EST 2009
Team J&K

Bradley J&K

Rotu, sukupuoli Fwb, ori Kotitalli Team J&K
Säkäkorkeus, väri 169cm, ruunikko Omistaja Team J&K, VRL-00766
Syntymäpäivä 01.05.2009 Kasvattaja Team J&K, VRL-00766
Rekisterinumero VH06-031-9692 Meriitit

-

Koulutustaso 90cm, GP

3v 22.09.2009  /  4v 01.09.2010  /  Nyt 16-vuotias


© Hengstestation Van Uytert

Luonnekuvaus

Bradley on äidin oma pikku hanipöö. Se on kirjaimellisesti lellivauva. Se -tai pikemminkin hän, saa aina hienoimmat ja kalleimmat loimet, parhaimman karsinan, ensimmäiseksi ruoat jne. Bradleyta syynätään ja hyysätään joka ikinen päivä jatkuvasti, ja tämä herra tuntuukin nauttivan siitä. Ori paistattelee suosiossa, niin ihmisten kuin tammojenkin. Se esittelee hienoja liikkeitään, steppailee ja hyörii. Se loistaa kouluradalla ja temppuilee mukamas oikeutetusti huonoina päivinä. Pähkinänkuoressa tämä kalleinta mahdollista ruokaa syövä herra on mamin lellivauva ja käyttäytyy välillä myös sen mukaisesti.


Hoitaessa Bradley on kuitenkin oikea kullanmuru. Tämä ori on jostain kumman syystä hoitaessa oikea sydänten valloittaja. Oria en kuitenkaan suosittele harjaamaan omassa karsinassa, vaan hoitokarsinassa molemmin puolin kiinni. Tässä asettelussa poika onkin sitten kiltti. Se seisoo ryhdikkäästi ja paikoillaan, pää ylhäällä ja korvat pystyssä. Voit harjata sitä vaikka tunnin, eikä se kyllästy. Tässä vaiheessa täytyykin ylpeillä, että Bradley onkin meidän oma kasvatti, joten itse olemme sen kasvattaneet hyvin käyttäytyväksi herrasmieheksi. Kaviot poika nostaa kiltisti. Joskus tosin yrittää repiä jalkaa kädestä pois, mutta napakalla komentamisella lopettaa senkin. Suitsista ei oikein tykkää, kuolaimia laitettaessa nostaa päänsä taivaisiin. Taaskin tiukalla asenteella pärjää pitkälle. Satulasta ei ole moksiskaan, eikä ole oikein koskaan edes pullistellut.

Taluttaessa Bradley onkin sitten enemmän isänsä kaltainen. Se steppaa ja hyörii ja pyörii niin, että taluttajan varpaat ovat todellakin vaarassa. Bradley ei tahallaan satuta ketään, mutta joskus hyöriessään saattaa talloa taluttajan varpaat tai kumota hänet kumoon. Tässäkin pärjää, jos vain komentaa oria napakasti ja kääntää sitä voltille aina välillä. Tammojen läheisyydessä taluttamisesta tulee vieläkin vaikeampaa, sillä silloin Bradley hyörii ja pyörii vielä enemmän ja saattaa jopa nousta takajaloilleen. Niimpä tätä oria kannattaa taluttaa aina naru suussa tai suitset päässä ja raippa mukana, ihan vain varmuuden vuoksi.

Ratsastaessa Bradley on luonnonlahjakkuus. Bradley tulee loistavasta kouluratsujen suvusta, ja sen huomaa. Ori omaa upean näköiset liikkeet, jotka tosin ovat hiukan hankalat istua. Bradley on usein kuitenkin liian reipas ja puuskuttaa eteenpäin välittämättä ratsastajan pidätteistä. Tässä vaiheessa kannattaa kuitenkin olla mahdollisimman rauhallinen ja tehdä miljoona puolipidätettä. Napakalla komennuksella Bradleyn saa yleensä taas tottelemaan. Bradley on helppo saada myötäämään kaulaansa ja kuolaintuntumalle, kunhan vain ori on ensin vetreä. Bradley jäykistyy helposti, joten huolelliset alku- ja loppuverryttelyt ovat sille tärkeät.

Kouluratsastus on ehdottomasti se Bradleyn juttu. Kunnon alkuverkkojen jälkeen ori on erittäin miellyttävä ratsastaa. Bradley yrittää aina miellyttää ratsastajaa parhaansa mukaan. Selkeät mutta kuitenkin hienovaraiset avut ovat kuitenkin se kaiken A ja O ratsastettaessa Bradleylla. Se on välillä vähän kärsimätön, joten sille pitää rauhallisesti ja selkeästi kertoa mitä sen pitää tehdä, jotta saa sen toimimaan. Bradley on, kuten isänsä, erittäin herkkä suustaan, joten kovakätinen ratsastaja ei varmasti saa tämän herran kanssa mitään aikaiseksi. Rauhallisella ja napakalla asenteella, selkeillä avuilla ja runsailla puolipidätteillä saa Bradleystäkin paljon irti. Orin vahvuuksiin kuuluu ehdottomasti ravityöskentely, sillä sen ravi on upean näköistä ja tahdikasta. Pohkeenväistöt ym. helpohkot koululiikkeet menevät kuin vettä vain, mutta vaikeammissa liikkeissä tarvitsemme vielä hieman harjoitusta ja varmuutta lisää.

Esteratsastuksessa Bradley ei ole sellainen talentti kuin kouluratsastuksessa, mutta ori tykkää hyppäämisestä piristyksenä silloin tällöin vaativan koulutreenin ohella. Bradley pitää, kun sille antaa pientä aivotyöskentelyä, ja pienet estetehtävät ovat juuri sellaista hyvää virikettä orille, mitä se tarvitsee. Bradley ei omaa loistavaa hyppytyyliä, mutta se yrittää miellyttää ratsastajaa ja oppii nopeasti uutta.

Maastossa Bradley on ehkä hiukan säikky. Se säikähtää yhtäkkisiä asioita, kuten puskasta lentoon pyrähtävää lintua tai äkillisiä ääniä. Säikähtäessään Bradley kuitenkin vain jämähtää paikoilleen ja tointuu pian järkytyksestä. Maastoilemme orin kanssa usein, jotta sen mielenkiinto koulutyöskentelyyn säilyisi, joten maastoreissu maastoreissulta Bradley säikkyy aina vain vähemmän ja vähemmän. Ori rakastaa riehakkaita laukkapyrähdyksiä, jolloin se saa mennä eteenpäin niin lujaa kun haluaa, mutta tyytyy myös rauhallisiimpin maastoreissuihin. Laukkapyrähdys sänkipellolla on ehdottomasti Bradleyn lempipuuhaa!

