Sähköposti     |    Päivitetty viimeksi 24.2.2019
 
 
 
 


Esittely - Tarhat & Laitumet

Meillä Teamilla tärkeimpänä pidetään hevosten hyvinvointia ja koska hevoset ovat laumaeläimiä ja nauttivat ulkonaolosta, olemme pyrkineet suunnittelemaan tarhauksen ja pihapiirin tukemaan tätä asiaa. Meillä hevoset pääsevät joka päivä pihalle, säästä riippuen koko päiväksi tai vain puolipäivä tarhaukseen.

Tarhoja meillä on kaksikymmentä kappaletta. 18 niistä ovat isoja ruohopohjaisia tarhoja, jonne mahtuu helposti neljä hevosta ulkoilemaan. Loput kaksi tarhaa ovat pienempiä, kahden hevosen hiekkapohjaisia tarhoja, mutta ne ovat harvemmin käytössä kuin ruohopohjaiset tarhat. Hiekkatarhat on myös mahdollista jakaa kahtia, jolloin niistä tulee pieniä sairastarhoja. Tarhojen pohjat ovat salaojitettuja ja niiden sijainnit on suunniteltu niin, ettei ne mene mutavelliksi edes pahimpina vuodenaikoina. Tarhojen aidat ovat valkoiseksi maalattua puuta ja lankkujen välissä menee sähköaita, jotta pienimmät ponit eivät pääsisi keplottelemaan itseään tarhasta pois. Jokaisessa tarhassa on iso vesisaavi, johon vesi vaihdetaan joka päivä ja saavi tietysti huuhdellaankin päivittäin. Saavit pysyvät sulana talvisinkin. Päiväruokia varten eri puolilla tarhaa on kiinni aidassa neljä ruokakaukaloa, joihin laitetaan hevosten päiväruat. Tarhoista siivotaan lannat ym. ylimääräiset pois viikottain.

               

Laitumia meillä on talvisin kaksi kappaletta. Toinen on pyhitetty oreille ja toinen tammoille. Laitumilla on pihattokatos, sekä kaksi isoa, sulana pysyvää, ammetta vettä varten. Vedet vaihdetaan päivittäin ja ammeet huuhdellaan. Molemmilla laitumilla on myös hiukan harvaa metsää tuomaan suojaa hevosille. Aidat ovat sähköaitaa, ja sen kunto pyritään tarkastamaan joka päivä. Laitumilla laiduntavat päivittäin pääasiassa nuoret hevoset joita ei vielä ratsasteta, sekä eläkkeellä olevat hevoset. Kilpailevat ja treenattavat hevoset ovat päivänsä tarhassa, mikäli niillä ei ole vapaapäivä. Vapaapäivänänsä jokainen hevonen pääsee koko päiväksi laitumelle, mikäli vain tulee toisten kanssa toimeen.

Kesälaitumet sijaitsevat hieman kauempana, ja niiden paikka vaihtelee. Kesälaitumillakin on kuitenkin ammeet vettä varten sekä pihattokatokset. Kesälaitumilla hevoset viettävät aikaansa vain kesäisin ja kesäisinkin vain silloin, kun niillä on lomaa. Kesälaitumet ovat paljon isompia kuin meidän kaksi normaalia laiduntamme ja niitä myös vuokrataan muille hevosille.

Tarhausjärjestys

Hevoset tarhataan pääosin kokopäivätarhauksella, vain todella huonolla kelillä niiden ulkona olo aikaa lyhennetään. Työpäivinään hevoset tarhataan 2-4 hevosen laumoissa nurmipohjaisissa tarhoissamme, jotka sijaitsevat tallien läheisyydessä. Eläkkeellä olevat hevoset, mammalomalla olevat hevoset, nuoriso tai vapaapäivää viettävät hevoset pääsevät joko ori- tai tammalaitumelle sukupuolensa mukaan.

© Team J&K     |     Tämä on virtuaalitalli     |     This is a sim-game stable
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus NM.
Kuvat: Jean (CC BY 2.0)
Muut copyt täällä.