Sarfield Sandy

Perustiedot

Rotu, sukupuoli Connemara, tamma
Säkäkorkeus, väri 132cm, ruunikko
Syntymäpäivä 19.06.2017
Rekisterinumero VH18-035-0040
Koulutustaso 80cm, HeA
Kotitalli Team J&K
Omistaja Jenna S., VRL-00766
Kasvattaja / Maahantuoja Tom McCain, Galway, Irlanti / Jannica

Jälkeläiset
Ikääntyminen

♥ Ei vielä siitoskäytössä

Täytti 3 vuotta 19.06.2017 - Täytti 4 vuotta 19.01.2018 - Nyt 10 vuotias

Sukuselvitys

i. Sol Adventure
conn, rn, 139cm

ii. Daramil
conn, rnvkkkm, 132cm

ie. Macao
conn, rnvkkkm, 132cm

e. Sarfield Lily
conn, km, 132cm

ei. Bellydo
conn, rnkm, 130cm

ee. Sarfield Kate
conn, rnvkkkm, 137cm

i. Sol Adventure oli hyväluonteinen kouluponi, jolta löytyi korkeutta 139cm:n verran. Suurista liikkeistä oli hyötyä pikkuponiluokissa kisatessa ja ori pärjäsi etenkin vaativalla tasolla hyvin. Ruunikko ori polveutuu kouluponeista ja on syntyjään Britanniasta, mutta toiminut siitoksessa myös muissa Euroopan maissa ja siirtona tarjottu kauemmaksikin yhdellä kaudella kysynnän mukaisesti. Sol oli nimensä veroisesti aurinkoisen luonteen omaava ilopilleri, jonka kanssa harrastaminen ja kilpaileminen oli hauskaa ja helppoa. Toisinaan se kyllä saattoi keväällä innostua melkoisesti tammoista, mutta pysyi kyllä topakalla ratsastuksella ja käsittelyllä housuissaan. Sol kilpaili myös ponimestaruuksissa voittaen vaativa B tasolla pikkuponimestaruuden. Sol ei aina tullut hyvin toimeen toisten hevosten kanssa ja laitumella saadun vamman vuoksi joutui syrjään kilpailemisesta suhteellisen nuorena. Tämä ei kuitenkaan välttämättä ollut huono juttu, sillä ori pääsi kokeilemaan siipiään näyttelyissä. Kuntoutuksen jälkeen ori kilpaili muutamia kisoja vielä kouluratsuna, mutta aika oli vähän ajanut ohi sen meriiteistä ja niinpä ori siirrettiin siitoskäyttöön suosiolla aiempien jälkeläisten jo aloiteltua kisauraansa. Solilta jäi jälkeläisiä kaksitoista, joista kahdeksan on tehnyt uraa kouluratsuna ja loput esteillä tämän lisäksi. Energisen olemuksen omaava ori periytti piirteitä varsoja, joilla oli hyvät lähtökohdat kilpailu-uralleen ja ne pärjäsivätkin hyvin.

ii. Daramil oli 132-senttinen viiden varsan isä, joka ruunattiin melko nuorena hankalahkon luonteensa vuoksi. Ori oli haasteellinen paitsi käsitellä myös ratsastaa, eikä se ruunauksenkaan jälkeen mikään malliesimerkki ollut suoranaisesti. Jonkun verran Daramil osallistui koulukilpailuihin, muttei käytöksensä puolesta sitten niissä kekkereissä juuri vieraillut muutamaa kertaa enempää. Ruunivoikonkimo kaunis ori pärjäsi näyttelyissä hyvin ja näyttävien askelten sekä hyvän rakenteensa ansiosta oli suhteellisen kysytty siitoksessa kuitenkin. Haastavan luonteen vuoksi sen siitosura jätettiin kuitenkin sikseen viiden varsan jälkeen, joista neljä oli vähintään isänsä veroisia riiviöitä. Yhdestä saatiin kuitenkin leivottua emänsä tapaan kiltti ja kunnollinen kisaponi.
ie. Macao kilpaili kouluratsastuksen lisäksi valjakkoajossa ja nelisenkymmentä sijoitusta tehnyt tamma periytti varsoilleen myös hyvää luonnetta, jota riitti kompensoimaan hankalammankin oriin luonteen, ihan kuten Sol Adventuren kohdalla. Ruunivoikonkimo 132-senttinen tamma periytti paitsi väriään myös hyvää rakennetta. Pienikokoista tammaa käytettiin siitoksessa pääasiassa vain isompien oriiden kanssa ja siltä jäi varsoja kaikkiaan yhdeksän, joista osa syntyi kilpailemisen ohessa ja loput kisauransa päätettyään. Macaon vanhemmista ei juurikaan ole tietoa, emä on kuollut nuorena synnytyskomplikaatioihin ja isä kilpaillut vain muutamia startteja koulupuolella. Macao on sen sijaan jälkeläistensä kautta päässyt paremmin esille ja sen varsat ovat perineet lukuisia emän hyviä puolia.

