KTK-II
Greenwich's Cecilia "Cecilia"

Perustiedot

Rotu, sukupuoli Connemara, tamma
Säkäkorkeus, väri 144cm, kimo
Syntymäpäivä 24.10.2009
Rekisterinumero VH06-035-9434
Koulutustaso 80cm, VaB
Kotitalli Team J&K
Omistaja Jenna S., VRL-00766
Kasvattaja Greenwich

Meriitit

♥  Lokakuun kantakirjaustilaisuus, 28.10.2017 = 17 + 19 + 17 + 17 = 70p. KTK-II

Jälkeläiset
Ikääntyminen / Näyttelymenestys


s. 13.09.2009 conn-t. Sabina J&K, i. Jefton's Theodor
s. 28.02.2014 conn-o. Medwin J&K, i. Untold Memo

Täytti 3 vuotta 24.04.2010 - Täytti 4 vuotta 04.05.2010 - Nyt 18 vuotias

NJ

♥ 24.11.2009 - Greenwich - Päätuomari Anu V. - irtoSERT
♥ 03.10.2017 - Cadogan Ponies - Päätuomari Lissu T. - irtoSERT
♥ 28.03.2011 - Painswick Ponies - Päätuomari Anette N. - irtoSERT

Luonnekuvaus

Yleisesti ottaen Cecilia on persoonallinen, mutta hyväkäytöksinen tamma. Cecilialta ei pienet jekut lopu, mutta se ei myöskään ikinä tekisi kenellekään pahaa. Cecilia ei äitinsä tavoin välitä ympärillään tapahtuvasta hälinästä, vaan sen karsinaan saa tulla myös perheen pienimmät. Tamma ei välitä vaikka sen harjaa nyittäisiin tai sen jalkaa harjattaisiin samasta paikasta tuntikausia, vaan Cecilia vaan seisoo kiltisti aloillaan äitimäinen ilme naamallaan. Ceciliaa voi harjata sen ollessa vapaana karsinassa ovi auki, sillä se osaa pysyä omassa karsinassaan komentamatta. Kavioiden nosto sujuu ongelmitta, samoin suitsiminen. Satulointia Cecilia vihaa, tällöin tamma heittelee ärtyneenä päätään ja irvistelee. Cecilia on myös varmasti kulmakunnan pahin pullistelija, sen satulavyö on oikeasti vaikea saada kiinni. Tamma täytyykin satulavyötä laittaessa kiinni osata yllättää niin, että tamma ei ehdi pullistaa kunnolla.

Ratsastaessa Cecilia on erittäin reipas ja kiltti. Sen selkään voi laittaa perheen pienimmätkin, mutta todelliset kykynsä Cecilia näyttää rauhallisen ja osaavan ratsastajan kanssa. Cecilialla on hiukan pompottavat askellajit, mutta ne ovat näyttävän näköiset. Käynti on helposti kaksitahtista, joten käynnissä työskennellessä on oltava tarkkana, että käynti on nelitahtinen.

Kouluratsastus on ehdottomasti se Cecilian laji. Tamma on koulutettu VaB -tasolle asti ja siltä todellakin löytyy kapasiteettiä. Cecilia on hyvän kouluratsun ilmentymä, sillä se on herkkä ja reipas, mutta kuuliainen ja rauhallinen. Cecilialla on kyky keskittyä samaankin tehtävään pitkän aikaa ja se todella antaa oikean ratsastajan kanssa itsestään kaiken. Laukanvaihdot saavat Cecilian yleensä kuumenemaan paljon, jolloin se pukittaa helposti ja sen keskittymiskyky häiriintyy. Vaihdoissa onkin oltava itse mahdollisimman rauhallinen, muistettava puolipidätteet ja antaa selkeät avut. Laukkatyöskentelyssä myös vastalaukka saa helposti tamman rytmin rikkoontumaan, mutta hetken harjoittelun jälkeen vastalaukkakin onnistuu hienosti ja puhtaasti. Cecilialla on myös paha tapa nostaa ristilaukka, mikäli ratsastaja ei osaa antaa tarpeeksi selkeitä apuja.

Esteratsunakaan Cecilia ei ole mikään eilisen teeren tyttö. Tamma hyppää ratana helposti 80cm korkeita esteitä, taitavalla ratsastajalla yksittäiset tai helpot radat onnistuu jopa metriin asti. Cecilia on rauhallinen esteratsuna, välillä jopa liiankin rauhallinen. Sitä joutuu välillä patistamaan liiankin kanssa, jotta se liikkuisi rytmikkäästi eteenpäin ja näin ollen pääsisi esteidenkin yli sulavasti. Kuuliainen tamma on kuitenkin myös esteradalla, eikä se säiky erikoisimpiakaan esteitä.

