Kouluratsastusvalmennus 01.09.2017


Info

♥  Valmennuspäivä on 01.09.2017 / VIP 31.08.2017
♥  Valmennuksen järjestää Team J&K:n valmennuskeskus / Valmentaja Jenna S. (VRL-00766)
♥  Valmennuksen taso on Helppo A


Rajoitukset

♥  Valmenus on avoinna kaikille ratsukoille, joiden taso on vähintään Helppo A
♥  Valmennukseen otetaan neljä (4) osallistujaa
♥  Yhdeltä ratsastajalta/omistajalta yksi hevonen per valmennus
♥  Hevosen sivuilla oltava luonne, josta ilmenee ainakin ratsastettavuus


Osallistuminen

♥  Osallistumiset sähköpostiin os. jenskizy@gmail.com
♥  Otsikoi Kouluratsastusvalmennus
♥  Osallistu muodossa:

           Ratsastaja - <*a href="http://hevosen osoite">Hevosen nimi<*/a*><*br />
           (Poista tähti!)

Huom! Team J&K:n kasvatit pääsevät mukaan valmennuksiin ja muihin tapahtumiin, vaikka ne olisivatkin muutoin jo täysiä, mikäli he ilmoittautuvat kutsussa mainittuun määrä-aikaan mennessä!

Kaikkien valmennuksien yhteyteen on merkittävä valmentajaksi Jenna S. ja linkki osoitteeseen http://metsuri.net/valmennustoiminta.php. Kiitos!Osallistujat / Kommentit

Otterley - Harlequin Wolf

"Tämän päivän valmennuksen yksi ratsuista oli reipas puoliveritamma Quinn. Tamma oli jo alkuverryttelyissä varsinainen höyryjuna, mutta ratsastaja osasi hyvin rauhoitella sitä. Pyysin ratsastajia aloittamaan itsenäisen alkuverryttelyn, mutta sisällyttämään siihen siirtymiä kootusta ravista lisättyyn raviin, kiemurauria sekä mahdollisimman paljon taivutuksia. Quinnin lisätty ravi oli alusta alkaen upean näköistä, mutta kokoaminen tuotti ongelmia. Välillä tamma pakeni kuolaintuntumaa liian alas, jolloin kulku oli aivan liian etupainoista. Kehotin ratsastajaa olemaan hieman hellempi kädellä ja lähtemään liikkelle ihan pienestä kokoamisesta, kiitokset ja taas uudelleen. Pikkuhiljaa koottu ravikin näytti paremmalta. Seuraavaksi otin ratsukon kerrallaan toiselle pääty-ympyrälle ympärilleni. Tehtävänä oli ratsastaa puoli ympyrää koottua laukkaa ja puoli ympyrää keskilaukkaa. Tässä tehtävässä Quinnilla oli ongelmia sekä keskilaukan että kootun laukan suhteen. Pienillä muutoksilla tehtävä alkoi kuitenkin nopeasti sujua ja toiseen suuntaan kulku näytti heti oikein hyvältä."

