YLA2, KRJ-I, SPL-I, KRL II
Passive Relations! WIM

Perustiedot

Rotu, sukupuoli Suomalainen puoliverinen, ori
Säkäkorkeus, väri 169, ruunikko
Syntymäpäivä 10.03.2009
Rekisterinumero VH06-031-2233
Koulutustaso 90cm, GP
Kotitalli Team J&K
Omistaja Jenna S., VRL-00766
Tuoja Cookie.

Meriitit

♥  Yleislaatuarvostelu, Elokuu 2011 = 32 - 31 - 30 - 35 = 128 p, YLA2.

♥  Kouluratsujen laatuarvostelu, Lokakuu 2012 = KRL II (80,10%)

♥  Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu, Marraskuu 2012 = 27 (9+9+9) - 40 - 20 - 9,5 - 8 = 104,5 p. KRJ-I.

♥  Suomalaisten puoliveristen laatuarvostelu, Joulukuu 2012 = 18-18-20-20-20-08 = 104p, SPL-I
"Erittäin hieno rotunsa edustaja joka palkittiin sekä tilaisuuden parhaimmilla yhteispisteillä että korkeimmilla rakennepisteillä! Näpsäkkä ja mukava luonne, jonka lukeminen oli kuitenkin turhan raskasta selkeiden kappalejakojen puuttuessa. (Om. huom. korjattu) Orin jälkeläiset olivat olleet mukavan aktiivisessa käytössä. Ori keräsi myös hienon määrän lisäpisteitä upealla määrällä päiväkirja- ja valmennusmerkintöjä."

Jälkeläiset
Ikääntyminen


s. 01.05.2009 fwb-o. Bradley J&K (VRL), e. Enchantress PB
s. 07.12.2010 fwb-o. Bab's Uvula Who LIE (VRL), e. Maltary II
s. 22.12.2010 fwb-o. Even More Flame F (VRL), e. Kiahan Aliciante
s. 24.5.2013 wpb-t. Vien Activation (VRL), e. Vien Monae
s. 05.04.2014 fwb-t. Party Avelee (VRL), e. Lumen Party in Paris
s. 11.09.2016 fwb-o. Rebellion F (VRL), e. Scarlett F

Täytti 3 vuotta 01.08.2009 - Täytti 4 vuotta 10.09.2009 - Nyt 24 vuotias

Luonnekuvaus

Repe on kuumahko, haastava ja kokeneen käsittelijän tarvitseva ori. Se on päättäväinen ja hieman arvaamaton, mutta ei tarkoita missään tapauksessa pahaa. Suosittelemme suorittamaan Repen hoitotoimenpiteet hoitokarsinassa molemmin puolin kiinni sidottuna, sillä karsinassaan ori hyörii ja pyörii ja helposti saattaa vahingossa liiskata hoitajansa vasten seinää. Repeä ei missään tapauksessa saa päästää kokemattoman hoitajan käsiin, mutta napakalla komennuksella Repen yleensä saa taas aisoihin. Repe kyllästyy helposti kun sitä harjaa, jolloin se alkaa heittelemään päätään ja potkimaan taakseen. Tällöin kannattaa suosiolla hoitaa tekemänsä asiat loppuun rauhallisesti mutta ripeästi. Kavioita Repe ei aina tahtoisi nostaa ylös, vaan juurtaa kavionsa mahdollisimman syvälle maahan. Tiukalla asenteella ja napakalla komennuksella, henkisellä ylivallalla kaviotkin saa kuitenkin puhdistettua ongelmattomasti. Suitsimisen ja satuloinnin kanssa ei yleensä ole ongelmia.

Taluttaessa Repe kiirehtii ja steppailee ympäriinsä. Tämän takia sitä kannattaa taluttaa suitsien kanssa tai naru suussa. Ori saattaa vahingossa talloa taluttajansa varpaat, mutta ei missään nimessä tee sitä tahallaan. Repe hirnuu tammoille ja voi heittäytyä todella hankalaksi kiimaisen tamman lähipiirissä. Repen saa yleensä kuitenkin hallittua kääntämällä sitä voltille tarpeeksi usein ja komentamalla napakasti. Tämän pojan kanssa pärjää yleensäkin pitkälle jos vain muistaa olla rauhallinen ja tiukka.

Ratsastaessa Repe on erittäin herkkä ja taitava. Kovakätisellä ratsastajalla se voi hätääntyä ja lähteä juoksemaan kättä karkuun, mutta pehmeällä ja rauhallisella ratsastajalla herra voi päästä pitkälle. Se on virkeä ja eteenpäin pyrkivä ja kulkee kauniisti niskaa pyöristäen kuolaintuntumalla. Repellä on hienot ja erittäin näyttävät askellajit, jotka kuitenkin saattavat olla hiukan hankalat istua. Repen ravi on mukavan liidokasta ja se taipuu molempiin suuntiin hienosti. Laukka on hienoa ja pyörivää.

Kouluratsastus sujuukin sitten todella mainiosti. Repe on erittäin herkkä avuille joten sitä kannattaakin ratsastaa enemmän istunnalla ja painoavuilla kuin pohkeilla tai kädellä. Pohkeenväistöt sujuvat ongelmitta ja ylipäätään ori vastaa herkästi jo pieniin apuihin. Istunnan kanssa täytyy kuitenkin olla tarkka, sillä hiukankin vinon istunnan omaavalla ratsastajalla Repekin kulkee helposti vinossa. Laukannostot ovat usein puhtaita, niitä onkin harjoiteltu paljon. Laukanvaihdot onnistuvat melko hyvin. Repen kanssa täytyy myös muistaa antaa avut huolellisesti ja selkeästi, puoli pidätteet ja kunnon valmistelut ovat valttia. Laukkapiruetissa ori on melko kankea, mutta kovalla treenillä olemme saaneet piruettiakin paremmaksi. Repe on koko tunnin virkeä, eikä veltostu lopputunnista. Joskus kuitenkin Repe voi olla liiankin virkeä, jolloin rauhallinen asenne ja huolelliset pidätteet auttavat saamaan oria rauhallisemmaksi.

Esteitä herra ei ylitä helposti, eikä se oikeastaan nautikaan esteistä yhtään. Todella suurella päättäväisyydellä, kärsivällisyydellä ja taidolla voi ristikot ja pienet pystyt onnistua, mutta siihen se sitten jääkin. Ori kiihdyttää esteelle tultaessa, mutta laukkaa suoraan ohitse. Harvoin se lyö jarruja pohjaan, mutta pakon edessä se tekee senkin. Itse hypyt ovat töksähteleviä ja usein Repe hyppää mahdollisimman korkealta - jos hyppää. Repe ei siis omaa hienoa hyppytyyliä tai huimaa kapasiteettia, toisin kuin kouluratsastuksessa. Puomit tosin sujuvat silti erinomaisesti, ori osaa asettaa askeleensa hienosti erikokoisiin väleihin. Laukassa se voi tosin hieman kuumeta pitkillä väleillä. Käytämmekin koulutreenin ohessa hyvänä virkistyksenä pieniä puomiharjoituksia.

