Cottonlake James Dean "Jami"

Perustiedot

Rotu, sukupuoli New Forest, ori
Säkäkorkeus, väri 143cm, ruunikko
Syntymäpäivä 23.05.2017
Rekisterinumero VH17-027-0080
Koulutustaso 120cm, HeA, CIC1
Kotitalli Team J&K
Omistaja Jenna S., VRL-00766
Ent. Omistaja Aino H.

Jälkeläiset
Ikääntyminen


s. 22.07.2017 nf-t. Sick Of Cotton Candy ( VRL ) , e. Drop Dead Cynical
s. 08.10.2017 nf-o. Cal Trask J&K ( VRL ) , e. Moncel's Malwira
s. 2.1.2018 nf-o. Cottonlake Jimmy Dean J&K ( VRL ) , e. Mistress Trixxie

Täytti 3 vuotta 29.06.2017 - Täytti 4 vuotta 23.07.2017 - Nyt 10 vuotias

Luonnekuvaus


Jami syntyi 23.05. - auringonnousun aikaan. Kaunis päivä teki tuloaan, kun Cottonlake James Deaniksi nimetty varsa otti ensiaskeleitaan vain hetken kuluttua syntymästään. Jami oli heti utelias ja terhakka orivarsa, joka tuntui myös olevan luottavainen ihmisiä kohtaan, sillä se ei hätkähtänyt kun tallin väki kävi koko päivän ajan pällistelemässä tätä suloista otusta.
Jamista kasvoi suloinen sydämien valloittaja, joka ei hienoisesta orimaisuudesta huolimatta tekisi kärpäsellekään pahaa. MJami vietti iloisena poninelämää Cottonlakessa pitkän aikaa, kunnes sen kasvattajat päättivät että tämän suloisen ponin täytyy lähteä maailmalle kilpailemaan.
Olin pitkään etsinyt itselleni kilpailuikäistä nyffioria. Törmäsin ilmoitukseen Jamista ja päätin lähteä katsomaan ponia. Yllätyin iloisesti nähdessäni aivan uskomattoman komean orin, joka vielä käyttäytyikin persoonallisesti mutta kiltisti. Tein kaupat siltä istumalta, enkä ole vielä hetkeäkään katunut.

Hoitaessa Jami on erittäin kiltti, melkeimpä ruunamainen. Sille on ihan sama missä ja millä sitä harjataan, se vain tutkailee ympärillensä varsin tyytyväisen näköisenä. Suosittelen Jamin kiltteydestä huolimatta harjaamaan sitä vain sen ollessa kiinni, sillä poika on kuitenkin ori eikä voi hormoneilleen mitään. Itsekin olen pari kertaa meinannut jäädä jalkoihin sen yhtäkkiä kiinnostuessakin tammoista. Ori rakastaa kun sitä pestään, se rakastaa kun sen harjaa nypitään tai letitetään, se rakastaa kun sen kavioita öljytään, se rakastaa sitä kun sen kanssa puuhaillaan. Kaviot Jami nostaa suhteellisen sopuisasti ylös, mutta välillä se ei jaksaisi pitää niitä ylhäällä ja alkaa repimään niitä kädestä. Se nostaa kavion kuitenkin uudestaankin kiltisti ylös. Satulointi menee oikein hienosti, tämä poika ei ole tainnut koskaan oppia pullistelemaan. Toisaalta se on välillä niin innoissaan päästessään liikkeelle että ei tahtoisi oikein pysyä paikoillaan satuloinnin aikana. Kuolainten kanssa pieni vastustelu on tavallista, mutta napakan komennuksen jälkeen nekin saa hyvin laitettua suuhun. Yleisesti ottaen Jami on hoitaessa ja käsiteltäessä hyvin kiltti poika ja sen kanssa on ilo puuhailla.