Kisoissa Bradley esittää tammoille aivan julmetun paljon. Sitä saa taluttaessa olla koko ajan kääntämässä ympyrälle ja rauhoittelemassa. Usein Bradley myös alkaa hyppimään pystyyn aiheuttaen kohua ympärilleen. Otamme kuitenkin Bradleyn usein kisareissuille mukaan vaikka se ei itse starttaisikaan, jotta se tottuisi paremmin kisapaikan menoon ja hälinään. Alkuverryttelyt kisapaikassa Bradleyn kanssa ovat yhtä tappelua, joten usein käymmekin kysymässä luvan, että saammeko käyttää tallin maastoja ja verryttelemme Bradleyn maastossa. Näin emme koulukisoja varten tietenkään saa oria taivuteltua tarpeeksi (ellemme löydä tarpeeksi aukeaa paikkaa jossa mahtuu menemään ympyrällä), mutta ainakin saamme orin rauhallisemmaksi ja vastaanottavaisemmaksi. Sitten voimme hiukan taivutella sitä muiden hevosten seassa kilpapaikalla. Tällä tekniikalla itse rata meneekin sitten yleensä paremmin kuin uskoisi.
Bradley hurmaa koulukisojen tuomarit upeilla askellajeillaan, ja yleensä radalla Bradley ei niinkään edes välitä ulkopuolisesta hälinästä.

Traileriin Bradley menee mielellään, sillä se tietää saavansa siellä aina syömistä ja pääsevänsä johonkin mielenkiintoiseen paikkaan. Bradley on pienestä pitäen otettu mukaan kisapaikoille ja valmennuksiin ihan vain traileriin totuttaaksemme sen ja muutenkin totuttaaksemme sen vieraisiin paikkoihin. Niimpä traileriin meno tai sieltä ulos tulo ei ole Bradleylle ongelma.Sukuselvitys

i. Passive Relations! WIM
YLA2, KRJ-I, SPL-I, KRL II
ii. Wildfield Thompson iii. Edolf Gagar
iie. Wildfield Denise
ie. Elegance'37
YLA3
iei. Extra Good
iee. Eleanor'37
e. Encahntress PB
KRJ-I, YLA1
ei. VIR MVA Ch Dunpeal GER
KRJ II, KTK II, YLA 2
eii. Insania
eie. Autumnheart
ee. Melanchoholic
KRJ II
eei. Autumn Shade
eee. Blue Thrones

Bradleyn isä Passive Relations! WIM on upea puoliveriori, joka on saavuttanut paljon suosiota myös kansainvälisillä kouluradoilla. Repe on luonteeltaan erittäin kuuma ja kiivas, ei siis aloittelijoiden hevonen. Ratsastaessa Repe on taas erittäin herkkä ja taitava. Repe on jo 16 vuotias ja jäänyt jo kisaeläkkeelle. Repe on palkittu useilla meriiteillä virtuaalimaailmassa.

Bradleyn isän isä Wildfield Thompson, tuttujen kesken ihan vain Tumppi, viettää leppoisaa elämää Kickbotissa. Suurikokoinen ori omaa kuuman ja hieman jääräpäisen luonteen, jonka on periyttänyt myös Repelle ja sitä kautta Bradleylle. Tumppi osaa olla myös hieman arvaamaton, ja oriin kannattaa tutustua rauhassa ja hätiköimättä, ennenkuin nousee sen selkään. Ratsuna Tumppi on oikea unelmahevonen, täysin erilainen kuin luonteen kannalta luulisi; ori tekee kaiken rauhallisesti, hätiköimättä, turhaa hosumatta. Jos oria hoputtaa, se vain ärsyyntyy ja hermostuu. Suuresta koostaan huolimatta tekee kaikki liikkeet unelmanpehmeästi ja kevyesti. Ruunikko ori on notkea kuin kissa ja menestynytkin loistavasti kouluratsastuksessa. Tumpin jälkeläiset ovat myös menestyneet hyvin kouluratsastuksessa, silti saman hieman kenkkuilevan ja omapäisen luonteen omaavina..
Isänisänisä Edolf Gagar eli pelkkä Gagar on hyvin temperamenttinen, yönmusta puoliveriorii, joka tällä hetkellä asustelee naapurimaassa Ruotsissa. Suuresta iästään huolimatta Gagar on hyvin energinen ja käyttäytyy kuin nuori hevonen konsanaan. Tammoille se jaksaa keikaroida yhä, charmi näyttää edelleenkin olevan hyvässä kunnossa.. Gagar onkin erittäin kysytty hevonen siitospuolella, ja Repen isän lisäksi Gagarilla on monia menestyneitä jälkeläisiä ympäri maailmaa, suurin osa kuitenkin Ruotsissa ja Suomessa. Gagar on myös lastensa ja lapsenlastensa tavoin hyvin suurikokoinen, ja arvaamatonta oria pitää käsitellä varovaisesti.

Isänisänemä Wildfield Denise, aka Denise, asustelee myös Ruotsissa. Kauniin suklaanruunikko tamma on pärjännyt hienosti kouluratsastuksessa, mutta myös estepuolella tamma on loistanut. Denise kisaa yhä, mutta vain sillointällöin. Pääasiassa tamma toimii siitostammana. Siro Denise on hyvin kiltti, mutta löytyy tammalta myös tietynlaista temperamenttiakin. Ratsastaessa eteenpäinpyrkivä ja keskittyy täysillä suoritukseensa. Jos joku menee pieleen, tamma kiukustuu ja yrittää korjata asian. Kouluradoilla onkin joskus sattunut pienoisia erimielisyyksiä Denisen ja ratsastajan välillä..
Bradleyn isänemä, Elegance'37 (2007 - ), on 158 senttimetriä korkea puoliveritamma. Suhteellisen hyväsukuinen Elegance on kisannut ahkerasti niin kouluratsastuksessa kuin esteilläkin. Luonteeltaan Elegance on hivenen tammamainen, mutta älykäs rouva, joka kuitenkin kaipaa kokeneen käsittelijän. Kokenut Elegance on pitänyt taukoa kisoista, ja varsonut sillä aikaa muutaman varsan.