Maastossa Repe on energinen ja vaikea pidäteltävä. Se yrittää nyppiä ohjia pois ja jokaiseen väliin pitäisi laukata tai muuten vain mennä lujaa. Muiden hevosten kanssa Repe yrittää ryhtyä kisaamaan, joten se kannattaa pitää johtohevosena. Kun se sitten viimein pääsee laukkaamaan, voi pidätteiden läpimeno viedä aikansa. Kuitenkin rauhallisella ja napakalla ratsastajalla Repekin saattaa rauhoittua maastossa. Repen lempipuuhaa on päästä päästelemään höyryjään sänkipellolla, eli juosta niin lujaa kuin jaloista pääsee. Ja vauhti onkin sitten kova, voin luvata! Peltolaukkoja käytämme myös hyvänä virkistyksenä koulutreenin ohella. Kesällä Repe nauttii uittoretkistä. Se höseltää, pelleilee, pärskii, kuopii vettä ja tekee kaikkia mahdollisia sen mielestä kivoja asioita.
Kisoissa Repe yleensä jatkaa samaa touhuaan kuin kotona, joskin tammat aiheuttavat usein keskittymisvaikeuksia -pahojakin sellaisia.

Sukuselvitys

i. Wildfield Thompson
ii. Edolf Gagar
iii. Gazaretto
iie. Gunilla
ie. Wildfield Denise
iei. Phantom
iee. H.V. Felicia
e. Elegance'37
YLA3
ei. Extra Good
eii. Even More
eie. Ramona II
ee. Eleanor'37
eei. Emil Hundred
eee. Mona v.d. Falstron

Repen isä Wildfield Thompson, tuttujen kesken ihan vain Tumppi, viettää leppoisaa elämää Kickbotissa. Suurikokoinen ori omaa kuuman ja hieman jääräpäisen luonteen, jonka on periyttänyt myös Repelle. Tumppi osaa olla myös hieman arvaamaton, ja oriin kannattaa tutustua rauhassa ja hätiköimättä, ennen kuin nousee sen selkään. Ratsuna Tumppi on oikea unelmahevonen, täysin erilainen kuin luonteen kannalta luulisi; ori tekee kaiken rauhallisesti, hätiköimättä, turhaa hosumatta. Jos oria hoputtaa, se vain ärsyyntyy ja hermostuu. Suuresta koostaan huolimatta tekee kaikki liikkeet unelmanpehmeästi ja kevyesti. Ruunikko ori on notkea kuin kissa ja menestynytkin loistavasti kouluratsastuksessa. Tumpin jälkeläiset ovat myös menestyneet hyvin kouluratsastuksessa, silti saman hieman kenkkuilevan ja omapäisen luonteen omaavina..
Isänisä Edolf Gagar eli pelkkä Gagar on hyvin temperamenttinen, yönmusta puoliveriori, joka tällä hetkellä asustelee naapurimaassa Ruotsissa. Suuresta iästään huolimatta Gagar on hyvin energinen ja käyttäytyy kuin nuori hevonen konsanaan. Tammoille se jaksaa keikaroida yhä, charmi näyttää edelleenkin olevan hyvässä kunnossa.. Gagar onkin erittäin kysytty hevonen siitospuolella, ja Repen isän lisäksi Gagarilla on monia menestyneitä jälkeläisiä ympäri maailmaa, suurin osa kuitenkin Ruotsissa ja Suomessa. Gagar on myös lastensa ja lapsenlastensa tavoin hyvin suurikokoinen, ja arvaamatonta oria pitää käsitellä varovaisesti. Gagarin isä, eli Repen isänisänisä Gazaretto on nyttemmin jo kuollut, mutta eläessään ori oli oikea legenda. Gazaretto ahmi arvostettuja palkintoja kerta toisensa jälkeen, ja voittokulku jatkui jatkumistaan. Pikimusta, läsipäinen ori kuoli traagisesti auto-onnettomuudessa, eikä ehtinyt periyttää kuin vain muutaman jälkeläisen. Gazareton kuolema olikin suuri järkytys puoliveripiireissä. Kertoman mukaan Gazaretto oli luonteeltaan hyvin itsepäinen, orin kanssa joutui tappelemaan kunnolla ennen kuin yhteistyö alkoi sujua.
Isänisänemä Gunilla oli vaaleanrautias puoliveritamma. Nillaksi kutsutta tamma ei kovin paljon kisoissa käynyt, mutta niissä harvoissakin tamma menestyi erittäin hyvin. Pienikokoisella Gunillalla on vain muutamia jälkeläisiä. Gunilla kuoli arvokkaasti vanhuuteen.
Isänemä Wildfield Denise, aka Denise, asustelee myös Ruotsissa. Kauniin suklaanruunikko tamma on pärjännyt hienosti kouluratsastuksessa, mutta myös estepuolella tamma on loistanut. Denise kisaa yhä, mutta vain silloin tällöin. Pääasiassa tamma toimii siitostammana. Siro Denise on hyvin kiltti, mutta löytyy tammalta myös tietynlaista temperamenttiakin. Ratsastaessa eteenpäin pyrkivä ja keskittyy täysillä suoritukseensa. Jos joku menee pieleen, tamma kiukustuu ja yrittää korjata asian. Kouluradoilla onkin joskus sattunut pienoisia erimielisyyksiä Denisen ja ratsastajan välillä..
Isänemänisästä, Phantomista, ei tiedetä kovin paljoa, mutta orin sanotaan olleen hyvin rauhallinen ja ehkä hieman ylpeäkin hevonen. Phantom kävi muutamissa koulukisoissa, mutta eniten sitä näki esteradoilla. Phantomilla ei ole kovin paljon jälkeläisiä, sillä ori kuoli yllättäen ähkyyn.
Isänemänemä H.V. Felicia oli joka tytön unelmahevonen. Täysin kimo tamma kisasi pääasiassa kouluratsastuksessa, mutta ei menestynyt kovin hyvin. Luonne oli kuitenkin mitä erinomaisin; ihmisystävällinen ja kiltti. Felicialla ei ole kuin yksi jälkeläinen, Repen isänemä Wildfield Denise.

