Adanné Milan "Milan"

Perustiedot

Rotu, sukupuoli Welsh A, ori
Säkäkorkeus, väri 120cm, kimo
Syntymäpäivä 07.12.2012
Rekisterinumero VH05-024-3152
Koulutustaso 80cm, HeB
Kotitalli Team J&K
Omistaja Jenna S., VRL-00766
Kasvattaja Adanné

Jälkeläiset
Ikääntyminen


s. 29.09.2009 wB-t. Gambler 2782, e. TuuHa's Willow
Hevonen ikääntyy epätasaisesti. Kun hevonen vanhenee, taulukkoon lisätään yksi ikävuosi lisää.
0 vuotta - 07.12.2008
1 vuotta - 07.02.2009
2 vuotta - 07.03.2009
3 vuotta - 30.04.2009
4 vuotta - 07.12.2009
5 vuotta - 07.06.2010
6 vuotta - 07.12.2010
7 vuotta - 07.06.2011
8 vuotta - 07.12.2011
9 vuotta - 07.08.2012
10 vuotta - 07.08.2013
11 vuotta - 14.03.2014

Luonnekuvaus

Milan syntyi 7.12 - auringonnousun aikaan. Kaunis päivä teki tuloaan, kun Adanné Milaniksi nimetty varsa otti ensiaskeleitaan vain hetken kuluttua syntymästään. Milan oli heti utelias ja terhakka orivarsa, joka tuntui myös olevan luottavainen ihmisiä kohtaan, sillä se ei hätkähtänyt kun tallin väki kävi koko päivän ajan pällistelemässä tätä suloista otusta.
Milanista kasvoi suloinen sydämien valloittaja, joka ei hienoisesta orimaisuudesta huolimatta tekisi kärpäsellekään pahaa. Milan vietti iloisena poninelämää Adannéssa pitkän aikaa, kunnes sen kasvattajat päättivät että tämän suloisen ponin täytyy lähteä maailmalle kilpailemaan.
Olin pitkään etsinyt itselleni kilpailuikäistä welshponioria. Törmäsin ilmoitukseen Milanista ja päätin lähteä katsomaan ponia. Yllätyin iloisesti nähdessäni aivan uskomattoman komean orin, joka vielä käyttäytyikin persoonallisesti mutta kiltisti. Tein kaupat siltä istumalta, enkä ole vielä hetkeäkään katunut.

Hoitaessa Milan on erittäin kiltti, melkeimpä ruunamainen. Sille on ihan sama missä ja millä sitä harjataan, se vain tutkailee ympärillensä varsin tyytyväisen näköisenä. Suosittelen Milanin kiltteydestä huolimatta harjaamaan sitä vain sen ollessa kiinni, sillä poika on kuitenkin ori eikä voi hormoneilleen mitään. Itsekin olen pari kertaa meinannut jäädä jalkoihin sen yhtäkkiä kiinnostuessakin tammoista. Ori rakastaa kun sitä pestään, se rakastaa kun sen harjaa nypitään tai letitetään, se rakastaa kun sen kavioita öljytään, se rakastaa sitä kun sen kanssa puuhaillaan. Kaviot Milan nostaa suhteellisen sopuisasti ylös, mutta välillä se ei jaksaisi pitää niitä ylhäällä ja alkaa repimään niitä kädestä. Se nostaa kavion kuitenkin uudestaankin kiltisti ylös. Satulointi menee oikein hienosti, tämä poika ei ole tainnut koskaan oppia pullistelemaan. Toisaalta se on välillä niin innoissaan päästessään liikkeelle että ei tahtoisi oikein pysyä paikoillaan satuloinnin aikana. Kuolainten kanssa pieni vastustelu on tavallista, mutta napakan komennuksen jälkeen nekin saa hyvin laitettua suuhun. Yleisesti ottaen Milan on hoitaessa ja käsiteltäessä hyvin kiltti poika ja sen kanssa on ilo puuhailla.

Ratsastaessa Milan on sitten jo enemmän ori. Alkuun sen selkään ei meinaa päästä ollenkaan, sillä se on niin intoa piukeana että ei tahtoisi pysyä paikoillaan. Kun loppujen lopuksi pääsee orin selkään, se onkin jo kävelemässä innoissaan eteenpäin. Milan vaatii päättäväisen ja varman ratsastajan toimiakseen hyvin. Sen takia kannattaa heti aluksi komentaa ori napakasti pysymään paikoillaan ja antaa sen lähteä eteenpäin vasta luvan saatuaan. Milan vaatii hiukan normaalia huolellisemmat alkuverryttelyt, sillä se itse usein tahtoisi heti lähteä revittelemään ja pyrkiikin menemään koko ajan kovempaa kuin ratsastaja. Aluksi tuntuu siltä että ori suorastaan juoksee alta pois eikä kuuntele yhtään. Rauhallisella ja varmalla asenteella tämän pojan kanssa kuitenkin pääsee pitkälle.

