EST 2009
Team J&K

Cursed Cassie J&K

Rotu, sukupuoli Fwb, tamma Kotitalli Team J&K
Säkäkorkeus, väri 162cm, rautias Omistaja Team J&K, VRL-00766
Syntymäpäivä 13.11.2017 Kasvattaja Team J&K
Rekisterinumero VH17-031-0628 Meriitit

KTK-III

Koulutustaso 100cm, GP

3v 13.11.2017  /  4v 14.11.2017  /  Nyt 9-vuotias


© VV


Sukuselvitys

i. Alfredo
KRJ-I, YLA2
ii. Anakond iii. Bayer
iie. Annie
ie. Ally iei. Bellmont
iee. Avory
e. Cursed Child
KRJ-I
ei. Scamander eii. Clemmet
eie. Andra
ee. Chain Reaction eei. Coz I Can
eee. Chain Reaction

i. Alfredo on...

Cassien isänisä Anakond on Saksasta kotoisin oleva hieno holstein ori. Tämä 178cm korkea ruunikko ori on ehdottomasti periyttänyt jälkeläisilleen suurta kokoaan, sillä kaikki sen varsat ovat toistaiseksi saavuttaneet vähintään 175cm säkäkorkeuden. Ori eli 10 vuotiaaksi asti Saksassa tahkoten hyvällä menestyksellä GP-tason kouluratoja. Sittemmin se myytiin Suomeen jossa se jatkoi muutaman vuoden kilpauraansa täällä, kunnes jäi toimittamaan siitosorin virkaa. Anakonda on edelleen elossa ja sen astutuslupakin on voimassa, joten sen jälkeläismäärä tulee edelleen kasvamaan. Luonteeltaan Anakonda on oriksi yllättävän tasainen, mutta se ei räjähdysherkkyytensä vuoksi sovi kovin monelle ratsuksi, vaan tarvitsee sen tuntevan ja kokeneen ihmisen selkäänsä.

Isänisänisä Bayer asui Frankfurtissa isossa siittolassa. Se oli niinikään menestyvä kouluratsu, muttei jostain syystä saavuttanut siitoksessa kovinkaan suurta suosiota. Orilta jäi elämänsä aikana kymmenen jälkeläistä, joista suurin osa menestyi myös kouluradoilla ja yksi saavutti myös maailmanmestaruuden kenttäratsastuksen joukkuekilpailussa. Bayer oli 174cm korkea rautias ori, jonka periytti jälkeläisilleen erityisesti rauhallista ja hellyyden kipeää luonnetta. Bayer kuoli 20-vuotiaana suolistoloisten aiheuttamiin tulehduksiin.
Isänisänemä Annie asui Hockenheimissa yksityisellä omistajalla 5-vuotiaasta eteenpäin. Annie oli muusta suvusta poiketen estepainotteinen ratsu ja se kilpaili silloin tällöin hieman pienemmissä esteluokissa. Annie oli 168cm korkea tummanrautias, erittäin kaunis tamma. Annie oli muuten oikein kiltti tamma, mutta se kärsi koko elämänsä pahoista kiimahäiriöstä jotka rajoittivat varsinkin keväisin sen käyttöä. Annie lopetettiin vanhuuden vaivojen vuoksi 28-vuotiaana.

Cassien isänemä Ally asui isossa Helsinkiläisessä ratsastuskoulussa jonka yksi toimintamuoto oli myös suomalaisten puoliveristen kasvatus. Ally toimi lähinnä ratsastuskoulun omistajan kilparatsuna kilpaillen kouluratsastuksessa kansallisella tasolla. Ally ei soveltunut hieman kipakan luonteensa vuoksi aivan kaikille ratsastuskoulun oppilaille, mutta teki silloin tällöin myös kokeneempien ratsastajien valmennustunteja. Ally oli 172cm korkea rautias tamma ja monilla sen jälkeläisillä, erityisesti tammoilla on myös normaalia kipakampi luonne. Ally innostui irtojuoksutuksessa talvella 2018 hieman liikaa ja katkaisi pahasti jänteen vasemmasta takajalasta, jonka seurauksena se jouduttiin lopettamaan.

