ERJ-II, KRJ-II, YLA2, NFL-I
Scarlett

Perustiedot

Rotu, sukupuoli New Forest, tamma
Säkäkorkeus, väri 144cm, voikko
Syntymäpäivä 02.11.2003
Rekisterinumero VH05-027-1185
Koulutustaso 110cm, HeA, CIC2
Kotitalli Team J&K
Omistaja Jenna S., VRL-00766
Kasvattaja marshmallow

Meriitit

♥  Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu, Syyskuu 2016 = 6 + 40 + 10 + 20 + 15 = 91 p. ERJ-II

♥  Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu, Syyskuu 2017 = 5,5 + 43 + 18 + 10 + 14 = 90,5 p. KRJ-II

♥  Yleislaatuarvostelu, Marraskuu 2017 = 25,5 (17+8,5) - 32 (20+12) - 17 - 9 - 4 = 87,5p. YLA2

♥  New Forestien laatuarvostelu, Helmikuu 2018 = 15 (7,5+7,5) + 40 + 14 + 30 + 24,5 (19+5,5) + 9 = 132,5p NFL-I


Jälkeläiset
Ikääntyminen


s. 25.04.2009 nf-o. Kielletyn Larklett, i. Larkspur Flame
s. 10.05.2009 nf-o. Kielletyn Converse, i. Larkspur Flame
s. 25.11.2009 nf-o. Granberrie J&K, i. Armani RG
s. 11.11.2009 rp-o. Russian Roulette J&K (VRL), i. Jonny Jo's
s. 09.01.2010 nf-t. Cinderella J&K (VRL), i. Svanhild's Ebbe
s. 15.03.2014 nf-t. Suellen J&K (VRL), i. Broderick III IB
s. 16.04.2014 nf-o. Roocalet J&K (VRL), i. Terracotta Roofl
s. 13.09.2017 nf-o. Albus J&K, i. Armani RG

Täytti 3 vuotta 02.11.2006 - Täytti 4 vuotta 02.11.2007 - Nyt 16 vuotias
(ikääntyy reaaliaikaisesti)

Luonnekuvaus

Hoitaessa Scarlett on kärsivällinen tamma. Sen ympärillä voivat hyöriä ja pyöriä vaikka koko tallin henkilökunta ja tamma vain nauttii saamastaan huomiosta. Scarlett on tamma, jonka kanssa voit puuhailla vaikka mitä: tamma nauttii kun sitä pesee, tamma nauttii kun sitä harjaa, tamma nauttii kun sen harjaa nyppii.. Hoitaessa/käsiteltäessä tamma on siis superkiltti, teit mitä tahansa.

Taluttaessa Scarlett jatkaa käytöksellään samaa rataa. Se rakastaa pitkiä talutuslenkkejä maastoon ja kulkee aina nätisti ihmisen vierellä. Jos haluat, että se pysähtyy ruohotupsulle, se pysähtyy. Jos haluat että se ravaa, niin se ravaa. Scarlett on myös tamma, jonka kanssa voit istahtaa metsäaukiolla puun juurelle, päästää tamman irti ja syödä eväitä tai vaikkapa lukea kirjaa. Scarlett ei taatusti lähde kahta metriä kauemmaksi sinusta, päinvastoin, se voi tulla lukemaan kanssasi kirjaa tai syödä evääsi! Suitset ja satulan saa tammalle hienosti päälle, tosin tähän loppuukin sitten sen täydellisyys: Scarlett on aivan hirveä pullistelemaan! Joskus saat ähkiä ja puhkia oikein olan takaa ennenkuin saat sen perhanan satulavyön sille kiinni. Kaviot Scarlett antaa puhdistaa kiltisti.

Ratsastaessa Scarlett ei olekaan enää se ihana aloittelijoiden lempiponi. Scarlett tarvitsee ratsastajakseen määrätietoisen ratsastajan, joka ei anna tamman lusmuilla. Jos annat sen kerran oikoa kulmassa, se yrittää oikoa kulmissa seuraavat kaksi päivää. Määrätietoisen ratsastajan kanssa Scarlett kyllä sitten näyttää taitonsa. Scarlett on hyvin osaava tamma, mutta saadakseen homman toimimaan täytyy ratsastajan myös tehdä töitä.

Kouluratsastuksessa Scarlett on koulutettu tasolle Helppo A, mutta täytyy sanoa että kapasiteettiä riittäisi varmasti pidemmällekin. Treenin alussa tamma saattaa hyvinkin osoittaa mieltään ja tehdä kaikenlaisia pikkujekkuja. Olemattomien säikkyminen on ehdottomasti Scarlettin lempipuuhaa, ja sitä se tekee varmasti joka ikinen kerta kun sillä ratsastaa. Mitä enemmän osaat pitää Scarlettin koko ajan työntouhussa, sitä vähemmän se säikkyy ja muutenkin temppuilee ja sitä enemmän kuuntelee sinua. Tärkeää on siis saada tamman huomio sinuun eikä jekkujen keksimiseen. Scarlett jäykistyy helposti, joten aina alkuverkoissa on muistettava lämmitellä tamma kunnolla kaikenmaailman taivutuksilla ja volteilla. Jos Scarlett on vähänkin jäykkä, niin sitten ei kyllä suju mikään. Loppuverkkojen kanssa on myös oltava tarkkana, sillä mitä paremmat loppuverkat niin sitä vetreämpi tamma on seuraavana päivänä. Helpoimmalla siis pääsee, jos Scarlettin kanssa muistaa kuuunnnon alku- ja loppuverryttelyt. Scarlett myös rakastaa jos sitä hierotaan, ja sekin auttaa jäykkyyteen. Kun mahdollisimmat ongelmat eli siis temppuilut ja jäykkyys on ohitettu, niin sen jälkeen Scarlett onkin loppujen lopuksi oikein miellyttävä ratsastaa. Se osaa paljon kaikkea ja oppii helposti uutta. Joskus Scarlett saattaa olla hiukan liian virkeä ja juosta altasi, mutta puolipidätteillä ja napakalla olemuksella saa tamman pian aisoihin. Koulukipailuissa taas alkuhermostuksen jälkeen tamma loistaa taidoillaan. Se diivailee ja keikistelee tuomareille ja kuuntelee ratsastajaansa täydellisesti, -yleensä.

