Chriselda

Perustiedot

Rotu, sukupuoli Holsteininhevonen, tamma
Säkäkorkeus, väri 163cm, ruunikko
Syntymäpäivä 19.07.2017
Rekisterinumero VH18-044-0011
Koulutustaso 160cm, HeA
Kotitalli Team J&K
Omistaja Jenna S., VRL-00766
Maahantuoja sarqquu

Jälkeläiset
Ikääntyminen

s. 25.01.2018 holst-o. Edmund J&K (VRL), i. Emmet

Täytti 3 vuotta 19.07.2017 - Täytti 4 vuotta 19.09.2017 - Nyt 10 vuotias

Sukuselvitys

i. Adcocatus Diaboli ii. Diabolich Sohn iii. Damon
iie. Starstella
ie. Army of Angels iei. Fritzi
iee. League of Angels
e. Catinka ei. Pyroman eii. Petrossy
eie. Serilda
ee. Calista eei. Trojan Tzar
eee. Clicki

i. Adcocatus Diaboli oli punarautias 167-senttinen ori, joka syntyi 2000-luvun alkupuolella Saksassa holsteinkantakirjaan. Sukkajalkainen ori periytti varsoilleen hyvää käsiteltävyyttä ja rakennetta, ollen itsekin ykköspalkinnon kantakirjaorii. Diabloksi kutsuttu holstein oli 70 varsan onnellinen isä ja palkittiin jälkeläisistään AB-palkinnolla. Ori näytettiin myös kansainvälisessä näyttelyssä vanhemmalla iällä, jossa se palkittiin ykköspalkinnolla odotetusti. Ori on kilpaillut pääasiassa koulua vaativalla tasolla, mutta siltä löytyy myös helppojen luokkien estetuloksia lisänä. Jälkeläisistä 29 on siitoskäytössä ja kantakirjapalkittuja, suuri osa varsoista on kilpaillut esteillä ja koulussa. Ori on periyttänyt kokoonsa nähden varsoille poikkeuksellisen suurta kokoa ja isoin sen varsoista onkin lähes 180-senttinen. Diablo lopetettiin 26-vuotiaana vanhuudenvaivojen vuoksi.

ii. Diabolich Sohn on tuntemattomampi nimi suvussa, jonka syntymämaa on ilmeisimmin Saksa, tarkempaa tietoa orin kantakirjasta ei ole, mutta jälkeläisten perusteella ja vanhempien olettaisin senkin kuuluvan holsteinkantakirjaan. Raudikko 164-senttinen ori on kerännyt sijoituksia esteillä ja myös sen jälkeläisistä (22) yhdellä on enemmän estesijoituksia ja menestystä. Luonteeltaan Johnnyksi kutsuttu ori tunnetaan rauhallisena ja helppona yksilönä ja myös sen varsat ovat kilttejä. Johnny viettelee eläkepäiviä ja on yli 30-vuotias. Sen astutuslupa on päättynyt vuonna 2015, mutta ei ori ole ollut käytössä ennen tätäkään enää kolmeen vuoteen. Lukumäärään ja isän saavutuksiin nähden sen varsat eivät ole olleet niin hyviä laadultaan kuin voisi estepuolen osaajasta olettaa, tämä on nähtävästi myös jälkeläismäärään vaikuttanut.
ie. Army of Angels on länsi-saksalainen holsteinkasvattamon tuotos, joka on ruunikko ja 168cm korkea. Näyttävä ja elegantti tamma on hieno rakenteeltaan ja periyttänyt kokoa ja näköä myös varsoilleen. Se itse on jäänyt hieman vanhempiaan pienemmäksi, molempien ollessa yli 170-senttisiä. Army on ollut aktiivisessa estekäytössä, jonka ohessa siltä on jäänyt vain kaksi varsaa. Molemmat ovat perineet emänsä hyvän luonteen, rakenteen ja kyvyt esteille. Orivarsa on myös kiertänyt näyttelyitä ja osoittautunut oikein hyväksi siitosmateriaaliksi. Army viettelee eläkepäiviään kasvattajansa luona.

e. Catinka edustaa holsteinkantakirjaa, mutta on Suomessa syntynyt. Sen sukulaiset ovat saksalaista alkuperää ja tamma myyty Suomeen hyvin nuorena, jolloin jo on nähty sen potentiaali esteille. Ruunikko sukkajalka on hyvin yhteneväinen sukunsa ulkonäön kanssa, joka on suurilinjainen ja elegantti, vaikkei emän puolella sukua olekaan kovin isoja hevosia. Kokonsa puolesta ne ovat kuitenkin pärjänneet esteillä erittäin hyvin ja Catinkakin kilpaillut menestyksekkäästi 150-luokkia. 160-senttinen tamma on kantakirjattu kakkospalkinnolle ja sillä on kuusi varsaa, joista neljä on kilpaillut esteillä ja yksi tamma on tunnettu siitostammana tämän lisäksi. Catinkan varsoista vain yksi on orivarsa, ja tämäkin ruunattu ilman pakasteita. Catinka on periyttänyt varsoilleen paitsi lahjakkuutta esteille, myös energistä olemusta ja rauhallista käsiteltävyyttä. Kantakirjalausunto kehuu lisäksi tamman liikkeitä tahdikkaiksi. Catinka on palkittu neljässä kansainvälisessä näyttelyssä kakkospalkinnolle ja se on lisäksi ollut viides nuorten estehevosten laatuarvostelussa 4-vuotiaana. Tamma on myös varsoistaan B-palkittu jalostusarvokirjaimella. Catinka viettelee eläkepäiviään ja on 24-vuotias tällä hetkellä.