Isänemänisä Bellmont oli ruotsalainen puoliveriori ja kilpaili kenttäratsastuksessa CIC2 tasolla tasaisesti menestyen. Bellmont innostui astutustilanteista turhan paljon, joten siitä oli saatavilla vain pakastettua siemennestettä. Se ei kuitenkaan sen siitossuosiota laskenut, vaan loppujen lopuksi orista jäi 124 jälkeläistä. Bellmont oli luonteeltaan vain kokeneempien käsiteltävissä ja kiintyi selkeästi vain muutamaan ihmiseen elämänsä aikana. Se oli 170cm korkea ja väriltään musta, eikä sen ulkomuotoa voinut kuin ihailla. Bellmont myytiin vielä eläkkeelle yksityisomistukseen pieneen ruotsalaiseen kylään, jossa se lopulta kuoli kunnioitettavassa 25-vuoden iässä.
Isänemänemä Avory oli upea hollantilainen puoliverinen, joka asui pienessä hollantilaisessa juustokylässä nimeltä Edam. Avory oli selkeästi kouluratsu ja erittäinkin osaava, mutta omistajan estepainotteisuuden vuoksi sen kilpaura jäi lyhyeksi. Avory oli äärettömän kiltti ja rauhallinen tamma joka soveltui erityisesti maastoiluun, ja sitä se tekikin paljon. Avory oli 170cm korkea rautias tamma ja periytti monille jälkeläisilleen kilttiä luonnetta ja kykyjä kouluradoille. Avory jouduttiin lopettamaan toistuvien ähkyjen vuoksi vain 15-vuoden iässä.

e. Cursed Child on...

Emänisä Scamander on luonteeltaan lähes täydellinen herrasmies, joka on periyttänyt jälkeläistölleen (60kpl) niin hyvää liikettä, käsiteltävyyttä kuin eväät vaikeaan kouluratsastukseenkin. Raudikon oma kisaura sisältää kuitenkin vain 15 sijoitusta, sillä kisaura katkesi lyhyeen jännevamman vuoksi, jonka jälkeen ori siirtyi siitokseen, kun toivoa ratsastuksen suhteen ei ollut kuntoutuksen epäonnistuttua täysin orin päästessä tarhassa riehumaan. 160-senttinen ori on koulutustasoltaan GP-tason luokkaa, mutta hieman hermostunut kilpailija ja siksi startannut vain helppoja luokkia. Harjoituskilpailuissa se on kuitenkin startannut hyväksytysti myös muutaman vaikean ja vaativan luokan noin 60 prosentin luokkaa tulokseltaan. Scamander on hyväliikkeinen pienikokoinen ja siro ori, joka polveutuu pääasiassa suomalaisesta kasvatustuloksesta puoliverisiä sekä myöhemmässä suvussaan arabeista. Ratsuna ori toimi pienin avuin ja oli todella herkkä, sitä on myös jälkeläisille periytynyt, jonka vuoksi ne ovat pärjänneet hienosti GP-tasolle saakka. Hyväsukuisena hevosena se on ollut kysyttyä tavaraa siitokseen, vaikka kisatuloksia ei niin olekaan, videot kuitenkin puhuvat puolestaan ja tammoja on riittänyt. Niistä suuri osa on kantakirjattu vähintään kolmospalkinnolle, kuten orikin. Se on kuitenkin pärjännyt huonohkosta kantakirjapalkinnostaan huolimatta hyvin näyttelyissä ja kerännyt champion arvonimen itselleen kisauransa lopetettuaan. Reipas ja kevytliikkeinen ori on osannut esiintyä näyttelyareenoilla aina edukseen, eikä stressaa siellä läheskään niin paljoa kuin kisakentillä teki. Scamander kiertää yhä näyttelyitä, mutta on siitokseen käytössä enää harkituille tammoille, lähinnä suomalaiseen kasvatukseen ja harvinaisemman suvun omaaville.

