Jaana K. - Duren Velasco

Kyseessä on Team J&K:n avajaistempauksen palkintovalmennus. Ratsastaja on saanut itse päättää valmennuksen tason ja aiheen.

"Tarkkailin haukan katseellani Jaanan ja Vellun yhteistyötä heti alkuverryttelyistä lähtien. Vellu oli alkukäynneissä aika säpäkkänä hirnumassa ja säntäilemässä vähän sinne tänne, mutta rauhoittui pian huomatessaan maneesin olevan ja pysyvän tyhjänä. Kehotin Jaanaa aloittamaan verryttelyn kevyessä ravissa isoilla ympyröillä sekä suunnanvaihdoilla. Vellu alkoi heti vastata apuihin hienosti ja pehmeästi. Kohta kehotinkin Jaanaa ottamaan mukaan siirtymiset käynnin, ravin, pysähdysten ja peruutusten välissä. Muistutin rauhallisesta ja tasaisesta tuntumasta. Jaana puristi yläpohkeella ja polvella kovasti satulaan, mikä nostaa ratsastajan kuin huomaamatta ikävästi satulasta ylös. Kehotin irroittamaan polvet irti satulasta pariin otteeseen ja istumaan oikein syvälle satulaan samalla kun oikein keskittyy ottamaan hevoseen tuntumaa enemmän alapohkeella. Tämä helpotti ja Vellukin alkoi heti kulkea paremmin käden ja pohkeen välissä. Laukkaverryttely sujui niin ikään hienosti, joten kehotin ottamaan pienet välikäynnit. Hengähdystauon jälkeen kehotin Jaanaa ottamaan laukanvaihtoja ensin kahdeksikolla, sitten pituushalkaisijalla joka toisella askeleella. Nämä sujuivat ratsukolta hienosti ja Vellu tuntui virittyvän työskentelymoodiin vielä enemmän. Sen jälkeen otin mukaan myös siksak-sulkutaivutukset. Nämä ovat jo ratsukon oikealla kilpailutasolla ja tuntuivat ainakin aluksi tuottavan vähän ongelmia. Muistutin Jaanaa pehmeistä avuista, ei saa liikaa alkaa sähläämään sekä ohjilla että pohkeella samanaikaisesti. Pieni puolipidäte jolla kerrotaan hevoselle, että nyt tapahtuu jotain, sen jälkeen rauhalliset, pienet ja selkeät avut. Taivutusten välissä pieni suoristus, puolipidäte ja uudestaan. Pikkuhiljaa alkoi sujua, mutta Vellu ei ihan vielä polkenut takajaloillaan kunnolla ja aktiivisesti. Kehotin ottamaan parit ravin ja laukan lisäykset väliin jonka jälkeen positiivisin mielin uudestaan vaikeaan tehtävään. Heti tuli hyvä ja virheetön suoritus, hienoa! Tähän on hyvä jättää asia hautumaan, suosittelen harjoittelemaan tehtävää vielä kotona. Ei saa kuitenkaan jäädä liikaa junnaamaan tehtävää, vaan heti hyvästä suorituksesta loppuverryttelyyn tai seuraavaan, helpompaan tehtävään. Lopuksi Jaana ratsasti loppuverryttelyt ilman jalustimia samalla kun korjailin hänen jalkojen asentoa ja pohkeiden sijaintia. Vellu näytti loppuraveissa rennolta ja letkeältä, tyytyväiseltäkin. Erittäin hienoa yhteistyötä taitavalta ratsukolta, jatkakaa samaan malliin!"
Copyright / Valmentaja

Kaikkien valmennuksien yhteyteen on merkittävä valmentajaksi Jenna S. ja linkki osoitteeseen http://metsuri.net/valmennustoiminta.php. Kiitos!

© Team J&K     |     Tämä on virtuaalitalli     |     This is a sim-game stable
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus NM.
Kuvat: PreciousBytes & rayand
Muut copyt täällä.