e. Sarfield Lily oli kimo 132-senttinen tamma, joka kilpaili kouluratsuna kasvattajan tyttärellä ja myös valjakkoajossa muutamia sijoituksia keräten. Lily toimi siitoksessa kaksi vuotta, mutta sillä oli tiinehtymisongelmia ja varsoja jäi vain yksi kovasta yrityksestä huolimatta. Tamman kilpaura oli laaja, joka myös osaltaan aiheutti sen, että ensimmäistä varsaa yritettiin hieman myöhäisellä iällä, eikä se oikein ottanut tullakseen. Erittäin hyvän ja tasapainoisen luonteen omaava tamma periytti ainokaiselle varsalleen hyvän luonteen ja askellajien lisäksi tasaisuutta ja monipuolisia taitoja kisauralle, etenkin koulupuolelle. Lily oli itse ratsastaessa nöyrä ja nopeasti oppivaa tyyppiä.

ei. Bellydo oli suvun ainoa täysin valjakkopainotteinen poni, joka oli väriltään ruunikonkimo vanhempiensa tapaan ja korkeutta orilta löytyi vaivaiset 130 senttiä. Energisen luonteen omaava ori periytti myös varsoilleen vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta eivät ne varsinaisesti kuitenkaan olleet haastavia. Toimiva ajokki vaikka Belly olikin saattoi se parivaljakossa riemastua siinä määrin, että sopi paremmin sekä ajossa että tarhatessa olemaan yksinään. Belly oli reippaan ja vauhdikkaan luonteensa vuoksi monen kävijän suosikki ja ratsastajia riitti orin pienestä koosta huolimatta kasvattajalla hyvin. Vanhemmalla iällä Belly ruunattiin ja se siirtyi asumaan pihattoon yhdessä muutaman vanhemman ponitamman kanssa, jossa oli kuri kohdillaan ja Bellyn käytös jopa hieman tasoittui iän ja tammaseuran myötä, kun tammat pitivät jöötä. Jälkeläisiä vauhtiorille jäi vain kolme kappaletta, eikä sen sukukaan houkutellut tammanomistajia tuon enempää.
ee. Sarfield Kate tutummin Kate oli pääasiassa seuraponin virkaa toimittanut ruunivoikonkimo tamma, joka oli perheen lemmikki isojen kasvatusrotujen ohessa ja toimi myös perheen lasten opetusratsuna. Herttaisen ja rauhallisen luonteen omannut tamma sopi tehtäväänsä täydellisesti ja isohko koko (137cm) mahdollisti myöskin lasten ratsastuksen ponivuosien loputtua. Kate viihtyi linssiluteena ja on sanomattakin selvää, että se oli mielissään, kun tamma raahattiin synttäreille, tapahtumiin ja kissaristiäisiin näytille. Myös match show:ssa se oli tyttöjen kanssa kova kävijä, vaikkei varsinaisesti ulkomuodollaan loistanutkaan palkinnoille asti. Osallistuminen oli kuitenkin lapsille tärkeämpää ja ponin valkoisen satuponin karvan puunaaminen jotakin tilaisuutta varten. Kate tarjosi lapsille kehittävää tekemistä lähes vuosikymmenen, kunnes perheen oli aika antaa sen mennä iän tultua vastaan ongelmineen. Katelta jäi varsoja kolme, joista kaksi on toiminut tykättyinä ratsastuskouluponeina ja yksi valjakkoajossa.
Sukuselvitys © Jannica

Kilpailukalenteri

Sijoituksia KRJ:n alaisista kilpailuista yhteensä 5kpl, joista voittoja 1kpl.

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
14.03.2019 Team J&K KRJ Helppo A 1./40
17.03.2019 Team J&K KRJ Helppo A 4./40
20.03.2019 Team J&K KRJ Helppo A 6./40
15.03.2019 Safiiritiikerin Kilpailukeskus KRJ KN Special 4./30
17.03.2019 Safiiritiikerin Kilpailukeskus KRJ KN Special 2./18

© Team J&K     |     Tämä on virtuaalihevonen     |
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus NM.
Kuvat: VV