KTK-III
Estructura RSE "Resto"

Perustiedot

Rotu, sukupuoli Connemara, ori
Säkäkorkeus, väri 140cm, ruunikko
Syntymäpäivä 30.11.2005
Rekisterinumero VH11-035-0212
Koulutustaso 120cm, HeA
Kotitalli Team J&K
Omistaja Jenna S., VRL-00766
Tuoja / Ex om. Tiikeri

Meriitit

♥  Kantakirjaustilaisuus, 20.12.2019 = 17 + 16 + 18 + 18 = 69p. KTK-III

Jälkeläiset
Ikääntyminen


s. 06.12.2011 conn-t. Ruususen Happy Girl (VRL), e. Happy Hello
s. 12.04.2012 conn-t. Fluffy Pony RSE (VRL), e. Happy Hello
s. 29.06.2012 conn-o. Nino Feliz RSE (VRL), e. Happy Hello

Täytti 3 vuotta 30.11.2006 - Täytti 4 vuotta 30.11.2008 - Nyt 15 vuotias

NJ

♥ 30.07.2015 - Aida Connemaras - Päätuomari Kerppa - irtoSERT

Luonne

Resto on todella ystävällinen ja sympaattinen ori. Pikkuinen ori rakastaa yli kaiken herkkuja. Ratsastaessa todella taitava, mutta myös hieman haastava. Voi pukittaa, jos on sillä päällä. Hoitaessa Resto on yleensä erityisen kiltti. Hieman voi pyöriä ja hyöriä, mutta semmoinen orin kuuluu olla!
© Tiikeri

Sukuselvitys

i. Lovely Traktor ii. Albortkort Ile iii. Nimi
iie. Nimi
ie. Lovely Charlott iei. Nimi
iee. Nimi
e. Werynia's Dream ei. Destroy Axel eii. Nimi
eie. Nimi
ee. Werynia's Problem eei. Nimi
eee. Nimi

Kilpailukalenteri

Sijoituksia ERJ:n alaisista kilpailuista yhteensä 5kpl, joista voittoja yhteensä 0kpl.

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
09.11.2017 Team J&K ERJ 120cm 2./27
09.11.2017 Team J&K ERJ 120cm 4./25
11.11.2017 Team J&K ERJ 120cm 2./27
14.11.2017 Team J&K ERJ 120cm 4./25
15.11.2017 Team J&K ERJ 120cm 2./25

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Valmennukset

01.04.2018, Valmentaja Jannica
Resto tuntui olevan tänään hyvällä tuulella, tai ainakin alkuverkka ja puomitehtävät olivat sujuneet sävyisästi. Aloittelimme varsinaisen hyppäämisen jumppaesteenä in-and-outilla, joka oli molemmille tuttu juttu. Alkuun vauhti tuntui oikein hyvältä, mutta estettä korottaessa sait pyytää Restoa hieman eteen. Ilmeisesti ori ei kuitenkaan ollut sitä mieltä että lisävauhti olisi ollut tarpeen ja pääsi yllättämään napakalla pukilla, joka lennätti sinut kaulalle. Onneksi kuitenkin jalustimet jäivät jalkaan ja pääsit jatkamaan jumppatehtävää muina naisina. Toista kertaa ei Restoa tarvinnut käskeä, vaan se oli ilmeisesti tullut samaan johtopäätökseen vauhdin suhteen esteen noustessa 80 senttimetriin, että sitä tarvittiin lisää. Muut hypyt innarille sujuivat moitteitta ja pääsitte hyppäämään vielä metriin korotetun tehtävän. Sen jälkeen jatkettiin hyvällä haipilla, kun sellainen oli mukaan saatu ja saitte tulla sarjaesteen toisella pitkällä sivulla kahden askeleen välillä, ensimmäinen osa oli pysty ja toinen okseri nousupuomilla.

Resto ylitti suhteellisen kivasti esteet, mutta sait jälleen olla vähän motivoimassa sitä kepin kera. Resto ei ilmeisesti muistanut protestoida tällä kertaa, vaan tyytyi laukkaamaan reippaammin. Siinä kohtaa kuitenkin meni kuppi jälleen nurin, kun olisi takaosaa pitänyt hieman ottaa mukaan työskentelyyn ja jälleen peppu lensi raipan käytön yhteydessä. Tähän vanhaan kikka kolmoseen olit kuitenkin jo hyvin varautunut ja perään tulikin Reston suureksi yllätykseksi toinen napakka raipan isku, josta se tokeni sen verran, että kiihdytti vauhtia ja osoitti kulkunsa annettuun menosuuntaan. Sarjan hyppääminen sujui tänään alun kangertelun jälkeen ihan kivasti, kunhan orinkin motivaationappula saadaan muualle kuin peppuun, alkaa varmasti yhteistyö ja halukkuus tehtäviin palata omiin uomiinsa pitkän talven jäljestä.