Maastossa Cecilia saattaa välillä olla hiukan säikky, mutta säikähtäessään se joko jähmettyy paikoilleen tai ottaa vain pienen spurtin. Viemään tamma ei koskaan lähde eikä se pelkää autoja tai muita normaaleja asioita. Äkilliset äänet, kuten lumien putoaminen katolta tai lintujen pyrähdys saattaa saada tamman säpsymään. Silti Cecilia on rauhallinen maastoratsu, joka liikku eteenpäin käskettäessä ja pysähtyy käskettäessä.

Kilpailuissa Cecilia käy yleensä hiukan ylikierroksilla, jolloin sen lämmittelyyn ja vetristämiseen kannattaa keskittyä kunnolla. Cecilia on kilpapaikoilla yksi niistä, joille laitetaan punainen nauha häntään potkimisvaaran merkiksi. Tammana Cecilia ei pidä siitä, että joku nuohoaa aivan takaloosterissa kiinni. Yleensä Cecilia on kilpailupaikoillakin helppo saada rauhoittumaan ja keskittymään, mistä puhuvat puolestaan hyvät kilpailutulokset. Traileriinkin tamma menee tasaisen varmasti, joskin pois tuleminen on yleensä kovin vauhdikas.

Sukuselvitys

i. Don Quijote
YLA3
ii. San Silva
iii. Don Juan
iie. Saint Lilian
ie. Quite Amazing
iei. Fabulous Major
iee. Dancing Memory
e. Cailin Cinnamon (VRL) ei. Aldin Cornelius
eii. Hjoyk Laddie
eie. Bay Dun
ee. Duns Cathleen
eei. Billy Boy
eee. Bee Daphne

Isä Don Quijote syntyi Isossa Britanniassa, ja vietti siellä ensimmäiset elinvuotensa Stud Fairfieldin omistuksessa. Don Quijote myytiin kuitenkin kolmevuotiaana Suomeen, jossa sen koulutus aloitettiin pikaisesti. Don Quijotesta haluttiin kouluratsu, joten sitä koulittiin aika paljon, jottei sen vilkas ja eloisa luonne näkyisi kaikissa liikkeissä niin paljon. Don Quijote on saanut monia palkintoja kouluratsastuskisoista, Don Quijotelta löytyy jo nuoresta iästään huolimatta melkein 20 ruusuketta palkintohyllystä. Don Quijote astui ensimmäisen tamman ollessaan viisivuotias, ja nyt varsojakin on jo kertynyt pari lisää. Don Quijote on luonteeltaan eloisa, energinen ja hiukan villihkö ori, joka kuitenkin osaa kunnioittaa muita eläimiä ja ihmisiä.
Isänisä San Silva syntyi Isossa-Britanniassa, ja keräsi siellä jo paljon huomiota. Koulutuksen aikana päädyttiin siihen, että San Silvalle paras ura on kouluratsun ura.San Silva on kerännyt menestystä kouluradoilla Vaativan B:n tasolla sekä hurmannut tuomareita lennokkailla liikkeillään. Kilpailuiden lomassa San Silva kuljetettiin omaan syntymämaahansa, Iso-Britanniaan, siitosoriksi Saksasta, jossa kilpaili menestyksekkäästi useamman vuoden, jonka jälkeen siirtyi siitosoriksi Britanniaan. Siitosorina San Silvalla on monta pientä ja vähän isompaakin varsaa, jotka kilpailevat tällä hetkellä Euroopassa, suurimmaksi osaksi isänsä jalanjäljillä Britanniassa ja Saksassa.
