Duo Candetis "Danny"

Perustiedot

Rotu, sukupuoli Connemara, ori
Säkäkorkeus, väri 133cm, kimo
Syntymäpäivä 04.01.2012
Rekisterinumero VH15-035-0015
Koulutustaso 120cm, HeA
Kotitalli Team J&K
Omistaja Jenna S., VRL-00766
Kasvattaja / Ex om. Henriikka Hallastan, Irlanti / Tiikeri

Jälkeläiset
Ikääntyminen


♥ Ei vielä siitoskäytössä.

Täytti 3 vuotta 04.01.2013 - Täytti 4 vuotta 04.01.2014 - Nyt 11 vuotias

Sukuselvitys

i. Azarkes ii. Soba iii. Nimi
iie. Nimi
ie. Arte Guana iei. Nimi
iee. Nimi
e. Pencere ei. Öldurucu eii. Nimi
eie. Nimi
ee. Yarpag eei. Nimi
eee. Nimi

Kilpailukalenteri

Sijoituksia ERJ:n alaisista kilpailuista yhteensä 00kpl, joista voittoja yhteensä 0kpl.

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
00.00.2017 Talli ERJ 00cm 0./00

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Valmennukset

01.04.2018, Valmentaja Jannica
Connemaraori Danny oli mukavaa vaihtelua valmennusviikolle puoliverihevosten jälkeen. Rauhallinen ori suoritti alun tehtävät kuuliaisesti ja malttaen odottaa esteiden lähestymistä, kun päästiin pienille verryttelyesteille saakka. Päästyämme varsinaiselle radalla sujui ensimmäinen hyppy 70cm tasolla niin hienosti, että nostin suurta osaa radan esteistä samantien 90 senttimetriin. Tällä kertaa sait tehdä hieman enemmän töitä laukan kokoamisen suhteen ja sen eteen, että Danny tuli isommille esteille reippaammassa tempossa, etenkin ainokaiselle sarjan okserille. Hienoa työtä teitkin ponin selässä, sillä Danny otti pohkeista ja raipan muistutuksesta vaarin ja terävöitti työntekoa selvästi ensimmäisen kierroksen jälkeen. Tai ehkä se oli vain sitä mieltä, että nyt alkoivat esteet olla sille sopivalla tasolla.

Muutamien helppojen hyppykierrosten jälkeen nostin esteitä metriin, Dannyn vauhti myös kiihtyi jonkun verran ja sain muistutella muutamaankin kertaan, ettei ollut tarvetta mennä niin lujaa. Tällä hyppykapasiteetilla varustettu poni kyllä ylittäisi esteet vaikka päällään seisten, joten vauhtia se ei tarvinnut yhtään lisää viime kierrokseen nähden. Danny rauhoittui hieman muutaman laukkaympyrän myötä ja alkoi niillä selkeästi osoittaa jo rentouden merkkejä siinä määrin eteen-alas että loppuun otettiin enää kavaleteilla ravijumppaa, jossa poni sai nostellakin kunnolla niitä jalkojaan ja ylitti pitkät ravipuomijonot varsin rytmikkäästi. Lopuksi saitte tulla vielä matalemmat peruspuomit ravissa, jotka oli tahallaan aseteltu epätasaisin välimatkoin, jotta molemmat joutuivat keskittymään tunnin loppuun asti.

20.03.2018, Valmentaja Jannica
Dannyn kanssa verryttelyä aloiteltiin ravissa pääty-ympyrällä, jossa keskityttiin energisen orin rentouttamiseen esteitä nähtyään. Itsenäisen ja valvotun alkuverkan jälkeen sait tehdä vielä ravissa siirtymisiä käyntiin koottuna sekä muutamia suunnanvaihtoja ravissa kokorataleikkailla ja täyskaarroilla. Ori vaikutti energiselta, mutta keskittyi kuitenkin korvat sivuilla rentona työntekoon eikä antanut ympärillä olevan hevosvilinänkään vaikuttaa keskittymiseen. Olimme valinneet valmennusajankohdaksi hiukan huonon arki-illan, mutta onneksi isoon maneesiin mahtui kyllä estevalmennuksen lisäksi muutamia ratsukoita, kun kaikille olivat ratsastuksen pelisäännöt selvillä, eikä sattunut törmäilyä. Seuraavaksi saitte nostaa laukan, jossa tehtiin ympyröitä lähinnä päätyihin. "Muista oma katse eteenpäin, kohta joudut seuraamaan linjoja esteille, niin ota jo valmiiksi sellainen asenne, että katsot eteenpäin minne olet menossa, pidä kuitenkin asetus sisälle ympyrällä kunnolla". "Ja sitten kevyt istunta!" komensin seuraavan ympyrän jälkeen kulmasta. Toisinaan myös kevennettiin laukkaverkassa, mutta meneväisen ja ponin kanssa onnistui paremmin kevyt istunta. "Kädet ylös harjasta ja se peppu kunnolla ylös satulasta!" komensin kun ratsastajan takamus tuntui koskettavan satulaa joka askeleella.

Muutamasta kerrasta huolimatta kädet tuntuivat olevan juurtuneet harjaan, joten yritin keksiä parempaa mielikuvaa niiden saamiseksi ylös harjasta. Saitte kävellä hetkisen ohjastuntumalla reippaasti edeten sillä välin, kun kokosin esterataa harjoittelua varten. Kävelyn jälkeen jatkettiin ravissa treeniä. "Älä jää pohkeella puristamaan, ylälinja itsellä kuitenkin auki vaikka kokoat oria" ohjeistin, kun ratsastaja alkoi selkeästi jännittää uutta käsien paikkaa ja yläkroppa jumittui. "Enemmän taivutusta vielä!" muistutin kun ori yritti päästä ympyrällä ravissa vähän helpolla. Kiemurauralla ulkopohkeen piti pitää hevonen vaaditulla reitillä, nyt se tuppasi hieman jäämään laiskaksi joka näkyi heti oriin oikaistessa tehtäviä. "Ja katse eteen, Dannyllä on hyvä muoto nyt siinä ravissa" kehuin Jennaa. Vaihdettuanne vielä suuntaa alkoi näyttää hyvältä, "muista vielä kantapäät alhaalla, eläkä anna sen pojan kaatua sisälle" muistutin vaikeampaan suuntaan edetessä. "Jaa, seuraavasta kulmasta laukannosto!" sanoin ollessanne puolessa välissä pitkää sivua. Se tuli täsmällisesti huolimatta vähän ehkä nopeasta käskystä, joten ainakin molemmat olivat kuulolla. "Ja pyörivämmäksi vielä laukkaa pohkeella, Jenna" ohjeistin, kun meinasi tarmo välillä loppua Dannystä kesken ympyröiden. "Ja sitten suunnanvaihto!" komensin vielä ratsukkoa kun toiseen suuntaan oli työskennelty tarpeeksi. Jenna käänsi kokorataleikkaalle ja jäin seuraamaan laukanvaihtoa, joka sujui hienosti, "muista vielä ohjata kulmaan, noin, hyvä!". Tässä kohtaa alkoivat perusasiat olla joten kuten hallinnassa ja päästiin pikkuhiljaa sinne esteille siirtymään.

Varsinainen hyppääminen aloiteltiin kokorataleikkaalla pienellä pystyllä, jonka uudet puomit tuntuivat jännittävän myös Dannyä. Hyvin se kuitenkin selviytyi esteestä silti. "Muista ulkoavut" muistutin kun käänsin seuraavan kerran kulmasta esteelle. Itse rata sisälsi tänään kokorataleikkaalla pystyn, sen jälkeen oikeassa kierroksessa seuraavan pitkän sivun alussa kulman jälkeen pysty-okseri linjan sekä seuraavalta kokorataleikkaalta pystyn ja vasemmassa kierroksessa vielä toinen sarja pitkällä sivulla kahdella askeleella kun ensimmäisellä sarjalla tai suhteutetulla tuli neljä askelta. Ensimmäinen kierros osui ponnistuspaikkojen kohdalta nappiin, mutta Dannyllä oli hieman liikaa vauhtia ja ulko-ohjan tuki olisi saanut mutkissa olla parempi, jotta lähellä kulmia olevat hypyt olisivat olleet paremmin valmisteltuja. Ensimmäisellä kierroksella esteiden korkeus oli noin 70-80cm ja seuraavalle kierrokselle ne nostettiin metriin. Siinä kohtaa Danny tuntui jo käyvän hyvinkin kuumana, joten minuakin hieman jännitti millainen suorituksesta tulisi. Yllättäen alun steppaamisen jälkeen ori lähtikin rennosti liikkeelle ja käskin keventää hiukan istuntaa, jotta se saisi tilaa eteen ja pysyisi rentona radan edetessä.

Muistutin katseesta kun ratsastit kohti ensimmäistä kokorataleikkaata, rennon mielen ja ratsastuksen ansiosta hyppy meni erittäin hyvin ja muistutin ekan esteen jälkeen vielä mutkassa katseesta, nyt valmistelu oli parempi, mutta ohjasotteet turhan kovia, niihin Danny ei kuitenkaan ehtinyt reagoimaan, vaan sen suuntaus oli jo lähestyvää estettä kohden. Ensimmäinen sarja tai suhteutettu väli sujui hienosti ja muistit jopa ratsastaa huolellisen kulman sen jälkeen. Tässä kohtaa Danny alkoi innostua, joten muistutin kevyestä istunnasta ja ulko-ohjan kontrollista. Hypyssä myötäsit hiukan liikaa, joten ori pääsi venymään laukassa esteen jälkeen ja sinulla oli melkoinen homma saada se kokorataleikkaan jälkeen lyhennettyä seuraavan sivun sarjalle. Sarja sujui kuitenkin erittäin hyvin ja myötäsit etenkin viimeisellä okserilla tarpeeksi vähän tämän koon esteille. Viimeiselle kierrokselle esteet nostettiin 120 senttimetriin, koska kontrolli tuntui olevan metrin kierroksella hyvä. Sarjalle sait antaa ponille paremman työskentelyrauhan jo tämän kokoisille esteille, mutta sitä lukuunottamatta meni korotettu rata oikein hienosti, hyvä!

01.03.2018, Valmentaja Jannica
Dannyn kanssa oli teemana tänään ratatreeni, johon oli mukaan liitetty muutamia erikoisesteitä, joita ori kuulemma toisinaan katseli ja ohittelikin. Ratsastajaksi oli tänään osunut Susanna, jota en ollutkaan ennen opettanut. Susannakin tuntui olevan mielissään päästessään välillä hyppäämään ainaisen maastoilun sijaan. Danny oli tuntemattomampi ratsu Susannalle, joten aloittelimme rennoilla alkuverkoilla, maapuomeilla ja muutamilla matalemmilla esteillä. Ihan hirveästi ei Susannalla estepuolen kokemusta ollut, mutta kyllä nainen sentään tunneilla oli jotakin hypännyt Jennan kertoman mukaan. Jenna seurasi mielenkiinnolla valmennusta, koska Dannyllä, tai pikku-D:llä, kuten oria leikkisesti kutsuttiin meni harvemmin kukaan muu kuin talliapulaiset. Helpon ja herkän orin kanssa oli helppo harjoitella esteitä, vaikka nämä erikoisemmat niistä vähän päänvaivaa toisinaan aiheuttavatkin.

Radan alku sujuu Dannyn kanssa hyvin eikä ainakaan kuudenkymmen senttimetrin korkeus vielä tuota ratsastajalle sen suurempaa vaikeutta, joten samalla nostelen alkupään esteitä kymmenellä sentillä ratsukon ne ylitettyä. Seitsemäntenä radan esteenä on okseri, joka sujuu hyvin huolimatta sen takapuomista, joka on lehmäkuvioinen. Ilmeisesti se on kuitenkin oriille sen verran tuttu, että yli mennään ongelmitta. Kuudes este tullaan uudelleen ja siitä saattekin suunnistaa takaisin ensimmäisille esteille, jotka on nostettu. Nekin ylittyvät helposti ja viimeisenä otetaan vielä okseri. Sitten saatte kävellä hetkisen, jonka aikana lisään muutaman esteen alle vesimaton. Ne herättävät odotetusti jo kävellen ihmetystä orissa, mutta kohtuullisen varmasti saa Susanna orin niiden ylitse kuitenkin! Ensi kerralla kokeillaankin sarjaesteellä joka osalla vesimattoa, naurahdan Susannan toivoessa ilmeestä päätellen, että se tosiaan oli vitsi.

© Team J&K     |     Tämä on virtuaalihevonen     |
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus NM.
Kuvat: VV