Rockodow's Dedrog "Pertti"

Perustiedot

Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, ori
Säkäkorkeus, väri 102cm, musta
Syntymäpäivä 03.10.2013
Rekisterinumero VH18-017-0113
Koulutustaso 60cm, HeB
Kotitalli Team J&K
Omistaja Jenna S., VRL-00766
Maahantuoja / ex om. Taffel / Nenna, Rumour Ponies

Jälkeläiset
Ikääntyminen

♥ Ei vielä siitoskäytössä

Täytti 3 vuotta 03.10.2013 - Täytti 4 vuotta 03.10.2015 - Nyt 15 vuotias

Sukuselvitys

i. Roclow Shot ii. Camusinot iii. Caleb v. Jagoff
iie. RM Sofiella
ie. Lehloy iei. Loudhill Casper
iee. Jagoffs Lenita
e. Gambutshel Dea ei. Second Rundo eii. Second Chance
eie. Whitney's Apple
ee. Kaya eei. Hilton's Josef
eee. Toddler's Kayleigh

i. Roclow Shot oli perusluonteeltaan haasteellinen ja orimainen, toisia oreja kohtaan erityisesti melkoinen machomies. Musta 97-senttinen Shotti periytti jälkeläisilleen kaunista ja komeaa rakennetta, mutta myös valitettavasti temperamenttiaan, jonka vuoksi se ei ollut kovin haluttu pääasiassa lasten käsiteltävän rodun suhteen kasvatuksessa. Osaavan ratsastajan kanssa löytyi orista liikettäkin ja se oli hyvin koulutettu kokoisekseen (helppo A). Sijoituksiensa lisäksi ori oli melko potentiaalinen esteiden ylittäjä, mutta sopivan ratsastajan puuttuessa estepuolen osaamisessa ei ori päässyt näyttämään taitojaan sillä saralla. Sen jälkeläiset ovat perineet potentiaalia molempiin lajeihin ja sopivan sekä osaavan ratsastajan kanssa pärjänneet mukavasti etenkin koulupuolella. Shotilla on jälkeläisiä kaksitoista.

ii. Camusinot oli komearakenteinen ja hyväkäytöksinen ori, joka periytti useimmille varsoistaan hyvän luonteen ja lopuillekin hyvää rakennetta. Orin jälkeläistöön mahtuu myös huonokäytöksisempiä temperamenttia omaavia yksilöitä, mutta nekin ovat tehneet osaavien ratsastajien kanssa hyvää tulosta kouluratsuina. Musta vain 90cm korkea ori omasi miellyttävän ratsastettavuuden ja askellajit, joiden ansiosta se pärjäsi hyvin radoilla täydet sijoitukset keräten. Lisäksi orilla riitti eteenpyrkimystä myös esteille, mutta kisaaminen tässä lajissa loppui sopivan ratsastajan puuttumiseen, orin pienen koon ja siron rakenteen takia. Jälkeläisiä Camulta jäi parikymmentä ja ne ovat kilpailleet pääasiassa koulua, mutta mahtuu mukaan muutama estetaiturikin.
ie. Lehloy oli komea ja hyväkäytöksinen tamma, joka periytti molempia puolia varsoillekin. Tamma pärjäsi kokemuksen ja hyvien liikkeiden turvin kouluradoilla sijoittuen täydet sijoitukset urallaan helpoissa luokissa. Eteenpyrkivä tamma sijoittui myös muutamissa shettismestaruuksissa. Lehloy on alkuperältään Hollannista, mutta sen sukua ja jälkeläisiä on tuotu myös Britteihin, Suomeen ja Ruotsiin. Musta 106cm korkea tamma on sukulaisiaan melkoisen paljon suurempi ja periyttänyt osalle jälkeläisiään myös kokoa ja massaa, vaikka isäori olisi ollut pienempi. Hieno tamma on kantakirjattu toiselle palkinnolle, näyttelykokemusta sillä ei ole.

e. Gambutshel Dea on koulua ja esteitä kilpaillut kokenut tamma helpoissa luokissa kisaajana. Tummanruunikko senttiä vaille metrinen Dea on luonteeltaan ihana, mutta pientä pilkettä rodulle ominaisesti silmäkulmasta toki löytyy kuitenkin, eivätkä sen varsatkaan ihan tosikkoja ole. Dealta on tähän mennessä jäänyt kuusi varsaa, joista neljä on kilpaillut koulussa ja kaksi yleispainotteisena. Dea on vielä siitoskäytössä, joten aika näyttää mitä jälkeläisten osalta vielä voi saavuttaa. Kisauransa tamma on jo kuitenkin lopetellut ja tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu laatuarvosteluissa käyminen.

ei. Second Rundo on kauniit liikkeet ja ulkomuodon omaava musta oripoika. Se on kiltti hurmuri, joka on myös varsoilleen periyttänyt liikettä ja hyvää luonnetta. Musta 105cm korkea massiivinen ori on ollut kilpaurallaan haluttu ratsu pienten aikuisten parissa ja osaavalla ratsastajalla antanut kaikkensa, joten meriittejäkin on kertynyt kivasti. Koulupainotteinen ori on leipälajinsa lisäksi kilpaillut esteitä sekä aloittelijaluokassa kenttää. Loistavat estekyvyt ovat kuitenkin jääneet jälkikasvulta melkolailla unholaan kaikkien seitsemän keskityttyä koulu-uraan. Rundolla on rakenteeltaan upeita jälkeläisiä, joista kaksi on kantakirjattu ykköspalkinnolle.
ee. Kaya on ruunikko pieni 90-senttinen siro tamma, joka on toiminut lähes koko ikänsä harrastekäytössä. Sillä ei ole kisa-tai näyttelytuloksia ja jälkikasvuakin siunaantunut ainoastaan omistajan omaksi iloksi kaksi. Toinen niistä on myöhemmin myyty potentiaalin tultua esiin kisaponiksi ja se onkin huomattavasti tunnetumpi kuin kotiin jäänyt tammavarsa. Kaya on pääasiassa toiminut perheen kolmella tyttärellä ratsastuksen opetukseen maskottina ja kiertänyt lähistön match show:t ja kekkerit varmasti tyttöjen kanssa kaikki. Kaya on nykyisin talutustapahtumissa paljon omalla kylällä, mutta muuten viettelee rentoja eläkepäiviä 21-vuotiaana ikiteininä.
Sukuselvitys © Jannica

Kilpailukalenteri

Sijoituksia KRJ:n alaisista kilpailuista yhteensä 10kpl, joista voittoja 2kpl.

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
02.08.2019 Hiivurin Suomenhevoset KRJ Helppo B 7./50
06.08.2019 Hiivurin Suomenhevoset KRJ Helppo B 6./50
07.08.2019 Hiivurin Suomenhevoset KRJ Helppo B 6./50
09.08.2019 Hiivurin Suomenhevoset KRJ Helppo B 5./50
11.08.2019 Hiivurin Suomenhevoset KRJ Helppo C 7./50
11.08.2019 Hiivurin Suomenhevoset KRJ Helppo B 6./50
18.08.2019 Hiivurin Suomenhevoset KRJ Helppo B 1./50
19.08.2019 Hiivurin Suomenhevoset KRJ Helppo C 1./50
23.08.2019 Hiivurin Suomenhevoset KRJ Helppo B 5./50
26.08.2019 Hiivurin Suomenhevoset KRJ Helppo C 6./50

© Team J&K     |     Tämä on virtuaalihevonen     |
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus NM.
Kuvat: VV