EST 2009
Team J&K

Daisy Rose

Rotu, sukupuoli Fwb, tamma Kotitalli Team J&K
Säkäkorkeus, väri 173cm, ruunikko Omistaja Team J&K, VRL-00766
Syntymäpäivä 16.08.2017 Maahantuoja Jannica
Rekisterinumero VH17-031-0568 Meriitit

KRJ-I

Koulutustaso 80cm, GP

3v 16.08.2017  /  4v 17.08.2017 /  Nyt 13-vuotias


© Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Luonnekuvaus

Rose on luonteeltaan herkkä ja hieman reaktiivinen, mutta kuitenkin kiltti. Tamma tarvitsee kokeneen käsittelijän, joka osaa lukea hevosen mielialaa ja toimia sen mukaan. Kovalla tai epäjohdonmukaisella käsittelyllä tämän tamman kanssa saa vain riidan aikaiseksi. Oikeissa käsissä Rose toimii hyvin ja menee ihmisen perässä vaikka heikoille jäille, kunhan luottamus on saavutettu.


Hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin, mitä nyt takakavioita on joskus ihan kiva repiä ihmisen kädestä irti. Samaten mahan alue on tällä neidillä aina ollut herkkä ja sieltä harjaaminen tai satulan laittaminen aiheuttaa vihaista pään viskomista. Tamma nauttii hauskalla tavalla pesemisestä ja onkin pesupaikalla aina huuli pitkällä nautinnollisen näköisenä.

Ratsastaessa samanlainen herkkyys jatkuu. Rose kulkee omalla moottorillaan, välillä vähän liiankin vauhdikkaasti. Lisäksi se on erittäin herkkä suustaan ja vaatii ratsastajalta tasaisen käden. Parhaiten Rose toimii ratsastajalla, joka osaa hyödyntää omaa istuntaansa ja ratsastaa pääosin istunnalla. Tammalla on upeat askellajit, joista etenkin ravi saa kiitosta kouluratsastustuomareilta.

Kouluratsastus on ehdottomasti Rosen laji. Tamma oli helpohko kouluttaa korkeisiinkin luokkiin ja se on juuri sopivan reaktiivinen korkean tason kilpahevoseksi. Laukkatyöskentely on aina ollut meidän heikkoutemme, mutta ikää ja kokemusta myöten myös laukkatehtävät ovat helpottuneet.

Esteet eivät saa Rosessa aikaan mitään suurta tunteiden paloa. Tamma on kuitenkin kokematon hyppääjä ja se reagoi epävarmuuteen kuumenemalla. Rose myös kuumentuessaan kuumenee ihan kunnolla, joten se vaatii esteille rauhallisen ja erittäin kokeneen ratsastajan selkäänsä.

Maastoon Rosen kanssa ei kannata lähteä yksin, mutta joukon keskellä maastoilu sujuu hyvin. Rose lähinnä säpsähtelee säikähtäessään, eikä lähde käsistä kiivaimmissakaan peltolaukoissa. Uiminen on yksi tamman mielipuuhista! Kerran kokeilimme Rosen kanssa hiihtoratsastusta, mutta tamma säikkyi perässä suihkivaa ääntä pitäviä suksia niin paljon, että päätimme jättää sen kokeilun siihen yhteen kertaan.

Kilpailupaikoilla Rose on hieman normaalia sätkympi ja härvää helposti kaikkea ylimääräistä. Saadessaan ratsastajan selkäänsä se kuitenkin rauhoittuu ja varsinkin yksin radalle päästessään keskittyy ihailtavan hienosti ja antaa varmasti parastaan.
Sukuselvitys

i. Toblesse ii. Toblerone iii. Marshmallow Alien
iie. Snickers
ie. Tidella iei. Tideman
iee. Layla
e. Daisy ei. Capitol eii. Captain Dorino
eie. Tolga
ee. Day by Day eei. Made My Day
eee. Counting On You