Bradleyn isänemänisä Extra Good on hienorakenteinen ruunikko puoliveriori. Extra Good pärjäsi nuorempana hyvinkin näyttelyissä, mutta kun orilla alettiin kisata kouluratsastuksessa, näyttelytouhut jäivät siihen. Extra Good asustelee Suomessa ja toimii nykyään pääasiassa siitosoriina - orilla onkin parisensataa jälkeläistä. Koulussa orilla kisattiin aivan Gran Prix-tasolle asti.
Bradleyn isänemänemä Eleanor'37 on upeasti pärjännyt kouluratsu huolimatta monimutkaisesta menneisyydestään. Tamma syntyi Suomen Lapissa ja alle vuoden ikäisenä tamma myytiin saksalaiselle miehelle, joka pitikin lahjakkaasta tammasta hyvää huolta upeassa siittolassaan. Pian omistaja kuoli, ja nelivuotias Eleanor myytiin eteenpäin Englantiin saakka. Tamma asui huippusiittolassa ja sai hyvää kohtelua, taitavan ratsuttajan käsissä tamma puhkesi kukkaan ja tuli tutuksi kouluradoilla. Tamma menestyi hyvin pitkälle, ja nyt se viettää upeaa siitostamman elämää Suomessa, minne se myytiin 11-vuotiaana.

Bradleyn emä, Enchantress PB on taas tasoittanut Bradleyn luonnetta hienosti. Enni on koko tallin yksi helpoimmista hevosista. Harvoin nimittäin törmää hevoseen, joka on päivästä toiseen yhtä tasainen kuin tarkoin varjelemani kouluraippa. Enni on todella herkkä ja arvonsa tietävä ratsu, sillä se suivaantuu herkästi yhdestäkin liian kovasta tai päättäväisestä avusta. Ennin kanssa täytyy myös ratsastajan olla herkkä ja hienotunteinen. Ennikin on loistavasti menestynyt urallaan. Tämä 18-vuotias tamma on myös kisaeläkkeellä ja tällä hetkellä hetkellä palkittu upeilla KRJ-I ja YLA1 -palkinnoilla.

Bradleyn emänisä, Dunpeal GER oli ennenkaikkea hienoluonteinen ori. Tämä Skurvashin omistuksessa oleva 171 senttiä korkea ruunikko holsteinori on sijoittunut upeasti kouluratsastusjaoksen alaisista kilpailuista ja sijoituksia on tullut rutkasti.Upeasti liikkuva herrasmies on jo saavuttanut virtuaalinen muotovalio ja champion (VIR MVA Ch) -arvonimet, joiden lisäksi se on kantakirjattu toisella palkinnolla. Luonteeltaan Dunpeal - tai D, niin kuin häntä yleensä kutsutaan oli hyvin kylmäpäinen ja rauhallinen eikä turhia hötkyillyt. Jälkeläisnäyttöäkin tästä super-orilta löytyy, niistä 11 jälkeläisestä joita ori on saanut, on jo kolme (Dhampir PB KRJ II, KTK III, YLA3, Autumn Harmony PB KRJ I, Death's Door SIN KRJ I) t-o-d-e-l-l-a hienosti menestyneitä ja ovat selvästi perineet isältänsä hienot ominaisuudet.
Bradleyn emänisänisä, Insania oli saksalaisen Fredrik Brunin omistuksessa oleva mustanruunikko ori. Insania oli hyvin kapasiteetikas tanssahtelija ja olisi pärjännyt hyvin korkeimmissakin koululuokissa, mutta orin aran luonteen takia ei kisoja voitu aivan kauhean karmeasti kierrellä. 168cm herra oli painottunut kouluratsastukseen, niin kuin melkein kaikki sukulaisensa. Koska orilla kierrettiin vain jonkun verran kisoja, jäivät suuret ja päätä huimaavat sijoitukset ja palkinnot välistä. Jälkeläisiä herra sai pari. Muuten hienon luonteen ja rakenteen omaama poitsunen oli omanlaisensa tähti, ei siihen aina tarvita himokisaamista ja hehtaariluonteita, tämä ori oli juuri esimerkki siitä.

Emänisänemä, Autumnheart sai nimensä syntyessään syyskuussa ja kuin huomaamatta oli ilmestynyt tämä hento pieni varsa emänsä viereen laitumelle. Luonteeltaan neiti oli hyvin rauhallinen, tasainen eikä ollenkaan äkkipikainen ja pelokas.Tamma toimi siitoshevosena Treachery Warmbloodsin tilalla ja on kilpaillut aikanaan vaativia koululuokkia, joista sijoituksia on kertynyt, ainakin tarpeeksi. Mustana syntynyt tamma vaaleni hieman ajan myötä, ja väriltään Ansasta jäi tummanruunikko. Korkeudellaan tamma ei taivaisiin yltänyt, sillä sitä löytyi 161cm joka oli tämän neidin suvussa hyvin harvinaista, olla noin pikkuinen. Painotukseltaan tamma oli koulupainotteinen.
Bradleyn emänemä Melanchoholic, näin tutummin kutsuttuna voin Holly on myös saavuttanut suht. suuren suosion jos ei muuten, niin ainakin sijoituksien kannalta. Niinkuin tämä Hollyn omistaja Skurvash sanoo, tammaa voidaan kuvata yksinkertaisella ja yhdellä sanalla; Tamma. Eli joskus on niitä huonoja päiviä, milloin mikään ei suju ja joskus on niitä, milloin kaikki sujuvat täydellisesti. Tämä kimo 169cm korkea neitokainen on myös kantakirjattu toisella palkinnolla. Hienoa, eikö? Asiasta toiseen, kilpailuissa tamma on siis kierrellyt ja sijoituksia on napsinut itselleen jo monia. Jälkeläisiäkin on saanut jo 6, joista kaksi on kantakirjattu toisella palkinnolla. Tamma on painottunut kouluratsastukseen, ja kuin sijoituksista voi huomata, painotus ei ainakaan huono ole.

Emänemänisä, Autumn Shade tunnetaan vaativien luokkien koulukonkarina ja menestys näillä kouluradoilla on ollut kiitettävää. Kansainväliselle tasolle ori ei kuitenkaan ylettynyt, vaikka kovasti yritettiinkin. Rakenteeltaan sopusuhtainen ja hieno herra oli jalostuksessa ahkerassa käytössä, mutta periyttämisestä ei olla aivan varmoja. Haluttujakin herran varsat olivat, vaikka kisamenestys ei kuitenkaan ollut niin hieno mitä olisi voinut olla. Ori oli säkäkorkeudeltaan jopa 173 cm ja monet kauhistelivatkin jo pelkästään herran näkemisestä. Herran väritys oli vaaleanrautias.
Emänemänemä, Blue Thrones asustelee Kromec Warmbloodsin tiloissa. Tronista oli tarkoitus saada hieno GP-tasoinen koulutaituri, jonka oli tarkoitus sitten periyttää tätä hienoa ja pehmeää askelta. Toisin kuitenkin kävi, ensin tamma kilpaili hienosti kuusivuotiaaksi saakka, kunnes kisauran pilasi tamman kilpauran. Ensin mietittiin onko tästä kimosta 169 cm korkeasta neidistä mihinkään, olihan kuitenkin kyse hevosesta josta piti tulla yksi holsteinmaailman tähdistä. Nooh, tamma jäi sitten siittolan omistajan Annan luokse asustelemaan ja viettämään leppoisia siitostamman päiviä muiden tammojen kanssa, sillä luonteeltaan neiti oli kovin ystävällinen ja piti kaikista, niin ihmisistä kuin eläimistä.Jälkeläiset