Ratsastaessa Jami on sitten jo enemmän ori. Alkuun sen selkään ei meinaa päästä ollenkaan, sillä se on niin intoa piukeana että ei tahtoisi pysyä paikoillaan. Kun loppujen lopuksi pääsee orin selkään, se onkin jo kävelemässä innoissaan eteenpäin. Jami vaatii päättäväisen ja varman ratsastajan toimiakseen hyvin. Sen takia kannattaa heti aluksi komentaa ori napakasti pysymään paikoillaan ja antaa sen lähteä eteenpäin vasta luvan saatuaan. Jami vaatii hiukan normaalia huolellisemmat alkuverryttelyt, sillä se itse usein tahtoisi heti lähteä revittelemään ja pyrkiikin menemään koko ajan kovempaa kuin ratsastaja. Aluksi tuntuu siltä että ori suorastaan juoksee alta pois eikä kuuntele yhtään. Rauhallisella ja varmalla asenteella tämän pojan kanssa kuitenkin pääsee pitkälle.

Kouluratsastuksessa ori on hyvinkin osaava ja kapasiteettiä löytyy pitkälle. Tällä hetkellä se on koulutettu ja kilpailutettu Helpon A:n tasoiseksi, mutta se taitaa myös Vaativan B:n tasolle asti varsinkin kotona jossa sen keskittyminen on huomattavasti parempaa. Kuitenkin, jos tämän orin kanssa haluaa tulosta, on se ensin osattava rauhoittaa kunnolla. Kunnon alkuverryttelyt, paljon voltteja ja siirtymisiä. Kun Jami on rauhallinen ja vastaanottavainen niin se on myös erittäin mukava ratsastaa. Kouluratsastuksessa Jamin vahvuus on ehdottomasti ravityöskentely. Orin ravi on lennokasta ja matkaavoittavaa, helposti istuttavaa ja erittäin näyttävää. Jami on erittäin herkkä avuille, joten sen kanssa täytyy ratsastaa miltei kokonaan pelkästään istunnalla, ei niinkään ohjilla ja pohkeilla. Hiukankin liian kova käsi tai kylkiin potkiminen saa Jamin herkästi temppuilemaan ja vikuroimaan. Laukassa Jamin paha tapa on pukittelu. Siitä ollaan kuitenkin pikkuhiljaa päästy eroon tiiviillä istunnalla ja napakalla asenteella.

Esteratsastuksessa Jami kuumuu erittäin helposti. Tiiviillä istunnalla, rauhallisella asenteella ja hellällä kädellä kuitenkin pääsee pitkälle. Jamilla on kapasiteettia ja ponnua vaikka muille jakaa, mutta kuumuminen aiheuttaa kuitenkin ongelmia. Pikkuhiljaa varmasti pääsemme kuitenkin yhä enemmän ja enemmän yhteisymmärrykseen. Jamille eivät tuota ongelmia ponnistuskohdat tai erikoisesteet, vaan se yleensä on aivan liian tohkeissaan ottaakseen vastaan apuja jolloin hyppääminen menee toheloinniksi. Silloin kun orin saa rauhoitettua, sujuu hyppääminenkin erittäin hyvin ja hienosti!

Maastossa ori onneksi kuitenkin osaa ottaa rauhallisesti. Se ei ole säikky poni ollenkaan, eikä pelkää oikeastaan mitään. Jamille kelpaavat rauhalliset käyntimaastot aivan yhtä hyvin kuin pirteät laukkaspurtitkin. Se kuumuu maastossakin helposti, mutta siellä se on myös helpompi rauhoittaa. Jamin mielestä mikään ei ole parempaa kuin iloinen laukkaspurtti sänkipellolla!