Isänemä Quite Amazing on musta connemaratamma, joka syntyi Irlannissa.Koulutuksessa huomattiin tamman luonteen olevan rauhallinen ja mukava, juuri kilpailuihin sopiva. Hienosti alkanut kilpaura jäi lyhyeen hankalaan jännevammaan ja Quite Amazing jouduttiin siirtämään siitostammaksi. Näyttelyissä tamma pärjäsi oikein hyvin ennen onnettomuutta ja siitostammana Iso-Britanniassa on saanut monia jälkeläisiä, jotka ovat perineet usein emänsä lahjat. Quite Amazingin suku on menestyviä kouluponeja ja hyviä periyttäjiä.
Isänisänisä Don Juan hienorakenteinen tummanruunikko ori. Se syntyi Isossa-Britanniassa suurella siittolalla, jossa huomattiin 3-vuotiaana Don Juanin kyvyt. Don Juanilla on eräs nuori ratsastaja kisannut orilla vaativia luokkia kouluradoilla. Don Juan on saanut paljon palkintoja kouluradoilta näyttelykehään asti. Kisauran päätyttyä ori sirtyi jalostusoriksi ja astui monia tammoja mutta kuoli noin 3-vuotta sen jälkeen kun oli siirtynyt jalostukseen.
Isänisänemä Saint Lilian syntyi Iso-Britanniassa hevostilalla, jossa oli hyvin erilaisia hevosia. Saint Lilianista pidettiin paljon, koska se vaikutti tarpeeksi reippaalta sekä koulu, että esteratsuksi.. Koulutuksen aikaan huomattiin kuitenkin, että Sain Lilian ei kestänyt molempien lajien tuottamaa rasitusta, joten se siirtyi kilpailemaan pelkästään kouluratsuna. Saint Lilian pärjäsi hyvin, ja sai palkintoja 4-vuoden kilpaurallaan paljon. Kun tammalla oltiin kisattu lähes 10 vuotta, sen jalat pettivät. Saint Lilianilla ei voinut enää ratsastaa, joten se siirtyi siitospuolelle. Saint Lilian menehtyi jalkavaivoihinsa, ollessaan 22-vuotias poni.
Isänemänisä Fabulos Major syntyi Tanskassa, hevoskaupungissa nimeltä Bjet. Fabulos Major aloitti elämänsä normaalina harrastehevosena, joka eli rauhallisessa tanskalaisessa maisemassa normaalia varsanelämää. Fabulos Majorilla oli paljon potentiaalia ja karismaa, joka huomattiin koulutusvaiheessa. Fabulos Majorista oltiin kaavailtu esteratsua, mutta se sopi paremmin näyttelyihin. Fabulos Major kävi ensin parissa estekilpailussa, mutta se ei menestynyt siellä kovin hyvin. Fabulos Major vietiin seuraavaksi näyttelyihin, joissa se voitti heti ensimmäisen palkinnon ensimmäisistä kisoista. Fabulos Major jatkoi näyttelyhevosuraansa, ja se astui tammoja siinä sivussa. Fabulos Majorin luonne on potentiaalinen,karismaattinen ja erittäin yhteistyönhaluinen.
Isänemänemä Dancin Memory syntyi Luxemburgissa, suuressa hevoskaupungissa lähellä itämeren rantaa. Koulutuksen ajankohtaiseksi tultua huomattiin, että Dancin Memory oli niin äitimäinen ja rakastavainen, että siitä päätettiin tehdä siitostamma.Dancin Memory astutettiin ensimmäisen kerran sen ollessa 5-vuotias, jonka jälkeen Dancin Memory on synnyttänyt monen monta varsaa, jotka ovat jatkaneet sen hyväluonteista ja todella kuuliaista sukua. Dancin Memoryn luonne on hyväluonteinen, kuuliainen, tottelevainen ja välillä vähän omapäinen, mutta rakastavainen.