i. Toblesse on arkaluonteinen hätähousu, jonka kanssa ratsastajalla maltti on valttia. Ruunikko tähtipää on hoitaessa hätäinen ja hermostunut mikäli tallissa ei ole muita kaverina ja kodin ulkopuolella stressaa vielä enemmän, jonka vuoksi oriin kisaura koulussa on jäänyt melkoisen mitättömäksi käsittäen vain parikymmentä sijoitusta helpoista luokista. Rose ei siis ainakaan isänsä puolesta ole varsinaisesti geenejä saanut kouluareenoille, eikä onneksi hermostunutta luonnettakaan. Jälkeläisiä 165-senttisellä suomalaismiehellä on kuusi, joista yksi on palkittu kouluvarsojen laatuarvioinnissa kakkospalkinnolla ja muutkin kilpailleet koulua isäänsä paremmin sijoittuen. Paremman koulutustason omaavien tammojen kanssa astutetut jälkeläiset ovat pärjänneet GP-tason kentillä saakka jättäen isänsä komeasti varjoon. Toblessen vanhemmat ovat kouluratsuja, mutta isältään löytyy jonkin verran myös estepuolelta startteja, jolta Toblesse on perinyt myös estepuolelle hieman lahjoja taittaen kevyesti alta metriset radat ainakin kotioloissa. Orilla on kohtalainen rakenne ja se on palkittu kolmospalkinnolla kantakirjassa, näyttelymenestystäkin ori on kerännyt champion arvonimen verran, mutta arvonimeä sille ei syystä tai toisesta ole anottu. Onneksi varsat ovat usein saaneet emältään paremmat geenit ulkonäön ja rakenteensa suhteen ja niistä yksi on kantakirjattu kakkosella. Ori viettelee jo ansaittuja eläkepäiviä vajaan kolmenkymmenen vuoden ikäisenä ja asuu edelleen Suomessa.

ii. Toblerone on kuumaluonteinen kisahevonen, joka on startannut päätoimenaan helppoja ja vaativia koululuokkia, mutta myös muutamia esteluokkia alle metrissä. Ruunikko tähtipää on periyttänyt jälkeläisilleen melko hyvää rakennetta ja liikettä kouluradoille, jonka on perinyt omalta isältään ulkonäön lisäksi. Vähämerkkinen suku on periytynyt kauemmaskin, korkeintaan pieni tähti on koristanut Tobleronen sukua, joka tietenkin sopii suklaateemaisiin nappisilmähevosiin oikein kivasti. Toblerone on kantakirjattu kolmospalkinnolla saaden kuitenkin ravistaan kahdeksikon. Orilta on jälkeläisiä jäänyt tähän mennessä vain neljä, enkä usko että korkean iän saavuttanut oripoika on enää siitoskäytössä. Suomalaista syntyperää oleva ori on palkittu näyttelymenestyksestään Champion arvonimellä sekä kilpailusaavutuksistaan koululaatuarvostelussa niin ikään kolmosella. Yhteensä orin kilpaura sisältää startteja koulusta ja esteiltä noin kuusikymmentä.
ie. Tidella on herkkäluonteinen tamma, jonka mustanruunikkoa väritystä koristaa muun isän puolen suvun tavoin pieni tähti. 165-senttinen tamma on todellinen kaunotar, eikä sen uskoisi edes olevan samasta puusta veistetty kuin loppusuku, tamma on nimittäin kerännyt muotovalion arvonimen serteillään ja lisäksi kantakirjattu kakkospalkinnolla, jääden tosin vain pari pistettä ykkösestä. Tumman talvikarvan omaavaa tammaa on helposti erehdytty luulemaan emäkseen, mutta onneksi tamma on kuitenkin luonteeltaankin aivan eri maata. Tidella emän luonne vain ei periytynyt harmiksi jälkeläisille. Tidellalla itsellään on varsoja vain kaksi, jotka ovat perineet emänsä herkän sielun ja kapasiteettia kouluratsuksi. Tamman oma kilpaura sisältää kouluratsuna täyden statistiikan helpoissa ja vaativissa luokissa. Sen vanhemmat ovat myöskin kisanneet aikanaan koulua. Tidella viettelee antoisia eläkepäiviä täällä Suomessa, jossa on myös syntynyt.

e. Daisy on tummanruunikko suurikokoinen (173cm) tamma, joka ei välttämättä koreile rakenteellaan, mutta on luonteeltaan oikein soma ja sympaattinen. Eläkerouvan tittelin muutamia vuosia sitten saanut oloneuvos on suomalaissyntyinen puoliveritamma ja ollut ainoastaan saman kantakirjan käytössä siitokseen viiden varsan verran, joista kaksi on kilpaillut ja palkittu kouluratsastuksen saralla. Daisy on ihana emätamma, jolle olisi suotu enemmänkin jälkeläisiä, mutta ikä alkoi jo tulla vastaan pitkän kisauran jälkeen. Kilpailu-urallaan Daisy on saavuttanut yhtä sun toista, mukaan mahtuu täysien koulustarttien lisäksi GP-tasolla arvokilpailuja ja pohjoismaiden mestaruuksia. Tamma on periyttänyt varsoilleen hyvän temperamentin sekä eväät kouluradoille.

ei. Capitol on temperamenttinen tapaus, joka kuitenkin oikeanlaisen kurin ja käsittelyn alla on oikeinkin mukava ratsu koulupuolella etupäässä, vaikka hypätä osaakin kouluhevoseksi kohtalaisesti. Ruunikko tasan 170-senttinen ori tulee hienosti toimeen toisten hevosten kanssa ja on laiduntanut isommassa porukassa tammojen kanssa tai ilman riippuen siitoskysynnästä. Capitol on nuorempana ollut sukunsa tähden erittäinkin haluttu siitokseen ja sen vuoksi orin kilpaura on alkanut hieman myöhemmällä iällä, jonka vuoksi sen koko kapasiteetti ei ehkä ole tullut esiin niin hyvin kuin vanhempien puolelta sitä on tullut. Capitol on kilpaillut täydet sijoitukset kouluratsuna helpolla tasolla startaten muutamia vaativia luokkia sijoittuen, tämä on melko maltillinen saavutus, kun muistaa että oriin vanhemmat ovat molemmat GP-tason monitaitureita. Liikettä orista kuitenkin löytyy ja sitä se on jälkeläisilleenkin periyttänyt vauhdikkaan ja temperamenttisen luonteensa ohessa. Jälkeläisiä orilla on kolmisenkymmentä, joista parikymmentä on kisannut koulua vaihtelevalla menestyksellä. Mitään suurnimiä ei kuitenkaan mukaan (ainakaan vielä) mahdu. Capitol on viettänyt jo muutamia vuosia ansaittuja eläkepäiviä ja on syntynyt sekä asuu Suomessa.
ee. Day by Day oli komean rakenteen ja ulkomuodon omaava raudikko tamma, joka on majesteettisen näköinen valokuvassa jota parhaillaan katson, koska en tammaa koskaan saanut kunniaa tuntea. Kantakirjatilaisuudessa jopa 174-senttiseksi mitattu neito on palkittu kakkospalkinnolla, kuvasta päätellen olisin kyllä voinut surutta odottaa jopa ykköstä vaikka ei omasta hevosesta olekaan kysymys. Day oli kuuleman mukaan luonteeltaan oikein kiltti ja herkkä, toisinaan ehkä vähän liiankin, virnistää haastattelemani vanhempi herrasmies ja iskee silmää. Day oli kuulemma kilpaillut koulua, sijoitusmääristä, luokista ja arvokilpailuista ei herra osaa sanoa, mutta sanoo tamman kuitenkin kilpailleen urallaan yli kymmenen tuhannen markan voitot, joten tuskin mistään ihan puskaratsusta lienee kyse.. Daylle on vanhan omistajan mukaan hänen aikanaan syntynyt varsoja kolme, mutta hän epäilee niitä kasvattajalla tupsahtaneen maailmaan jo toinen mokoma. Day on lopetettu aikanaan, useita vuosia sitten jo, puhkurin mentyä huonompaan suuntaan ja ihanaa tammaa jäivät omistajan lisäksi kaipaamaan kolme tammavarsaa, jotka laiduntavat parhaillaan emänsä ristin alla, toteaa vanha mies lopuksi ja pyyhkii vaivihkaa kyyneleen silmänurkastaan. Hän kuitenkin rykäisee kerran ja jatkaa sitten, että varsoista ei tullut ihan niin hyviä kouluratsuja, kuin mitä hän olisi odottanut sillä orivalinnalla. Mielestäni kuitenkin GP-tasolla kilpaileva tytär Daisy on osoitus tamman jalostusarvosta, sanon hänelle hymyillen kun tiemme erkanevat toistaiseksi. Emme kuitenkaan tapaa Eskon kanssa enää, sillä kevään vaihtuessa syksyksi on Dayn vanha omistaja poissa ja haudattu tammojensa luokse.
Sukuselvitys © JannicaJälkeläiset

Syntymäpäivä Rotu-skp Varsa (rekisterinro) Isä Menestys
20.10.2017 fwb-o Weston J&K (VH17-031-0629) Windell Verner -
04.11.2017 fwb-t Daisy Dianella J&K (VH17-031-0627) Alfredo -

Kilpailukalenteri

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
24.10.2017 Hukkapuro KRJ Grand Prix 3./30
26.10.2017 Hukkapuro KRJ Grand Prix 1./30
19.10.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 2./13
20.10.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 2./13
22.10.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 1./13
23.10.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 3./13
24.10.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 3./13
26.10.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 2./13
21.10.2017 Rêve de Haussea KRJ Grand Prix 3./30
28.10.2017 Rêve de Haussea KRJ Grand Prix 1./30
29.10.2017 Rêve de Haussea KRJ Grand Prix 2./30
30.10.2017 Rêve de Haussea KRJ Grand Prix 4./30
26.10.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 4./16
22.11.2017 Gestüt Helmwald KRJ Grand Prix 3./30
23.11.2017 Gestüt Helmwald KRJ Grand Prix 5./30
26.11.2017 Gestüt Helmwald KRJ Grand Prix 1./30
27.11.2017 Gestüt Helmwald KRJ Grand Prix 2./30
28.11.2017 Gestüt Helmwald KRJ Grand Prix 1./30
28.11.2017 Gestüt Helmwald KRJ Grand Prix 2./30
30.11.2017 Gestüt Helmwald KRJ Grand Prix 2./30
09.11.2017 Armont Stud KRJ Grand Prix 3./09
06.11.2017 Piikuja KRJ Grand Prix 5./30
08.11.2017 Piikuja KRJ Grand Prix 5./30
09.11.2017 Piikuja KRJ Grand Prix 4./30
10.11.2017 Piikuja KRJ Grand Prix 4./30
11.11.2017 Piikuja KRJ Grand Prix 4./30
24.11.2017 Heidseck Sporthorses KRJ Grand Prix 3./30
25.11.2017 Heidseck Sporthorses KRJ Grand Prix 5./30
26.11.2017 Heidseck Sporthorses KRJ Grand Prix 5./30
28.11.2017 Heidseck Sporthorses KRJ Grand Prix 4./30
04.11.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 3./14
04.11.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 3./13
05.11.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 3./14
07.11.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 1./13
08.11.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 1./14
09.11.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 1./13
11.11.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 1./14
13.11.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 1./13
14.11.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 2./14
15.11.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 2./14
16.11.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 3./14
18.11.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 2./14
22.11.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 2./13

Meriitit

♥  Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu, Helmikuu 2019
= 6 + 40 + 20 + 20 + 15 = 101 p.   KRJ-I