Kouluratsastuksessa ori on hyvinkin osaava ja kapasiteettiä löytyy pitkälle. Tällä hetkellä se on koulutettu ja kilpailutettu Helpon B:n tasoiseksi, mutta se taitaa myös Helpon A:n tasolle asti varsinkin kotona jossa sen keskittyminen on huomattavasti parempaa. Kuitenkin, jos tämän orin kanssa haluaa tulosta, on se ensin osattava rauhoittaa kunnolla. Kunnon alkuverryttelyt, paljon voltteja ja siirtymisiä. Kun Milan on rauhallinen ja vastaanottavainen niin se on myös erittäin mukava ratsastaa. Kouluratsastuksessa Milanin vahvuus on ehdottomasti ravityöskentely. Orin ravi on lennokasta ja matkaavoittavaa, helposti istuttavaa ja erittäin näyttävää. Milan on erittäin herkkä avuille, joten sen kanssa täytyy ratsastaa miltei kokonaan pelkästään istunnalla, ei niinkään ohjilla ja pohkeilla. Hiukankin liian kova käsi tai kylkiin potkiminen saa Milanin herkästi temppuilemaan ja vikuroimaan. Laukassa Milanin paha tapa on pukittelu. Siitä ollaan kuitenkin pikkuhiljaa päästy eroon tiiviillä istunnalla ja napakalla asenteella.

Esteratsastuksessa Milan kuumuu erittäin helposti. Tiiviillä istunnalla, rauhallisella asenteella ja hellällä kädellä kuitenkin pääsee pitkälle. Milanilla on kapasiteettia ja ponnua vaikka muille jakaa, mutta kuumumisen takia sitä ei ole kilpailutettu yli 80cm luokissa. Pikkuhiljaa varmasti pääsemme kuitenkin korkeampiinkin luokkiin. Milanille eivät tuota ongelmia ponnistuskohdat tai erikoisesteet, vaan se yleensä on aivan liian tohkeissaan ottaakseen vastaan apuja jolloin hyppääminen menee toheloinniksi. Silloin kun orin saa rauhoitettua, sujuu hyppääminenkin erittäin hyvin ja hienosti!

Maastossa ori onneksi kuitenkin osaa ottaa rauhallisesti. Se ei ole säikky poni ollenkaan, eikä pelkää oikeastaan mitään. Milanille kelpaavat rauhalliset käyntimaastot aivan yhtä hyvin kuin pirteät laukkaspurtitkin. Se kuumuu maastossakin helposti, mutta siellä se on myös helpompi rauhoittaa. Milanin mielestä mikään ei ole parempaa kuin iloinen laukkaspurtti sänkipellolla!

Trailerin kanssa meillä ei ole koskaan ollut ongelmia, Milan menee sinne sisälle hienosti ja tulee ulos hienosti. Suosittelen kuitenkin laittamaan sille ruokaa matkan ajaksi, jotta suurimmilta hälinöiltä vältyttäisiin.
Kilpailuissa Milan esittää tavallista enemmän tammoille ja on aika hermostunut. Se söheltää ja töheltää kaikkea omaansa eikä tahtoisi millään oikein keskittyä. Rauhallisen ja varman ratsastajan kanssa tuloksia kuitenkin varmasti syntyy!
Koulukisoissa Milan saa usein noottia liiallisesta reippaudestaan, mutta sitäkin olemme ahkeralla harjoittelulla saaneet vähennettyä. Nykyisin ori keskittyykin paljon enemmän itse rataan ja ratsastajaan kuin ympäröiviin ihmisiin ja hälinään.
Estekisoissa Milan jatkaa samaan malliin kuin kotonakin. Se kuumuu helposti ja söhlää aivan omiaan. Tässäkin olemme poikaa kuitenkin saaneet rauhoitettua eikä se enää niin paljoa sähellä.