Emä Cailin Cinnamon syntyi Irlannissa, Adrew Lloudin omistuksessa. Cailin Cinnamon myytiin kuitenkin jo nuorena Suomeen, Greenwichin tallin omistukseen. Cailin Cinnamonin luonnetta katsoen se sopi erinomaisesti kouluratsuksi, ja sen tullessa tarpeeksi vanhaksi, koulutus aloitettiin. Rauhallisuutensa ja nopean oppimiskykynsä takia Cailin Cinnamon oppi nopeasti kouluradan vähän hankalammatkin koukurat, ja on nyt jo menestynyt kouluratsu. Se on saanut nimittäin jo pelkästään kouluratsastuskisoista 49 palkintoa, nuoresta iästään huolimatta. Cailin Cinnamonille on kertynyt nyt kolme jälkeläistä, joista kaikki ovat myös menestyksekkäitä omissa lajeissaan. Cailin Cinnamon on luonteeltaan yleensä rauhallinen, mutta joskus huonoina päivinä omistaa omaa tahtoa reilustikin.
Emänisä Aldin Cornelius syntyi Irlannissa, pienehkössä kyläpahasessa, jossa ei kukaan olisi tahtonut asua. Aldin Cornelius myytiin jo ihan varsana, juuri emästään vieroitettuna rahavaikeuksien takia. Aldin Cornelius matkasi Isoon Britanniaan, Lontoon läheisyyteen maatilalle. Aldin sai siellä asianmukaista koulutusta, paljon hevoskavereita ja myös ihmisiltä rakkautta. Aldin tunnetaan kotimaassaan hyvistä näyttely- ja kouluratsastuskilpailuiden tuloksista. Aldin astui ensimmäisen tammansa ollessaan 5-vuotias, ja nykyään varsoja löytyy montakin, joiden isän kohdalta löytyy nimi Aldin Cornelius. Aldin Cornelius on luonteeltaan tempperamenttinen, välillä hiukan säikky, mutta luottavainen poni.
Emänemä Duns Cathleen syntyi Isossa Britanniassa Dover nimisen kaupungin kupeessa. Duns Cathleen vietti elämäänsä suurella hevostilalla, josta löytyi jos minkämoista hevosrotua.Duns Cathleen sai paljon huomiota tilalla, sillä siitä oltiin toivottu loistokasta kouluratsua. Duns Cathleen kohdalla toiveet toteutuivatkin, sillä se on saanut connemarojen rotunäyttelyn Best In Show-palkinnon kolme kertaa itselleen. Tamman kouluratsastusuraa voitaisiin siis yhdellä sanalla kuvaillen verrata loistokkaasti.Duns Cathleen liikkeet ovat sulavia ja lennokkaita, mutta luonteensa takia se ei ole ratsuna mikään helpoimmasta päästä.
Emänisänisä Hjoyk Laddie syntyi Tanskan rajamailla, kaupungissa nimeltä Piax. Hjoyk Laddie oli varsasta asti hyvin kujeileva ori, joka rakasti ihmisten ja eläinten seuraa. Hjoyk Laddie teki varsana monia erikoisiakin temppuja, kuten avasi karsinansa oven ja onnistui karkaamaan läheiseen metsään. Seuranpuutos tosin oli niin suuri vika, että se laukkasi nopeasti takaisin omaan karsinaansa. Hjoyk Laddie on erittäin näyttävä ja kaunis ilmestys kouluratsastusradoilla, se on saanut nimittäin kantakirjauksessa pisteet 9-9 ravista ja laukastaan. Hjoyk Laddiella on tällä hetkellä suurinpiirtein 30 varsan isä, eli siis aika monen. Hjoyk Laddie on luonteeltaan reipas, tottelevainen ja kuulias.
Emänisänemä Bay Dun syntyi Irlannissa, suurinpiirtein Irlannin keskellä. Bay Dun oli viekas poni, joka varasti aina kaiken huomion tempuillaan ja taidoillaan. Bay Dunin omistajat eivät paljon kouluttaneet Bay Dunia, koska he kuvittelivat sitä mahdottomaksi tehtäväksi. Bay Dun myytiin 3-vuotiaana Aldin Corneliuksen kasvattajalle, jossa tämä ruunivoikko poni näytti itsestään parhaita puoliaan. Bay Dunista tuli siitostamma, joka varsoi 9 varsaa, joista 2 on siitokseen hyväksyttyjä oreja. Bay Dunin luonne on viekas, tempperamenttinen mutta myös rauhallinen.
Emäemänisä Billy Boy syntyi Isossa-Britanniassa, lähellä suuria näyttelypaikkoja.Billy Boyta kouluttaessa huomattiin, että se piti esiintymisestä ja esitettävänä olemisesta, joten paras linja sille varmaan olisi näyttelyt. Kun Billy Boysta tuli kasvaessaan hyvin komea, päätös voitiin pitää eikä siitä tarvinnut luopua.Billy Boy kiersi myös kouluratoja ja myös estekisoja, mutta ne eivät tuntuneet sopivan sen egoon. Billy Boy voitti näyttelyistä BIS2-Palkinnon, jonka jälkeen sitä pyydettiin paljon jalostukseen. Tällä hetkellä on maailmassa 11 varsaa, joiden sukutaulussa isän kohdalla lukee nimi Billy Boy.
Emänemänemä Bee Daphne syntyi Iso-Britanniassa, Duns Cathleenin kasvattajalla olevalla tallilla.Siitä tuli nopeasti kasvaessaan kasvattajan kantatamma, ja kotona onkin siis monia varsoja kasvamassa.Bee Daphnen pääosaisena työnä toimii siitostammana oleminen, mutta siinä sivussa Bee Daphnen kanssa käytiin myös kouluratsastuskilpailuissa. Bee Daphne toimi erään nuoren ratsastajan kisatammana aina välillä, silloin kun ei odottanut varsaa viimeisimmillään.Bee Daphne nautti todella paljon kouluratsastuksestakin,sen nöyrä luonne ja hyvät liikkeet auttoivat tälle ratsastajalle pari ruusukettakin. Bee Daphnen varsoja on tällä hetkellä maailmalla ainakin 14, joista kotitallilla 4.
Sukuselvitys © Fiore, kiitos!

