KTK-I
Colleen Owen

Perustiedot

Rotu, sukupuoli Connemara, ori
Säkäkorkeus, väri 146cm, ruunivoikko
Syntymäpäivä 15.04.2017
Rekisterinumero VH18-035-0039
Koulutustaso 80cm, HeA
Kotitalli Team J&K
Omistaja Jenna S., VRL-00766
Kasvattaja / Maahantuoja Eric Garry, Wexford, Irlanti / Jannica

Meriitit

♥  Kantakirjaustilaisuus, 20.12.2019 = 20 + 20 + 20 + 20 = 80p KTK-I

Jälkeläiset
Ikääntyminen

♥ Ei vielä siitoskäytössä

Täytti 3 vuotta 15.04.2017 - Täytti 4 vuotta 15.01.2018 - Nyt 10 vuotias

NJ

♥ 24.02.2019 - Hopewood Connemaras - Päätuomari Lissu T. - irtoSERT

Sukuselvitys

i. Outport Lorenzo
conn, rnkm, 147cm

ii. Buckhana
conn, km, 137cm

ie. Silver Wave
conn, rnvkk, 137cm

e. Auratum Orphan
conn, rnvkk, 142cm

ei. Finola
conn, km, 139cm

ee. Garrygrange Dolly
conn, rnvkk, 137cm

i. Outport Lorenzo oli ihanan luonteen omaava ruunikonkimo 147-senttinen ori. Se oli koulupainotteinen kisaponi, mutta omasi myös erittäin hyvän hyppytyylin keräämänsä viidenkymmenen koulusijoituksen lisäksi. Esteitäkin orilla kilpailtiin muutamia luokkia, muttei se oikein ollut Lorenzon heiniä. Näyttelyissäkin ori pärjäsi hienosti keräten muotovalion arvonimen, mutta jostakin syystä sitä ei kuitenkaan tarjottu kantakirjaan. Lorenzo on kotoisin Britanniasta, mutta asui viimeisimmät siitoskautensa myös Ruotsissa palaten sitten takaisin kotimaahansa eläkkeelle. Suomessa orilla on viisi jälkeläistä, joista kaksi on siitoskäytössä ja Lorenzon nimi koreileekin useissa sukutauluissa. Ulkomailla sillä on tämän lisäksi yksitoista jälkeläistä, jotka ovat enemmän tai vähemmän kilpailleet koulua. Lorenzo lopetettiin ähkyn seurauksena parikymppisenä. Lorenzo on toiminut siitoksessa yhden kauden myös Irlannissa.

ii. Buckhana oli kovaluonteinen ruotsalainen kilpaponi, joka tiedettiin haastavana käsitellä ja ratsastaa. Orille kuitenkin pärjäsivät rauhalliset ja osaavat ratsastajat, mutta luonteensa vuoksi se kilpaili pääasiassa avoimia luokkia poniluokkien sijasta. Kimo 137-senttinen ori peri värityksensä isältään ja on periyttänyt sitä myös muutamalle varsalleen. Jälkeläisten luonnettakin on saatu mukavasti tasoitettua rauhallisen tamman valinnalla. Buckilta jäi jälkeläisiä yksitoista, joista kymmenellä on sijoituksia koulusta ja yhdellä esteiltä. Buck jätti kilpauransa tarhassa sattuneen onnettomuuden vuoksi ja siirtyi kokonaan siitokäyttöön 18-vuotiaana. Muutamia vuosia myöhemmin kuitenkin jalka alkoi sen verran vaivata, että ori päästettiin ikilaitumille laukkaamaan 23-vuotiaana oltuaan siitoksestakin poissa kolme vuotta ennen sitä oloneuvoksena.
ie. Silver Wave oli ruunivoikko 137-senttinen ponitamma, joka omasi leidin ulkomuodon ja kieltämättä myös erittäin tammamaisen luonteen. Mikään vaikeimmasta päästä se ei kuitenkaan ollut ja vähän jo kokeneemmat poniratsastajat pärjäsivät kyllä Silverin kanssa hyvin kouluratsastuskisoissa sillä tamma oli käsiteltävyydestään poiketen kuuliainen ratsu kuitenkin, vaikka testata osasikin uudet ratsastajat. Silver sai uransa lopetettuaan varsoja kuusi, joista puolet kilpaili esteillä ja puolet koulussa. Tamma itse keräsi koulupuolelta sijoituksia kolmekymmentä ja kymmenen matalista esteluokista vaativan koulun lisäksi. Taidoiltaan tamma oli kuitenkin enemmänkin helppo A tasoa, kisaten muutamia vaativia luokkia sijoittuen. Ihan ei kuitenkaan ponin liikkeet sinne tasolle riittäneet. Brittiläistä alkuperää oleva tamma tuotiin Ruotsiin siitoskäyttöön kisauransa päätettyään, josta se palasi kotimaahansa eläkekotiin takaisin, kun varsat oli tehty. Kotiin ei varsoja jäänyt tammoista käyttöön, vain ori Lorenzo on syntynyt Briteissä, joka sekin toiminut siitoksessa Ruotsissa. Silver kuoli omalla laitumellaan kunnioitettavan kolmenkymmenen vuoden iässä, myös sen vanhemmat ja isovanhemmat ovat olleet erittäin pitkäikäisiä ja Silverin emä on elänyt itse asiassa 35-vuotiaaksi!