Sukuselvitys

i. Avoir Mauvais Caractére
KTK II, VWY-III
ii. Mal Faustino
iii. Libre Arbitre
iie. Être en retard
ie. Silwerhood's Ninitra
iei. Vedregryf Nigor
iee. Silwerhood's Crodnelsia
e. Nuber of The Damned ei. Master of Puppets
eii. Ride of the Lightning
eie. Justice For All
ee. Sweet Amber
eei. Some Kind of Monster
eee. The Unnamed Feeling

Milanin isä Avoir Mauvais Caractére on 119cm korkea musta ori. Ateksi kutsuttu ori on luonteeltaan karismaattinen ja joinain päivinä orimainen. Atte pitää esiintymisestä ja esitteleekin itseään usein, varsinkin tammoille. Ori on estepainotteinen, mutta on hyvä monissa muissakin lajeissa. Maininnat: KTK II ja VWY-III. Atella on kolme jälkeläistä, Milanin lisäksi Tiffany's Daa ja Lehtolan Tiramisu.
Isänisä Mal Faustino on rauhallinen ori. Tummanruunikko, 120 cm korkea ori on syntynyt Ranskassa ja elänytkin siellä ensimmäiset vuotensa, mutta muuttanut sitten useasti, käväisten esimerkiksi Belgiassa. Lopulta ori kuitenkin palasi takaisin synnyinmaahansa. Mal Faustino on sekä kisannut, että saanut monia jälkeläisiä. Orilla tiedetään olevan yli sata jälkeläistä Euroopassa, sillä ori on luonteeltaan ja ulkonäöltään upea pakkaus. Nykyisin ori on eläkkeellä, mutta aikaisemmin sitä on käytetty esteratsuna, se on työskennellyt myös valjakkoajon parissa.
Milanin isänisänisä oli nimeltään Libre Arbitre. Ori oli 120 cm korkea, väriltään musta. Ori oli hyvin räiskähteleväinen persoona, jota oli lähes mahdotonta hallita. Oria käytettiin valjakkoajossa, eikä koskaan ratsuksi. Orilla oli upea rakenne, mutta hankala luonne. Ori lopetettiin ikävän onnettomuuden jälkeen, joka tapahtui oriin vauhkoonnuttua ajoreissulla. Sitä ennen ori sai 21 jälkeläistä.
Isänisänemä Être en retard oli tuntiponi ratsastuskoulussa, joka sai osakseen paljon ihailuja, olihan tamma ulkomuodoltaan suloinen, luonteeltaan ihana ja helppo ratsastettava. Säkäkorkeudeltaan tamma oli 122 cm, väriltään tummanruunikko. Tamma syntyi ratsastuskoululla Ranskassa, mutta Eteksi kutsuttu tamma pääsi ammattilaisratsuttajan oppeihin. Etestä tulikin hyvin taitava sekä koulussa, että esteratsastuksessa. Silti tamma osallistui vain harvoihin kisoihin, ja teki työtään ratsastuskoululla. Raskas työ vaikeutti Eten liikkumista, joten se oli jätettävä työstään. Onneksi Ette pääsi kuitenkin uuteen kotiin, jossa se sai viisi varsaa.
Silwerhood's Ninitra, Milanin isänemä, on vilkas tamma. Tamma syntyi Iso-Britanniassa puolivillissä laumassa. Kasvattajan oli tarkoitus kasvattaa ”luonnollisia poneja”, joten tammalla ei paljon kisailtu. Kasvattaja kuitenkin päätyi myymään Ninitran, joka päätyi Irlantiin. Ninitrasta kuoriutuikin säyseä, 118 cm korkea kiiltävän musta tamma, jota ei olisi tunnistanut samaksi puolivilliksi, tuskin tolpillaan pysyväksi poniksi. Tamman kilpailtua pienemmissä kisoissa, se muutti perheen mukana Ranskaan, mutta pian perheen lapset olivat liian suuria Ninitralle ja se myytiin ratsastuskoululle. Toimittuaan noin 10 vuotta tuntiponina, se palasi takaisin entisille omistajilleen. He kantakirjasivat tamman kakkospalkinnolle. Sen jälkeen tamma vaihtoi taas kotia, päätyen vihdoin vanhuudenkotiinsa. Tamma on saanut kaksi varsaa.
Isänemänisä Vedregryf Nigor syntyi myös pieneen puolivilliin laumaan. 118 cm korkea, musta ori ryhtyi kiertämään näyttelyissä, menestyksellä. Täytettyään viisi Nigorista tuli myös ratsu. Ori kisasi pienimuotoisesti sekä koulu- että esteradoilla. Ori myytiin kuitenkin sen jälkeen luomukasvattajalle. Ori on jo kuollut vanhuuteen.
Milanin isänemänemä Silwerhood's Crodnelsia syntyi myös puolivilliin laumaan. Ikävän onnettomuuden seurauksena tamma jouduttiin kuitenkin lopettamaan. Sitä ennen tamma ehti saada 7 jälkeläistä, jotka myytiin. Tamma oli väriltään musta ja 115 cm korkea.