Trailerin kanssa meillä ei ole koskaan ollut ongelmia, Jami menee sinne sisälle hienosti ja tulee ulos hienosti. Suosittelen kuitenkin laittamaan sille ruokaa matkan ajaksi, jotta suurimmilta hälinöiltä vältyttäisiin.
Kilpailuissa Jami esittää tavallista enemmän tammoille ja on aika hermostunut. Se söheltää ja töheltää kaikkea omaansa eikä tahtoisi millään oikein keskittyä. Rauhallisen ja varman ratsastajan kanssa tuloksia kuitenkin varmasti syntyy!
Koulukisoissa Jami saa usein noottia liiallisesta reippaudestaan, mutta sitäkin olemme ahkeralla harjoittelulla saaneet vähennettyä. Nykyisin ori keskittyykin paljon enemmän itse rataan ja ratsastajaan kuin ympäröiviin ihmisiin ja hälinään.
Estekisoissa Jami jatkaa samaan malliin kuin kotonakin. Se kuumuu helposti ja söhlää aivan omiaan. Tässäkin olemme poikaa kuitenkin saaneet rauhoitettua eikä se enää niin paljoa sähellä.


Sukuselvitys

i. Cottonlake Everglow ii. Breezy Prince
iii. Prince Charming
iie. Margaretha
ie. Missy Malone
iei. Symphony Hazel
iee. Sunnyvale Minnie
e. Nine Inch Nails ei. Mr James eii. Sunnyvale James
eie. Hillbrook Mandananta
ee. Hellgirl eei. Blazing Eddy
eee. Damsey

i. Cottonlake Everglow oli laadukas sekä suvullisesti, ulkonäöltään että kilpatuloksiltaan. Tummanruunikko 144cm korkea newforest on kilpaillut voitokkaasti ponien maajoukkueessa 120cm tasolle asti ja lisäksi startannut satunnaisia kenttä- ja koululuokkia siinä ohessa. Glowin suvusta löytyy pääasiassa esteponeja ja sen emä on erittäin tunnettu rodun kasvattien keskuudessa ja suosittu varsojen suvuissa. Luonteeltaan Glow oli kiltti ja rauhallinen kotioloissa, mutta kisapaikoilla syttyy sopivasti esteille. Hyppylahjat ovat vahvasti periytyneet oriin varsoille ja niistäkin osa on suosittuja kotimaassaan Britanniassa ainakin. Glowilla on myös jonkin verran varsoja muualla Euroopassa, mukaan lukien Suomi. Glowilta jäi varsoja kahdeksantoista ja se menehtyi lyhyen sairauden jälkeen parikymppisenä.

ii. Breezy Prince on ruunikko 144cm korkea newforestinponiori, joka on tunnetun Breezer Studin kasvatteja ja monelle tuttu nimi suvuista, jotka seuraavat rodun kasvatusta. Prince on ollut hyvin itsevarma luonne, ehkä aavistuksen orimaiseksikin sitä voi kuvailla. Vahvaluonteinen ori tarvitsi myös ratsastajakseen, etenkin kisoihin tammojen keskelle kokeneen ratsastajan, joka osasi laittaa kunnon rajat ponille. Esteradoilta nelisenkymmentä sijoitusta kerännyt ori periytyy estesuvusta ja on myös käynyt esittelemässä hyvää rakennetta ja liikettään näyttelykehissä. Prince on kantakirjassa kakkospalkinnolla ja saanut kolme kantakirjavarsaa, joiden lisäksi jälkeläisiä on pitkän kisauran ohessa kertynyt lukuisia, tarkka määrä ei ole tiedossa, koska oria on käytetty myös ratsuponijalostukseen.
ie. Missy Malone oli tuontiponi Saksasta, joka kylläkin muutti jo parivuotiaana Britteihin. Tummanraudikko 140-senttinen tamma on hyvin tunnettu sukunsa puolesta ja toiminut myös itse siitostammana valtaosan iästään. Ykköspalkinnon kantakirjatamma periytyy suvusta, jossa on esteosaamisen lisäksi muutama kenttäponi ja kouluponeja. Se on ollut kilttiluonteinen ja periyttänyt hyvää luonnettaan ainakin osalle varsoista. Ratsuna tamma on ollut reipas ja kuuliainen, pärjäten myös lasten kilpailuissa hyvin helppona ponina. Malone on edustanut lapsiratsastajien joukkueessa myös maailmalla useana vuonna sijoittuen. Tasaisen hyvän kisauran tehnyt tamma on lisäksi varsonut viisi kaunista tammavarsaa ja yhden orin, joille se on periyttänyt sekä luonnetta että hyppykykyä. Malone lopetettiin 19-vuotiaana hammasongelmien vuoksi. Tamma on myös opetettu valjakkoon, muttei ole kilpaillut sillä saralla.