Esteratsastuksessa Scarlett ylittää parhaimmillaan jopa 110cm esteitä -tässäkin lajissa kapasiteettiä ja ponnua riittäisi varmasti pidemmällekin! Esteillä Scarlett vain tahtoo kuumua aivan älyttömästi, eikä se sen jälkeen olekaan enää helppo ratsastettava. Se puuskuttaa sieraimet laajenneina, pälyilee ympärillee, yrittää ryöstää esteelle eikä pysy hetkeäkään paikoillaan. Sillä hetkellä tamma ei taida edes tajuta että sen selässä kököttää avuton ihminen joka parhaansa mukaan yrittää rauhoitella Scarlettia. Kaikista parhaimmaksi keinoksi tässä tilanteessa on valita esteestä kaukaisin ja vaikeasti lähestyttävä kulma, ratsastaa siellä voltilla niin kauan, että tuntuu siltä että tamma rauhottuu ja kuuntelee. Sen tuntee allaan hyvin selvästi, kun askeleet rauhoittuvat töpöttävistä taas hienon lennokkaiksi ja kaula alkaa kaartua jälleen. Sen jälkeen hivutetaan volttia lähemmäs estettä salakavalasti, pitäen Scarlettin huomion koko ajan kiinnittyneenä ratsastajaan. Kun ollaan sopivan lähellä estettä, istutaan syvälle satulaan ja mahdollisimman r a u h a l l i s e s t i ohjataan tamma esteelle. Siinä vaiheessa yleensä kannattaa varautua ilopukkiin ja hurjaan kiihdytykseen kohti estettä ja ryminällä sen yli! Ensimmäinen este on aina se pahin, sen jälkeen taitava ratsastaja saa kuin saakin tamman suhteellisen rauhalliseksi. Koko ajan se pärskii ja puuskuttaa, steppaa ja pälyilee, mutta silloin se kuitenkin huomaa myös ratsastajansa. Esteillä ja juuri tässä kuumumisessa Scarlett tarvitsee vielä paljon treeniä, mutta hiljaa hyvä tulee, olemme koko ajan edistyneet tamman kanssa enemmän ja enemmän! Mitä isompiin esteisiin mennään, sitä kuumemmaksi ja hermostuneemmaksi tamma tulee, mutta sitä enemmän se tarvitsee ratsastajan apua ja sitä enemmän se myös kuuntelee. Tärkeintä on että tamma luottaa ratsastajaansa, muuten sitä ei saa esteen yli sitten millään. Kuitenkin, kaikesta huolimatta huomaa, että tamma nauttii esteratsastuksesta yli kaiken! Sen silmät kiiluvat onnellisina ja olemus ryhdistäytyy. Silloin, kun tamman saa rauhalliseksi ja keskittyneeksi, on Scarlettin kanssa oikein nautittavaa hyppiä esteitä! Estekisoissa Scarlett kuumuu normaalia enemmän, mutta samalla myös kuuntelee enemmän. Jos kuumumisen saa pidettyä aisoissa, saa varmasti myös hyvän tuloksen kilpailuista!

Maastossa tamma säikkyy koko ajan jotain. Tai oikeastaan "säikkyy", sillä taluttaessa maastossa ei ole mitään pelottavaa. Ihminen selässään Scarlettilla vain on kauhea tarve koko ajan temppuilla jotenkin, ja maastossa se on säikkyminen pieniä vihreitä olentoja kiven takana. Jos Scarlett kuitenkin huomaa, että selässä oleva ihminen ei välitä sen säikkymisistä, rauhoittuu tamma erittäin nopeasti ja rentoutuu itsekin. Silloin Scarlett on loistava maastoilukaveri! Se rakastaa joko ilman satulaa rauhallisia käyntimaastoja, mutta innolla suostuu myös iloiseen laukkaspurttiin sähkipellolla tai leveällä hiekkatiellä! Maastossa Scarlettin kanssa kannattaa tosin käydä yksin, sillä muiden kanssa Scarlettin on vaikeampi rentoutua, ja silloin se säikkyykin pidempään.

Scarlettin kanssa kannattaa käydä myös uimassa, sillä tamma on varmasti koko tallin ainoa hevonen, joka sukeltaa! Lumpeenlehti turpansa päällä se nousee vedestä, pärskii, potkii jaloillaan ja selvästi nauttii! Mikäs sen parempaa kuin hauska uintireissu rentouttavan maastoreissun jälkeen!