Milanin emä Nuber of the Damned on kimo, 120 cm korkea tamma. Nooraksi kutsuttu tamma on luonteeltaan herkkä. Tamma rakastaa huomion keskipisteenä olemista, joskin saattaa esittää kiukkuista. Noora saattaa olla hieman vaikea käsiteltävä yliherkkyytensä takia, mutta toisaalta tamman kanssa saa monesti nauraa. Tamma on yleispainotteinen ratsu, joka on onnistunut hankkimaan useita sijoituksia. Nooralla on neljä varsaa.
Emänisä Master of Puppets on Nooran tavoin yleispainotteinen ratsu, väriltään kimo ori, jolta löytyy säkää 118 cm. Ori on parempi esteillä, kuin koulussa. Luonteeltaan ori on rauhaton, kiivas ja herkkä. Ulkomuotonsa puolesta ori sopisi näyttelyihin, mutta luonteensa takia ei sopeudu sinne. Tarkkaa varsojen lukumäärää ei tiedetä.
Emänisänisä Ride of Lightning on upean näköinen ori, joka pärjää kouluratsastuksessa, mutta pitää myös maastoesteistä. Riehakkuutensa takia ori ruunattiin sen saatua pari varsaa. Väriltään ori on kimo, säkäkorkeutta orilta löytyy noin 120 cm.
Milanin emänisänemä Justice For All, eli Justiina on rauhallinen ja herkkä tamma. Justiina on ruunikko tamma, korkeudeltaan 117 cm. Justiina on unelmaratsu, joka vastaa ratsastajan apuihin lähes täydellisesti. Tamma on toiminut pääasiassa tuntiratsuna, mutta on osallistunut muutamiin este- ja koulukisoihin.
Emänemä Sweet Amber on 121 cm korkea poni. Väriltään se on kimo. Amber ehti kisata harmittavan vähän aikaa murrettuaan jalkansa onnettomuudessa. Tamma osoitti kuitenkin kykynsä, varsinkin esteillä. Vaikka tamman oli tyydyttävä vain rauhalliseen menoon, se oli elämänhaluinen. Tamma ei voinut lannistua hyppykiellosta, vaan se jaksoi olla oma itsensä. Amber sai lohtua varsoistaan, se oli hyvin äidillinen ja suojelunhaluinen. Amber jaksaa aina olla kärsivällinen ja tekee kaikkensa saadakseen ympärillään olevat ihmiset ja eläimet viihtyvät. Amberilla on kaksi varsaa.
Emänemänisä Some Kind of Monster on oikea naistenmies. Ori osaa olla oikea hurmuri, se katselee kaikkia nappisilmillään niin vetoavasti, että polvet suorastaan notkuu. Monster on upea ratsu, kunhan sen mielenkiinto pysyy itse tehtävässä, joskus joutuu tehdä hieman enemmänkin työtä saadakseen orin unohtamaan ympärillään pörräävät tammat. Ori on yleisratsu. Monster on 120 cm korkea rautias ori, jolla on viisi varsaa.
The Unnamed Feeling, Milanin emänemänemä, oli kimo tamma, jolta löytyi korkeutta 118 cm. Tamma jouduttiin lopettamaan jo 10-vuotiaana loukkaantumisen takia. Tamma ei ehtinyt menestyä missään lajissa kummoisesti, mutta sai yhden varsan.
Sukuselvitys © winzig., kiitos!

Kilpailukalenteri

Sijoituksia ERJ:n alaisista kilpailuista yhteensä 17kpl.

