidätteistä, mutta kuitenkin rauhallisesta kädestä. Ei pidä lähteä orin sähläämiseen mukaan, vaan osoittaa sille, että nyt tehdään töitä ja keskitytään. Pikkuhiljaa työskentely alkoi näyttää koko ajan paremmalta ja paremmalta, hienoa! Seuraavaksi oli vuorossa laukkatyöskentely, mutta kehotin ratsastajaa ensin verryttelemään laukan kevyessä istunnassa ympäri maneesia ja pikkuhiljaa lisäämään mukaan myös kaarevia uria ja isoja ympyröitä. Tässä vaiheessa voi myös antaa orin hieman kaahottaakin, kunhan moottori pysyy takana ja etuosa keveänä. Sitten siirryimme laukanvaihtoihin. Alkuun isolla kahdeksikolla yksi vaihto kerrallaan ja tämän sujuessa siirryimme keskihalkaisijalla vaihtoihin kolmen askeleen välein koko suoran verran. Aluksi vaihdot olivat puhtaita, mutta hieman kiireisiä. Muistutin ratsastajaa valmistelemaan vaihdot kunnolla, vaikka hieman rohkeampikin puolipidäte ennen vaihtoa, jotta saadaan se vaihto lähtemään oikeasti takapäästä. Pian ratsukon työskentely alkoi näyttää erinomaisen hyvältä, hyvä! Lopuksi keskityimme vielä hetken käyntityöskentelyyn, johon sisältyi koottu käynti, lisätty käynti ja takaosakäännökset. Mosku alkoi olla erittäin hyvässä vireessä ja kuunteli ratsastajaa todella keskittyneesti. Niimpä käyntityöskentelyssä ei ollut minkäänlaista ongelmaa, erityisesti koottu käynti oli heti alusta alkaen erittäin hyvän näköistä. Sen jälkeen olikin vuoro siirtyä itsenäisiin loppuverryttelyihin. Erittäin onnistunut valmennus, kiitos!"

© Team J&K     |     Tämä on virtuaalitalli     |     This is a sim-game stable
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus NM.
Kuvat: PreciousBytes & rayand
Muut copyt täällä.