e. Nine Inch Nails oli ruunikko tamma, joka tuotiin Britanniaan kymmenvuotiaana siitostammaksi. Se sai elämänsä aikana peräti neljätoista varsaa ollen pääasiassa siitostoiminnassa, vaikka hyppäsikin lähistön estekisoissa muutamia luokkia helpolla tasolla. 143-senttinen Nana on ollut luonteeltaan energinen, mutta kiltti ja periyttänyt varsoilleen hyvää käsiteltävyyttä, liikettä sekä askellajeja. Varsat ovat kilpailleet sekä esteillä että koulussa pärjäten molemmissa tasapuolisen hyvin. Se on kantakirjattu kakkospalkinnolle ja menestynyt myös näyttelyissä kivasti. Nana omasi hyvän hyppytekniikan, joka oli kuitenkin hieman persoonallinen ja isältään peritty. Omistaja oli erittäin tarkka tamman ratsastajista, josta ehkä johtuu kisatulosten vähyys. Sen isä on kuitenkin tehnyt pitkän esteuran, joten lahjoja suvusta löytyy.

ei. Mr James oli komea ruunikko ori, joka muutti kotimaastaan Belgiasta parivuotiaana Britanniaan vahvistamaan newforest-kasvatusta. Erikoisemmasta ja vähän käytetystä suvusta tuleva James edustaa vanhempiensa tavoin estelinjaa, mutta sen jälkeläisissä on myös kenttäponeja. James oli luonteeltaan rohkea, hyväkäytöksinen ja ratsain suhteellisen helppo. 142-senttinen ori kilpaili koulussa vaativalle tasolle asti ja omasi myös hyvät liikkeet, jotka ovat periytyneet valtaosalle varsoista. Kakkospalkinnolle kantakirjattu ori on periyttänyt varsoilleen myös hyvän urheiluponin rakenteen ja kestävät jalka-asennot, joiden ansiosta ori itse ja varsojakin on kilpaillut isoja esteluokkia vielä parikymppisenä. 40 sijoitusta urallaan esteiltä napannut James on saanut yhteensä noin parikymmentä varsaa, joista yksi on valiopalkittu. James on myös palkittu kuolemansa jälkeen jalostusarvokirjaimella A. James lopetettiin vanhuudenvaivojen myötä 32-vuotiaana.
ee. Hellgirl oli upea ruunikko brittiponi, joka muutti uuteen kotimaahansa Hollantiin viisivuotiaana kilpailemaan alunperin. Tamma kuitenkin loukkaantui estekilpailussa muutamaa vuotta myöhemmin ja lähti takaisin Britanniaan kasvattajalleen siitoshevoseksi ja vaihdossa toinen esteponi entiselle omistajalle, Hellgirlin täyssisko, itseasiassa. 143-senttinen tamma on toiminut siitoksessa lähes koko ikänsä ja sille on varsoja kertynyt muistaakseni kahdeksan, joista kolme on kantakirjaoriita ja siitoskäytössä pääasiassa. Tammat ovat keskittyneet enemmän kilpailemiseen esteillä ja siinä ohessa sitten parin varsan verran siitokseen. Tunnetuin jälkeläisistä lienee Hellgren, joka on ruotsalaissyntyinen esteponiori ja hyvin tunnettu täälläkin. Helen itse on vaatimattomammasta suvusta, eikä sen lähisuvusta ainakaan löydy mitään kovin suuria nimiä.
Sukuselvitys © Jannica

Kilpailukalenteri


Sijoituksia ERJ:n alaisista kilpailuista yhteensä 20kpl, joista voittoja yhteensä 4kpl.