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
28.11.2009 Hopeatoffee ERJ 80cm 4./60
30.11.2009 Hopeatoffee ERJ 80cm 1./60
03.12.2009 Gräslund ERJ 70cm 6./50
04.12.2009 Gräslund ERJ 70cm 5./50
04.12.2009 Gräslund ERJ 80cm 7./50
01.12.2009 Ashton Shadow ERJ 80cm 5./25
19.07.2013 Moana part breds ERJ 80cm 6./40
20.07.2013 Moana part breds ERJ 70cm 3./40
22.07.2013 Demo Yozora ERJ 70cm 3./26
22.07.2013 Demo Yozora ERJ 80cm 4./30
25.07.2013 Moana part breds ERJ 80cm 1./40
26.07.2013 Moana part breds ERJ 80cm 6./40
30.04.2014 Solo ERJ-Cup ERJ 60cm 14./240
31.05.2014 Rumour Ponies ERJ-Cup ERJ 80cm 17./174
29.05.2014 Dark Side Trakehners ERJ 80cm 2./40
03.06.2014 Dark Side Trakehners ERJ 80cm 4./40
31.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka ERJ 80cm 2./30

Sijoituksia KRJ:n alaisista kilpailuista yhteensä 29kpl.

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
26.11.2009 Gräslund KRJ Helppo C 3./40
29.11.2009 Virtuaalitalli Lacrisia KRJ Helppo B 3./40
03.12.2009 Hopeatoffee KRJ Helppo C 4./60
06.12.2009 Hopeatoffee KRJ Helppo C 7./60
08.12.2009 Gräslund KRJ Helppo C 6./50
30.11.2009 Kisakeskus EP KRJ Helppo C 1./52
01.12.2009 Kisakeskus EP KRJ Helppo C 3./52
12.07.2013 Kisatalli Vienre KRJ Helppo B 2./40
13.07.2013 Oldfinion Dressage KRJ Helppo B 5./30
17.07.2013 Oldfinion Dressage KRJ Helppo B 1./30
24.07.2013 Marike KRJ Helppo B 3./50
24.07.2013 Marike KRJ Helppo B 7./50
25.07.2013 Metsälammen Ratsutalli KRJ Helppo C 4./40
25.07.2013 Metsälammen Ratsutalli KRJ Helppo B 3./40
27.04.2014 Rimeyard Haflingers KRJ Helppo B 4./100
28.04.2014 Rimeyard Haflingers KRJ Helppo C 9./100
28.04.2014 Rimeyard Haflingers KRJ Helppo B 6./100
26.04.2014 Jinbayne KRJ Helppo C 5./40
28.04.2014 Jinbayne KRJ Helppo C 4./40
26.05.2014 Hengenvaara KRJ Helppo C 3./30
26.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo B 4./40
31.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo B 1./40
01.06.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo C 4./40
04.06.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo C 3./40
30.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo C 3./40
03.06.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo B 6./40
07.06.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo B 3./40
14.06.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo C 1./40
14.06.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo B 3./40

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Valmennukset

03.01.2010, valmentajana: Viljan valmennuskeskus
Milanin kanssa saavuitte maneesiin hyvissä ajoin, olin vielä valmentamassa edellisen porukan loppuverryttelyä joten autoin sinut hieman häsläävän herran selkään ja käskin käynnissä ratsastamaan ensin pitkin ohjin ja sen jälkeen avotaivutuksia ja pohkeenväistöjä molempiin suuntiin. Sivusilmällä tarkkailin teitä koko ajan, ja sait avut ratsastettua hyvin läpi Milon hätäilystä huolimatta. Aikamoisen reipas poika taitaa olla. Muiden lähdettyä maneesista aloitimme ravityöskentelyn volteilla ja serpentiiniurilla, paljon kääntelemistä ja taivuttelua jotta saimme kipittävän Milon rentoutumaan. Muista ettet Milon hätäilystä huolimatta itse ole kauhean jännittynyt koko ajan, älä toki anna liikaa myötenkään, mutta älä missään nimessä jää vain vetämään. Se vain hermostuttaa Milon. Aloitimme itse asian maapuomeilla ympyrällä. Ensimmäisellä kerralla Milo ottikin kunnon spurtin ja vetäisi laukassa koko puomisarjan, mutta seuraavilla kerroilla sait sen hyvin rauhoittumaan ja ravaamaankin ihan tahdikkaasti puomien yli. Anna vaan edestä vielä myöten puomienkin päällä. Muutama kerta puomeja molempiin suuntiin vielä laukassa, ja sen jälkeen kokosin neljän esteen innarin. Ensin esteet matalalle, noin 30 cm, ja turhan matalia ne varmaan olivatkin kauheasta vauhdista huolimatta. Ratsasta siis innarin eteen aina voltti ja pyri lähestymään tosi suorasti ja rennosti. Nostimme esteitä pikkuhiljaa aina siihen 70 cm asti, ja isot esteet sujuivatkin paljon paremmin. Innari harjoituksena sopi erinomaisesti tuollaiselle hätähousulle, kun oli pakko katsoa minne jalkansa laittaa. Muutama pudotushan sieltä tuli ja esteiden jälkeen pukkisarja, mutta sinulta silti tasapainoista ratsastusta! Lopuksi vielä ravissa kahdeksikkoja ja kolmikaarista kiemurauraa ja sen jälkeen käyntiä. Hyvä!