Sukuselvitys

i. Scare Of You ii. Scarcely iii. Scarecrow
iie. Celery
ie. Forever Young iei. You-all
iee. Forever
e. Let Me Go ei. Amigo eii. Mike
eie. Amanda
ee. Letter eei. Lethal
eee. Lettuce

Isä Scare Of You oli kiltti ja kaikinpuolin mukava herra. Hoitaessa oli oikein kiltti, antoi hoitajan tehdä kaiken rauhassa ja nautti vain harjauksesta. Satuloitaessa saattoi hieman pullistella, suitsiessa otti oikein mielellään kuolaimet suuhunsa. Ratsastaessa oli juuri sopivan reipas. Koulua se meni oikein mielellään ja meni helposti peräänannossa. Esteillä innostui, muttei liikaa. Hyppäsi lähes aina puhtaasti ja rennosti. Maastossa oli oikein rento ja rauhallinen. Scare Of You oli kaikinpuolin kiltti ja rento herrasmies.
Isän isä Scarcely oli kiltti ja laiskahko ori. Hoitaessa se torkkui silmät puoliummessa ja joskus sitä joutui oikein herättelemään, jotta se esim. nosti kaviotaan. Satuloitaessa se heräsi ja ryhtyi pullistelemaan. Suitsiessa nosti päätään, eikä millään meinannut suostua ottamaan kuolaimia suuhunsa. Ratsastaessa se oli laiska ja itsepäinen. Se ei joskus suostunut liikkumaan mihinkään ilman raippaa. Koulua meni hyvin vastahakoisesti, mutta taitavan ja itsepäisen ratsastajan kanssa se saattoi jopa mennä peräänannossa. Esteillä se joko innostui tai meinasi nukahtaa. Jos se oli reippaalla päällä se hyppäsi ihan hienosti, mutta jos se oli huonolla päällä se laahasi jalkojaan ja tiputti kaikki puomit. Maastossa se rentoutui ja oli , jos mahdollista, vielä hitaampi.
Isän isän isä Scarecrow oli arka ja säikky poju. Hoitaessa säpsähteli koko ajan ja jos hoitaja erehtyi harjaamaan sitä liian kovalla harjalla, se ei antanut sitä hevillä anteeksi, vaan rupesi potkimaan ja näykkimään eikä päästänyt tätä lähelleen. Satuloitaessa oli koko ajan korvat luimussa, mutta ei näykkinyt kuin hyvin harvoin. Suitsiessa otti kuolaimet hyvin, kunhan hoitaja ensin rauhoitteli ja silitteli sitä vähän aikaa. Ratsastaessa oli hyvin säikky ja herkkä. Se pelkäsi kaikkea epätavallista. Koulua se meni ihan mielellään, kunhan luotti ratsastajaansa. Samoin esteillä. Maastossa pelkäsi kaikkea, eikä uskaltanut lähtä tallin pihasta ilman seuraa.
Isän isän emä Celery oli kiltti ja mukava tamma. Hoitaessa se kerjäsi koko ajan rapsutuksia ja oli oikein suloinen. Satuloitaessa ei pullistellut. Suitsiessa otti kuolaimet mielellään. Ratsastaessa oli oikein mukava ja juuri sopivan reipas. Koulua meni innoissaan ja kulki helposti muodossa. Esteillä innostui sopivasti ja nautti hyppäämisestä. Maastossa rentoutui ja nautti luonnonrauhasta.
Isän emä Forever Young oli kiltti ja pirteä. Hoitaessa saattoi hieman luimistella, muttei koskaan purrut ym. Satuloitaessa saattoi hieman luimia. Suitsiessa otti kuolaimet hienosti. Ratsastaessa saattoi pukitella innostuessaan, mutta muuten oli oikein mukavan reipas. Koulua se meni mielellään ja vaikkei kulkenutkaan helposti muodossa, pärjäsi siinä hyvin. Esteitä hyppäsi oikein mielellään ja usein innostui hieman liikaakin. Maastossa oli oikein mukavan rento.
Isän emän isä You-all oli äksyhkö ja hieman arvaamaton. Hoitaessa oli koko ajan korvat luimussa ja saattoi välillä näykkiäkin. Satuloitaessa pullisteli ja luimisteli. Suitsiessa nosti päätään, mutta otti kuolaimet kiltisti. Ratsastaessa saattoi olla ensin hyvin mukava ja rauhallinen ja yhtäkkiä ilman varoitusta hyppiä sivuloikkia tai saada kauhean pukkikohtauksen. Kouluratsastukseen sen hermot eivät oikein riittäneet, helpot liikkeet se kyllä suoritti kiltisti, mutta jos siltä pyysi esim. sulkutaivutusta, se luimisti korviaan ja teki muutaman vihaisen pukin. Esteitä se hyppäsi mielellään ja ei koskaan kieltäytynyt. Maastossa meni nätisti, jos ratsastaja piti ohjat löysällä. Jos niitä kiristi, se alkoi heitellä päätään ja joskus jopa pukitella.
Isän emän emä Forever oli kiltti ja lempeä tamma. Hoitaessa seisoi kiltisti paikoillaan ja antoi hoitajan tehdä mitä hän halusi. Satuloitaessa saattoi hieman pullistella. Suitsiessa otti kuolaimet kiltisti. Ratsastaessa oli hieman laiskahko, mutta jos ratsastaja osasi asiansa, se meni oikein reippaasti. Koulua se meni ihan mielellään. Esteillä se innostui, muttei kuitenkaan liikaa. Maastossa meni oikein rennosti ja reippaasti.