Syntymäpäivä Rotu-skp Varsa (rekisterinro) Emä Menestys
27.04.2010 til-o GH's Bryson (VH11-102-0010) Areten Sabiina -

Kilpailukalenteri

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
04.12.2009 Xcalibur KRJ Grand Prix 2./30
04.12.2009 Xcalibur KRJ Grand Prix 1./30
05.12.2009 Xcalibur KRJ Grand Prix 3./30
06.12.2009 Xcalibur KRJ Grand Prix 5./30
06.12.2009 Xcalibur KRJ Grand Prix 1./30
10.12.2009 Corona Warmbloods KRJ Grand Prix 5./30
10.12.2009 Corona Warmbloods KRJ Grand Prix 5./30
20.04.2014 Marvellous Herrings KRJ Intermediate II 2./40
23.04.2014 Marvellous Herrings KRJ Intermediate II 2./40
25.04.2014 Marvellous Herrings KRJ Grand Prix 2./40
30.04.2014 Marvellous Herrings KRJ Intermediate II 6./40
03.05.2014 Jinbayne KRJ Grand Prix 2./40
13.05.2014 Odelie's Loves KRJ Grand Prix 6./50
19.05.2014 Odelie's Loves KRJ Grand Prix 4./50
23.05.2014 O' Polo Warmbloods KRJ Grand Prix 5./40
25.05.2014 O' Polo Warmbloods KRJ Grand Prix 6./40
26.05.2014 O' Polo Warmbloods KRJ Grand Prix 2./40
30.05.2014 O' Polo Warmbloods KRJ Grand Prix 4./40
30.05.2014 Odelie's Loves KRJ Grand Prix 4./50
02.06.2014 Odelie's Loves KRJ Grand Prix 6./50
26.05.2014 Casino Showjumpers KRJ Grand Prix 1./40
30.05.2014 Casino Showjumpers KRJ Grand Prix 3./40
02.06.2014 Casino Showjumpers KRJ Grand Prix 1./40
09.06.2014 Casino Showjumpers KRJ Grand Prix 6./40
11.06.2014 Casino Showjumpers KRJ Grand Prix 3./40
14.06.2014 Casino Showjumpers KRJ Grand Prix 5./40
28.05.2014 O'Polo Warmbloods KRJ Grand Prix 5./40
06.06.2014 O'Polo Warmbloods KRJ Grand Prix 6./40
09.06.2014 O'Polo Warmbloods KRJ Grand Prix 2./40
22.07.2013 Demo Yozora KRJ Grand Prix 5./35
23.07.2013 Claridge Stud Riders KRJ Grand Prix 2./21
09.08.2013 Jadessa Warmbloods KRJ Grand Prix 3./30
05.10.2017 Harmony Sporthorses KRJ Grand Prix 7./50
06.10.2017 Harmony Sporthorses KRJ Grand Prix 3./50
20.09.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 1./18
23.09.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 2./19
25.09.2017 Team J&K KRJ Intermediate II 4./19
30.09.2017 Spiderwick KRJ Grand Prix 1./30
02.10.2017 Spiderwick KRJ Grand Prix 4./30
03.10.2017 Spiderwick KRJ Grand Prix 5./30
04.10.2017 Spiderwick KRJ Grand Prix 5./30
11.10.2017 Hukkapuro KRJ Grand Prix 3./30
14.10.2017 Hukkapuro KRJ Grand Prix 2./30
15.10.2017 Hukkapuro KRJ Grand Prix 2./30
16.10.2017 Hukkapuro KRJ Grand Prix 3./30
16.10.2017 Hukkapuro KRJ Grand Prix 4./30
17.10.2017 Hukkapuro KRJ Grand Prix 5./30
18.10.2017 Hukkapuro KRJ Grand Prix 3./30
20.10.2017 Hukkapuro KRJ Grand Prix 4./30
05.10.2017 Lobrede KRJ Grand Prix 1./30
06.10.2017 Lobrede KRJ Grand Prix 1./30
11.10.2017 Lobrede KRJ Grand Prix 2./30
17.10.2017 Lobrede KRJ Grand Prix 3./30
05.10.2017 Claridge Stud KRJ Grand Prix 3./19
08.10.2017 Claridge Stud KRJ Grand Prix 1./19
21.10.2017 Kultahuisku KRJ Grand Prix 4./37
22.10.2017 Kultahuisku KRJ Grand Prix 1./37
25.10.2017 Kultahuisku KRJ Grand Prix 3./37
09.10.2017 Team J&K KRJ Grand Prix 4./19
11.10.2017 Team J&K KRJ Grand Prix 3./19
12.10.2017 Team J&K KRJ Grand Prix 3./19
12.10.2017 Team J&K KRJ Grand Prix 3./19
13.10.2017 Team J&K KRJ Grand Prix 1./19
08.10.2017 Heidseck Sporthorses KRJ Intermediate II 2./30
12.10.2017 Everholt Estate KRJ Grand Prix 4./30
14.10.2017 Everholt Estate KRJ Grand Prix 5./30
23.10.2017 Everholt Estate KRJ Grand Prix 5./30
24.10.2017 Everholt Estate KRJ Grand Prix 1./30

Päiväkirja

Valmennukset

28.11.2009, valmentajana Sara R. (Omistajan kirjoittama)
Oli mukavaa nähdä Bradley uudestaan. Se oli koko verryttelyn ajan ryhdikäs ja ravasi näyttävästi. Verkan jälkeen pyysin kaikki keskiympyrälle käynnissä. Bradley hirnui edessä kulkeville tammoille ja se menetti keskittymiskyvynsä, joten orin paikka vaihdettiin Teemun jälkeen. Hain orista hyvää käyntiä. Istunnassasi ei ollut mitään korjattavaa eikä orissakaan ollut vikaa. Ensin taivuttelitte sisäänpäin. Menitte avotaivutusta ja Bradley tahtoi aina välillä luistaa hommasta. Sitten taivuttelitte ulospäin. Seuraavaksi siirryitte raviin ja pääsitte ravaamaan lennokasta ravia ympyrällä. Bradley näytti helpommalta kuin eilen. Ravissa vaihdettiin suuntaa ja sen jälkeen mentiin kierros lisätyssä ravissa. Bradleyn etupää näytti karkaavan niin, että se lisäsi kamalasti etujaloilla ja takajalat jätti taakseen. Jouduit hidastamaan ja tekemään uuden lisäyksen, jolloin meni jo paremmin. Sitten siirryitte laukkaan ja hain hyvää laukkaa teiltä. Bradley nosteli ensin päätään mutta laski sen kun teit monta puolipidätettä. Kun laukan tahti oli hyvä, aloitte tekemään käynti - laukka siirtymiä. Bradley kokosi itsensä hyvin ja tekikin hyvät siirtymiset. Kerran siirtymä töksähti, mutta ei pahasti. Kun olitte tehneet siirtymiä toiseenkin suuntaan, kaikki pääsivät laukkaamaan uraaa pitkin vähän pidemmällä ohjalla. Bradley venytti askeltaan ja kaulaansa ja saitte siirtyä loppuraveihin.

28.11.2009, valmentajana Sara R. (Omistajan kirjoittama)
Heti alkuun huomasin, että Bradleylla oli pilkettä silmäkulmassa. Verryttelit ensin Bradleyn kanssa itsenäisesti vähän aikaa ja pyysin sinut sitten ravaamaan orilla keskiympyrää ympärilläni. Heiluit hieman selässä ja ori ei oikein kuunnellut vaan meni reipasta ja korkeaa ravia eteenpäin. Korjasin istuntaasi hieman enemmän takakenoon ja sitten istuminen sujui helpommin. Neuvoin tekemään paljon pieniä puolipidätteitä ja Bradley alkoikin jo heti rauhoittumaan. Kun rytmi oli hyvä, pääsitte menemään avotaivutusta käynnissä. Bradley tahtoi hieman luistaa tehtävästä ja lähti puskemaan lapa edellä kohti uraa. Silloin sait komentaa oria ja se lähti heti etenemään rauhallisemmin. Seuraavaksi vuorossa oli loivat takaosakäännökset. Bradley näytti kuuntelevan hyvin ihan pieniäkin apuja eikä siinä ollut muutenkaan ongelmia. Sitten pääsitte kokeilemaan ravissa pohkeenväistöä ja ori ravasi muuten hyvin mutta suoristus tuotti alkuun hieman ongelmia. Lopuksi väistöt menivät todella upeasti. Tässä vaiheessa Bradley ravasi jo letkeämpää ravia ja näytti jo todella kauniilta. Alkuun pääsitte laukkaamaan uraa pitkin koottua laukkaa. Säädit Bradleyn tahdin sopivaksi ja päätin aloituttaa laukanvaihdot. Bradley vaihtoikin oikein tyylikkäästi ja parin vaihdon jälkeen vaihtamiseen riitti pelkkä istunta. Sitten oli vuorossa puolipiruetti. Ensin sinulla oli hieman vaikeaa saada ori kokoamaan itsensä sen menohalujen vuoksi, mutta se suoriutui silti piruetista moitteettomasti. Loppuraveissa Bradley venytti hienosti kaulaansa ja askelta. Bradley meni hyvin, kun otti huomioon sen reippauden.

Päiväkirjamerkinnät

22.04.2014, kirjoittajana Jenna S.
Bradleyn kanssa muutettiin viime vuoden puolella pois Järviluodosta, ori sai tulla takaisin kotiin Team J&K:hon asumaan. Nyt olenkin vähän kahden vaiheilla, pitääkö poika kotona vai ei. Toisaalta täällä ori on helppo hoitaa muiden hevosten ohessa ja se on koko ajan minun valvovan silmän alla. Toisaalta sitten taas Bradleyn pitäminen täysihoitotallissa on ollut ihana lepohetki minulle tulla orin kanssa ihan oikeasti rentoutumaan ja treenailemaan ilman oman tallin stressiä juuri sillä hetkellä. Noh, hyvin meillä on mennyt näinkin, katsotaan löytyykö meille sopivaa paikka vai ei! Orin kanssa on kevään kilpailukausi lähtenyt erittäin hyvin käyntiin ja täytyy sanoa että joka kerralla odotan innolla päästäkseni taas näyttäytymään juuri tämän orin kanssa maailmalle!

15.07.2013, kirjoittajana Jenna S., kysymysvaellus Mellonissa
Osallistuimme Bradleyn kanssa aivan ihanan vaellustallin Mellonin kysymysvaellukselle. Bradley käyttäytyi yllättävän hyvin koko reissun ajan! Tässä kysymykset, minun vastaukseni sekä vaelluksen vetäjän kommentit.

1. Vaellus alkaa ja ratsastamme metsän uumeniin. Millaisia tuoksuja haistat?
2. Nousemme suuren kummun laelle. Millaisia ääniä korviisi kantautuu?
3. Kivikossa kopistelu saa jotkut kaviokkaat levottomiksi. Millaista on istua satulassa hevosen astellessa kovien kivien kolkkoudessa?
4. Reissun keskivaiheella on paussin paikka lammen rannassa. Mitä odottamatonta huomaamme veden pinnan alla?
5. Minusta vaelluksella ihaninta oli loppulaukka niityn halki. Mikä vaelluksen hetki oli sinusta ikimuistoisin?

Vaelluksen alussa ratsastaessamme yhä syvemmälle ja syvemmälle metsään, alkaa nenääni tulvia ihania tuoksuja! Että sitten rakastan juuri tätä maastoillessa! Nuuhkutin innoissani syvemmälle sieraimiini havunneulasten, hieman yön jäljiltä kostean metsän tuoksua. Sanalla sanoen, metsässä tuoksui KESÄ! (1.) Suurelle kummulle noustessamme ensimmäisenä innostuin kovasta linnun laulusta. Ihan kuin linnut laulaisivat kovempaa korkeammalla! Lisäksi naureskelin mielessäni alhaalta, ilmeisesti uimarannalta kuuluville lasten kiljahduksille. (2.) Kivikossa ratsastaminen oli yksi vaikeimmista hetkistä tämän vaelluksen aikana. Luojan kiitos normaalisti niin säikky ja hermostunut Bradley tajusi asian vaikeuden ja oikein tunsin selkään kuinka se keskittyi. Eniten minua pelotti kalliin kilparatsuni jalat, mitä jos tulee kauhea haava! Yllättävän hyvin Bradley selvisi selässään istuvasta haavanlehdestä/kaurasäkistä huolimatta, vaikka tätä oria ei kovin varmajalkaiseksi voikaan kutsua. (3.) Yksi reissun ihanimmista ja tervetulleimmista hetkistä oli tauko lammen rannalla! Ihana pulahdus järveen (sainpa jopa hevosenikin käymään uimassa) oli erittäin virkistävä kokemus! Paussin lammen rannassa muistamisen arvoiseksi tekee myös veden alta rantahietikosta löytyneet naisen, aivan jumalattoman ison kokoiset pitsiset alushousut! (4.) Vaikka loppulaukka olikin järisyttävä kokemus, rakastan aina sitä tunnetta, kun iso vahva hevonen innostuu ja ponnistaa takaa moottorillansa kunnolla eteenpäin pärskien innostuksesta, mainitsisin ikimuistoisimmaksi hetkeksi kuitenkin selästä alas tulon. Monta tuntia satulassa istuneena oli paikat niin jumahtaneet, että ensimmäistä kertaa pitkään aikaan minua pelotti tallin pihassa liukua hevosen selästä alas! (5.) Ai mun pylly on kipee! Ihana, aivan ihana kokemus ja reissu silti, kiitoksia!