Päiväkirjamerkinnät

07.03.2011, kirjoittajana Jenna S.
Milanin kilpailu-ura on lähtenyt hienosti käyntiin ja sen kanssa on tehty paljon töitä. Ori on entistä kuuliasempi ja rauhallisempi. Tallin täysremontti on hiukan hermostuttanut oria, sillä hevosia liikutetaan hiukan vähemmän ja tietysti vieraiden remonttimiesten ramppaaminen pihapiirissä on hermostuttanut herkimpiä eläimiä. Milan on kuitenkin käyttätynyt milteimpä esimerkillisesti, mitä nyt yksi päivä oli karannut naapurin pihalle juoksentelemaan. :) Ajattelin, että ori kaipaa enemmän tekemistä, joten Milanin kuntokuuri on nyt aloitettu. Tänään ratsastin orin kanssa maneesissa reilun tunnin verran. Treenasimme kouluratsastusta oikein kunnolla. Alussa Milan oli hirvittävän jäykkä, mutta kunnon taivuttelut auttoivat. Harjoittelimme avo- ja sulkutaivutuksia, väistöjä, etuosakäännöstä ja laukanvaihtoja. Loppua kohden Milan oli jo aivan hiestä märkä ja erittäin kuuliainen ja pehmeän tuntuinen. Olen pyytänyt tallille valmentajaa, ja Milan on yksi valmennettavista, jotta päästään kunnolla kisakuntoon ja taas pysteihin kiinni!

16.11.2009, kirjoittajana Jenna S.
Aamulla tarkistin ensimmäisenä Milanin kunnon. Ori oli ilmeisesti ihan hyvin käyttäytynyt yöllä, sillä mitään merkkejä poikkeavasta en huomannut. Jaoin hevosille aamuruat ja harjasin kaikki läpi. Vein ensin kaikki muut hevoset pihalle. Mietin pitkään ja hartaasti että vienkö Milanin pihalle vai en, sillä en halunnut sen taas juoksevan siellä itseään puhki. Päätin kuitenkin kokeilla. Vein Milanin tarhaan ja lähdin siivoamaan karsinoita. Sinne se jäi taas höseltämään ja juoksemaan. Kuitenkin käydessäni tarkistamassa sen kunnon siivouksen jälkeen, se seisoi ihan rauhassa lepuuttaen takajalkaansa. Onneksi se ei taas juoskennellut ympäri ämpäri, joten uskalsin jättää sen loppupäiväksi pihalle. Nämä pari seuraavaa päivää ori saisi rauhassa olla ja tutustua uuteen asuinpaikkaansa, ja sen jälkeen alkaisin tutustua siihen paremmin ja treenaamaan tulevaa kilpailukautta varten.

15.11.2009, kirjoittajana Jenna S.
Tänään talliin asteli uusi ori, Adanné Milan. Aivan upean komea poika käyttäytyi heti alussa niin herrasmiesmäisesti etten voinut olla jo rakastumatta tähän poikaan. Harjailin ja hoitelin oria pitkään ja hartaasti, ja se vain nautti kuin ei olisi ikinä tallia vaihtanutkaan. Koska Milan tuli meille jo heti aamusta, päästin sen tarhailemaan jo päiväruokien jälkeen. Tarhassa ori sitten ravaili ja höselsi niin paljon, että jouduin hakemaan jo parin tunnin päästä sen pois. Ori ei ollut varmaan hetkeksikään rauhoittunut, sillä se oli aivan hikinen ja hengästynyt. Huuhtelin oria vedellä ja harjasin sen taas hartaasti läpi. Heitin sille talliloimen selkään. Hieroin jalkoihin linimenttiä ja kieritin tallipintelit päälle. Päätin, että nyt se saisi rauhassa tutustua uuteen talliinsa ja vein sen karsinaansa rauhoittumaan. Tallissa ori ei ollut millänsäkään joten loppuilta sujui rauhallisesti.

© Team J&K     |     Tämä on virtuaalihevonen     |
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus NM.
Kuvat: HL