Emä Let Me Go oli kiltti ja hieman ylivireä tamma. Hoitaessa se ei olisi millään malttanut pysyä paikoillaan, vaan pyöri ympäri karsinaa. Ja jos se sidottiin kiinni, se ei voinut edelleenkään pysyä paikoillaan, vaan vähintään tepasteli paikoillaan tai kuopi. Se oli myös kova karkaamaan, joten se kannattikin sitoa kiinni. Satuloitaessa luimisteli, mutta oli muuten hienosti. Suitsiessa avasi suun valmiiksi kuolaimille. Ratsastaessa yritti koko ajan ryöstää ja pukitteli ahkerasti, jos ei saanut tahtoaan läpi. Sen kanssa kannatti päästellä höyryt ensin laukkailemalla tai ravailemalla ihan vain suoraan uraa pitkin. Koulua se meni oikein hienosti rauhoituttuaan vähän, mutta kiihtyi aina laukasta. Esteillä innostui ja pukitteli iloisia pukkisarjoja aina radan päätteeksi. Maastossa rentoutui ja malttoi rauhoittua, kunhan sille teki selväksi että nyt ei laukkailla. Mutta laukasta se taas innostui ja teki ilopukkeja. Let Me Go oli lyhyesti sanottuna kärsimätön ja ylienerginen, mutta hyvin kiltti tamma.
Emän isä Amigo oli kiltti ja tempperamenttinen ori. Hoitaessa seisoi kiltisti ja antoi hoitajan tehdä hommansa rauhassa. Satuloitaessa ei pullistellut. Suitsiessa nipisti hampaat kiinni, mutta kun painoi hammaslomasta, se otti kuolaimet. Ratsastaessa se temppuili ja testaili ratsastajaansa. Mutta jos se huomasi, että ratsastaja pysyi selässä ja osasi hallita sen, se oli oikein kiltisti. Koulua se meni oikein mielellään, jos ratsastaja osasi pyytää siltä oikein. Esteillä innostui ja jos ratsastaja ei osannut pidätellä tarpeeksi, se meni vain kamalaa vauhtia ja silloin oli harvinaista, että esteet pysyivät pystyssä. Maastossa se oli oikein mukava ja rauhallinen.
Emän isän isä Mike oli kiltti ja orimainen ori. Hoitaessa hirnui ja pyöri koko ajan siinä toivossa että jossain lähellä olisi tamma. Satuloitaessa jatkoi pyörimistä tai vähintään tepastelemista. Suitsiessa yritti koko ajan pyristellä vapaaksi. Ratsastaessa sama hirnuminen jatkui ja jos jossain lähellä oli tamma, se muuttui aivan mahdottomaksi. Koulua se meni oikein hienosti, kunhan malttoi keskittyä. Esteillä se pukitteli ja kiihdytteli, mutta jos ratsastajalla oli jarrut ja tasapaino kunnossa, se hyppäsi oikein hienosti. Maastossa se malttoi rauhoittua, vaikka vilkuilikin koko ajan ympärilleen tammojen toivossa.
Emän isän emä Amanda oli kiltti ja rauhallinen tamma. Hoitaessa rentoutui ja nautti huomiosta. Satuloitaessa ei koskaan pullistellut. Suitsiessa otti kuolaimet helposti. Ratsastaessa otti rennosti, ei koskaan stressannut turhaan. Koulua se meni mielellään ja lähes jokainen ratsastaja sai sen kulkemaan peräänannossa. Esteitä se hyppäsi mielellään, muttei kiirehtinyt turhaan. Maastossa kulki rennosti, eikä koskaan säikkynyt mitään.
Emän emä Letter oli kiltti ja herkkä tamma. Hoitaessa inhosi kovia harjoja ja ilmoitti siitä pyörimällä, luimistelemalla ja kuopimisella jos harja oli liian kova. Satuloitaessa luimisteli ja saattoi yrittää potkia, jos kiristi vyötä liian nopeasti. Suitsiessa ei oikein tykännyt kun päähän koski, mutta otti kuolaimet kiltisti. Ratsastaessa pelkäsi kovia ääniä ja kaikkea tavallisesta poikkeavaa, mutta oli oikein mukava ratsu. Koulua se meni hienosti, kunhan ratsastaja ei ollut liian kovakourainen. Esteitä Hyppäsi mielellään. Maastossa säikkyi kaikkea mahdollista ja mahdotonta.
Emän emän isä Lethal oli epäluuloinen, mutta muuten mukava ori. Hoitaessa pelkäsi uutta hoitajaa ja testasi häntä näykkimällä ja luimistelemalla. Mutta jos hoitaja ain puri hammasta yhteen eikä välittänyt, se muuttui oikein mukavaksi ja seuralliseksi, vaikka aina välillä testailikin hoitajaansa. Satuloitaessa oli kunnolla. Suitsiessa otti pienen suostuttelun jälkeen kuolaimet hienosti. Ratsastaessa oli oikein helppo ja sopivan reipas ratsu. Koulua se meni mielellään. Esteillä saattoi hieman innostua, mutta hyppäsi tosi hyvin. Maastossa innostui ja saattoi jopa pukitella.
Emän emän emä Lettuce oli kiltti ja mukava tamma. Hoitaessa oli hyvin kiltti, mutta hieman liian seurallinen. Satuloitaessa oli oikein kiltisti. Suitsiessa saattoi ensin nipistää hampaat kiinni, mutta otti kuolaimet pienen suostuttelun jälkeen. Ratsastaessa oli oikein reipas ja tottelevainen. Koulua meni aivan innoissaan. Esteistä ei oikein pitänyt, mutta hyppäsi pieniä esteitä hienosti. Maastossa säikkyi kaikkea epätavallista, muttei koskaan epäröinyt kun sitä käski laukkaamaan.
Sukuselvitys © Safir, kiitos!

Kilpailukalenteri

Sijoituksia ERJ:n alaisista kilpailuista yhteensä 45kpl joista voittoja on yhteensä 4kpl.