- Oi sinä sen sanoit! Metsässä todella tuoksui ennen muuta kesä, onko ihanampaa hajua melkein olemassakaan! Sinunkin uljas ratsusi nuuhkutteli innokkaan oloisena korven ilmassa leijuvia tuoksuja. Huomasin muutes saman – aivan kuin linnut olisivat laulaneet kovempaa korkeammalta. Joka tapauksessa, Bradley kapusi virtaviivaisesti kummun laelle. Samoin ori selvisi pulmitta kivikossa! Uskon, että arvokkaan kilparatsusi jalkojen puolesta sait pelon vavistuksia… Mutta viisaasti tuntui ruunikko puoliverinen kavionsa kivien koloihin asettelevan. Ja olihan sen jaloissa onneksi kunnon kalliit suojat ;) Hihii lammen rannalla meinasin kuolla nauruun, kun nostimme pohjasta ne hervottomat alushousut! Tuli mieleen aivan Bridget Jonesin vastaavan kaltaiset beiget mummovetimet. Kenen ne mahtavat olla? Bradleykin piipahti polskimassa iloisesti, pulahdus takuulla virkisti hevostakin! Voi minunkin eniten maastoilussa rakastamani tunne on useimmiten se, kun vahva hevonen ampaisee suunnattomaan laukkaan verisuonet koholla ja sen oikein tuntee, kuinka voima jytisee takana. Bradleyn korvien asennosta oli todettavissa, miten sekin nautti paahtaa pitkin pellon laitaa. Aivan taivaalliset liikkeet orhillasi… Valtava matkaa voittava laukka-askel ja niin kevyt leijaileva ravi! Mutta totta tosiaan, satulasta alas valahtaminenkin oli varmasti ikimuistoista pehva puuduksissa. Kiitos huisin paljon vaellusseurasta ja olette oikein tervetulleita toistekin samoilemaan Mellonin maastoihin!

01.06.2013, kirjoittajana Jenna S., Kesälaitumelle lasku
Jos Bradley oli säpinöissään ja hermona, niin niin olin minäkin. Ori tuntui vaistoavan, että jotain mielenkiintoista on tapahtumassa ja minä taas tiesin, että jotain mielenkiintoista on tapahtumassa. Jännitin kauheasti orin käytöstä, sillä myös tammat laskettaisiin samaan aikaan laitumelle. Lisäksi myös ylisuojelevainen luonteeni oria kohtaan on nousemassa pintaan, kun en viitsinyt sille suojia laittaa laitumelle jalkoihin, toivottavasti kullanmuruni koivet pysyvät ehjinä. Kärpäshupusta en kuitenkaan luovu! Olin päättänyt pitää kesän hieman enemmällä hiljaiselolla ja jättää kisaamisen ja valmentautumisen kesän ajaksi. Niinpä olin otattanut Bradleyltä takakengät pois, ihan vain varmuuden vuoksi ettei tule haavereita orien temmeltäessä laitumella.

Lähdin tarkoituksella muita myöhemmin taluttamaan oria laitumia kohti, etten joudu taistelemaan sen kanssa yhtään enempää odotellessamme kaikkien saapuvan paikalle. Suurin osa laidunta kohti tallustelevista hevosista käyttäytyi hyvin, mutta ei meidän Bradley. Se stoppaili, hirnui kimeästi, nuuhki ilmaa sieraimet levällään ja yritti jatkuvasti repiä narua otteestani. Milloin täytyi maistaa ruohoa ja milloin täytyi päästä kovempaa eteenpäin. Olimme varmasti hassu näky, iso komea ori repimässä joka suuntaan ja pieni pyöreä nainen yrittää kynsin ja hampain pitää orin otteessaan.

Muut odottelivatkin meitä jo laitumen porteilla, joten pääsimme heti tositoimiin. Meidän kanssa samaan laitumeen tuli kolme Tarun torinhevosoria. Uskon, että Bradley sopii laumaan hienosti, se ei onneksi ole mikään itsepäisyyden huippu ja loppuviimein yleensä alistuu nuoremmalle ja voimakkaammalle orille helpostikin. Mikään pahnanpohjimmainen Bradley ei myöskään kyllä ole. Talutin pojan laitumelle, tallityttö sulki portin, irroitin narun riimusta ja juoksin äkkiä minkä lyhyistä koivistani pääsin turvaan aidan toiselle puolen. Orit seisoivat ylväänä laitumella ja korskuivat toisilleen. Hetken aikaa kaikki neljä olivat aivan paikoillaan, minkä jälkeen alkoi hillitön kilpajuoksu kaviot viuhuten. Äänistä päätellen taisi joka poika ottaa heti osumaa kaverin kaviosta mutta se ei menoa haitannut. Nauroin aivan kippurassa katsellessani toisten ilakointia enkä malttanut lähteä pois ennen kuin vajaan tunnin päästä lauma oli muodostettu ja orit rauhoittuivat syömään ihanan vihreää ja maukasta ruohoa. Ihanaa, kesä on täällä taas!

14.09.2012, kirjoittajana Jenna s.
Muutto Järviluotoon
Aamulla heräsin tapojeni vastaisesti jo ennen herätyskellon pirinää. Normaalisti torkutan kelloa jopa puoli tuntia ennen kuin pääsen sängystä ylös. Niinpä minulla jäikin tänä aamuna runsaasti aikaa syödä kunnollinen aamupala ja jopa meikata, oho! Koko ajan mahassani pyöri pieniä perhosia jännityksestä johtuen, sillä tänään muuttaisimme Bradleyn kanssa uuteen yksityistalliin, Järviluotoon! Olen jo pidemmän aikaa odottanut tätä päivää, sillä Järviluoto vaikuttaa aivan täydelliseltä paikalta minulle ja Bradleylle.

Olin edellisenä päivänä hakenut trailerin valmiiksi, joten hurautin suoraan tallille traileri auton perässä. Muita hevosia oltiin jo viemässä pihalle, mutta Bradley odotti minua karsinassa korvat höröllä. Kävin pistämässä trailerin valmiiksi unohtamatta pientä matkaevästä Bradleylle. Herra kun ei osaa matkustaa nätisti, ellei voi samalla mussuttaa heiniään. Sitten aloin kantamaan tavaroita traileriin. Tässä vierähtikin aikaa, sillä meillä tosiaan on tavaraa vaikka muille jakaa! Ehkä olenkin vähän hemmoteltu hevoseni tavaroiden suhteen. Meillä on jopa satulahuopa ja ratsastushousut sävy sävyyn puhumattakaan pinteleistä ja loimista. Kun olin vihdoin ja viimein saanut tavaramme autoon, otin Bradleyn käytävälle ja aloin puunaamaan sitä. Täytyyhän meidän näyttää hyvältä kun saavumme uuteen paikkaan hurmaamaan sikäläiset tammat, vai mitä? Harjasin Bradleytä pitkään ja hartaasti orin nauttiessa huomiosta. Se oli tosin hiukan levottomalla tuulella, vaistosi varmaan minun jännitykseni. Setvin orin hännän ja harjan, tasoitin niitä hiukan unohtamatta myöskään korva- ja vuohiskarvoja. Öljysin kaviotkin ja suihkutin jouhiin show shinea. Astuin taaksepäin ihailemaan hienoa oriani. Vaikka itse sanonkin, on Bradley ainakin minun mielestäni koko Suomen hienoin puoliveriori, oikea mamman silmäterä! ;) Hain parhaimman talliloimemme ja heitin sen orin selkään, jonka jälkeen laitoin sille samaa sävyä olevat kuljetussuojat jalkoihin. Pujotin suitset orin päähän ilman ohjia ja nahkariimun päälle. Pujotin ketjuriimunnarun ketjun menemään leuan alta kuolainrenkaasta toiseen ja siitä edelleen käteeni. Näin ketju kiristää inhottavasti leuan alta mikäli Bradley meinaa alkaa temppuilemaan. Talutin orin traileriin, tapansa mukaan se meni sinne rauhallisesti ja ongelmitta. Hyvästelin edellisen tallimme henkilökunnan ja aloin huristelemaan Järviluotoon.
Matkamme ei onneksi ollut pitkä. Pian kurvasin Järviluodon pihaan ja sammutin innoissani auton moottorin. Bradley hirnahteli jo kopissa, mutta se saisi olla siellä vielä hetken. Pian löysinkin Tarun, tallin omistajan. Hän esitteli minulle paikat ja Bradleyn karsinan. Kaikki vaikutti oikein hyvältä! Yhdessä laskimme trailerin laskusillan ja talutin Bradleyn pihalle. Aluksi ori tuli todella nätisti, mutta heti kavioiden kosketettua se riuhtaisi itsensä äkkiarvaamatta ja vauhdilla pidemmälle taaksepäin. Minä roikuin tietenkin narun päässä ja ori viskoikin minua hetken aikaa kuin pässiä narussa. Pian sain jalkani maan kamaralle ja komensin oria tiukasti. Se jäi pää pystyssä, korvat hörössä ja sieraimet laajenneina katselemaan ympärilleen hiukan täristen. Ollaanpas sitä nyt pörheinä! Kohta Bradley tuhahti ja alkoi korskahdellen hyöriä ympärilläni. Vähät välittämättä orin esittämisestä talutin sen suoraan talliin ja pistin käytävälle molemmin puolin kiinni. Huh, eipäs päässyt karkuun. Otin orilta kuljetussuojat pois ja kieritin jokaiseen jalkaan pintelit tilalle. Päätin heti lähteä taluttelemaan sitä ympäri tallialuetta, jotta se tutustuisi paikkaan ja rauhoittuisi nopeammin. Kävelyreissumme olikin yhtä tappelua pörheän ja energiaa piukeana olevan orin kanssa. Lopuksi vein sen meille varattuun tarhaan, otin suitset pois ja jätin nahkariimun päähän. Huomenna Bradley saisi tarhakaverikseen Rolle -nimisen torinhevosorin, saas nähdä mitä siitä tulee!
Bradley jäi tarhaansa pörhistelemään, mutta minulla oli vielä urakka edessä. Kannoin tavaroitamme autosta talliin puolisen tuntia ja siihen päälle järjestelin niitä vielä tunnin verran. Putsasin samalla kaikki satulat ja suitset, harjat ja suojat. Järjestelin loimet ja satulahuovat, osa pesuun, osa kaappiin. Vihdoin ja viimein kaappimme oli kuitenkin järjestyksessä huh! Saas nähdä kuinka kauan se pysyy siistinä. Kävin mittaamassa Bradleylle iltaruoat valmiiksi ja hyvästelemässä Tarun. Koko ajan minulla oli hyvä fiilis tästä paikasta, tulemme varmasti viihtymään!