Päiväkirja

Valmennukset

02.05.2018, valmentaja Siiri H. (Omistajan kirjoittama)
Tarkkailin Jennaa ja hänen hienoa ratsuansa, Rosea, alkuverryttelyjen ajan. Rose tuntui olevan aluksi kuin maahan liimattu, mutta pikkuhiljaa vertyessään alkoi liikkumaan paremmin. Jossain vaiheessa puutuin peliin, korjailin Jennan istuntaa ja kehotin häntä ottamaan tammaa hieman enemmän käden ja pohkeen väliin. Puolipidätteellä herätystä ja sitten hieman reippaampaa vauhtia tuntumaa vastaan. Rose selkeästi ryhdistyi ja pehmeni tästä, hienoa! Seuraavaksi verryttelimme laukan. Rose ei meinannut alkuunsa millään nostaa laukkaa, mutta kohta se onnistui. Treenasimme kuitenkin laukan nostoja vielä hieman, niin käynnistä kuin ravistakin. Välikäyntien jälkeen oli vuorossa laukanvaihdot jotka tosin sujuivat alusta asti hienosti innostaen Rosea kuuntelemaan vielä vähän paremmin ja vastaamaan apuihin vielä vähän hanakammin. Siirryimme seuraavaksi piaffeen ja passageen. Nämä tuntuivat olevan Roselle alkuun hieman hankalia eikä se polkenut enää kunnolla allensa. Otimme väliin pari helpompaa tehtävää ja kohta sujui jo siirtyminen piaffesta passageen ja päinvastoin, upeaa! Loppuverryttelyissä vielä hieman avo- ja sulkutaivutuksia ravissa ennen ohjien pidentämistä puolipitkiksi ja reippaan letkeää eteen-alas ratsastusta.

03.01.2018, valmentaja Moona M. (Omistajan kirjoittama)
Tänään valmennettavana oli jo kouluratoja paljonkin kolunnut fwb tamma Rose. Rose ja sen ratsastaja olivat jo pitkään kisanneet vaativallakin tasolla, mutta viimeaikoina tulokset ovat tippuneet ja molempien motivaatio kadonnut. Päätin tämän ratsukon kanssa palata takaisin alkujuurille ja treenata hieman helpompaa kouluratsastusa. Keskityin heti alusta lähtien ratsastajan istuntaan, sillä huomasin Rosen olevan istunnalle herkkä ratsu. Pyysin ratsastajaa pitämään ohjat puolipitkinä ja keskittymään ratsun ratsastamiseen eteen ja alas, kunnolla pohkeen väliin ilman, että ohjia käytetään apuna. Pelkkä ulko-ohjan tuki riittää hyvin. Työskentelimme pitkään käynnissä minun korjaillessa ratsastajan istuntaa ja ratsastajan yrittäessä saada Rosen rauhoittumaan. Kohta tamma selvästi silmissä rentoutuikin ja alkoi hakemaan alas sekä käyttämään takajalkojaan. Seuraava tehtävä oli käynti-ravi siirtymiset. Rose oli vähän turhan hätäinen ja tuppasi ennakoiman apua. Lisäksi se kulki hieman oikealta kyljeltä jäykkänä joten siirtymisien ohessa ohjelmana oli kiemuraurat, pienet voltit ja kahdeksikot. Muistutin ratsastajaa kiemurauralla ja kahdeksikolla kunnon suoristuksesta kaarteiden välissä. Laukkatehtävä oli yksinkertainen, yksi laukanvaihto kahdeksikolla, kahdeksikon toinen ympyrä lisättyä laukkaa, toinen koottua laukkaa ja välissä keskilaukka + tietenkin se vaihto. Laukkatyöskentely tältä parilta oli hieman hankalaa ja käytimme tähän tehtävään paljon aikaa. Loppuverryttelyssä kehotin teitä tekemään hienoisia avo- ja sulkutaivutuksia saadaksemme ratsun vielä hiukan enemmän vetreämmäksi. Loppukäyntien aikana keskustelimme pitkään jatkosta ja kehotin treeneissäkin palaamaan hetkeksi kunnon maastolenkkeihin ja helpompaan koulutyöskentelyyn. Tämä pari kaipaa nyt paljon onnistumisia ja hauskoja hetkiä!

17.10.2017, valmentaja Moona M. (Omistajan kirjoittama)
Tarkkailin Jennaa ja hänen uutta ratsuansa, Rosea, alkuverryttelyjen aikana. Rose kohelsi aika paljon, mutta Jenna pysyi hienosti rauhallisena selässä. Raviverryttelyjen jälkeen puutuin peliin ja kehotin Jennaa nostamaan laukan keskiympyrällä. Laukassa Rose vasta innostuikin, se teki ihmeellisiä puoliksi takajaloilleen hyppimis -loikkia ja sekoontui sen takia välillä ristilaukalle. Kehotin Jennaa istumaan painavana satulaan ja aina Rosen pelleillessä ajamaan tammaa reippaasti eteenpäin. Samalla paljon puolipidätteitä! Tämä auttoi, ja Rosen pelleilyenergia ikäänkuin kanavoitui hyvään takajalkojen poljentaan ja sainkin nähdä upeaa laukkaa, aivan kuin ratsukko olisi laukannu reippaasti jyrkkään ylämäkeen, loistavaa! Seuraavaksi tehtävänä olis kolmikaarisella kiemurauralla laukanvaihdot. Ne sujuivat alusta alkaen hyvin, joten otin tehtävään vaikeutta kehottaen tulemaan keskimmäisen kaarteen vastalaukassa. Tämä horjutti hiukan Rosen tasapainoa eikä laukka ollutkaan enää niin rytmikästä ja pyörivää. Kohta tämäkin tehtävä alkoi sujua joten päätin antaa ratsukolle luvan loppuverryttelyyn. Rose on kuitenkin vielä nuori, joten on parempi keskittyä välillä myös valmennuksissa ihan niihin perusasioihin, sillä jos ne ei ole kunnossa, ei onnistu GP-tason tehtävätkään. Laukkatehtävät sujuivat tänään yllättävän hyvin, sillä olin kuullut ratsukolla olleen ongelmia laukan kanssa. Loppuverryttelyissä Jenna joutui menemään ilman jalustimia samalla kun teetin hänelle erilaisia tasapainotehtäviä ja korjailin istuntaa pilkuntarkasti. Täytyy sanoa, että Rose on erittäin hieno hevonen!

Päiväkirjamerkinnät

28.01.2019, kirjoittaja Jenna S.
Elämä Rosen kanssa on sujunut melkeimpä jopa paremmin kuin hyvin. Tamma on pysynyt erittäin terveenä, sillä se on ollut koko elämästään ehkä maksimissaan kaksi viikkoa sairaslomalla. Se on varsonut kaksi hienoa varsaa, joista toinen jäi meille Teamiin jatkamaan sukua. Varsojen kanssakaan ei ollut suurempia ongelmia, sillä Rose oli kuin luotu emätammaksi. Kilpailu-ura oli vaiherikas, mutta onnistunut. Ja nyt on sen aika, nimittäin ensi kuussa tiemme käy laatuarvosteluun!

Tällaisia ajatuksia pyörittelin päässäni hömpötellessäni Rosen kanssa pellolla. Lunta oli tänä talvena satanut runsaasti, joten käytin tietysti korkeaa hankea treeneissäni hyödyksi. Tänään ratsastin Rosen pellolla vain askellajit läpi, takajalat alle ja pehmeäksi kyljistä. Tamma ei ole kaikkein varmin ratsu pellolla yksin, sillä se kuvittelee koko ajan, että metsästä saattaa syöksyä pieni vihreä mies viatonta hevosta kiusaamaan, mutta treenimme sujui silti ihan hyvin. Tallissa juotin tammalle lämmintä vettä ennenkuin vein sen takaisin tarhaan.

