Kingmill Romeo

Perustiedot

Rotu, sukupuoli Connemara, ori
Säkäkorkeus, väri 148cm, kimo
Syntymäpäivä 06.05.2017
Rekisterinumero VH18-035-0038
Koulutustaso 80cm, HeA
Kotitalli Team J&K
Omistaja Jenna S., VRL-00766
Kasvattaja / Maahantuoja Kingmill Stud, Carlow, Irlanti / Jannica

Jälkeläiset
Ikääntyminen

s. 21.12.2019 conn-o. Rowney J&K (VRL), e. Dollymount Meadrha

Täytti 3 vuotta 06.05.2017 - Täytti 4 vuotta 06.01.2018 - Nyt 10 vuotias

Sukuselvitys

i. Kingmill Bobby
conn, km, 147cm

ii. Wild Sparrow
conn, km, 139cm

ie. Kingmill Heather
conn, km, 137cm

e. Real Heaven
conn, km, 137cm

ei. Laddie
conn, rnvkk 139cm

ee. Double Pearl
conn, km, 139cm

i. Kingmill Bobby on brittiläisen ponikasvatuksen tulosta ja ollut siitoksessa vasta muutaman kauden, joten nähtäväksi jää millaisia jälkeläisiä siitä sikiää. Kimo 147-senttinen ori on rakenteeltaan korrekti ja sillä on useita sijoituksia koulupuolelta helppo A - tasolta, joiden perusteella ori on palkittu koululaatuarvioinnin II palkinnolla. Bobby on luonteeltaan tasaisen rauhallinen pakkaus, joka osaa käyttäytyä hyvin kisapaikoilla ja kotona. Se on myös terveydeltään moitteeton.

ii. Wild Sparrow on hyvän ystäväni kasvatteja, joka on muuttanut Britteihin nuorena poikana, mutta syntyjään kotoisin Amerikan mantereelta. Pitkän laivamatkan jälkeen Sparrow on siitoksen ohessa toiminut kilpaponina koulupuolella ja sijoittunut mukavasti helppo A - tasolla ja se on palkittu aikaansaannoksistaan myöskin koululaatiksen II palkinnolla. Kimo 139-senttinen ori on luonteeltaan superkiltti ja toimiva, joka tilanteessa helppo ja mutkaton. Sen suku on erittäin tunnettua Britanniassa, jonka vuoksi orilla ei ole niin suurta käyttöä, kuin omistaja olisi toivonut. Sparrow'n vanhemmat ovat villiponeja ja koko sen suku on elänyt nummilla vapaana vuosisatoja. Sparrow on startannut myös pieniä esteluokkia sijoittuen, mutta on kuitenkin pääasiallisesti kouluponina uraa tehnyt ja tunnettu.
ie. Kingmill Heather asustaa nykyisin Ruotsissa, mutta on brittiläistä alkuperää sekin muun isän puolen tavoin. Kimo 137-senttinen tamma on monitoimiponi, joka on kilpaillut koulussa ja esteillä, mutta kokeillut kenttäratsunkin uraa rohkeana yksilönä. Se on palkittu yleislaatuarvostelussa III palkinnolle ja se on luonteeltaan erittäin kiltti. Se on helppo ratsastaa, joskin omaa hitusen lyhyet hermot pienten keskittymistä vaativien tehtävien suhteen. Heatherillä on kuusi varsaa, jotka ovat sijoittuneet paitsi koulupuolella niin pärjänneet hienosti myös näyttelykehissä.

e. Real Heaven on Real Studin kasvatteja, joka on enemmän tunnettu täysiverikasvatuksestaan. Nyttemmin kasvattamo on kuitenkin alkanut tuoda Britanniasta connemaranponeja tuomaan vaihtelua hevoskantaan ja kasvattaa näiden kahden lisäksi myöskin ratsuponeja, johon Heavenia on käytetty myöskin kahden varsan verran. Lisäksi tammalla on puhdasrotuisia connemaravarsoja kolme, joista muutama Irlannissa. Kimo 137-senttinen tamma on luonteeltaan utelias ja kiltti. Se on pärjännyt hienosti näyttelyissä ja lisäksi haalinut muutamia sijoituksia koulusta ja esteiltä pikkuluokissa. Pääasiassa se on kuitenkin siitostamma ja käy näyttelyitä koluamassa työkseen. Myöhemmin nuorehkolle tammalle on kuitenkin vielä kaavailtu lisää kilpauraa, kunhan varsat on tehty.

ei. Laddie on suvun ainoa ruunivoikko poni ja orin väritys tulee sen isän puolelta, josta löytyy voikkoja poneja. 139-senttinen ori ei ole liiemmalti periyttänyt väriään yleisemmän kimon kasvaessa oman värin yli. Laddie on erittäin tunnettu siitosori ja myöskin Suomessa sen sukua sekä oria itseään alkaa kivasti löytymään suvuista. Laddiellä on mittava ura takanaan kouluratsuna vaativa B luokista pääasiassa ja se on palkittu kantakirjapalkinnon (I) lisäksi koululaatuarvostelussa III palkinnolle. Se on myös palkittu hienoista jälkeläisistään jalostusarvokirjaimella B, jonka ansiosta sitä on yhä käytetty siitoksessa korkeahkosta iästä huolimatta. Laddie on pärjännyt myöskin näyttelykehissä hienosti saavuttaen muotovalion arvonimen. Laddiellä on kuusi kantakirjajälkeläistä, jonka lisäksi sillä on kuusitoista puhdasrotuista connemaravarsaa. Nämä kaikki ovat kilpailleet kouluratsuna ja lisäksi joukkoon mahtuu muutama ratsuponi, jotka ovat kilpailleet esteillä. Laddie on luonteeltaan hieman haasteellinen, mutta rauhallisten tammojen kanssa risteyttäessä on siitä saatu mukavaluonteisia varsoja aikaan.
ee. Double Pearl oli kimo 139-senttinen tamma, joka nukkui ikiuneen omalla laitumellaan 28-vuotiaana. Tamma teki pitkäkantoisen uran kouluratsuna ja sijoittui peräti kuusikymmentä kertaa urallaan. Mukaan mahtuu myös muutamia muita lajisijoituksia. Pearlilta jäi kolme kisaponia jälkeläisiin, joiden lisäksi muutamia siitoskäytössä olleita pelkästään. Brittiläinen tuontitamma polveutuu nummilla elävistä villiponeista, mutta on kuitenkin emänsä kanssa asustellut jonkun aikaa jo ihmisten ilmoilla. Villiponin taustastaan huolimatta nuorena koulutettu Pearl oli sympaattinen, fiksu ja nopeaoppinen tamma, jonka kanssa oli ilo työskennellä. Se oli kisapaikoilla hyväkäytöksinen ja tuli kotona laitumella toimeen niin tammojen kuin ruunienkin kanssa. Jälkeläiset ovat perineet lähes poikkeuksetta helpon luonteen ja harmonisen olemuksen emältään hyvien askellajien lisäksi. Pearlin sanotaan lisäksi olleen ensiluokkainen emätamma mitä tulee varsanhoitoon.
Sukuselvitys © Jannica

Kilpailukalenteri

Sijoituksia KRJ:n alaisista kilpailuista yhteensä 2kpl, joista voittoja 1kpl.

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
11.03.2019 Team J&K KRJ Helppo A 3./40
14.03.2019 Team J&K KRJ Helppo A 1./40

© Team J&K     |     Tämä on virtuaalihevonen     |
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus NM.
Kuvat: VV