02.02.2010, kirjoittajana Jenna S.
Bradleyn kanssa ollaan edistytty erityisen hyvin lähiaikoina. Ori on kehittynyt valtavasti ja olemme päässeet starttaamaan ensimmäisiä kertoja GP-luokissa, sijoittuen! Lisäksi näyttelyissä olemme saaneet menestystä jo yhden irtoSERTin verran. Bradley on osoittautunut oikeaksi kullanmuruksi ja se onkin saavuttanut ison paikan jokaisen tallilla kävijän sydämmestä. Epäilempä, että Bradley on yksi lellityimmistä hevosistamme! Tänään päätinkin hoidella herraa oikein kunnolla. Hain herran tarhasta ja talutin sen talliin. Tai talutin ja talutin, pikemminkin roikuin orin jäljessä. Talutuksessa käyttäytyminen on edelleen Bradleyn heikko kohta, vaikka se muuten käyttäytyykin epäorimaisesti ja hienosti. Harjailin ja hieroin oria hyvän tovin, ennenkuin heitin sille varusteet päälle ja lähdin maneesiin. Onneksi kova pakkanen on hiukan hellittänyt, hevosetkin saavat olla rauhassa pihalla ja liikuttaminenkin on helpompaa ja mukavempaa. Maneesissa pidimmekin Bradleyn kanssa oikean hikitreenin. Treenasimme vähän yli tunnin. Aloitimme pikkutarkoilla ja erittäin huolellisilla alkuverkoilla. Bradley taisi olla temppuilu päällä, sillä se vänkäsi ja hänkäsi jokaikistä apua vastaan. Sain ratsastaa sitä läpi vaikka kuinka kauan. Loppujen lopuksi, kun molemmat olivat jo ihan hiessä, alkoi ori kuuntelemaan ja vetristymään. Harjoittelimme vaativan tason koulua, sillä kohta alkaisi taas kisakausi pienen lomailun jälkeen. Laukkapiruetit onnistuivat erityisen hyvin vaikka ne ovatkin olleet heikko kohtamme, loistavaa! Passagen kanssa sen sijaan oli hiukan ongelmia, en kun meinannut saada sitä pysymään tahdikkaana millään. Pikkuhiljaa kuitenkin kaikki alkoi sujua, joten siirryimme loppuverryttelyihin. Loppuverkoissa harjoittelimme ensin hiukan helpompaa kouluratsastusta ravissa, pohkeenväistöjä, etuosakäännöksiä sekä avotaivutuksia ja sulkutaivutuksia. Sen jälkeen ryhdyin ratsastamaan oria pitkälle eteen ja alas, saada askelta venymään. Pidensin ohjaa pikkuhiljaa ja ravailimme rentoa ravia pitkän aikaa isoilla ympyröillä. Lopuksi lähdimme kävelemään noin vartin verran maastoon pitkin ohjin. Tallissa pesin orin huolella, nypin harjaa ja lyhensin häntää, harjasin ja puunasin, hoidin kaviot, siivosin sen kaapin ja kaikkea mahdollista. Hieno ori, ei voi muuta sanoa!

26.11.2009, kirjoittajana Jenna S.
Tätä päivää olen myös odottanut. Pääsisin kokeilemaan omaa kasvattiani, Bradley J&K:ta, selästä käsin ensimmäistä kertaa. Tämä varsa oli toivottu, huolella valitut vanhemmat ja tarkka, lempeä ja aikaa vievä kasvatus. Onhan ori syntynyt vielä samana päivänä kuin minä! Harjasin Bradleyta pitkään ja hartaasti, kunnes vihdoin laitoin sille pintelit jokaiseen jalkaan ja hain sen varusteet. Satulan ja suitsetkin Bradley otti hienosti päällensä. Painoin kypärän päähäni, nappasin raipan mukaani ja talutin Bradleyn pihalle ja siitä maneesiin. Maneesissa suljin oven perässäni ja vein Bradleyn maneesin keskelle. Kiristin satulavyötä vielä parilla reiällä ja laskin jalustimet. Hyppäsin selkään. Lyhensin jalustimia reiällä, jolloin ne olivat minulle sopivat. Annoin Bradleylle pohkeita ja se lähti kiltisti eteenpäin kävelemään. Se käveli erittäin kiltisti ja reippaasti, rennosti eteenpäin, joten minä sain vain nauttia. Bradleylla oli hieno, nelitahtinen matkaavoittava käynti, josta olin erittäin ylpeä. Kohta kokosin ohjat ja aloitin pysähdyksillä, peruutuksilla ja volteilla. Bradley oli erittäin jäykän tuntuinen, mutta yritti selvästi parhaansa. Pidin huolen erityisesti asetuksista ja siitä, että Bradley taipuu kunnolla. Pysähdykset ja peruutukset sujuivat erityisen hyvin. Taivuttelin käyntiä molempiin suuntiin kunnes nostin ravin. Huomasin, että Bradleyn ravi on erittäin pitkää ja hienoa, tosin hiukan vaikeahkoa istua. Etsin oikean kevennys rytmin ja jatkoin taivutteluja. Tein käynti-ravi siirtymisiä, pysähdyksiä, voltteja ja kolmikaarisia kiemurauria. Bradley oli edelleen jäykkä, mutta alkoi selvästi vertyä pikkuhiljaa. Ratsastin sisäpohjetta kohti ulko-ohjaa ja tasapainotin Bradleytä ahkerasti. Pikkuhiljaa se alkoi vetreytymään ja käyttämään takajalkojaan sekä selkäänsä ja kohta alkoi jo taipumaan peräänantoonkin pikkuhiljaa. Kehuin sitä aina kun se teki jotain hyvää ja pyrin antamaan mahdollisimman selkeitä, rauhallisia ja hienovaraisia apuja. Bradley selvästi yritti koko ajan kovasti ja keskittyi täysillä, erittäin hienoa! Kun ravi oli vetreää molempiin suuntiin, nostin laukan. Verryttelin laukkaa molempiin suuntiin, ja Bradley vain jatkoi hienoa työskentelyään, upeaa. Laukkasin laukan läpi ja lähdin loppuverryttelemään orin maastoon. Seuraavien viikkojen aikana ottaisin selvää Bradleyn osaamistasosta ym, jonka jälkeen aloittaisimme kunnon treenauksen kisoja varten!

23.11.2009, kirjoittajana Jenna S.
Vihdoin koitti tämä päivä. Huolella valituista vanhemmista, oma kasvattini Bradley J&K palasi takaisin kotiin. Se lähti kaksi ja puoli vuotiaana ratsuopetukseen ammattiratsuttajalle, ja nyt neljä ja puoli vuotiaana se palasi takaisin kotiin. Minulla onkin tarkoituksena tehdä tästä oma kilpahevoseni ja tehdä kasvattini maailmalla tunnetuiksi. Bradley tuli trailerista ulos kuin vanha kilpahevonen, ja katseli innokkaana ympärilleen. En tiedä tunnistiko se tämän paikan syntymäkodikseen vai ei, mutta korviahyytävän hirnunnan se päästi ilmoille ensimmäisenä. Vein orin karsinaansa ja otin siltä kuljetussuojat ja loimen pois. Harjasin sitä pitkään ja tunnollisesti, tutustuin tähän hevoseen uudelleen. Bradley oli oikein hyväkäytöksisen oloinen, joskin erittäin uteliaana hyöriskeli ympäri karsinassaan niin kovalla tohinalla, että minun oli pakko pistää se kiinni seinään. Harjasin ja hieroin oria pitkän tovin. Sitten hieroin sen jalkoihin linimenttiä ja kieritin lämpöpintelit päälle. Heitin orille heinää karsinaan ja lähdin liikuttamaan sen isää, Repeä. Huomenna Bradley pääsisi tarhailemaan, ylihuomenna juoksuttaisin sitä ja sen jälkeen pääsen kokeilemaan herraa ratsuna!

VRL-00816

Virtuaalitalli / Virtuaalihevonen

© Team J & K 2019. Taustakuvan Gordon Dionne (CC BY-NC-SA 2.0)