Jere - Vähäpellon Lumiroisto

"Tämän päivän valmennuksen yksi ratsuista oli aivan upean näköinen suomenhevosori Roki. Roki nimenä toi mieleeni ystäväni edesmenneen labbiskoiran ja jollain tavalla tämä ori muistutti kyseistä koiraa yllättävän paljon. Havainto huvitti minua, ja jouduin hetken aikaa oikein keskittymään saadakseni mielikuvan pois päästäni. Roki ratsastajineen vaikutti heti alusta alkaen harmoniselta ratsukolta. Heistä näki, että yhteisiä kilometrejä on takana paljon. Pyysin ratsastajia aloittamaan itsenäisen alkuverryttelyn, mutta sisällyttämään siihen siirtymiä kootusta ravista lisättyyn raviin, kiemurauria sekä mahdollisimman paljon taivutuksia. Roki oli aluksi erittäin jäykän oloinen. Kehotin ratsastajaa aloittamaan ihan pienillä temponvaihteluilla ja keskittymään enemmän orin taivuttelemiseen kiemuraurilla ja runsailla suunnanvaihdoilla. Pikkuhiljaa meno alkoi näyttää elastisemmalta ja kohta Roki esittelikin lyhyen, mutta upean pätkän lisättyä ravia. Ratsastajalla tosin oli vaikeuksia pysyä selässä tässä kohtaa! Seuraavaksi otin ratsukon kerrallaan toiselle pääty-ympyrälle ympärilleni. Tehtävänä oli ratsastaa puoli ympyrää koottua laukkaa ja puoli ympyrää keskilaukkaa. Koska Roki oli jo selkeästi hyvin verrytelty, sujui tehtävä alusta alkaen hienosti. Niimpä pääsimme heti hiomaan yksityiskohtia ja kohta ratsukko väläyttelikin minulle muutaman aivan täyden kympin arvoisen ympyrän täydellisine pätkineen sekä koottua että keskilaukkaa. Upeaa! Lopuksi harjoittelimme vielä avo- ja sulkutaivutuksia keskihalkaisijalla. Tässä tehtävässä Roki tuntui aluksi olevan hieman oikealle vino, ja ratsastaja kertoikin tämän joskus olleen ongelman varsinkin suoristavissa tehtävissä. Niimpä keskityimme ensin saamaan orin suoraksi keskihalkaisijalle, jonka jälkeen ihan pieni taivutus. Tehtävä sujui koko ajan paremmin ja paremmin ja lopulta sieltä tulikin hienoja onnistumisia. Tähän olikin hyvä päättää valmennus rennolla eteen alas ravilla isoilla kaarevilla urilla."

dookie - Hornanhopia

"Tämän päivän valmennuksen yksi ratsuista oli ihana suomenhevosori Hoppu. Hoppu käyttäytyi jo maneesiin saapuessaan maailmanomistajan elkein ja olikin kieltämättä upean näköinen ryhdikkäänä ja ylväänä. Taustalta puuttui kuitenkin sen tietty rentous ja täysi keskittyminen ratsastajaan, joten kehotin Dookieta keskittymään alusta alkaen siihen. Pyysin ratsastajia aloittamaan itsenäisen alkuverryttelyn, mutta sisällyttämään siihen siirtymiä kootusta ravista lisättyyn raviin, kiemurauria sekä mahdollisimman paljon taivutuksia. Hoppu teki alkuun kaikki tehtävät hyvin, mutta pienellä alisuorittamiselta. Koko ratsukosta näki, että he pystyisivät parempaankin. Kehotin ratsastajaa ottamaan koottua ravia vielä hieman kootummaksi ja lisättyä ravia vielä hieman enemmän lisätymmäksi, taivutuksia vielä enemmän joustavammiksi. Hellä käsi, hevonen käden ja pohkeen välissä, huomaamattomat avut! Seuraavaksi otin ratsukon kerrallaan toiselle pääty-ympyrälle ympärilleni. Tehtävänä oli ratsastaa puoli ympyrää koottua laukkaa ja puoli ympyrää keskilaukkaa. Tässä tehtävässä tämä ratsukko olikin alusta alkaen hyvällä työmotivaatiolla ja koska tehtävä sujui heti niin hyvin, otin mukaan myös pienen pätkän lisättyä laukkaa. Sen jälkeen jouduimme hieman keskittymään joustavampiin siirtymiin tempojen välissä, mutta pian alkoi sujua upeasti, hienoa! Lopuksi harjoittelimme vielä avo- ja sulkutaivutuksia keskihalkaisijalla. Hopulta sujuivat avotaivutukset hyvin, mutta sulkutaivutus aiheutti alkuun ongelmia. Puolipidätteillä hevonen kunnolla hereille, sen jälkeen selkeät ja mahdollisimman pienet avut, ei liikaa häsläämistä ratsastajalta ja johan alkoi sujua! Hyvä!"