20.10.2017, kirjoittaja Jenna S.
Tänä aamuna heräsin herätyskellon pirinään hieman kiukkuisena ja keskeltä kamalaa painajaista, jossa menetin kaiken omaisuuteni ja kaikki läheiseni. Aamukahvilla yritin rauhoittua ja karistaa kaikki ikävät mietteet päästäni. Eikös sitä sanota, että mitä kamalampi uni, sen enemmän onnea tosi elämässä? Tallin ovelle päästessäni näin naamastaan punaisen tallitytön, joka juuri yritti soittaa minulle. Pian selvisi, että ensimmäistä varsaansa odottava tammamme Daisy Rose onkin synnyttänyt yöllä hieman ennen aikaisesti. Ryntäsin talliin samalla eläinlääkärille soittaen. Varsomiskarsinassa minua odotti rauhallisesti aamuheiniään syövä Rose ja sen mahan alta nisää välillä imien pilkisti upean näköinen ruunikko orivarsa, ainoana valkoisena merkkinään pieni sukka toisessa takajalassa. Varsa selkeästi ihmetteli hetken karsinan edustalla parveilevia tallityttöjä ja minua, mutta totesi pian mielenkiintoisemmaksi tutkia karsinaa ja koikkelehti ympäriinsä pitkillä koivillaan. Sydämeni suli sillä sekunnilla! Vaikka kaikki selkeästi oli hyvin, päätin vielä odottaa eläinlääkäriä paikalle. Hänen tullessaan ja tutkimuksia tehdessään varsa jatkoi ympäriinsä hyörimistä Rosen luimistellessa happamana ihmisille. Eläinlääkäri totesi kaiken olevan hyvin niin emällä kuin varsallakin, joten huojentuneena aloin suunnitella katsinan siivousta. Laitoin Roselle riimun päähän ja talutin sen viereiseen varsomiskarsinaan. Varsa koikkelehti perässä vähääkään epäröimättä, miten rohkea pieni mies! Siivosin karsinan ja lisäsin uusia olkia purujen päälle, sitten vein kaksikon takaisin karsinaan. Jäin hetkeksi aikaa hengailemaan karsinaan ja mietin varsalle nimeä. Yhtäkkiä se pälkähti mieleeni! Ori muistutti niin kovin honkkelia ja ihanaa Persoonaa isolla peellä, joten Weston tuntui sopivan kuin nenä päähän, lisäksi se alkaa vielä kivasti samalla alkukirjaimella kuin varsan isän nimi. Tyytyväisenä myhäillen lähdin muihin hommiin, huomenna täytyisi sovitella varsalle loimea päälle, jotta Rosekin pääsee hetkeksi ulkoilemaan.

15.09.2017, kirjoittaja Jenna S.
Tänään koitti vihdoin päivä, jota olen odottanut. Oma tuleva kilparatsuni ja hieno tuleva siitostammani Rose tuli takaisin ratsutuksesta. Rosen kanssa olin päättänyt tehdä niin, että peruskoulutin sen itse, jonka jälkeen se meni puoleksi vuodeksi ratsutukseen Saksaan tuttavalleni joka on ennenkin ratsuttanut hevosiani. Koko tämän puolen vuoden ajan minulla on ollut hirveä hinku päästä taas Rosen selkään ja tänään vihdoin sain sen takaisin kotiin! Mieheni oli hakenut tamman lentokentältä, jossa sen Saksan hoitaja oli ollut vastassa. Kuljetusauto kaarsi Teamin pihaan ja heti syöksyin toimistostani katsomaan kullannuppuani. Talutin Rosen kuljetusautosta pihalle ja annoin sen hetken nuuhkutella ilmaa. Taluttelin hetken Rosea pihassa jotta näin, että sen jalat olivat ainakin päällisin puolin kunnossa. Alkuun tamma kohelsi paljonkin mutta taisi pian muistaa paikan ja rauhoittui. Vein tamman valmiina odottavaan karsinaansa, riisuin siltä loimen ja kuljetussuojat. Harjasin tamman ja pyyhin sen silmät, sieraimet ja vuohiskuopat kostealla sienellä. Hieroin jalkoihin linimenttiä ja kieritin lämpöpintelit päälle. Juotin sille hieman melassivettä ja toin sille heinäverkon täynnä tuoretta Suomalaista ruohoa. Loppupäivän ja seuraavan yön tamma saisi rentoutua, jonka jälkeen se pääsisi viikon lomalle kesälaitumelle!

VRL-00816

Virtuaalitalli / Virtuaalihevonen

© Team J & K 2019. Taustakuvan Gordon Dionne (CC BY-NC-SA 2.0)