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
23.03.2009 Viiala ERJ 110cm 4./40
24.03.2009 Silence ERJ 110cm 4./40
06.04.2009 Hämy ERJ 110cm 4./30
18.08.2009 Hämy ERJ 110cm 1./27
20.04.2009 Helmivaara ERJ 110cm 5./32
22.04.2009 Amable ERJ 110cm 2./30
23.04.2009 Amable ERJ 110cm 2./30
24.04.2009 Headway ERJ 110cm 2./40
25.04.2009 Aderla ERJ 110cm 8./80
22.11.2009 Maple's Stable ERJ 100cm 4./39
29.11.2009 Hopeatoffee ERJ 90cm 2./60
29.11.2009 Hopeatoffee ERJ 100cm 3./60
28.11.2009 Blip Ponies ERJ 100cm 4./30
29.11.2009 Blip Ponies ERJ 100cm 3./30
03.12.2009 Gräslund ERJ 90cm 4./50
03.12.2009 Gräslund ERJ 90cm 5./50
04.12.2009 Gräslund ERJ 100cm 6./50
05.12.2009 Gräslund ERJ 100cm 2./50
06.12.2009 Gräslund ERJ 100cm 6./50
06.12.2009 Gräslund ERJ 100cm 3./50
30.11.2009 Kisakeskus EP ERJ 90cm 2./38
03.12.2009 Kisakeskus EP ERJ 90cm 4./38
02.12.2009 Headway ERJ 100cm 2./30
03.12.2009 Headway ERJ 100cm 2./30
15.07.2013 Mewian Welsh ERJ 100cm 4./30
16.07.2013 Mewian Welsh ERJ 100cm 3./30
21.07.2013 Mewian Welsh ERJ 110cm 4./30
18.07.2013 Moana part breds ERJ 110cm 6./40
23.07.2013 Demo Yozora ERJ 100cm 3./30
25.07.2013 Demo Yozora ERJ 110cm 3./30
31.07.2013 Sakasti ERJ 110cm 2./27
16.04.2014 Blackwoods ERJ 100cm 1./30
19.04.2014 Blackwoods ERJ 110cm 4./30
23.04.2014 Jinbayne ERJ 110cm 6./40
24.04.2014 Jinbayne ERJ 110cm 4./40
23.05.2014 Haavelaakso ERJ 110cm 3./30
24.05.2014 Haavelaakso ERJ 110cm 5./30
24.05.2014 Blackwoods ERJ 100cm 5./30
25.05.2014 Blackwoods ERJ 110cm 4./30
26.05.2014 Blackwoods ERJ 100cm 1./30
29.05.2014 Blackwoods ERJ 100cm 5./30
30.05.2014 Blackwoods ERJ 110cm 1./30
22.09.2016 Hortensia ERJ 110cm 5./40
28.09.2016 Hortensia ERJ 110cm 5./40
16.09.2016 Breawa ERJ 110cm 5./30

Sijoituksia KRJ:n alaisista kilpailuista yhteensä 50kpl, joista voittoja yhteensä 12kpl.

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
23.03.2009 Danduo KRJ Helppo B 2./50
04.04.2009 Daftomor KRJ Helppo B 4./30
11.04.2009 Gräslund KRJ Helppo B 6./50
13.04.2009 Gräslund KRJ Helppo B 1./50
13.04.2009 Adelen Siittola KRJ Helppo B 2./19
18.04.2009 Salasana KRJ Helppo B 1./34
06.04.2009 Hämypuro KRJ Helppo B 5./80
05.04.2009 Hämypuro KRJ Helppo B 1./80
20.10.2009 Kölni KRJ Helppo A 2./50
06.10.2009 Cecam Shetlands KRJ Helppo C 4./36
06.10.2009 Cecam Shetlands KRJ Helppo A 2./35
14.11.2009 Hopeatoffee KRJ Helppo B 6./60
15.11.2009 Hopeatoffee KRJ Helppo C 2./60
15.11.2009 Cecam Shetlands KRJ Helppo A 5./40
27.11.2009 Kisakeskus Bailador KRJ Helppo A 4./50
01.12.2009 Ratsutalli Abetal KRJ Helppo B 2./51
01.12.2009 Ratsutalli Abetal KRJ Helppo A 2./50
03.12.2009 Ratsutalli Abetal KRJ Helppo B 1./50
04.12.2009 Ratsutalli Abetal KRJ Helppo A 3./50
01.12.2009 Hopeatoffee KRJ KN Special 1./60
03.12.2009 Hopeatoffee KRJ Helppo A 7./60
03.12.2009 Hopeatoffee KRJ Helppo A 3./60
04.12.2009 Hopeatoffee KRJ Helppo A 6./60
05.12.2009 Hopeatoffee KRJ Helppo B 1./60
05.12.2009 Hopeatoffee KRJ Helppo A 6./60
03.12.2009 Gräslund KRJ Helppo A 7./50
04.12.2009 Gräslund KRJ Helppo A 1./50
06.12.2009 Gräslund KRJ Helppo A 3./50
07.12.2009 Gräslund KRJ Helppo B 7./50
10.12.2009 Evergrey KRJ CUP! KRJ Helppo B 4./353
10.12.2009 Evergrey KRJ CUP! KRJ Helppo A 31./343
29.11.2009 Kisakeskus EP KRJ Helppo A 1./78
01.12.2009 Kisakeskus EP KRJ Helppo A 8./78
11.07.2013 Oldfinion Dressage KRJ Helppo B 4./30
13.07.2013 Kisatalli Vienre KRJ Helppo A 3./40
14.07.2013 Oldfinion Dressage KRJ Helppo B 3./30
14.07.2013 Kisatalli Vienre KRJ Helppo A 5./40
16.07.2013 Oldfinion Dressage KRJ Helppo B 1./30
18.07.2013 Susiraja KRJ Helppo A 3./30
19.07.2013 Susiraja KRJ Helppo A 5./30
24.07.2013 Yksityistalli Humminbird KRJ Helppo A 1./40
25.07.2013 Metsälammen Ratsutalli KRJ Helppo B 1./40
25.07.2013 Yksityistalli Humminbird KRJ Helppo A 3./30
26.07.2013 Oldfinion Dressage KRJ Helppo B 5./30
27.07.2013 Oldfinion Dressage KRJ Helppo B 3./30
28.07.2013 Oldfinion Dressage KRJ Helppo B 3./30
29.07.2013 Oldfinion Dressage KRJ Helppo B 5./30
30.07.2013 Oldfinion Dressage KRJ Helppo B 5./30
31.07.2013 Whitebridge KRJ Helppo B 1./40
30.04.2014 KRJ-CUP KRJ Helppo A 38./433

Sijoituksia KERJ:n alaisista kilpailuista yhteensä 54kpl, joista voittoja yhteensä 11kpl.