Emänisänisä Clemmet on suomalaista kasvatustyötä ja luonteeltaan kärsivällinen ja kiltti sopien hyvin kisaamaan noviisiluokissa. Innokas kouluhevonen on perinyt isältään myös hyvän hyppytekniikan, vaikka ei olekaan itse esteitä koskaan kilpaillut. Koulu-ura sen sijaan sisältää melkein 115 sijoitusta, joista 14 ulkomailta, lähinnä Pohjoismaista. Tummanraudikko 159-senttinen ori on saanut jälkeläisiä kolmetoista, joista kaksi on kantakirjattuja ja yksi palkittu jo koululaatuarvostelussa kisauransa lopettaneena. Ori itse on palkittu samaisessa paikassa kakkospalkinnolle jälkeläisnäyttöjen jäädessä vielä uupumaan muutamin pistein korkeimmalta pallilta. Orilla on voittosummaa noin 4000 euron verran, joten se ei ole ilmeisesti juuri arvokilpailuissa vieraillut ulkomaillakaan kisaamisen aikana. Ori on kisauransa jo lopettanut, mutta siitoskäytössä taitaa yhä olla satunnaisesti.
Emänisänemä Andra on melko nuorta sukupolvea suomalaisia puoliverihevosia, eikä sillä ole kovin paljoa kisatuloksia tai jälkeläisiä, koska tamma on selkeästi muita kakkospolven hevosia nuorempi. Rautias 158-senttinen tamma on kilpaillut parikymmentä sijoitusta GP-tasolla ja käsittääkseni kilpailee yhä. Myös näyttelyissä tamma on pärjännyt hienosti, palkittu muotovaliona ja kantakirjattu kakkoselle. Tamman jälkeläisissä (5) on paljon näyttelymenestyjiä ja lisäksi ne ovat emänsä tavoin painottuneet vaikeaan kouluratsastukseen siinä sijoittuen. Andra ei ole hetkeen ollut siitoskäytössä, mutta uskoisin sillä vielä hyvän suvunkin turvin teetettävän muutamia varsoja, kun kisaura ja sijoitukset saadaan täyteen. Andra polveutuu ensimmäisessä polvessa suomalaisista puoliverisistä ja sen jälkeen suvusta löytyy tasaisesti saksalaisia kevyitä puoliverikirjoja.

Emänemä Coz I Can on kaunis kimotamma, joka on luonteeltaan rauhallinen ja ihmiseen luottava yksilö. Rennolta tammalta löytyy kisatuloksia varsojensa (3kpl) tavoin koulusta kymmenkunta ja 153-senttinen tamma on myös palkittu yhden varsansa tavoin Championaattina näyttelymenestyksensä perusteella. Suvusta löytyy pääasiassa suomalaisia puoliverisiä kouluhevostaustalla, mutta mukaan mahtuu kauempana suvussa alkujuurista trakehneria ja arabiakin. Ensimmäiset kolme polvea ovat kuitenkin puhdasta suomalaista kasvatustyötä, vaikka Coz I Canin nimi onkin englanninkielinen monen suomalaiskasvatin mukaisesti. Tamma on jo oloneuvoksen paikalla kisaamisen suhteen, mutta viimeisin jälkeläinen on syntynyt pari vuotta sitten, joten ei ole täysi mahdottomuus sitä vielä emätammanakaan nähdä. Tammalla on myös varsa-ajalta paljon hyviä näyttelytuloksia BIS-sijoja myöden.