Kilpailukalenteri

Sijoituksia KRJ:n alaisista kilpailuista yhteensä 81kpl joista voittoja on yhteensä 17kpl.

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
11.07.2013 Oldfinion Dressage KRJ Vaativa B 4./30
12.07.2013 Kisatalli Vienre KRJ Helppo A 2./40
13.07.2013 Oldfinion Dressage KRJ Vaativa B 4./30
17.07.2013 al Najya KRJ Helppo A 1./30
20.07.2013 Takamaiden Suomenhevoset KRJ Vaativa B 6./50
22.07.2013 Marike KRJ Helppo A 2./50
22.07.2013 Oldfinion Dressage KRJ Vaativa B 1./30
22.07.2013 Demo Yozora KRJ Helppo A 1./40
23.07.2013 Marike KRJ Helppo A 7./50
23.07.2013 Marike KRJ Vaativa B 4./50
24.07.2013 Yksityistalli Humminbird KRJ Helppo A 5./40
24.07.2013 Marike KRJ Helppo A 3./50
25.07.2013 Latun Talli KRJ Vaativa B 3./40
26.07.2013 Oldfinion Dressage KRJ Vaativa B 5./30
28.07.2013 Oldfinion Dressage KRJ Vaativa B 1./30
30.04.2014 Al Najya KRJ Vaativa B 5./30
04.05.2014 Ascuns Farm KRJ Vaativa B 3./30
05.05.2014 Al Najya KRJ Vaativa B 4./30
06.05.2014 Ascuns Farm KRJ Vaativa B 3./30
08.05.2014 Ascuns Farm KRJ Vaativa B 3./30
08.05.2014 Ascuns Farm KRJ Vaativa B 2./30
08.05.2014 Al Najya KRJ Vaativa B 4./30
25.04.2014 Marvellous Herrings KRJ Vaativa B 4./40
29.04.2014 Rimeyard Haflingers KRJ Vaativa B 4./100
29.04.2014 Jinbayne KRJ Helppo A 6./40
03.05.2014 Jinbayne KRJ Vaativa B 3./40
03.05.2014 Jinbayne KRJ Vaativa B 1./40
04.05.2014 Jinbayne KRJ Vaativa B 6./40
08.05.2014 Susiraja KRJ Vaativa B 5./30
16.05.2014 Haavelaakso KRJ Helppo A 5./30
27.05.2014 Hengenvaara KRJ Helppo A 4./30
31.05.2014 Havimäen ratsastuskoulu KRJ Vaativa B 3./50
23.05.2014 Mörkövaara KRJ Vaativa B 6./40
26.05.2014 Mörkövaara KRJ Vaativa B 2./40
22.05.2014 Sävelsalo KRJ Vaativa B 4./40
27.05.2014 Helmivaara KRJ Vaativa B 4./30
30.05.2014 Helmivaara KRJ Vaativa B 5./30
30.05.2014 Helmivaara KRJ Vaativa B 5./30
31.05.2014 Helmivaara KRJ Vaativa B 2./30
30.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo A 2./40
03.06.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo A 5./40
23.05.2014 O' Polo Warmbloods KRJ Helppo A 2./40
24.05.2014 O' Polo Warmbloods KRJ Vaativa B 3./40
28.05.2014 O' Polo Warmbloods KRJ Helppo A 1./40
30.05.2014 O' Polo Warmbloods KRJ Helppo A 6./40
01.06.2014 O' Polo Warmbloods KRJ Vaativa B 6./40
06.06.2014 O' Polo Warmbloods KRJ Helppo A 6./40
22.05.2014 Lowland Stud KRJ Vaativa B 1./40
23.05.2014 Lowland Stud KRJ Vaativa B 5./40
23.05.2014 Lowland Stud KRJ Vaativa B 3./40
27.05.2014 Windsor Acres KRJ Helppo A 1./30
28.05.2014 Windsor Acres KRJ Vaativa B 3./30
28.05.2014 Odelie's Loves KRJ Helppo A 1./50
28.05.2014 Odelie's Loves KRJ Vaativa B 5./50
29.05.2014 Odelie's Loves KRJ Vaativa B 7./50
02.06.2014 Odelie's Loves KRJ Vaativa B 4./50
06.06.2014 Odelie's Loves KRJ Vaativa B 1./50
01.06.2014 Blackwoods KRJ Helppo A 5./30
29.05.2014 Pirunportti KRJ Helppo A 3./30
03.06.2014 LAC KRJ Vaativa B 1./40
01.06.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo A 2./40
12.06.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo A 1./40
13.06.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo A 5./40
13.06.2014 Casino Showjumpers KRJ Vaativa B 4./40
02.06.2014 O'Polo Warmbloods KRJ Vaativa B 1./40
07.06.2014 O'Polo Warmbloods KRJ Vaativa B 4./40
01.09.2017 Ketola KRJ Vaativa B 4./30
03.09.2017 Fiktio KRJ Vaativa B 1./40
06.09.2017 Fiktio KRJ Vaativa B 1./40
10.09.2017 Fiktio KRJ Vaativa B 6./40
07.09.2017 Team J&K KRJ Vaativa B 1./40
23.09.2017 Team J&K KRJ Vaativa B 3./39
16.10.2017 Teilikorpi KRJ Vaativa B 2./40
16.10.2017 Teilikorpi KRJ Vaativa B 2./40
18.10.2017 Teilikorpi KRJ Vaativa B 1./40
19.10.2017 Teilikorpi KRJ Vaativa B 6./40
15.09.2017 Vaalama KRJ Vaativa B 2./29
17.09.2017 Vaalama KRJ Vaativa B 4./29
20.09.2017 Vaalama KRJ Vaativa B 2./29
23.09.2017 Vaalama KRJ Vaativa B 2./29
26.09.2017 Adina KRJ Vaativa B 2./22