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
16.04.2014 Riiviöt KERJ CIC 2 2./17
17.04.2014 Riiviöt KERJ CIC 2 3./17
20.05.2014 Pirunportti KERJ CIC2 4./30
21.05.2014 Kadotetut Suomenhevoset KERJ CIC2 2./30
22.05.2014 Kadotetut Suomenhevoset KERJ CIC2 5./30
23.05.2014 Kadotetut Suomenhevoset KERJ CIC2 5./30
22.05.2014 Pirunportti KERJ CIC2 4./30
30.08.2017 KERJ-CUP KERJ CIC2 1./32
02.10.2017 Puzzle Rebellion KERJ CIC2 4./30
14.10.2017 Puzzle Rebellion KERJ CIC2 5./30
16.10.2017 Puzzle Rebellion KERJ CIC2 4./30
22.10.2017 Puzzle Rebellion KERJ CIC2 1./30
28.10.2017 Puzzle Rebellion KERJ CIC2 4./30
04.10.2017 Silverlode KERJ CIC2 2./30
18.10.2017 Silverlode KERJ CIC2 5./30
21.10.2017 Silverlode KERJ CIC2 5./30
24.10.2017 Silverlode KERJ CIC2 5./30
26.10.2017 Silverlode KERJ CIC2 2./30
03.10.2017 Hengenvaara KERJ CIC1 2./15
10.10.2017 Hengenvaara KERJ CIC1 3./15
03.10.2017 Pirunkorpi KERJ CIC2 1./30
07.10.2017 Pirunkorpi KERJ CIC2 5./30
11.10.2017 Pirunkorpi KERJ CIC2 5./30
12.10.2017 Pirunkorpi KERJ CIC2 5./30
20.10.2017 Pirunkorpi KERJ CIC2 2./30
21.10.2017 Pirunkorpi KERJ CIC2 1./30
23.10.2017 Pirunkorpi KERJ CIC2 4./30
27.10.2017 Pirunkorpi KERJ CIC2 4./30
18.10.2017 Kurkijoen ratsutila KERJ CIC2 4./30
21.10.2017 Kurkijoen ratsutila KERJ CIC2 4./30
25.10.2017 Kurkijoen ratsutila KERJ CIC2 4./30
27.10.2017 Kurkijoen ratsutila KERJ CIC2 4./30
15.10.2017 Team J&K KERJ CIC1 2./27
30.10.2017 KK Bailador KERJ Cup CIC2 5./25
05.11.2017 Team J&K KERJ CIC2 1./22
06.11.2017 Team J&K KERJ CIC2 3./22
12.11.2017 Ros Cirein KERJ CIC2 1./13
17.11.2017 Ros Cirein KERJ CIC2 1./13
19.11.2017 Ros Cirein KERJ CIC2 1./13
27.11.2017 Team J&K KERJ CIC2 2./13
01.12.2017 Moana part breds KERJ CIC2 4./19
05.12.2017 Moana part breds KERJ CIC2 1./19
07.12.2017 Team J&K KERJ CIC2 4./20
09.12.2017 Team J&K KERJ CIC2 3./20
02.01.2018 Gealán KERJ CIC2 2./23
03.01.2018 Mörkövaara KERJ CIC2 2./27
05.01.2018 Mörkövaara KERJ CIC2 5./27
06.01.2018 Gealán KERJ CIC2 3./23
06.01.2018 Team J&K KERJ CIC2 1./15
09.01.2018 Team J&K KERJ CIC2 3./15
11.01.2018 Priton Budyonnys KERJ CIC2 2./14
14.01.2018 Priton Budyonnys KERJ CIC2 1./14
17.02.2018 De Facto Stables KERJ CIC2 3./9
21.02.2018 De Facto Stables KERJ CIC2 2./9

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Valmennukset

30.08.2016, valmentajana Moona H. (omistajan kirjoittama)
Seurasin alkulämmittelyjen ajan Jennan ja Scarletin työskentelyä. Scarlett vaikutti oikein hienolta hevoselta, joskin sillä taisi olla hieman huono päivä tänään. Se ei oikein tuntunut keskittyvän Jennan apuihin, vaan kaahotti erittäin jäykän näköisenä mielensä mukaan. Niinpä päätin tänään harjoituttaa enemmänkin tekniikkaharjoituksia, kuin isoja estekorkeuksia. Aloitimme erilaisilla puomiharjoituksilla ravissa ja laukassa ja vaihtelimme puomisarjalle tulemista niin, että aina ei tultukaan suoraa linjaa, vaan välillä tehtiinkin ensiksi volttia tai pohkeenväistöä. Tämä tuntui jo sinällään selkeästi helpottavan, Scarlett lämpeni kunnolla ja alkoi selvästi tajuta, että hei, nythän joutuu tekemään töitä ja keskittymään! Seuraavaksi kokosin toiselle pitkälle sivulle alkuun kavalettisarjan ravissa ja loppuun pienen, 60cm korkean pystyn. Keskelle kenttää, koko rata leikkaan -linjalle rakensin vielä 70cm korkean okserin. Tehtävänä oli tulla ensin kavaletit ravissa, nostaa laukka, hypätä pysty, rauhallisessa laukassa läpi lyhyen sivun ja viimeisenä koko rata leikkaan okseri. Tarkoituksena pitää koko ajan rauhallinen tempo ja kuuliainen hevonen. Ensimmäisellä kerralla kavaletit menivät hienosti, samoin laukannosto ja pysty. Lyhyellä sivulla vauhti alkoi kuitenkin kiihtyä liikaa, minkä seurauksena kulman ratsastus jäi puolitiehen ja okserin hyppyyn lähdettiin liian kaukaa. Seuraavalla kerralla annoin ohjeeksi ratsastaa pääty-ympyrän ennen okserille lähtöä, mikäli vauhti tuntuu liian kovalta. Pikkuhiljaa tehtävä alkoi onnistua ja hypytkin selkeästi muuttuivat sulavammaksi. Tähän on hyvä päättää valmennus, hienoa!

23.03.2010, valmentajana Mansikkamäki
Hui, teiltä löytyi ainakin vauhtia! Scarlett innostui heti alussa kun lämmittelimme pikku ristikoilla, olin hieman huolissani mitä leveysesteiden hyppäämisestä tulee, mutta muutamien hyppyjen jälkeen sait tamman tuotua riittävän lähelle jotta pääsit hyvin hyppyyn mukaan. Harjoittelemamme tiukka kaarre leveältä trippeliltä kapealle okserille tuotti Scarletille hieman vaikeuksia, tai oikeastaan kuskille, sillä vauhdin vuoksi menivät kaarteetkin hieman pitkiksi. Loppua kohden meno parani huomattavasti! Muista vain ennen estettä istua syvällä satulassa äläkä unohda puolipidätteitä, tai oikeastaan voit tehdä ihan kunnon pidätteitä, mitä vain että tamma malttaa viimeiset kolme askelta rauhassa ja kuuntelee sinua.

03.01.2010, valmentajana Virtuaalitalli Niilamo
Scarlett oli alkutunnista hyvinhyvin rauhallinen, eikä kuumumisesta ollut merkkejäkään. Tamma kuunteli sinua hyvin ja totteli nöyrästi apujasi, kuitenkin ensimmäisen esteen nähdessään steppailu alkoi. Vaikka teit kaikkesi että poni kuuntelisi edes hetken juuri sinua, mikään ei tuntunut auttavan. Sait vielä tamman pidettyä juuri ja juuri allasi ja kontrollissasi. Käskin teitä tekemään mahdollisimman paljon käännöksiä, suunnan vaihdoksia sekä niin paljon voltteja kuin mahdollista että tamma pysyisi edes esteen nähdessään vielä kurissa. Saitte olla toinen ratsukko jonka pyysin hyppäämään keskelle kenttää sijoitetun esteen, hyvin värikkään pystyn. Lähestyminen oli teille jo hyvin vaikeaa Scarletin temppuilessa ja steppailessa, teit muutamia tiukkoja käännöksiä ja voltteja ennen lähestymistä ja lähestyit estettä sitten hyvin salakavalasti. Poni oli keskittynyt (ihme kyllä) tiukkiin käännöksiin ja voltteihin jonka takia este tuli täysin yllätyksenä, eikä se kerennyt mitenkään reagoida. Hyppy. Muutama puomi tippui jälkeenne, mutta yli sentään pääsitte. Loppuradasta ei tahtonut sitten tulla niin mitään, hyppiminen saa kärsiä tamman kuumuden takia ja suoritus oli melko heikko. Pääsitte kumminkin muutaman esteen yli pudotuksitta, mutta tosin ensiksi tehtyjen volttejen jälkeen.

02.01.2010, valmentajana ronya.
Tällä kertaa olikin valmennettavana new forest -tamma Scarlett! Aloitimme parilla ristikolla kaarevalla linjalla, ja Scarlett suoriutui tehtävästä hyvin. Pari kertaa ratsukon tultua laitoin linjan perään vielä yhden ristikon, nyt tehtävä vaikeutui huomattavasti. Ensin kaarre oikealle, sitten vasemmalle! Kehotin Jennaa olemaan erityisen tarkkana nyt: tarkkaa ratsastusta ja oikeat laukat, ei liian lujaa. Ensimmäisen kerran jälkeen vain pudistelin päätäni ja vilkaisin Jennaa, joka irvisti minulle. Neuvoin nyt yksityiskohtaisemmin ja kehotin ratsukkoa tulemaan uudestaan, joten niin he tulivat, nyt näin paljon parannusta edelliseen. Pyysin ratsukkoa tulemaan vielä muutaman kerran, ja koko ajan parani. Ratsukon levätessä pitkin ohjin rakensin sarjan ja trippelin, sekä valkoisista puomeista kasatun pystyn. Annoin ratsukon tulla ensin yksittäisenä pystyä, ja niinhän Scarlett kielsi esteelle. Toisella kerralla este ylittyi kuitenkin hienosti. Annoin ratsukon tulla ratana, ja se meni ihan hyvin, esteet eivät olleet kovin suuria. Ratsukko jaksoi keskittyä tehtävään kerrallaan. Lopuksi nostin esteitä noin 80-90 cm korkuisiksi, paitsi kaarevien linjojen tehtävän, ja ratsukko tuli vielä kerran oikein mallikkaasti. Hienoa!