Emänemänisä Dunno on nimestään huolimatta ruunikko 169-senttinen kookas ori, joka omaa hyvän mukavan luonteen ja on sitä myös jälkipolville periyttänyt (50kpl). Ratsuna ori on myötämielinen työntekoa kohtaan ja sillä GP-tasolta kilpailutuloksia viitisenkymmentä. Ori on vanhemmalla iällä startannut myös noviisiluokkia aloittelevien kisaajien kanssa, joka jo osaltaan kertoo käsiteltävyydestä ja ratsastettavuudesta positiivisen kautta. Dunno ei ole ihan perinyt vanhempiensa parhaita geenejä ja on kantakirjattu vain kolmoselle, mutta jälkeläiset ovat enemmän perineet emänsä parempia geenejä mitä tulee näyttelypalkintoihin esimerkiksi, niitä kun Dunnolla ei ole. Sen emä on kuitenkin Champion-palkittu suomalainen puoliveritamma, joten suvussa on kyllä hyvät geenit olemassa. Kisasaavutuksia orilta on kouluareenoilla peräti 13 sijoituksen verran myös Ruotsin puolelta. Se viettelee jo ansaittuja eläkepäiviä, eikä ole enää tarjolla siitokseen.
Emänemänemä Chain Reaction on kimo suomalaista syntyperää oleva puoliverikasvatti, jolla on kahdeksan varsaa. 156-senttinen tamma on kantakirjakakkosen hevonen ja osalle varsoistaan siirtänyt oikeinkin hyvää ulkonäköä, tamma on myös palkittu muotovaliona. Luonteeltaan rauhallinen ja kiltti neiti on periyttänyt paitsi hyvää ulkomuotoa myös hyvää luonnetta jälkipolvilleen. Chainilla on kouluratsastuksesta parikymmentä sijoitusta intermediate-tasolta ja muutamia GP-tasolla. Se on kuitenkin aktiivisen siitostoiminnan osalta ratsutettu melko myöhäisellä iällä, eikä potentiaali ihan riitä Grand Prix-tasoiseen kilpailemiseen. Potentiaalia askeltensa puolesta sen sijaan tamma on ja todella ilmava, näyttävä ravi. Myös jälkeläiset ovat hyväliikkeisiä ja koulussa menestyneitä. Tamma itse on kisauransa jo päättänyt, eikä ole siitoskäytössäkään vaan viettelee oloneuvoksen virkaa vanhalla kilpailijallaan Lappeenrannassa.
Emän puolen sukuselvitys © JannicaJälkeläiset

Syntymäpäivä Rotu-skp Varsa (rekisterinro) Isä Menestys
27.01.2018 fwb-t Cursed Christina J&K (VH18-031-0076) Weston J&K -
16.12.2019 fwb-o. Golden Gun J&K (VH19-031-0000) Gold Finger J&K -