Emä, Elegance'37 (2007 - ), on 158 senttimetriä korkea puoliveritamma. Suhteellisen hyväsukuinen Elegance on kisannut ahkerasti niin kouluratsastuksessa kuin esteilläkin. Luonteeltaan Elegance on hivenen tammamainen, mutta älykäs rouva, joka kuitenkin kaipaa kokeneen käsittelijän. Kokenut Elegance on pitänyt taukoa kisoista, ja varsonut sillä aikaa muutaman varsan.
Repen emänisä Extra Good on hienorakenteinen ruunikko puoliveri ori. Extra Good pärjäsi nuorempana hyvinkin näyttelyissä, mutta kun orilla alettiin kisata kouluratsastuksessa, näyttelytouhut jäivät siihen. Extra Good asustelee Suomessa ja toimii nykyään pääasiassa siitos orina - orilla onkin parisensataa jälkeläistä. Koulussa orilla kisattiin aivan Gran Prix-tasolle asti.
Extran isä, täten Repen emänisänisä Even More, oli arvostettu kouluratsu. Nuorena orilla kisattiin laukkaratsastuksessa, mutta siirtyi kouluratsuksi mitättömien suoritustensa takia. Erittäin hyväsukuinen ori koulutettiin uudestaan ja se ehtikin napsia kouluradoilta monet voitot ennen eläkkeelle siirtymistään. Oria käytettiin runsaasti siitokseen, ja orin jälkeläisiä löytää yhä ympäri maailmaa.
Extran emä eli Repen emänisänemä Ramona II oli melko tuntematon tamma. Tammalla kisattiin hieman kouluratsastuksessa, mutta ei ollut kovinkaan menestynyt ja kuuluisa. Tamma kuoli traagisesti viidennen varsansa varsomiseen tuntemattomasta syystä.
Repen emänemä Eleanor'37 on upeasti pärjännyt kouluratsu huolimatta monimutkaisesta menneisyydestään. Tamma syntyi Suomen Lapissa ja alle vuoden ikäisenä tamma myytiin saksalaiselle miehelle, joka pitikin lahjakkaasta tammasta hyvää huolta upeassa siittolassaan. Pian omistaja kuoli, ja nelivuotias Eleanor myytiin eteenpäin Englantiin saakka. Tamma asui huippusiittolassa ja sai hyvää kohtelua, taitavan ratsuttajan käsissä tamma puhkesi kukkaan ja tuli tutuksi kouluradoilla. Tamma menestyi hyvin pitkälle, ja nyt se viettää upeaa siitostamman elämää Suomessa, minne se myytiin 11-vuotiaana.
Repen emänemänisä Emil Hundred on suvultaan hyvin kuuluisa. Ori on jo kuollut, mutta vieläkin sen nimi kummittelee kouluratsastuspiireissä. Ori voitti monet kisat ja sitä käytettiin myös ahkerasti jalostukseen. Siksi sukulinja onkin tullut tunnetuksi.
Repen emänemänemä Mona v.d. Falstron on hieman tuntematon yksilö Repen emänisänemän Ramonan tavoin. Siitä huolimatta tamma on menestynyt mukavasti kouluratsastuksen helpoissa luokissa ja ja tamman jälkeläiset ovat erittäin hienoja.
Sukuselvitys © Iiñaa, kiitos!

Kilpailukalenteri

Sijoituksia KRJ:n alaisista kilpailuista yhteensä 81kpl.

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
13.02.2009 Rinsessa KRJ Vaativa B 1./69
26.02.2009 Agantha Farm KRJ Vaativa B 1./100
28.02.2009 Holdgate Farm KRJ Vaativa A 3./40
18.02.2009 Merenthen KRJ Vaativa B 4./48
19.02.2009 Heinämäki KRJ Vaativa A 6./49
21.02.2009 Heinämäki KRJ Vaativa B 5./49
22.02.2009 Heinämäki KRJ Vaativa B 4./36
01.03.2009 Arwyn KRJ Helppo B 3./52
16.03.2009 Svarjadessa KRJ Helppo A 5./60
02.03.2009 Pilna Mera KRJ Vaativa A 4./30
15.04.2009 Ryss it ! Factory KRJ Helppo B 2./100
21.04.2009 Marceille KRJ Grand Prix 6./50
18.04.2009 Louves KRJ Vaativa B 9./90
01.05.2009 Louves KRJ Intermediaire I 8./100
02.05.2009 Louves KRJ Vaativa B 1./100
11.05.2009 Vesipisara KRJ Vaativa A 1./50
11.05.2009 Vesipisara KRJ Grand Prix 1./50
11.05.2009 Vesipisara KRJ Vaativa B 1./50
14.05.2009 Rowland Trakehners KRJ Intermediaire II 4./50
23.05.2009 Rowland Trakehners KRJ Intermediaire II 2./50
23.05.2009 Rowland Trakehners KRJ Grand Prix 5./50
24.05.2009 Rowland Trakehners KRJ Vaativa A 2./50
26.05.2009 Rowland Trakehners KRJ Vaativa A 1./50
26.05.2009 Rowland Trakehners KRJ Grand Prix 1./50
28.05.2009 Rowland Trakehners KRJ Grand Prix 3./50
29.05.2009 Rowland Trakehners KRJ Grand Prix 7./50
20.05.2009 Rowland Trakehners KRJ Kür Intermediaire II 4./50
18.05.2009 Stewart KRJ Intermediaire I 7./50
19.05.2009 Stewart KRJ Intermediaire I 5./50
21.05.2009 Stewart KRJ Intermediaire I 3./50
23.05.2009 Stewart KRJ Intermediaire I 6./50
24.05.2009 Stewart KRJ Intermediaire I 4./50
21.05.2009 Vesipisara KRJ Vaativa B 3./50
20.05.2009 Devilish Dressagemasters KRJ Grand Prix 3./50
13.05.2009 Eillyn KRJ Vaativa B 6./50
17.05.2009 Rowland Trakehners KRJ Vaativa A 3./50
17.05.2009 Rowland Trakehners KRJ Intermediaire I 4./50
17.05.2009 Rowland Trakehners KRJ Kür Intermediaire II 3./50
17.05.2009 Rowland Trakehners KRJ Grand Prix 3./50
18.05.2009 Rowland Trakehners KRJ Kür Grand Prix 7./50
19.05.2009 Rowland Trakehners KRJ Kür Intermediaire II 5./50
16.05.2009 Rowland Trakehners KRJ Vaativa A 3./50
16.05.2009 Rowland Trakehners KRJ Intermediaire I 2./50
15.05.2009 Rowland Trakehners KRJ Intermediaire II 2./50
29.05.2009 Rowland Trakehners KRJ Kür Grand Prix 3./50
30.05.2009 Rowland Trakehners KRJ Grand Prix 4./50
30.05.2009 Veritiara KRJ Vaativa B 1./80
27.05.2009 Veritiara KRJ Grand Prix 7./50
01.06.2009 Veritiara KRJ Vaativa A 8./80
02.06.2009 Veritiara KRJ Vaativa A 6./80
01.06.2009 Vesipisara KRJ Grand Prix 7./50
25.11.2009 Wincare KRJ Grand Prix 2./30
25.11.2009 Wincare KRJ Grand Prix 4./30
25.11.2009 Wincare KRJ Grand Prix 2./30
29.11.2009 Kingston Gård KRJ Grand Prix 3./30
30.11.2009 Kingston Gård KRJ Grand Prix 2./30
30.11.2009 Kingston Gård KRJ Grand Prix 2./30
01.12.2009 Kingston Gård KRJ Grand Prix 3./30
02.12.2009 Kingston Gård KRJ Grand Prix 2./30
02.12.2009 Kingston Gård KRJ Grand Prix 5./30
03.12.2009 Kingston Gård KRJ Grand Prix 2./30
04.12.2009 Kingston Gård KRJ Grand Prix 3./30
05.12.2009 Kingston Gård KRJ Grand Prix 5./30
05.12.2009 Kingston Gård KRJ Grand Prix 5./30
05.12.2009 Kingston Gård KRJ Grand Prix 5./30
06.12.2009 Kingston Gård KRJ Grand Prix 2./30
06.12.2009 Kingston Gård KRJ Grand Prix 1./30
07.12.2009 Kingston Gård KRJ Grand Prix 2./30
07.12.2009 Kingston Gård KRJ Grand Prix 3./30
26.11.2009 Kotisuo KRJ Grand Prix 4./40
26.11.2009 Kotisuo KRJ Grand Prix 3./40
27.11.2009 Kotisuo KRJ Grand Prix 5./40
27.11.2009 Kotisuo KRJ Grand Prix 1./40
29.11.2009 Kotisuo KRJ Grand Prix 2./40
01.12.2009 Kotisuo KRJ Grand Prix 4./40
02.12.2009 Kotisuo KRJ Grand Prix 6./40
03.12.2009 Kotisuo KRJ Grand Prix 2./40
29.11.2009 Corona Warmbloods KRJ Grand Prix 2./30
29.11.2009 Corona Warmbloods KRJ Grand Prix 4./30
29.11.2009 Corona Warmbloods KRJ Grand Prix 4./30
02.12.2009 Kisakeskus EP KRJ Grand Prix 1./57


Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Valmennukset

05.07.2011, valmentajana Moona H. (omistajan kirjoittama)
Tänään pääsin valmentamaan jo kokenutta kilparatsua Passive Relations! WIMiä, aka Repeä. Repe osoittautuikin oikein kokeneeksi oriksi, joskin se taisi olla hiukan ruosteessa. Aloittelimme valmennusta rauhallisesti vetreyttämällä hiukan jäykkää oria aluksi käyntityöskentelyllä. Pyysin Jennaa kokoamaan ohjia ihan pikkuhiljaa samalla, kun istunnalla ratsastaa oria kokoamaan ja lisäämään käyntiä. Repe työskenteli koko ajan oikein hyvällä panoksella ja selvästi yritti koko ajan miellyttää ratsastajaansa. Korjailin hiukan Jennan istuntaa ja huomauttelin moneen kertaan valmennuksen aikana Jennan käsistä jotka heiluivat sinne tänne ja repivät oria suusta. Repeä Jennan heiluvat kädet selvästi häiritsivät, mutta Jenna korjasi virheensä hienosti muutaman huomautuksen jälkeen. Käyntityöskentelyn jälkeen kehotin Jennaa nostamaan kevyen ravin ja taivuttelemaan oria runsailla volteilla, ympyröillä ja kiemuraurilla. Repe alkoi vetristyä ja pääsimme aloittamaan laukkatyöskentelyn. Kun laukka oli saatu liikkuvaksi ja orin takajalat kunnolla töihin, aloitimme laukanvaihtojen harjoittelun. Pienen hiomisen jälkeen vaihdot hipoivat jo täydellisyyttä, hienoa! Siirryimme harjoittelemaan laukkapohkeenvaihtoja ja -piruetteja. Niitä jouduimmekin hiomaan pidemmän aikaa, mutta kun Jenna muisti valmistella avut kunnolla alkoi työskentelykin sujua. Lopuksi kehotin Jennaa loppuverryttelemään Repen kunnolla ja erityisesti kävelemään pitkän aikaa.

22.11.2009, valmentajana Alana
Odotin sinua maneesilla ennen tunnin alkua. Saavuit paikalle taluttaen Repeä, ja ori katseli innokkaana ympärilleen. Alusta asti oli selvää, että tänään se ei ainakaan ollut veltolla päällä. Avasin teille maneesin oven, ja suljin sen perässänne, kun olitte päässeet sisälle. Säädit satulavyötä ja jalustimia maasta käsin ennen nousuasi ratsaille. Ollessasi selässä pyysit Repen käyntiin ja käännyitte vasempaan kierrokseen. Hetken käveltyänne pitkin ohjin pysäytit Repen ja kiristit satulavyötä selästä käsin vielä yhdellä välillä. Pyysin teitä vaihtamaan oikeaan kierrokseen vapaalla tavalla, ja päätit leikata radan poikkisuuntaan. Kävelitte pari kierrosta toiseenkin suuntaan, ja käynti pysyi reippaana - kuten äsken vasemmassa kierroksessakin kävellessänne. Vähitellen pyysin sinua keräämään ohjia ja ja jatkamaan työskentelyä kevyessä ravissa tehden paljon suurikokoisia voltteja. Repe oli ravatessa turhankin innokas, joten pyysin sinua ottamaan muutaman pidätteen. Pidätteet menivät läpi, ja Repe kuunteli muitakin apujasi selkeästi paremmin. Pyysin teitä myös vaihtamaan suuntaa aina välillä. Jouduin muistuttamaan sinua suoristamisesta volttien jälkeen, mutta muuten asetukset ja tempo olivat mallillaan. Pyysin sinua istumaan harjoitusraviin ja jatkamaan volttityöskentelyä, ottaen mukaan suoraan ravista pysähtymisiä, joista sitten siirrytään suoraan takaisin raviin. Pysähtyminen sujui hienosti valmistellessasi sen puolipidätteillä ja istunnallasi, mutta takaisin raviin siirtymisissä näkyi vielä käyntiaskelia. Kehotin sinua valmistelemaan ne paremmin, ja johan alkoi sujua. Annoin sinun siirtyä käyntiin ja antaa hetkeksi pidempää ohjaa. Käveltyänne hetkisen pyysin sinua taas kokoamaan hevosen, ja hieman korjaamaan Repen tahditonta kävelyä. Kun tahti löytyi, annoin seuraavan tehtävän: käskin sinua kääntymään 'pitkälle sivulle' noin kahta metriä ennen varsinaista pitkää sivua, kulkemaan uran sisäpuolella. Kuljitte oikeaan kierrokseen. Kävelitte ensin vähän matkaa suorassa linjassa, kunnes pyysin sinua kääntämään Repen poikittamaan pohkeenväistöä varten. Pohjetta tuli siis väistää oikealle takapuoli maneesin seinään päin ja pysyä samalla viivasuorassa linjassa ilman uran tuomaa tukea. Itse väistö ristiaskeleineen sujui mainiosti, mutta pikkuhiljaa linja siirtyi keskemmälle. Kehotin sinua viemään pidätteet paremmin perille ja istumaan vielä hieman syvemmälle satulaan, jolloin linja pysyi suorana. Hieman ennen lyhyttä sivua suoristit Repen ja jatkoit käyntiä. Pyysin sinua tekemään päädyssä suuren ympyrän hitaassa, mutta tahdikkaassa harjoitusravissa, ja sen jälkeen tekemään uuden pohkeenväistön toista pitkän sivun linjaa pitkin. Se sujui hienosti, ja Repe astui vielä paremmin ristiin kuin edellisellä kerralla. Lyhyessä päädyssä teit taas harjoitusravivoltin, jonka jälkeen vaihdettiin suuntaa. Pohkeenväistöt tehtiin toiseen suuntaan harjoitusraviympyröitä unohtamatta. Tuntia oli enää varsin vähän jäljellä, joten laukkatyöskentelylle ei käytetty kovin pitkää aikaa. Kuljitte vasenta kierrosta, ja annoin tehtäväksi nostaa laukan käynnistä lyhyen sivun keskellä. Muistutin sinua valmistelemaan siirtymisen huolella, ja jo ensimmäisellä yrittämällä laukka nousi helposti, eikä siirtyminen yllättänyt Repeä. Sait laukata pitkän sivun puoliväliin, jossa pyysin teitä tekemään laukkavoltin, jonka loputtua tulisi siirtyä takaisin käyntiin. Siirtymä tuli teiltä hieman myöhässä, mutta tehdessänne saman uudestaan toisesta päädystä se osui nappiin. Tehtävää tehtiin molempiin suuntiin, jonka jälkeen sait tehdä loppuverryttelyt itsenäisesti kevyessä ravissa ja lopuksi mennä pitkin ohjin käyntiä. Tunti meni kokonaisuudessaan yllättävänkin hyvin, ja huomautettavaa ei löytynyt paljonkaan. Kunnon valmistelu ennen tehtävää kertoo hevosellekin, että jotain pitää pian olla tekemässä. Muista siis osoittaa aikeesi ajoissa.

18.11.2009, valmentajana Awele
Aamupäivä oli kylmä ja huurteinen, orin hengitys höyrysi ja ratsastajan nenä vuosi pikkupakkasen takia. Ohjastin tummaa parivaljakkoa ennen varsinaista työskentelyn aloitusta. Repe käveli rennosti mutta reippaasti ympäri kenttää. Pian aloitimme ravityöskentelyn, tehtävänä oli väistää ravissa kahdeksikkoa koko kentällä niin, että lävistäjät väistettiin. Päätyyn otettiin laukka ympyrä ja ympyrän jälkeen pysäytys josta suoraan raviin, ja sitten väistettiin toiseen suuntaan. Ohjailin Jennaa istumaan selässä rennosti ja pitämään polvet irti satulasta ja käden vakaana. Repe väisti terhakkain askelin, huusin aina kun orin etu- tai takapää lähti johtamaan. Väistäminen ravissa ei ollut helppoa ja vaati sekä ratsastajalta että ratsulta jonkun verran. Repe hoiti homman kotiin kiitettävästi. Laukoissa ori kuumui ja pysäytys tahtoi venyä välillä. Ohjasin vain tekemään useita puolipidätteitä ja sitten kevyen pidätteen, olihan ori kuitenkin aika herkkis. Repe alkoi hiljalleen hiota. Työskentely oli sulavaa ja annoin parivaljakolle pienen tauon. Ori pärskähteli rennon oloisena. Seuraavaksi jatkettiin hieman piaffe harjoituksilla. Ori tepsutti jo innokkaana odotellen. Kehotin teitä aloittamaan. Ori otti 3 askelta puhtaasti, kehotin ottamaan uudestaan niin että saataisiin 5 askelta puhtaasti. Kehotin pyytämään vähän pohkeella niin onnistuisi. Ja onnistuikin, ori otti puhtaasti melkein kuusi askelta. Jenna S. taputti oria ja antoi sitten pitkät ohjat hetkeksi ennen kuin aloitti loppuverryttelyn.

20.05.2009, valmentajana nienna
Olit verrytellyt Repen jo valmiiksi. Aloitimme valmennuksen harjoittelemalla vaativaa kouluratsastusliikettä, nimittäin piaffea. Onneksi ratsastaja on kilpaillut koulua monta vuotta ja tietää liikkeeseen tarvittavat avut, joten ihan nollapisteestä ei tarvinnut lähteä. Repe oli toki aikaisemminkin harjoitellut tätä, mutta liike oli hevoselle kuitenkin vielä uusi. Repe tajusi nopeasti mitä sen piti tehdä ja teki neljän askeleen virheettömän piaffen. Päätimme palkita sen runsailla taputuksilla ja sillä että tämän liikkeen harjoittelu sai tältä päivältä riittää. Koska ori oli ollut niin hieno, päätin että päästäisin teidän tänään vähällä ja saisitte tehdä helpon laukkatehtävän. Teidän piti peruuttaa neljä askelta suoraan taakse ja nostaa siitä samantien laukka. Tämä oli teille helppoa, aivan niin kuin olin arvellutkin. Lopuksi saitte vielä pitää hieman hauskaa esittämällä minulle lävistäjän lisätyssä laukassa, Repehän tuntui ihan lentävän lisätessään! Repellä selvästi oli kivaa, joten tähän oli hyvä lopettaa tällä kertaa.

19.05.2009, valmentajana nienna
Saapuessani paikalle verryttelit jo Repeä kentällä. Ori tuntui juoksevan altasi pois ja pakeni kuolaintuntumaa vetämällä itsensä rullalle. Orilla tuntui olevan tänään huono päivä. Alussa laitoin teidät pyörimään keskiympyrälle, jotta saisit ratsastettua hevosen parempaan muotoon ja takajalkoja enemmän alle. Sieltähän se hyvä työskentelymuoto ja ravi löytyikin pienen hakemisen jälkeen. Muista käyttää sitä sisäpohjetta ihan kunnolla, ainakin nyt Repe tuntui tulevan siitä törkeästi läpi. Pistin teidän seuraavaksi treenaamaan sulkutaivutuksia. Teitte muutaman taivutuksen ensin käynnissä, mutta koska ne menivät niin hyvin pystyitte siirtymään samantien raviin. Ori ei aluksi tuntunut ymmärtävät mitä hait, muista tehdä reilu pidäte ennen liikettä ja pitää koko paketti koossa siihen asti kunnes annat luvan taas mennä. Nyt Repe lähti puolessa välissä taivutusta venkuilemaan ja juoksemaan pois alta. Lopputunnista teimme laukkatyöskentelynä laukanvaihtoja. Ne teiltä sujuivat hyvin ja Repe heitti muutamat ilopukitkin sinne väliin.

15.05.2009, valmentajana Juulia K
Saavuin maneesille ja olit parhaillasi verryttelemässä Repeä ravissa. Repe kulki kivasti ja käytti takaosaansa, mutta siltikin selkää voisi käyttää enemmän. Pienen hetken jälkeen aloitimme laukkaverryttelyn. Kumpaankin päätyyn ensin kaksi laukkaympyrää ja sitten ravissa pitkä sivu ja taas ne ympyrät. Tätä teit jonkin aikaa jotta sait Repen kunnolla avuille. Täytyy myöntää, että tässä oli hieno hevonen! Laukassa sait Repen nopeasti rennoksi ja ratsastus oli siistiä ja ihailtavaa. Rentoa, pyörivää laukkaa oli hiottu verryttelyssä tarpeeksi joten aloitimme varsinaisen työskentelyn. Jäit keskiympyrälle harjoitusraviin ja siinä ympyrällä piti tehdä pohkeenväistöä ulospäin. Taisi olla tämäkin Repen ensimmäisiä kertoja, sillä se ei heti tajunnut mistä oli kyse. Oikeaan kierrokseen tehtävä sujui, joten vaihdoit suuntaa ja teit vasempaan samaa. Repe oli heti enemmän jäljillä mitä piti tehdä, ja oli aika aloittaa laukkatyöskentely. Pitkillä sivuilla koottua laukkaa, lyhyillä sivuilla avotaivutus ravissa ja joka toisella kierroksella avotaivutus käynnissä. Repe kuunteli todella hyvin eikä vastustellut pidätteitä tai muuta vastaavaa. Kun olitte työskennelleet kumpaankin suuntaan, niin menit itsenäisesti loppuverkan. Annoin lopussa kommenttia miten oli mennyt ja missä parantamisen varaa. Kaiken kaikkiaan valmennus oli kuitenkin erittäin hyvin onnistunut, kiitos!

Päiväkirjamerkinnät

11.03.2014, kirjoittajana Jenna S.
Voisin hyvällä omatunnolla sanoa, että Repe on ollut yksi kaikkien aikojen lemppareista lempparein omistamistani virtuaalihevosista. Se on ollut minulla kauan, välillä se on seissyt tarhan nurkassa ja välillä ollaan kunnolla tehty sen kanssa hommia. Olen päässyt näyttämään oria monissa laatuarvosteluissa ja Repe on tuonut niistä kotiin hienoja palkintoja. Nyt onkin aika päästää Repe viettämään ansaittuja eläkepäiviä toimittamalla siitosorin ja eräänlaisen maskotin, keulakuvan virkaa. Repe on vielä ikäisekseen virkeässä kunnossa ja se kirmailee laitumella onnellisena päivästä toiseen nauttien pitkistä maastoretkistä ja kilpailuissa väli-ajalla se pääsee aina toimittamaan näytösorin virkaa. Repen poika, Bradley, on kovaa vauhtia kasvamassa kouluratojen kingiksi isänsä jalanjäjissä, joten saa nähdä mitä tästä isälinjasta vielä syntyykään!

15.11.2012, kirjoittajana Jenna S.
Tänään vielä fiksailin orin sivuja. Korjailin kirjoitusvirheitä (joita ei ihme ja kyllä ollut kovin paljoa) sekä päivitin jälkeläislistauksen hieman erilaiseksi. Olen Repen ilmoittanut KRL:n laatuarvosteluun, KRJ:n laatuarvosteluun sekä SPL:n laatuarvosteluun. Jännityksellä odotamme, minkälaisia palkintoja on luvassa! :)

08.08.2012, kirjoittajana Jenna S.
Palaten vielä viime vuoden tapahtumiin. Tässä on ollut taas hiukan hiljaiseloa, ja olin unohtanut koko YLAn tilaisuuden. Tänään menin kuitenkin innosta kihertäen etsimään tuloksia, ja löysin kuin löysinkin herran palkittujen listasta! Meidät palkittiin seuraavasti: 32 - 31 - 30 - 35 = 128 p = YLA2!! Mielestäni tulos on erittäin hyvä ja olen siihen oikein tyytyväinen, luulen ettemme YLAan enää tätä mene korottamaan. Seuraavaksi onkin sitten vuorossa KRJ:n laatis! :))

26.08.2011, kirjoittajana Jenna S.
JES! Tänään sain varmistuksen, että me mahduimme kuin mahduimmekin elokuun 2011 YLAn tilaisuuteen. KRJ:n laatikseen emme valitettavasti ehtineet mukaan, mutta ei hätää, vielä me ehditään! Toivotaan sormet ja varpaat ristissä, että YLAsta tulee palkinto. Mahdollisen palkinnon jälkeen tarkoituksena olisi vielä kerätä hiukan jälkeläisnäyttöä jonka jälkeen yritetään uudelleen KRJ:n laatuarvosteluun. Vaikkakin yksi Repen varsoista, Bradley J&K tuo oma silmäteräni onkin pärjännyt jo hienosti kilpailuissa ja tallin remontin jälkeen jatketaan jo hyvin alkanutta uraa. Repe sai tänään ansaitun vapaapäivän, joskin en malttanut pitää näppejäni erossa sen varusteista. Siivosin kuin pommin jäljiltä olevan varustekaapin, heitin roskiin kaikki vähänkin rikkinäiset riimut, loimet, satulahuovat ym. Lisäksi pistin koneeseen ja kuivumaan kaikki vähänkin pölyiset tai tahraantuneet varusteet pinteleistä loimiin. Putsasin ja rasvasin myös kaikki Repen monista suitsista ja molemmat satulat, jo oli aikakin. Olen jostain syystä laiskistunut varusteiden kunnossapidon kanssa vaikka aina toitotan muille, kuinka varusteiden kunnossapito on kaiken a ja o. Huomenna Repelle tulee uusi ratsastaja, joka samalla tulee minulle työhaastatteluun. Katsotaan, ehkä siinä on meille jo kauan kaivattu uusi, ammattitaitoinen ratsuttaja! Repe onkin siitä hyvä hevonen ratsastettavaksi työhaastatteluun, että tämän orin kanssa näkee, jos istunta on vino tai jos ei pysty sopeutumaan hevosen rytmiin ja liikkeisiin. Näillä mennään ja odotellaan innosta kihertäen YLAn tuloksia! :)