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Valmennukset

08.03.2011, valmentajana Siiri H. Omistajan kirjoittama
Tänään pääsin valmentamaan kilpailu-uraansa aloittelevaa ratsukkoa; hienoa connemaratammaa Ceciliaa ja sen ratsastajaa Jenna S.:ää. Cecilia asteli maneesiin hiukan hermostuneen oloisena, mutta seisoi paikallaan selkään nousun ja jalustimien säädön ajan. Aloitimme pitkillä alkukäynneillä, jonka aikana keskustelin ratsastajan kanssa ratsukon tämänhetkisestä tasosta ja tavoitteista. Sen jälkeen kehotin kokoamaan ohjan ja nostamaan ravin. Kehotin tekemään paljon voltteja, kiemurauria, ympyröitä ja käynti-ravi siirtymisiä. Muistutin puolipidätteistä ja ratsastajan omasta rauhallisuudesta. Pikkuhiljaa Cecilian kireys selvästi katosi ja tamma rentoutui ja vetristyi. Koska tamma on vielä nuori ja kokematon, yllätyin kun se alkoi pian rentoutumisensa jälkeen hakeutua itse peräänantoon. Kehotin Jennaa ottamaan enemmän takajalkoja alle ja ratsastamaan tammaa kunnolla pohkeen ja käden väliin. Pian Cecilia kulkikin esimerkillisessä peräänannossa askeltaen loistavasti takajaloillaan kunnolla alleen, upeaa! Siirryimme laukkatyöskentelyyn. Aluksi Cecilia nosti ristilaukan, mutta Jenna korjasi tilanteen oma-aloitteisesti. Laukka oli hiukan rytmitöntä aluksi, mutta pieni spurtti pitkällä sivulla ja kokoaminen lyhyellä sai Cecilian ottamaan rytmistä kiinni ja jälleen takajalat kunnolla alleen. Kehotin verryttelemään laukan isoilla ympyröillä, joita lähdettiin pikkuhiljaa pienentämään volteiksi. Kun laukka oli hyvännäköistä molempiin suuntiin, kehotin ottamaan hetkeksi käynnin ja antamaan pitkät ohjat. Cecilia venytti kaulaansa nautinnollisesti ja pärskähti pariin otteeseen. Kerroin seuraavan tehtävän. Lyhyeltä sivulta lähdetään ratsastamaan käynnissä pääty-ympyrää, jonka aikana asetetaan tammaa reilusti sisäänpäin. Sen jälkeen nostetaan ravi ja tehdään kokorataleikkaa, joka suoritetaan loivassa pohkeenväistössä ravissa. Vaihdetaan suunta. Toisella lyhyellä sivulla nostetaan laukka ja jatketaan pitkälle sivulle. Pitkällä sivulla lisättyä laukkaa, jatketaan lyhyelle sivulle jossa kootaan ja lyhennetään laukkaa. Jälleen kokorataleikkaa jossa laukanvaihto askeleessa. Kun tehtävä oli selitetty, kehotin ratsukkoa aloittamaan. Käyntityöskentely ja asetus ympyrällä oli esimerkillistä, joskin käyntiä täytyisi työstää vielä hiukan selkeämmän nelitahtiseksi. Katso, ettei tamma taivu liikaa kuolaimen alle. Ravi oli alusta alkaen hienon ja tasapainoisen näköistä, pohkeenväistö sujui hienosti. Laukannosto oli hiukan puhditon, mutta laukka jatkui rytmikkäänä ja lisäys onnistui suht hyvin. Älä jää itse ohjaan kiinni, anna tamman lisätä vapaasti sillä se selvästi lisäisi vielä hienommin! Laukanvaihto oli puhdas, joskin iso pukki häiritsi hiukan rytmiänne. Hienoa työskentelyä! Kerroin palautteeni ja vaihdoimme suuntaa, ja teitte tehtävän tähän suuntaan. Tällä kertaa suoritus oli entistä eheämpi, hienoa! Teillä on ratsukkona kaikki edellytykset pärjätä kouluratsastuksen taholla pitkälle. Muista, ettet jätä tammaa yksin suorittamaan tehtäviä, vaan ratsasta sitä selkeästi ja määrätietoisesti. Loistava parivaljakko, teistä kuullaan varmasti.

Päiväkirjamerkinnät

17.04.2014, kirjoittajana Jenna S.
Cecilian kanssa ollaan hienosti pärjätty kilpailujen saralla ja uskon, että tämän tamman kanssa päästään vielä pitkälle! Olemme keränneet jo hyvän kasan sijoituksia KRJ:n alaisista kilpailuista, lisäksi Teamilla asustaa yksi varsa ja toinen varsa on lähdössä kevään kasvattimyynnissä maailmalle. Toivotaan, että pian saadaan niin Cecilian omat kisatulokset laatiksia ajatellen kuntoon ja että varsat tekisivät oman osansa! ;) Cecilia sai tänään ansaitun vapaapäivän rankan valmennus- ja kisakauden väliin. Kävin tamma tosin hellyyden puuskassani vähän harjailemassa ja pusuttelemassa!