Meeri - Snillin Aino

"Tämä valmennus olikin täyttynyt lähes pelkästään suomenhevosilla. Snillin Aino oli valmennuksen kolmas suomenhevonen. Aino vaikutti erittäin hyväluontoiselta ja oli ilo silmälle. Pyysin ratsastajia aloittamaan itsenäisen alkuverryttelyn, mutta sisällyttämään siihen siirtymiä kootusta ravista lisättyyn raviin, kiemurauria sekä mahdollisimman paljon taivutuksia. Ainolla tuntui olevan virtaa kuin pienessä kylässä, eikä siltä alkuun tuntunut löytyvän sen paremmin koottua ravia kuin lisättyä raviakaan, vaan kaikki ratsukon toiminta näytti ylenpalttiselta koheltamiselta. Kehotin ratsastajaa vetämään syvää henkeä, ottamaan hetken aikaa käynnissä pysähdyksiä ja peruutuksia sekä koettamaan uudelleen. Kohta tehtävä alkoikin kuin napista painamalla sujumaan oikein hienosti! Seuraavaksi otin ratsukon kerrallaan toiselle pääty-ympyrälle ympärilleni. Tehtävänä oli ratsastaa puoli ympyrää koottua laukkaa ja puoli ympyrää keskilaukkaa. Ratsukko näyttikin minulle heti ensimmäisenä koko valmennuksen parhaan kootun laukan, wau! Keskilaukka oli aluksi hieman liian isoa ja reipasta, mutta pienillä korjauksilla sekin alkoi sujua. Lopuksi harjoittelimme vielä avo- ja sulkutaivutuksia keskihalkaisijalla. Tältä rasukolta tämä tehtävä sujuikin kuin vettä vain, joten siitä olikin sitten hyvä jatkaa loppuverryttelyyn kera rennon eteen alas ravin isoilla kaarevilla urilla. Hienoa!"

Liia - Bramante J&K

"Valmennuksen viimeinen ratsukko olikin oma kasvattini, upea puoliverinen ori Bramante. Oli mukava nähdä pitkästä aikaa hevosta, jonka vielä muistin koheltavana varsana. Mäntti näytti kehittyneen hienosti, mistä tietysti kilpailutuloksetkin kielivät. Pyysin ratsastajia aloittamaan itsenäisen alkuverryttelyn, mutta sisällyttämään siihen siirtymiä kootusta ravista lisättyyn raviin, kiemurauria sekä mahdollisimman paljon taivutuksia. Ratsukko työskenteli heti alkuun hienolla motivaatiolla ja tehtävä kuin tehtävä tuntui sujuvan hyvin. Keskityin enemmän ratsastajan istunnan korjaukseen, ja pienillä muutoksilla kulku alkoi näyttää koko ajan paremmalle ja paremmalle! Seuraavaksi otin ratsukon kerrallaan toiselle pääty-ympyrälle ympärilleni. Tehtävänä oli ratsastaa puoli ympyrää koottua laukkaa ja puoli ympyrää keskilaukkaa. Laukka tuntui olevan Mäntille hieman hankalampi askellaji kuin ravi. Päädyimmekin ennen tehtävää verryttelemään oria hieman enemmän laukassa. Pikkuhiljaa tämäkin tehtävä alkoi kuitenkin sujua erittäin hyvin, hienoa! Kotiin treenattavaksi suosittelen laukassa paljon temponvaihteluita sekä askelten pidentämistä ja lyhentämistä puomien avulla, jotta saataisiin laukkaankin enemmän varmuutta! Lopuksi harjoittelimme vielä avo- ja sulkutaivutuksia keskihalkaisijalla. Tämä tehtävä ei tuottanut tälle kokeneelle ratsukolle minkäänlaisia ongelmia, joten en voinut vastustaa kiusausta kehotta kokeilemaan hieman siirtymää myös passageen. Siinä pääsinkin jo vähän ohjeistamaan ratsastajaa, jotta saadaan Mäntin passage hieman enemmän nostavammaksi. Hyvä!"

© Team J&K     |     Tämä on virtuaalitalli     |     This is a sim-game stable
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus NM.
Kuvat: PreciousBytes & rayand
Muut copyt täällä.