Päiväkirjamerkinnät

31.08.2016, kirjoittajana Jenna S.
Tänään oli Scarletin vuoro joutua kunnon syyspesun kohteeksi. Otin tamman hieman aikaisemmin tallista sisään ja kävin ensin ratsastamassa tamman. Syksy on hienoa aikaa hevostelun kannalta siinä mielessä, että pääsee sänkipellolle työskentelemään! Vedimmekin isolla pellolla oikein kunnon treenin, harjoittelin ainoaa ulkomuistista kumpuavaa kouluohjelmaa tasolta HeA. Scarlett oli alun hankaluuksien jälkeen erittäin yhteistyökykyisellä tuulella, joten treeni sujui oikein hienosti. Loppuun otin rentoa laukkaa ympäri isoa peltoa ja hypättiin me innostuksissamme pariin otteeseen muutama pellolla oleva maastoestekin. Ihanaa! Tallissa Scarlett oli jo aivan hikinen, peijakas on alkanut jo kasvattamaan talvikarvaa. En meinannut kuitenkaan aloittaa kisakauttamme toden teolla vielä, joten klippaaminen saisi vielä odottaa. Pesin tamman kuitenkin läpikotaisin ihanan vaahtoavalla shampoolla, joskin Scarlett vaikutti hieman näreissään olevalta tästä toimituksesta. Hetken mielijohteesta päätin kuitenkin harjoitella klippaamista, joten klippasin Scarletin takareidestä/lautasilta molemmin puolin sydämen muotoisen kuvion. Siitä tuli oikein hieno, vaikka itse sanonkin! Leikkasin myös tamman vuohiskarvat ja korvakarvat sekä siistin harjaa ja häntää. Lopuksi heitin tamman selkään verkkoloimen ja sen päälle talliloimen ja vein sen karsinaansa odottamaan iltaruokiaan. Itse painuin kahville ihmettelemään, miten hienosti tamma oli kokonaisuudessaan tänään käyttäytynyt!

22.04.2014, kirjoittajana Jenna S.
Scarlett onkin viime aikoina päässyt siitostamman puuhiin! Sen ja Broden aivan upea varsa lähti Susannan hoiviin Oldsfelliin ja toinen varsa on tuloillaan kunhan saan isäorin päätettyä. Kisapuuhat on myös menneet erityisen hyvin, ei enää kauaa kun ERJ:n alaisista kilpailuistakin on sijoitukset täynnä. Lisäksi kaikki Teamin yleispainotteiset hevoset, Scarlett mukaan lukien, on aloittaneet myös KERJ:n alaisten kilpailuiden kilpailemisen ja tähän mennessä Scarlett on ainoa joka on onnistunut kahmimaan sijoituksia myös kenttäkilpailuista!

13.10.2011, kirjoittajana Jenna S.
Tänään päätin treenata koulua Scarlettin kanssa. Tamma on ollut koko viikon kauhean levoton kun olen yrittänyt sillä koulua treenailla, niimpä tämä alkuviikko ja viime viikon loppuviikko on mennyt enemmänkin höntsyilyksi ja maastoreissuiksi. Tänään ottaisin itseäni niskasta kiinni ja palauttaisin Scarlettin maan pinnalle. Päätin ratsastaa maneesissa, koska pihalla oli jo kovin pimeää ja pelottavaa sekä tosi tuulista. Alkuverkoista asti otin tiukan linjan. Kun Scarlett yritti oikoa kulmia, komensin sitä napakasti ja pidin jokaikisessä kulmassa huolen että se ei oio. Kun Scarlett yritti kiihdytellä tai hidastella, komensin taas napakasti ja pyrin pitämään niin käynnissä kuin ravissakin kunnollisen, tasaisen rytmin. Tein paljon voltteja, ympyröitä, kahdeksikkoja ja kolmikaarisia kiemurauria. Kun Scarlett yritti suoristettaessa kiemurrella, pidin entistäkin tarkemman huolen suoristamisesta. Pikkuhiljaa tamma alkoi tajuta että nyt sen löysäilyt on ohitse ja taas pitää alkaa treenaamaan. Koko ajan tunsin, kuinka tamma allani alkoi rentoutumaan ja kuuntelemaan minua paremmin. Kun siirryin tekemään siirtymisiä, pysähdyksiä ja peruutuksia huomasin että tämä tammahan kuuntelee jo ihan täydellisesti! Annoin Scarlettin hetken levähtää pitkin ohjin, kunnes aloitin laukkatyöskentelyn. Tein laukassa ensin uraa pitkin askeleen lyhennyksiä ja pidennyksiä niin, että lyhyellä sivulla lyhennettiin ja pitkällä pidennettiin. Tamma ei ensin tahtonut oikein lyhentää kunnolla, mutta kohta alkoi jo sujua. Sen jälkeen siirryin tekemään samaa asiaa ympyrällä. Tämä sujui molempiin suuntiin heti, joten päätin treenata hiukan laukanvaihtoja. Vaihdoin kahdeksikolla aina kentän keskellä laukan. Parilla ensimmäisellä kerralla laukanvaihto ei oikein onnistunut oman huolimattoman valmisteluni takia, mutta kun valmistelin vaihdon kunnolla, vaihtoi Scarlett laukan hienosti! Annoin tamman taas levähtää välikäyntien aikana, ennenkuin aloitin etuosakäännökset, takaosakäännökset, pohkeenväistöt, avot ja sulut niin käynnissä kuin ravissakin. Tein näitä kaikkia hetken aikaa molemmissa askellajeissa vaihtelevasti. Scarlett toimi erinomaisesti ja kulki hienosti peräänannossa, upeaa! Loppuverkkojen aika tuli, ja annoin tamman venyttää askeltaan rennommaksi ja letkeämmäksi. Tein yhä voltteja ja ympyröitä, mutta pidensin koko ajan ohjia sentti sentiltä. Vaihtelin myös suuntaa useasti. Loppujen lopuksi tamma ravasi jo turpa pitkällä, joten siirsin käyntiin ja ohjasin Scarlettin ulos maneesista. Kiersin vielä piha-alueen käynnissä pitkin ohjin pariin kertaan, ennenkuin hyppäsin alas selästä ja vein tamman talliin. Tallissa huuhtelin kunnolla tamman läpikotaisin ja viilensin jalat huolellisesti. Hieroin Scarlettin jalkoihin linimenttiä ja kieritin tallipintelit päälle. Heitin tammalle talliloimen yöksi selkään ennenkuin lähdin jakamaan hevosille iltaruokia.

© Team J&K     |     Tämä on virtuaalihevonen     |
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus NM.
Kuvat: flanelli