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
10.10.2017 Team J&K ERJ 120cm 2./31
20.10.2017 Juksula ERJ 120cm 7./54
21.10.2017 Juksula ERJ 120cm 1./54
27.10.2017 Leijonalaakso ERJ 110cm 1./40
01.11.2017 Mörkövaara ERJ 110cm 2./30
06.11.2017 Mörkövaara ERJ 110cm 2./30
07.11.2017 Mörkövaara ERJ 110cm 1./30
09.11.2017 Mörkövaara ERJ 110cm 1./30
27.11.2017 Harmony Sporthorses ERJ 120cm 2./30
30.11.2017 Harmony Sporthorses ERJ 120cm 4./30
04.12.2017 Harmony Sporthorses ERJ 120cm 4./30
10.11.2017 Team J&K ERJ 110cm 5./32
12.11.2017 Team J&K ERJ 110cm 3./32
03.01.2018 Mörkövaara ERJ 110cm 8./84
05.01.2018 Mörkövaara ERJ 110cm 2./84
07.01.2018 Team J&K ERJ 120cm 3./30
08.01.2018 Team J&K ERJ 120cm 5./30
09.01.2018 Team J&K ERJ 120cm 2./30
11.01.2018 Team J&K ERJ 120cm 3./30
13.02.2018 Supernatural ERJ 120cm 4./48

Sijoituksia KRJ:n alaisista kilpailuista yhteensä 60kpl, joista voittoja yhteensä 14kpl.

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
19.09.2017 Ribcage's Warmbloods KRJ Helppo A 1./24
22.09.2017 Team J&K KRJ Helppo B 3./40
23.09.2017 Team J&K KRJ Helppo B 1./40
24.09.2017 Team J&K KRJ Helppo B 4./40
03.10.2017 Teilikorpi KRJ Helppo A 3./40
03.10.2017 Teilikorpi KRJ Helppo A 4./40
06.10.2017 Teilikorpi KRJ Helppo A 5./40
07.10.2017 Teilikorpi KRJ Helppo A 1./40
09.10.2017 Teilikorpi KRJ Helppo A 1./40
11.10.2017 Teilikorpi KRJ Helppo A 6./40
14.10.2017 Teilikorpi KRJ Helppo A 3./40
16.10.2017 Teilikorpi KRJ Helppo A 5./40
20.10.2017 Teilikorpi KRJ Helppo A 2./40
19.09.2017 Ribcage's Warmbloods KRJ Helppo A 1./24
19.10.2017 Vuorna KRJ Helppo A 2./30
12.10.2017 Team J&K KRJ Helppo A 4./40
20.10.2017 Team J&K KRJ Helppo A 1./40
22.10.2017 Team J&K KRJ Helppo A 2./40
02.11.2017 Juksula KRJ Helppo B 2./60
31.10.2017 KRJ-CUP KRJ Helppo B 3./297
28.10.2017 Team J&K KRJ Helppo A 3./40
04.11.2017 Team J&K KRJ Helppo A 2./40
01.11.2017 Mörkövaara KRJ Helppo A 1./30
02.11.2017 Mörkövaara KRJ Helppo A 3./30
03.11.2017 Mörkövaara KRJ Helppo A 2./30
04.11.2017 Mörkövaara KRJ Helppo A 2./30
06.11.2017 Mörkövaara KRJ Helppo A 1./30
07.11.2017 Mörkövaara KRJ Helppo A 3./30
10.11.2017 Mörkövaara KRJ Helppo A 5./30
03.11.2017 Brunnby KRJ Helppo A 1./30
02.11.2017 Vuorna KRJ Helppo A 5./30
10.11.2017 Vuorna KRJ Helppo A 5./30
23.11.2017 Vuorna KRJ Helppo B 5./30
10.11.2017 Team J&K KRJ Helppo A 4./40
16.11.2017 Team J&K KRJ Helppo A 1./40
21.11.2017 Team J&K KRJ Helppo B 2./40
22.11.2017 Team J&K KRJ Helppo A 3./40
16.11.2017 Team J&K KRJ Helppo A 1./26
17.11.2017 Team J&K KRJ Helppo A 1./27
20.11.2017 Team J&K KRJ Helppo A 1./27
22.11.2017 Team J&K KRJ Helppo A 4./27
02.12.2017 Team J&K KRJ Helppo A 3./27
22.11.2017 Roscoff KRJ Helppo A 4./30
24.11.2017 Roscoff KRJ Helppo A 3./30
30.11.2017 Roscoff KRJ Helppo A 4./30
30.11.2017 Roscoff KRJ Helppo A 4./30
24.11.2017 Adina KRJ Helppo B 2./24
30.11.2017 Team J&K KRJ Helppo A 1./40
06.12.2017 Team J&K KRJ Helppo A 6./40
19.12.2017 Moana part breds KRJ Helppo B 6./40
04.01.2018 Mörkövaara KRJ Helppo B 3./100
05.01.2018 Mörkövaara KRJ Helppo B 10./100
25.12.2017 Hiprakka KRJ Helppo A 6./40
24.12.2017 Ruudin Talli KRJ Helppo A 5./40
13.01.2018 Priton Budyonnys KRJ Helppo A 2./40
14.01.2018 Team J&K KRJ Helppo A 4./40
17.01.2018 Team J&K KRJ Helppo A 2./40
19.01.2018 Team J&K KRJ Helppo A 6./40
20.01.2018 Team J&K KRJ Helppo A 5./40
31.01.2018 KRJ-CUP KRJ Helppo A 6./256