Kilpailukalenteri

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
22.12.2017 Team J&K KRJ Grand Prix 4./34
27.12.2017 Team J&K KRJ Grand Prix 3./29
29.12.2017 Team J&K KRJ Grand Prix 4./34
07.01.2018 Team J&K KRJ Grand Prix 4./26
16.11.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 4./20
17.11.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 2./20
18.11.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 1./20
21.11.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 2./20
23.11.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 2./20
27.11.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 2./20
27.11.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 4./20
30.11.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 4./20
01.12.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 4./20
04.12.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 2./20
02.12.2017 Lamoca KRJ Grand Prix 3./30
02.12.2017 Lamoca KRJ Grand Prix 1./30
03.12.2017 Lamoca KRJ Grand Prix 4./30
06.12.2017 Lamoca KRJ Grand Prix 5./30
13.12.2017 Lamoca KRJ Grand Prix 4./30
14.12.2017 Lamoca KRJ Grand Prix 2./30
18.12.2017 Lamoca KRJ Grand Prix 5./30
18.12.2017 Lamoca KRJ Grand Prix 3./30
20.12.2017 Lamoca KRJ Grand Prix 2./30
07.12.2017 Team J&K KRJ Grand Prix 3./30
08.12.2017 Team J&K KRJ Grand Prix 1./30
08.12.2017 Team J&K KRJ Grand Prix 3./30
09.12.2017 Team J&K KRJ Grand Prix 2./30
11.12.2017 Team J&K KRJ Grand Prix 4./30
11.12.2017 Team J&K KRJ Grand Prix 5./30
12.12.2017 Team J&K KRJ Grand Prix 5./30
14.12.2017 Team J&K KRJ Grand Prix 3./30
15.12.2017 Team J&K KRJ Grand Prix 5./30
15.12.2017 Team J&K KRJ Grand Prix 4./30
12.12.2017 Gestüt Helmwald KRJ Grand Prix 2./30
12.12.2017 Gestüt Helmwald KRJ Grand Prix 1./30
14.12.2017 Gestüt Helmwald KRJ Grand Prix 4./30
15.12.2017 Gestüt Helmwald KRJ Grand Prix 4./30
16.12.2017 Gestüt Helmwald KRJ Grand Prix 1./30
17.12.2017 Gestüt Helmwald KRJ Grand Prix 2./30
18.12.2017 Gestüt Helmwald KRJ Grand Prix 1./30
20.12.2017 Gestüt Helmwald KRJ Grand Prix 4./30
01.01.2018 Mörkövaara KRJ Grand Prix 8./91
02.01.2018 Mörkövaara KRJ Grand Prix 7./91
07.01.2018 Mörkövaara KRJ Intermediate II 7./61
27.12.2017 Armont Stud KRJ Grand Prix 4./30
28.12.2017 Armont Stud KRJ Grand Prix 5./30
01.01.2018 Everholt Estate KRJ Grand Prix 2./30
01.01.2018 Everholt Estate KRJ Grand Prix 1./30
05.01.2018 Everholt Estate KRJ Grand Prix 1./30
08.01.2018 Everholt Estate KRJ Grand Prix 5./30
09.01.2018 Everholt Estate KRJ Grand Prix 5./30
13.01.2018 Everholt Estate KRJ Grand Prix 3./30
16.01.2018 Everholt Estate KRJ Grand Prix 3./30
17.01.2018 Everholt Estate KRJ Grand Prix 1./30
26.01.2018 Everholt Estate KRJ Grand Prix 2./30
23.01.2018 Claridge Stud KRJ Grand Prix 5./30
25.01.2018 Claridge Stud KRJ Grand Prix 3./30
26.01.2018 Claridge Stud KRJ Grand Prix 5./30
18.01.2018 Thirteen KRJ Intermediate I 2./10
22.01.2018 Thirteen KRJ Intermediate I 3./10
01.02.2018 Heidseck Sporthorses KRJ Grand Prix 1./30
03.02.2018 Heidseck Sporthorses KRJ Grand Prix 5./30
13.02.2018 Heidseck Sporthorses KRJ Grand Prix 3./30
17.02.2018 Heidseck Sporthorses KRJ Grand Prix 2./30
05.01.2018 Team J&K KRJ Grand Prix 4./37
05.01.2018 Team J&K KRJ Grand Prix 2./37
06.01.2018 Team J&K KRJ Grand Prix 3./37
03.01.2018 Team J&K KRJ Grand Prix 1./37
13.01.2018 Team J&K KRJ Grand Prix 3./37
14.02.2018 Team J&K KRJ Grand Prix 3./37
14.02.2018 Team J&K KRJ Grand Prix 6./37
15.02.2018 Team J&K KRJ Grand Prix 1./40
15.02.2018 Team J&K KRJ Grand Prix 3./40
17.02.2018 Team J&K KRJ Grand Prix 2./40
18.02.2018 Team J&K KRJ Grand Prix 3./40
19.02.2018 Team J&K KRJ Grand Prix 6./40
28.02.2019 Kuuralehdon hevostila / KRJ-Cup KRJ Intermediate I 1./85

Meriitit

♥  Joulukuun kantakirjaustilaisuus, 20.12.2019
= 17 + 17 + 17 + 17 = 68p.   KTK-III

NJ

♥  04.03.2018 - Mandelbacke - Päätuomari Lissu T. - irtoSert
♥  23.02.2019 - Stall Fernweh - Päätuomari birdie - irtoSert

VRL-00816

Virtuaalitalli / Virtuaalihevonen

© Team J & K 2019. Taustakuvan Gordon Dionne (CC BY-NC-SA 2.0)