07.04.2011, kirjoittajana Jenna S.
Tänään Cecilia ja Sabina pääsevät toisen äidin ja tyttären kanssa samaan tarhaan. Kuukausi sitten shetlanninponitamma Helmi varsoi pienen tammavarsan nimeltä Jossu, ja tänään kaikki neljä pääsisivät yhdessä tarhaan. Suoritin asianomaisen loimituksen ja vein ensin Helmin ja Jossun isoimpaan tarhaamme. Sitten oli Cecilian ja Sabinan vuoro. Äidit tunsivatkin jo toisensa eivätkä vaikuttaneet mitenkään mustasukkaisilta varsoinsa. Jossu ja Sabina taas näyttivät tulevan samantien toimeen ja pian ne jo kirmailivatkin iloisena ympäri tarhaa jahdatessaan toisiaan takaa! Ai että tätä nuoruuden iloa, ihanaa!

05.04.2011, kirjoittajana Jenna S.
Tänään olisikin aika päästää Sabina ensimmäistä kertaa pihalle! Se on jo pari päivää pitänyt hetkittäin riimua päässä ja suuresta ärsytyksestään huolimatta ei ole saanut sitä otettua pois. Tänäänkin se joutui pitämään riimua puolisen tuntia sen aikaa, kun siivosin karsinan. Sitten otinkin vauvalta jo riimun pois, Sabinan suureksi helpotuksesi. Heitin Cecilialle loimen selkään ja riimun päähän ennenkuin menin etsimään varsaloimeamme, jonka olin eilen pessyt ja kuivannut. Tallityttö tuli rapsuttelemaan Sabinaa sillä aikaa, kun rauhallisin ottein laitoin loimen sen päälle. Ja kas kummaa! Vaikka riimu on maailman kauhein asia, loimesta Sabina ei välittänyt pätkääkään. Otin Cecilian ja lähdin taluttamaan sitä pihalle. Sabina seurasi hätääntyneenä perässä. Päästin Cecilian irti ja suljin tarhan portin. Jäin kiinnostuneena katsomaan, mitä tapahtuisi seuraavaksi. Aluksi Sabina vain tärisi pihalla, mutta pian se jo otti ravispurtteja. Puolen tunnin päästä ohi kävellessäni se jo laukkailikin ympäriinsä ja yrittihän se noilla pitkillä ja ohuilla koivillaan jopa pukitellakin!

02.04.2011, kirjoittajana Jenna S.
Arvatkaas mitä tein tänään heti ensitöikseni aamulla? Yllätys yllätys, pakkohan se oli rynnätä katsomaan, että miten meidän uusin tulokas voi. Oikein hienosti, siellä se karsinassaan jo tutkiskeli ympäristöä ja otti hataria askelia sinne tänne. Cecilian karva oli yltäpäältä kuivuneessa hiessä ja tamma vaikutti muutenkin hiukan vaisulta. Hiukan huolestuneena otin tamman varsa perässään hoitokarsinaan. Koko eilisen yön olin miettinyt varsan nimeä, ja Sabina J&K siitä sitten tuli! Hoitokarsinassa pyysin tallityttöjä ottamaan Sabinaa hiukan sivummalle ja suihkutin pikaisesti haalealla vedellä Cecilia. Suihkusta tamma näytti vähän piristyvänkin, onneksi. Liippasin hikiviilalla enimmät vedet pois ja harjasin tamman huolellisesti sekä setvin harjan ja hännän. Nyt Cecilia oli taas erittäin kauniin näköinen! Jätin Cecilian ja Sabinan hoitokarsinaan samalla kun menin siivoamaan karsinan. Tyhjensin koko karsinan oljista ja puruista, lakaisin ja desinfioin sen. Desinfioin myös ruokakupin, juoma-automaatin sekä suolakiven. Heitin karsinan pohjalle paljon purua ja päälle vielä olkia. VOlaa, puhdas ja viihtyisän, pehmeän näköinen varsomiskarsina oli valmis! Pääsin äidin ja tyttären takaisin karsinaan sekä annoin Cecilialle heinää ja porkkanoita. Ohjasin nauraen hiukan hukassa olevaa Sabinaa nisille ja menin muihin hommiin.

01.04.2011, kirjoittajana Jenna S.
Ai että! Tänään meille Teamiin syntyi ihana pieni connemaravarsa! Synnytys oli hiukan hankala, sillä ensisynnyttäjänä Cecilia oli todella hermona eikä olisi millään aloittanut ponnistamaan. Eläinlääkäri ehti kuitenkin ajoissa paikalle ja pienellä avustuksella Cecilia synnytti aivan hurmaavan näköisen pikku otuksen. Terve, pieni tammavarsa ja sen emä pääsivät pian synnytyksen jälkeen rauhoittumaan keskenään. Tosin Cecilia sai hyvästä työstä hiukan ylimääräistä heinää ja porkkanoita!