20.03.2018, Valmentaja Jannica
Reston valmennus aloiteltiin omatoimisella raviverryttelyllä, lähinnä ympyröitä tehden ja suuntaa vaihtaen, jotta ori saatiin rennoksi. Se työskenteli tänään oikein mielellään, mutta ehkä aavistuksen pitkänä, mutta emme antaneet sen alussa haitata, pääasia että poni oli kerrankin rento, vaikka maneesissa oli vielä edellisen valmennuksen tammoja kävelemässä. Saitte jatkaa verryttelyä laukassa kavalettien yli vapaasti, jatkaen rennolla linjalla, kunhan takaosa kuitenkin teki töitä. Seuraavaksi ympyrällä olevilta kavaleteilta käännettiin pystylle pitkällä sivulla, jossa käytettiin ensin maapuomia. "Muista myödätä enemmän kavaleteilla myös" sanoin kun ratsastitte seuraavalle ympyrälle pystyn jälkeen kavalettia. Pystyllä askel ei oikein sattunut sopimaan tai Resto katseli värikästä puomia.

Ratsastaja jäi myös lähestymisessä liikaa kiinni suuhun. Toinen hyppy meni paremmin korkeammalla pystyllä, vaikka hyppy lähtikin puomille vähän kaukaa. Viimeisellä hypyllä pysty oli maksimikorkeudessa (120cm) ja hyppy sujui oikein hyvin Reston alkaessa työskennellä myös takaosalla alleen. Isommissa hypyissä saa olla hypyssä mukana enemmän vielä. Seuraavalla kierroksella jatkettiin pystyn ja kavalettiympyrän jälkeen okserille kokorataleikkaalla, jossa Resto otti melkoisen loikan ja pukitti vielä perään, tuntui olevan hauskaa. Kavaletti meni muuten hyvin sen jälkeen, vaikka ori tulikin vähän lähelle ja saitte tämän vielä tulla uudelleen kerran. Viimeiseksi tarkoitettu hyppy ei ollut etuosasta niin hyvä Reston kolauttaessa etusia puomiin, joten saitte tulla vielä kerran uudelleen okserin. Seuraava hyppy tulee liian lähelle estettä, mutta kokenut ori hyppää varovaisen hypyn kooten itsensä sekunnissa esteen ylitse, jossa se kyllä pelasti ratsastajan virheen täydellisesti.

06.03.2018, Valmentaja Jannica
Reston kanssa aloiteltiin Susannan kanssa valmennus tiistai-illan kunniaksi, molemmat vaikuttivat jo tähän aikaan hieman väsyneiltä, joten aloittelimme kevyillä harjoituksilla siirtymisten ja puomien parissa suoralla uralla ja serpentiinillä. Sen jälkeen otettiin ristikolle pari lähestymistä molemmista suunnista ja sitten saitte laukata uraa pitkin hetken ympyröitä tehden samalla, kun kokosin erilaisia esteitä maneesiin. Aloituskorkeus ei päätä huimannut, mutta sopi Susannalle hyvin, jolla oli vähäisesti hyppykokemusta. Resto ei myöskään ollut isommilla esteillä helppo tapaus ja tiesin sen pukittelevan herkästi, jos hypyissä oli ratsastajan osalta jokin pielessä, jonka vuoksi myös päätin pitää korkeudet tänään maltillisina, ettei ori saisi tekosyytä sekoiluunsa.

60cm tehtävillä saitte yhteistyön pidettyä oikein hyvin ja Resto vaikutti vielä ihan tyytyväiseltä. Esteiden noustessa kymmenellä sentillä ratsastaja oli jo epävarmempi, joka kyllä heijastui oriinkin kyräilynä ja etenkin esteiden alastulossa oli sillä sellainen kiire eteen, että pelkäsin sen pukittavan. Niin ei ihme kyllä käynyt ja koko alkutunti selvittiin ilman niitä. Tempon ollessa kohdillaan myös hypyt olivat parempia ja pehmeämpiä, eivätkä lähestymisetkään olleet niin töksähtäviä ja epätasaisia. Reipas ori tuntui tällä korkeudella työskentelevän vielä mielellään, joten en nähnyt tarpeen nostaa esteitä yhtään enempää, kun korkeus tuntui ratsastajallekin olevan passeli. Loppuverryttelyksi tehtiin tänään väistöjä, ravilisäyksiä koska orissa tuntui virtaa vielä riittävän sekä paljon taivuttelua ja asetusten vaihtoa ravissa, jonka ansiosta ori rupesi kivasti myötäämään niskasta ja sait tarjota sille pidempää ohjaa.

© Team J&K     |     Tämä on virtuaalihevonen     |
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus NM.
Kuvat: scirlin