Sijoituksia KERJ:n alaisista kilpailuista yhteensä 50kpl, joista voittoja yhteensä 9kpl.

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
07.10.2017 Puzzle Rebellion KERJ CIC1 2./30
09.10.2017 Puzzle Rebellion KERJ CIC1 1./30
11.10.2017 Puzzle Rebellion KERJ CIC1 5./30
13.10.2017 Puzzle Rebellion KERJ CIC1 5./30
15.10.2017 Puzzle Rebellion KERJ CIC1 3./30
16.10.2017 Puzzle Rebellion KERJ CIC1 2./30
17.10.2017 Puzzle Rebellion KERJ CIC1 2./30
18.10.2017 Puzzle Rebellion KERJ CIC1 3./30
20.10.2017 Puzzle Rebellion KERJ CIC1 1./30
21.10.2017 Puzzle Rebellion KERJ CIC1 3./30
25.10.2017 Puzzle Rebellion KERJ CIC1 3./30
28.10.2017 Puzzle Rebellion KERJ CIC1 4./30
29.10.2017 Puzzle Rebellion KERJ CIC1 4./30
01.10.2017 Silverlode KERJ CIC1 5./30
09.10.2017 Silverlode KERJ CIC1 5./30
11.10.2017 Silverlode KERJ CIC1 1./30
01.10.2017 Hengenvaara KERJ CIC1 1./15
02.10.2017 Hengenvaara KERJ CIC1 4./16
05.10.2017 Hengenvaara KERJ CIC1 1./16
06.10.2017 Hengenvaara KERJ CIC1 3./16
10.10.2017 Hengenvaara KERJ CIC1 3./16
12.11.2017 Gestüt Helmwald KERJ CIC1 2./30
15.11.2017 Gestüt Helmwald KERJ CIC1 5./30
03.11.2017 Gestüt Helmwald KERJ CIC1 5./30
07.11.2017 Gestüt Helmwald KERJ CIC1 3./30
03.11.2017 Mörkövaara KERJ CIC1 2./30
04.11.2017 Mörkövaara KERJ CIC1 2./30
06.11.2017 Team J&K KERJ CIC1 5./33
08.11.2017 Mörkövaara KERJ CIC2 2./30
09.11.2017 Vaalama KERJ CIC1 2./30
17.11.2017 Vaalama KERJ CIC1 4./30
04.12.2017 Turmeltaja KERJ CIC1 3./40
08.12.2017 Kievarinkuja KERJ CIC1 1./39
09.12.2017 Team J&K KERJ CIC1 5./34
13.12.2017 Turmeltaja KERJ CIC1 2./40
14.12.2017 Turmeltaja KERJ CIC1 6./40
03.01.2018 Gealán KERJ CIC1 1./50
03.01.2018 Mörkövaara KERJ CIC1 3./30
05.01.2018 Team J&K KERJ CIC1 5./30
06.01.2018 Gealán KERJ CIC1 5./50
08.01.2018 Team J&K KERJ CIC1 2./30
09.01.2018 Mörkövaara KERJ CIC1 3./76
10.01.2018 Mörkövaara KERJ CIC1 1./76
21.01.2018 Mörkövaara KERJ CIC1 4./30
23.01.2018 Mörkövaara KERJ CIC1 5./30
01.02.2018 Vähäpelto KERJ Helppo 2./30
04.02.2018 Mörkövaara KERJ CIC1 1./30
12.02.2018 Mörkövaara KERJ CIC1 4./30
14.02.2018 Mörkövaara KERJ CIC1 5./30
20.02.2018 Teilikorpi KERJ CIC1 6./40