07.03.2011, kirjoittajana Jenna S.
Cecilian ratsukoulutus on sujunut aivan odotuksien mukaan. Nyt, kohta kuusi vuotiaana tamma on koulutustasoltaan valmis jo VaB:n tasoinen. Huomenna meillä onkin ensimmäinen valmennuksemme, jonka jälkeen tarkoitus olisi lähteä kokeilemaan kisakenttien ihanuutta. Cecilia on oikein hieno poni joka todella antaa kaikkensa. Olen varma, että kilpauramme lähtee hienosti käyntiin. Tänään päätinkin lähteä rentoutumaan tamman kanssa maastoon ja valmistautua henkisesti huomiseen valmennukseen. Laitoin tammalle vain suitset päähän ja lähdin ilman satulaa köpöttelemään. Köpöttelimme tunnin verran maastossa rauhallisesti kävellen, joskin pakko myöntää, että pari reipasta ravi- ja laukkapätkääkin mahtui mukaan! Cecilia oli oikein rauhallinen, ja säikkyi vain äkillistä kahahdusta metsässä. Tallissa annoin tammalle hiukan etuajassa sen iltaruoat ja jätin sen karsinaansa loppuillaksi.

08.11.2009, kirjoittajana Jenna S.
Olen ehtinyt tässä tutustua Ceciliaan oikein kunnolla. Tämä nuorineiti on varmasti tulevaisuuden uusi tähti! En ole vähään aikaan tavannut yhtä rohkeaa nuorta neitiä. Olen nyt viikon ajan puuhaillut jotain tamman kanssa joka päivä; olemme käyneet kävelyllä metsässä, rannalla kosketimme kaviolla hyytävää vettä, olemme totutelleet vesiletkuun, harjaukseen, kavioiden nostelemiseen ja kaikkeen mahdolliseen. Kuolaimia en ole tammalle vielä pistänyt, mielestäni ei ole näin nuoren varsan kanssa vielä tarpeellista. Eräällä metsälenkillä vastaan tuli traktori, ja oli varmasti ensimmäinen kerta kun Cecilia näkee traktorin näin läheltä. Tamma vain katsoi silmät ja sieraimet suurina, mutta ei näyttänyt pelkäävän. Uskomattoman suuri uteliaisuus voittaa aina pelon, tilanteessa kuin tilanteessa. Uudet asiat tietenkin kummastuttavat, vesiletkua hiukan juostiin karkuun ja kavioita ei jakseta pitää itse ylhäällä. Hurjasti olemme kuitenkin lyhyessä ajassa edistyneet! Tänään päätin opettaa Cecilialle juoksutuksen alkeita, lähinnä sitä, että miten ympyrällä kuljetaan ihmisen ympärillä. Laitoin Cecilialle kapsonit ja juoksutusliinan. Hihkaisin yhden tallitytöistä apuun ja vein tamman kentälle. Menin itse ympyrän keskelle ja tallityttö käveli Cecilian vieressä ja piti huolen, että se pysyy ympyrällä. Ensin tamma ei oikein tajunnut ideaa, mutta pienen hetken jälkeen se jo käveli innoissaan ja hienosti pitkin ympyrää. Harjoittelimme suunnanvaihtoa. Tallityttö pysähtyi ja pyysin itse ympyrän keskeltä Ceciliaa pysähtymään. Ensin varsa vain jatkoi matkaansa eikä oikein ymmärtänyt, mutta hetken päästä se pysähtyi. Tallityttö seisoi sen vieressä ja pysäytti sen jos se yritti taas lähteä liikkeelle. Kävelin Cecilian luokse ja vaihdoin suunnan. Nyt Cecilia ymmärsi heti ympyrällä kulkemisen ja käveli hienosti itse ympyrää ympärilläni. Päätimme ottaa pari raviaskelta eikä se ollut vaikeaa, Cecilia kun on aina niin reipas ja intoa piukeana. Päätin jättää harjoituksen siihen, sillä Cecilia on kuitenkin vielä niin nuori, ettei sen kärsivällisyys ole maailman parhainta luokkaa. Hienoa!

28.10.2009, kirjoittajana Jenna S.
Tänään talliimme asteli uusi pikkuponi, juuri hiljattain emästään erotettu connemara tamma Greenwich's Cecilia. Tämä pikkuneiti on vasta nuori, joten se pääsee tänne Teamiin ensin kasvamaan ja koulutettavaksi, jonka jälkeen alkaa loistokilpaponin ura! Cecilia osoittautui heti kättelyssä rohkeaksi tammaksi, sillä se ei nuoresta iästään huolimatta vaikuttanut yhtään stressaavan uudesta kodistaan. Sain harjailla ja hoidella sitä tallissa kuin vettä vaan, tamma söi hienosti ja oli erittäin utelias (ei yhtään säikky) ja kiinnostunut ympäristöstään. Niimpä pistin neidin heti muiden nuorten tammojen kanssa samaan tarhaan, ja jo tunnin päästä tytöt riehuivat tarhassaan ja söivät turvat vastakkain ruohoa. Loistava tulevaisuus edessään tällä meidän pikku Cecilialla!

© Team J&K     |     Tämä on virtuaalihevonen     |
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus NM.
Kuvat: Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan