Isla T. - Callisto At

Kyseessä on Team J&K:n esittelytopikin palkintovalmennus. Ratsastaja on saanut itse päättää valmennuksen ratsun ja tason.

Tänään valmennettavanani oli Isla T. ja hieno trakehner ori Callisto. He saapuivat trailerilla Teamin pihaan hyvissä ajoin. Callisto oli hieman levottoman ja kiireisen oloinen, joten Isla varusti sen ripeästi ja siirryimme maneesiin hiukan etuajassa. Callisto käveli alkukäyntejä reippaasti samalla selkeästi yrittäen nähdä ja kuulla mahdollisimman paljon uudesta ympäristöstään. Kehotin aika pian Islaa kokoamaan ohjat ja aloittamaan ravityöskentelyn orin kanssa. Kehotin ottamaan mukaan alkuverryttelyyn temponvaihteluita ravin sisällä sekä siirtymisiä käyntiin, pysähdykseen ja peruutukseen. Muistutin pitämään orin mahdollisimman paljon itse työn tekemiseen, jotta se unohtaisi ympärilleen kuikuilun. Hyvin pian ratsukon työskentely alkoi sujua, heistä selkeästi huomasi yhteiset vuodet ja yhteen hioutumisen ratsukkona. Hienoa! Seuraavaksi kehotin ottamaan mukaan laukan nostot ja pitämään yhä mukana siirtymiset raviin sekä pysähdykset ja peruutukset. Muistutin Islaa olemaan hiukan eleettömämpi selässä sekä ratsastamaan oria hiukan enemmän ainoastaan istunnalla, kun se selkeästi on herkkä hevonen. Pienten välikäyntien jälkeen aloitimme piaffen ja passagen hiomisen. Aluksi passagessa Callisto alkoi hermostuneena jäytää kuolaimiaan, eikä kokoamisen astekaan pysynyt aivan täydellisenä, mutta hyvin nopeasti se alkoi sujua. Seuraavaksi otimme mukaan piaffen, luonnollisesti siirtymisenä passagesta. Itse siirtyminen sujui hienosti ja selkeästi harjoitellun oloisena, mutta orin piaffe otti herkästi pari askelta taaksepäin. Muistutin Islaa huolellisesta valmistelusta sekä rauhallisesta kädestä. Hetken harjoittelun jälkeen ratsukko esitti minulle aivan täydellisen passagen, siirtymisen piaffeen ja piaffen, jolloin kehuin heitä vuolaasti ja annoin luvan siirtyä loppuverryttelyyn. Loppuverryttelyssä kiinnitin pikkutarkasti huomiota Islan istuntaan, jossa ei tosin kauheasti korjattavaa ollut. Kiitos valmennuksesta!"
Copyright / Valmentaja

Kaikkien valmennuksien yhteyteen on merkittävä valmentajaksi Jenna S. ja linkki osoitteeseen http://metsuri.net/valmennustoiminta.php. Kiitos!

© Team J&K     |     Tämä on virtuaalitalli     |     This is a sim-game stable
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus NM.
Kuvat: PreciousBytes & rayand
Muut copyt täällä.