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Valmennukset

23.09.2017, valmentajana: Viljan valmennuskeskus
Jamin kanssa saavuitte maneesiin hyvissä ajoin, olin vielä valmentamassa edellisen porukan loppuverryttelyä joten autoin sinut hieman häsläävän herran selkään ja käskin käynnissä ratsastamaan ensin pitkin ohjin ja sen jälkeen avotaivutuksia ja pohkeenväistöjä molempiin suuntiin. Sivusilmällä tarkkailin teitä koko ajan, ja sait avut ratsastettua hyvin läpi Jamin hätäilystä huolimatta. Aikamoisen reipas poika taitaa olla. Muiden lähdettyä maneesista aloitimme ravityöskentelyn volteilla ja serpentiiniurilla, paljon kääntelemistä ja taivuttelua jotta saimme kipittävän Jamin rentoutumaan. Muista ettet Jamin hätäilystä huolimatta itse ole kauhean jännittynyt koko ajan, älä toki anna liikaa myötenkään, mutta älä missään nimessä jää vain vetämään. Se vain hermostuttaa Jamin. Aloitimme itse asian maapuomeilla ympyrällä. Ensimmäisellä kerralla Jami ottikin kunnon spurtin ja vetäisi laukassa koko puomisarjan, mutta seuraavilla kerroilla sait sen hyvin rauhoittumaan ja ravaamaankin ihan tahdikkaasti puomien yli. Anna vaan edestä vielä myöten puomienkin päällä. Muutama kerta puomeja molempiin suuntiin vielä laukassa, ja sen jälkeen kokosin neljän esteen innarin. Ensin esteet matalalle, noin 30 cm, ja turhan matalia ne varmaan olivatkin kauheasta vauhdista huolimatta. Ratsasta siis innarin eteen aina voltti ja pyri lähestymään tosi suorasti ja rennosti. Nostimme esteitä pikkuhiljaa aina siihen 70 cm asti, ja isommat esteet sujuivatkin paljon paremmin. Innari harjoituksena sopi erinomaisesti tuollaiselle hätähousulle, kun oli pakko katsoa minne jalkansa laittaa. Muutama pudotushan sieltä tuli ja esteiden jälkeen pukkisarja, mutta sinulta silti tasapainoista ratsastusta! Lopuksi vielä ravissa kahdeksikkoja ja kolmikaarista kiemurauraa ja sen jälkeen käyntiä. Hyvä!