ei. Pyroman oli tummanpunarautias sukkajalka, joka syntyi Saksassa, Neuenstedenissä, tarkemmin sanottuna, pienemmän siittolan omistukseen. Pyroman kilpaili uransa esteillä ja lisäksi 165-senttinen ori palkittiin ykköspalkinnolle kantakirjaan lausunnon kehuessa erityisesti jaloutta, hyvää lihaksikasta esityskuntoa sekä eloisaa luonnetta. Hieman temperamenttiakin Pyrosta löytyi, nimensä mukaisesti, mutta kuitenkin kisatilanteissa ori oli aina asiallinen. Ori palkittiin kansainvälisessä näyttelyssä ykköspalkinnolla ja lisäksi se on AB-palkittu varsoistaan (140). Jälkeläisistä 23 on kilpaillut esteillä ja lisäksi osa ollut siitoskäytössä isänsä jälkeen. Ori lopetettiin suolisolmun vuoksi yli 20-vuotiaana.
ee. Calista oli punaruunikko tamma, jolla oli muuhun sukuun nähden hyvin vähäisesti merkkejä, vain yksi pieni sukka takana. 152-senttinen tamma on myöskin poikkeuksellisen pienikokoinen muuhun sukuun nähden, etenkin kun ottaa huomioon, että sen isä on 167-senttinen. Emän puolelta löytyy kuitenkin näitä pienempiä yksilöitä enemmänkin. Calista oli esteillä uraansa tehnyt holsteintamma, joka toimi uransa lopetettuaan harrastehevosena ja siitoksessa, saaden tosin vain yhden varsan huonon tiinehtymisen vuoksi. Yksikin riittää, kun se on laadultaan ollut Catinkan veroinen. Calista on kantakirjattu kakkospalkinnolle ja suvusta löytyy peräti neljä holsteinkantakirjan alkuperäishevosta kolmannen polven jälkeen. Tamman isä on hyväksytty myös oldenburg-kantakirjan jalostukseen. Calista lopetettiin tai kuoli 17-vuotiaana, kuolinsyy ei ole tiedossa.
Sukuselvitys © Jannica

Kilpailukalenteri

Sijoituksia ERJ:n alaisista kilpailuista yhteensä 15kpl, joista voittoja yhteensä 3kpl.

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
15.02.2018 Supernatural ERJ 160cm 1./43
23.02.2018 Team J&K ERJ 160cm 2./37
25.02.2018 Team J&K ERJ 160cm 4./37
26.02.2018 Team J&K ERJ 160cm 6./37
28.02.2018 Team J&K ERJ 160cm 3./37
01.03.2018 Team J&K ERJ 160cm 2./37
11.03.2018 Team J&K ERJ 160cm 4./28
13.03.2018 Team J&K ERJ 160cm 2./28
14.3.2019 Team J&K ERJ 160cm 4./40
20.3.2019 Team J&K ERJ 160cm 4./40
15.03.2019 Safiiritiikerin Kilpailukeskus ERJ 160cm 1./30
13.07.2019, Elohiljan suomenhevoset ERJ 160cm 4./18
15.07.2019 Elohiljan suomenhevoset ERJ 160cm 1./18
16.07.2019 Elohiljan suomenhevoset ERJ 160cm 3./18
19.07.2019 Elohiljan suomenhevoset ERJ 160cm 3./18

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Valmennukset

28.03.2018, Valmentaja Jannica
Keskiviikko iltana kahdesta valmennuksesta ensimmäiseen osallistui Jenna Chriseldan kanssa. Nuori tamma oli jo päässyt jonkun verran tekemään esteharjoitusta, mutta oli kuitenkin suhteellisen noviisi hommassa, joten perusteista aloittelimme tänäänkin. Aloitimme ensin rentouttamisella, koska tamma vaikutti hieman jännittyneeltä. Koulutreenistä siirryttiin pikkuhiljaa kavaleteille ja puomisarjoille, joissa riitti keskittyneellä tammalla haastetta. Hyvin se kuitenkin ravitehtävät suoritti ja yksittäisellä puomilla otettiin myös ympyrällä laukkaa molempiin suuntiin. Ekat kerrat olivat hieman haparoivempia, mutta hienosti tamma ja ratsastaja skarppasivat muutaman huonosti osuneen askeleen jälkeen. Chriselda vaikutti mukavalle tammalle ja kova halu sillä ainakin oli oppia ja tehdä parhaansa, vaikkei se selkeästi tyylistä verryttelyesteillä päätellen ollut kokeneimmasta päästä vielä hyppääjänä.

Kavaleteilta siirryttiin jumppaesteille, ensin kahden esteen sarjana ja sitten innarina korkeuden pysyessä alle 70 sentissä. Tamma hoiti tehtävät huolellisesti, vaikka innostuikin hieman, kun lopputunnista esteitä nostettiin. Verryttelyksi loppuun saitte tulla omatoimisesti molemmissa suunnissa innaria sekä ravikavaletteja toisella sivulla, jotka olivat pitkänä rivistönä alkuun tammalle hieman mysteeri, mutta tarkkajalkaisena tyttönä se kyllä selvitti jonon hienosti ja kerta kerralta tasapainokin parani, jolloin lopuksi saatiin jo oikein onnistuneita suorituksiakin, kun Chriselda ei enää yrittänyt hyppiä useamman puomin ylitse kerrallaan. Loppuraveissa sait vielä tehdä tamman kanssa kunnollista työskentelyä puomeilla kolmikaarisella sekä ympyrällä. Vähitellen se alkoi rentoutumaan ja pääsitte tekemään jumppaa tekemällä toisella sivulla kootuissa askellajeissa töitä ja toisella pidemmällä ohjastuntumalla.

© Team J&K     |     Tämä on virtuaalihevonen     |
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus NM.
Kuvat: HW Farm