22.08.2011, kirjoittajana Jenna S.
Tänään pidin Repelle oikein kunnon kaunistautumishetken, sillä olemme huomenna menossa laatuarvosteluun. Mutta ensin on tietysti pienen treenin vuoro. Olin kuitenkin itse laiskalla päällä, joten päätinkin lähteä maastoon. Pyysin yhtä tallitytöistä varustamaan minulle Repen, mutta kuinka ollakaan, tyttö ei saanut sille suitsia päähän vaikka kuinka yritti. Repe on kuitenkin aika kookas ori, ja kun se nostaa pään taivaisiin ei sille suitsia ole helppo laittaakaan. Menin karsinaan, rapsuttelin oria sekunnin ja heti sen tajutessa, kuka olen, se laski päänsä ja antoi laittaa suitset päähänsä. Hih, oma kulta orini! Painoin kypärän päähäni ja talutin Repen pihalle, jossa loikkasin selkään. Kävimme pitkän, parin tunnin maastoreissun, itseasiassa todella reippaankin vielä. Repellä tuntui olevan kamalasti energiaa joten päästin sen pariin otteeseen laukkaamaan kunnolla höyryjä pihalle samalla, kun itse nauroin selässä vedet silmistä valuen nauttien vain vauhdin huumasta ja rakkaasta hevosesta allani. Talliin päästessämme Repe olikin aivan hiestä märkä ja naatti, onneksi kävelimme viimeisen puolituntisen jotta lihakset eivät jäykisty. Otin käytävällä siltä varusteet pois ja pujotin päähän jo hiukan kuluneen nailonriimun. Talutin sen vesikarsinaan ja laitoin ensimmäisenä jalkoihin ns. "vesisuojat", jotka laitetaan tarroilla kiinni hevosten jalkoihin, sitten niihin kiinnitetään vesiletkut ja näin ollen niistä valuu jalkoja pitkin koko ajan viileää vettä. Tämän takia meillä on vesikarsinassa viisi letkua. :) Viidennellä letkulla aloin huuhtelemaan oria muualta haalealla vedellä. Aluksi Repe hiukan steppaili ja aloin jo pelätä, että vesisuojat menevät rikki, mutta sitten ori rauhoittui. Otin pesuharjan (harja jossa on sieni keskellä ja harjaksia reunoilla) ja levitin sen avulla pyörivin liikkein hiukan mietoa hevosshampoota orin karvaan. Repe nautti alahuuli lörpöttäen saamastaan huomiosta. Kun polle oli pesty, huuhtelin shampoon huolellisesti pois ja otin vesisuojat pois. Talutin orin hoitokarsinaan, pistin sen toiselta puolen sinne kiinni ja annoin sille hiukan melassivettä, joka auttaa hevosta palautumaan paremmin rasituksen jälkeen. Harjasin oria pitkään ja hartaasti, kerrankin Repekin oli sen verran väsynyt, että antoi minun rauhassa harjailla eikä ruvennut hötkyilemään. Putsasin orin silmät, sieraimet ja peräaukon sienellä sekä leikkasin korvakarvat ja vuohiskarvat. Öljysin kaviot. Suihkutin kiiltosuihketta harjaan ja häntään sekä setvin ne. Harjaa piti myös hiukan lyhentää mutta ei nyppiä, häntää tasoitin vain hiukan. Tadaa, upea orini oli valmis. Jos se olisi vain vielä näyttänyt ylväältä eikä vain lepuuttanut takajalkaansa silmät ummessa! Hieroin jalkoihin hiukan kaksiteholinimenttiä sekä kieritin lämpöpintelit päälle. Sitten ori pääsi päiväheiniensä kanssa tarhaan vielä muutamaksi tunniksi ennen sisälle ottoa.

17.07.2011, kirjoittajana Jenna S.
Aah, olen niin ylpeä omasta pikku lellipojastani Repestä. Se on ikänsä myötä jopa rauhoittunut ja oppinut jopa käyttäytymään paremmin. Silti se tosin tarvitsee jokapäiväistä muistutusta käytöstavoista. :) Aamusta lähdin viemään sille aamuruokia ja käskin sitä odottamaan, kunnes saan ruoat kaadettua kippoon. Ruoan annon aikana harjasin orin pikaisesti mutta huolellisesti ja kieritin pintelit jalkoihin. Sitten hain Repen hienon musta nahkariimun nimilaatoilla ja laitoin siihen kärpäshapsut. Vielä pitkä ketjunaru mukaan ja sitten vain odottelemaan, että herra suvaitsee syödä ruokansa loppuun. Kun Repe oli syönyt ja puolisen tuntia sulatellut ruokaansa, sillä välin kun vein muut hevoset pihalle, pujotin sille riimun päähän ja lähdin taluttamaan oria pihalle. Narussa kunnolla käveleminen on edelleen Repen heikkous, se ei sitten millään meinaa rauhoittua taluttaessa. Pihalla muistutin oria itsestäni muutaman kerran sekä käänsin sitä välillä ympyrälle rauhoittumaan. Repe kuitenkin rauhoittui selvästi, kun pääsimme pois tallialueelta ja tammojen luota. Kävelimme orin kanssa metsäpoluilla reippaaseen tahtiin ja välillä polkujen risteytyessä hiekkateille ravailimmekin. Tällaiset aamulenkit ovat erittäin hyvää kuntoilua minulle itsellenikin, joten olen ottanut Repen kanssa tavaksi lähteä pitkälle kävely- ja hölkkälenkille joka aamu. Talutusretket tekevät myös erittäin hyvää vanhalle hevosellekin ja sen jäykistyneille lihaksille, varsinkin kun kilpaura on jo jäänyt taakse mutta näyttelyitä ja laatuarvosteluja varten pidämme kunnon hyvänä ja lihakset kuosissa. Retkemme jälkeen vein orin suoraan laitumelle muiden orien kanssa.