Päiväkirjamerkinnät

20.11.2017, kirjoittajana Jenna S.
Jamin kilpailu-ura on lähtenyt hienosti käyntiin ja sen kanssa on tehty paljon töitä. Ori on entistä kuuliasempi ja rauhallisempi. Tallin täysremontti on hiukan hermostuttanut oria, sillä hevosia liikutetaan hiukan vähemmän ja tietysti vieraiden remonttimiesten ramppaaminen pihapiirissä on hermostuttanut herkimpiä eläimiä. Jami on kuitenkin käyttätynyt milteimpä esimerkillisesti, mitä nyt yksi päivä oli karannut naapurin pihalle juoksentelemaan. :) Ajattelin, että ori kaipaa enemmän tekemistä, joten Jamin kuntokuuri on nyt aloitettu. Tänään ratsastin orin kanssa maneesissa reilun tunnin verran. Treenasimme kouluratsastusta oikein kunnolla. Alussa Jami oli hirvittävän jäykkä, mutta kunnon taivuttelut auttoivat. Harjoittelimme avo- ja sulkutaivutuksia, väistöjä, etuosakäännöstä ja laukanvaihtoja. Loppua kohden Jami oli jo aivan hiestä märkä ja erittäin kuuliainen ja pehmeän tuntuinen. Olen pyytänyt tallille valmentajaa, ja Jami on yksi valmennettavista, jotta päästään kunnolla kisakuntoon ja taas pysteihin kiinni!

05.09.2017, kirjoittajana Jenna S.
Aamulla tarkistin ensimmäisenä Jamin kunnon. Ori oli ilmeisesti ihan hyvin käyttäytynyt yöllä, sillä mitään merkkejä poikkeavasta en huomannut. Jaoin hevosille aamuruat ja harjasin kaikki läpi. Vein ensin kaikki muut hevoset pihalle. Mietin pitkään ja hartaasti että vienkö Jamin pihalle vai en, sillä en halunnut sen taas juoksevan siellä itseään puhki. Päätin kuitenkin kokeilla. Vein Jamin tarhaan ja lähdin siivoamaan karsinoita. Sinne se jäi vähän höseltämään ja juoksemaan. Kuitenkin käydessäni tarkistamassa sen kunnon siivouksen jälkeen, se seisoi ihan rauhassa lepuuttaen takajalkaansa. Onneksi se ei taas juoskennellut ympäri ämpäri, joten uskalsin jättää sen loppupäiväksi pihalle. Nämä pari seuraavaa päivää ori saisi rauhassa olla ja tutustua uuteen asuinpaikkaansa, ja sen jälkeen alkaisin tutustua siihen paremmin ja treenaamaan tulevaa kilpailukautta varten.

04.09.2017, kirjoittaja Jenna S.
Tänään talliimme muutti jo toinen new forest ori tällä viikolla! Tämä kaveri, Jami nimeltään käyttäytyi tyynen rauhallisesti kuin viilipytty heti alusta alkaen. Se käveli hitaasti ja varovaisesti kuljetuskopista ulos, katseli hetken ympärilleen, huokaisi ja alkoi tutkimaan taskujani herkkujen toivossa. Koska herran elkeet minua niin nauratti, niin saihan tämä ihana kaveri sieltä pari porkkananpalaa ongittuakin. Tein Jamin kanssa perinteisen tutustumiskierroksen, jonka teen aina kaikkien uusien hevosten kanssa. Jamia tosin tuntui kiinnostavan jo syksyisen kellertävät ruohotupsut enemmän kuin paikkojen katselu, edes tammojen laitumen ohi kulkeminen ei aiheuttanut ongelmia. Niimpä Jami saikin suorilta siltä reissulta jäädä tarhaan ihmettelemään maailmanmenoa. Ja niin ori tekikin, heti kuin onnistui rauhoittumaan uudessa paikassa.

© Team J&K     |     Tämä on virtuaalihevonen     |
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus NM.
Kuvat: VV