e. Auratum Orphan oli ruunivoikko 142-senttinen tamma, joka on Brittisyntyinen, mutta muuttanut Suomeen kisauransa päätettyään toimittuaan yhden kauden siitoksessa Irlannissa. Orphan on myös astettu suomalaisoriiden lisäksi ruotsalaisilla käyttöoreilla, kuten Outport Lorenzo, josta sillä on kaksi varsaa. Lisäksi tammalla on kahdesta muusta oriista varsat, kaikkiaan neljä. Nämä kaikki ovat kilpailleet kouluratsuina. Orphan oli herkkä tamma, jonka kanssa eivät hätähousut pärjänneet, mutta herkän ja etenkin pehmeäkätisen ratsastajan ja käsittelijän kanssa oli tamma onnellinen ja suoritti hyvällä motivaatiolla helppoja kouluratoja sijoittuen. Esteillä oli neiti hieman liian kiireinen, vaikka kohtalaisen hyvin hyppäsikin keskittyessään. Potentiaaliset liikkeet omaava tamma sai usein kehuja lisäyksistään ravissa ja teki myös hyvin töitä koottuna vastapainoksi. Orphan keräsi kouluratsuna viisikymmentä sijoitusta, joista lähes puolet voittoja. Myöskin näyttelykehissä tamma kiersi etenkin veteraanina tienaten jo muutamasta näyttelystä champion - arvonimen. Lukuisten luokkavoittojen siivittämänä tamma jäi eläkkeelle ja palasi kotimaahansa, jossa se kuoli viisi vuotta myöhemmin, 22-vuotiaana.

ei. Finola edustaa uutta sukupolvea connemarajalostuksessa, jonka oikeastaan koko suku on ranskalaista alkuperää ja erittäin vähän käytettyä Eurooppalaisessa jalostuksessa. Britanniassa Finolan jälkeläisiä asustaa vain kourallinen, sillä oria on pääasiassa käytetty ratsuponijalostukseen kotimaassaan. Kuitenkin muutamia astutuksia on tehty siirtona Britanniassa ja nämä varsat ovat pärjänneet hienosti koulu-urallaan isän kilpaillessa neljäkymmentä sijaa vaativassa B luokassa sekä muutamia matalemmilla tasoilla. Se on osallistunut ponien maajoukkueeseen ja olympialaisiin kahtena vuonna, joten mikään tuntematon nimi ei Finola vähäisestä ulkomaankäytöstään huolimatta ole. Kimo 139-senttinen oripoika on luonteeltaan haasteellinen, mutta hyvällä ja kevytkätisellä ratsastajalla oikea unelmaponi ruusukejahtiin. Enää ei toki 25-vuotias ori kilpakentillä käy, mutta näyttelykehiä kiertää erittäin ahkerasti kyllä. Muotovalion arvonimi on pian orilla plakkarissa, jonka jälkeen se jäänee eläkkeelle kokonaan myös siitostouhusta. Yksittäisiä varsoja on syntynyt vielä lähivuosina, mutta nekin lähinnä Finolan omistajan omista tammoista. Yhteensä orilla on jälkeläisiä ulkomailla kymmenkunta ja kotimaassaan parikymmentä, jotka ovat kaikki kilpailleet pääasiassa koulua. Osa jälkeläisistä on kantakirjattuja ja jo siitoskäytössäkin. Lisäksi ne omaavat erittäin hyviä suoritusponin piirteitä, vaikka erityisesti orivarsat osaavat olla haastavia käsitellä ja niitä on ruunattu paljon käyttöponeiksi.
ee. Garrygrange Dolly on upean luonteen omaava hyvä emätamma, jolla on viisi varsaa. Kaikki ovat kilpailleet koulua ja sijoittuneetkin emänsä tavoin mukavasti helppo A - tasolla. Ruunivoikko 137-senttinen tamma periyttää mielellään värinsä lisäksi hyvää käsiteltävyyttä ja askellajeja, mutta jälkeläiset ovat emäänsä kilpailuhenkisempiä. Tamma itse on oikein toimiva ja kiva ratsastaa sekä käsitellä. Dollyllä on ainoastaan yksi orivarsa, muut ovat tammoja. Kisatuloksia jälkeläisillä riittää ja Dollylläkin niitä on nelisenkymmentä koulusta.
Sukuselvitys © Jannica

Kilpailukalenteri

Sijoituksia KRJ:n alaisista kilpailuista yhteensä 7kpl, joista voittoja 0kpl.

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
08.03.2019 Safiiritiikerin Kilpailukeskus KRJ KN Special 4./30
10.03.2019 Safiiritiikerin Kilpailukeskus KRJ KN Special 2./30
13.03.2019 Safiiritiikerin Kilpailukeskus KRJ KN Special 3./30
15.03.2019 Team J&K KRJ Helppo A 4./40
15.03.2019 Team J&K KRJ Helppo A 4./40
18.03.2019 Team J&K KRJ Helppo A 2./40
16.03.2019 Safiiritiikerin Kilpailukeskus KRJ KN Special 3./30

© Team J&K     |     Tämä on virtuaalihevonen     |
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus NM.
Kuvat: VV