26.11.2009, kirjoittajana Jenna S.
Tänään päätin Repen kanssa vähän treenata koulua. Pojan kilpaura alkaa olla jo ohitse, orin nuoresta iästä huolimatta se on jo niittänyt niin paljon mainetta ja kunniaa, että on enää "turha" rasittaa oria vaativilla kilpailuilla. Repen jalkoihin kerääntyy aina rankan treenin jälkeen nestettä, joten orin terveyttäkin ajatellen on varmaan parempi jättää kisaura tähän. Aion kuitenkin pitää sen kunnon ja taitotason ehdottomasti yllä, samalla kun ori viettää leppoisaa pojan elämää. Se saa viettää koko päivät laitumella, ja sitä liikutetaan melkeinpä entiseen malliin. Aion käydä vielä valmennuksissa sen kanssa, ja Repellä on edessään loistokas siitosorin ura. Laatuarvostelut ym. siintävät kuitenkin vielä edessä. Mutta, takaisin tähän päivään. Aloitin sen kanssa perusteellisista alkuverryttelyistä. Pitkien alkukäyntien jälkeen kokosin ohjat ja aloitin temponvaihteluilla ja pysähdyksillä. Repe oli reipas, mutta ei liian reipas. Käynti oli tahdikasta ja hyvää. Tein käynnissä temponvaihteluita rauhalliseen tahtiin ja pysähdyksiä. Välissä yritin myös taivutella oria paljon volteilla ja suunnanvaihdoksilla. Pikkuhiljaa Repe alkoi myödätä ja käytti melko hyvin takajalkojaankin. Olin yllättynyt siitä, että ori toimi jo näin alkutunnista erittäin hienosti, vaikka olinhan minä huomannut tässä pojassa talentin jo sen ostettuani. Kun ori tuntui vielä paremmalta ja vetreämmältä, nostin ravin. Tein ravissakin temponvaihteluita ja siirtymisiä käyntiin. Pääpaino oli kuitenkin Repen taivutteluissa. Tein paljon voltteja ja kiemurauria, muistaen kunnon asetuksen. Pikkuhiljaa aloin tehdä ravissa myös molempiin suuntiin pohkeenväistöjä ja etuosakäännöksiä. Pohkeenväistöissä Repe vähän pisti oikeaa pohjetta vastaan, mutta ratsastin pohkeen kunnolla läpi niin johan alkoi toimia. Etuosakäännökset olivat hätäileviä, mutta harjoituksella nekin alkoivat sujua. Sitten ratsastin laukan läpi. Laukkasin ensin molempiin suuntiin pääty-ympyrällä, kunnes laukka oli rullaavaa ja hyvätempoista. Sen jälkeen aloin ratsastamaan kahdeksikkoa laukassa. Aina lävistäjällä vaihdoin laukan kolme kertaa joka toisella askeleella. Aluksi Repe pukitti joka välissä, mutta komensin sitä napakasti pari kertaa ja sitten alkoi pikkuhiljaa sujua. Kun laukka oli kondiksessa, annoin pojalle pitkät ohjat ja lähdin maastoon. Kävelin ensin maastossa pitkän aikaa pitkin ohjin, ja Repe pääsi rentoutumaan oikein kunnolla. Sitten kokosin ohjat ja ravasin hetken aikaa eteenpäin. Annoin Repen ravata omaa tahtiaan (eli ylireppaasti), jotta se pääsisi venyttämään itseään ja rentouttamaan lihaksensa kunnolla. Kun ravin tempo ei ollut enää töpöttävää, vaan lennokasta ja rentoa ja kun Repe tuntui letkeältä ja rennolta itsekin, siirsin käyntiin, käänsin turvan kohti kotia ja annoin pitkät ohjat. Tallissa viilensin orin jalat kunnolla. Huuhtelin niitä viileän veden alla vartin ajan. Huuhtelin pikaisesti myös orin muualtakin, koska se oli hiukan hionnut. Sitten hain pihalta lunta. Keräsin neljään pussiin lunta ja pistin pintelillä pussit vasten Repen jalkoja. Tämä keino on erittäin hyvä keino pitää hevosen jalat viileänä ja näin ollen vähentää nesteen kertymistä. Ei tarvitse käyttää linimenttiä jonka vaikutus kestää vähemmän aikaa, vaan voi suoraan käyttää luonnon omaa menetelmää. Kuivasin Repen kunnolla ja harjasin sen läpikotaisin. Ori nautti huomiosta ja oli kerrankin rauhallinen, ilmeisesti kunnon läpiratsastus ja reippaat loppuverryttelyt maastossa tekivät tehtävänsä. Heitin talliloimen Repen selkään ja vein sen tarhaan. Heitin sille tarhaan hiukan heinää palkkioksi hyvästä työstä.

15.10.2009, kirjoittajana Jenna S.
Aamulla ensimmäisenä kun avasin Repen karsinan oven, yritti ori rynniä päältäni vapauteen. Nostin käteni pystyyn ja karjaisin niin lujaa että ori kavahti taaksepäin. Annoin orille aamuruuat ja suljin oven huolellisesti perässäni. Seuraavalla kerralla oven avatessani olin varuillani, mutta Repe vain nuuhkikin takkiani kiltisti. Harjasin orin huolellisesti ja hieroin sen jännittyneitä lihaksia. Repe oli (kerrankin) rauhassa ja örisi tyytyväisenä. Lopuksi laitoin sille tarhasuojat jalkaan ja heitin loimen selkään, koska ulkona oli jo aika kylmä ilma. Pujotin suitset Repen päähän, mutta otin myös riimun mukaan. Ulkona Repe jähmettyi taas hetkeksi paikoilleen sieraimet levällään, mutta jatkoi pian taas steppaamistaan. Kävelin reippaasti pojan vierellä ja varoin ettei se tallo kallisarvoisia varpaitani. Kävelimme Repen kanssa taluttaen tallialuetta ympäri, kävimme maneesissa ja kentällä, sekä kävelimme hetken myös maastossa. Valitsin Repelle kaikista hevosista kaukaisimman tarhan, jotta se voisi rauhassa tarhailla. Viikon päästä laittaisin sen kaverin kanssa samaan tarhaan. Avasin tarhan portin ja talutin Repen sinne sisään. Vaihdoin suitset riimuun ja päästin orin menemään. Nauraen katsoin kuinka Repe juoksi ja juoksi tarhaa ympäri pukitellen. Tänään se saisi nauttia tarhailusta, huomenna juoksuttaisin sitä ja ylihuomenna menisin ensimmäistä kertaa selkään.

14.10.2009, kirjoittaja Jenna S.
Tänään talliimme saapui taas uusi asukas, erittäin komea suomalainen puoliveriori Repe. Repe tuli ex omistajansa cookien kyydillä tänne meille Teamiin. Ori yritti trailerista pois ottaessa ensin harittaa vastaan, mutta sitten yhtäkkiä tulikin kovalla vauhdilla alas. Ori jähmettyi pihaan sieraimet levällään ja hetken tuntui, että maailma olisi jähmettynyt paikoilleen. Sitten, aivan yllättäen, Repe päästikin korviahuumaavan kiljuvan hirnahduksen ja aloitti järjettömän steppauksen. Nauraen cookie ojensi orin ohjat minulle, ja lähdin taluttamaan sitä talliin. Olin valinnut Repelle karsinan numero 20, koska se oli kauimpana muista oreista ja muutenkin orikäytävän rauhallisin karsina. Laitoin Repen kuitenkin ensin hoitokarsinaan molemmin puolin kiinni. Lähdin takaisin pihalle ja vaihdoimme cookien kanssa sanasen. Kannoimme Repen tarvikkeet talliin ja cookie lähti. Menin takaisin Repen luokse ja otin siltä kuljetussuojat ja loimen pois. Aloitin harjaamaan oria. Vaikka Repe oli molemmin puolin kiinni, se onnistui silti kuitenkin jotenkin tallomaan varpaitani. Hieroin orin jännittyneitä lihaksia ja Repe rauhoittuikin vähän. Hieroin orin joka jalkaan linimenttiä ja kieritin tallipintelit päälle. Heitin verkkoloimen sen selkään, sillä ori oli jännityksestä aivan hionnut. Päästin orin karsinaansa rauhoittumaan ja heitin sille heinää sinne. Tänään ori saisi rauhassa rentoutua karsinassaan ja tutustua tallin ääniin ja hajuihin. Huomenna ori pääsisi koko päiväksi tarhaan.

© Team J&K     |     Tämä on virtuaalihevonen     |
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus NM.
Kuvat: HW Farm