KTK-III
Armani RG "Armani, Ari"

Perustiedot

Rotu, sukupuoli New Forest, ori
Säkäkorkeus, väri 141cm, ruunikko
Syntymäpäivä 13.02.2009
Rekisterinumero VH06-027-8169
Koulutustaso 110cm, HeA, CIC2
Kotitalli Team J&K
Omistaja Jenna S., VRL-00766
Kasvattaja Andy Hale, Saksa

Meriitit

♥  Lokakuun kantakirjaustilaisuus, 28.10.2017 = 16 + 15 + 16 + 16 = 63p. KTK-III

Jälkeläiset
Ikääntyminen / Näyttelymenestys


s. 25.11.2009 nf-o. Granberrie J&K (VRL), e. Scarlett
s. 13.09.2017 nf-o. Albus J&K (VRL), e. Scarlett
s. 15.12.2019 nf-t. Mistress Abelia J&K (VRL), e. Mistress Trixie

Täytti 3 vuotta 13.02.2012 - Täytti 4 vuotta 13.04.2012 - Nyt 17 vuotias

NJ

♥ 22.10.2009 - Amelie - Päätuomari Alina J. - irtoSERT
♥ 18.10.2009 - Team J&K - Päätuomari Peppi S. - irtoSERT

Luonnekuvaus

Yleisesti ottaen tämä ori on kiltti pieni poika, joka tosin välillä käyttäytyy jonkin verran diivamaisesti kiiltävän karvansa ja upeiden jouhiensa kanssa. Armani on sulassa sovussa muiden hevosten kanssa ja Armani joutuukin yleensä uusien orien kanssa ensimmäisenä tarhailemaan, jotta nähdään miten uusi tulokas käyttäytyy kaverin kanssa. Laumassa Armani ei havittele johtajan paikkaa, mutta ei kuitenkaan ole se kiusattu pahnan pohjimmainenkaan. Kaikkien kaveri!

Hoidettaessa Ari kutiaa herkästi joten harjatessa se kannattaa laittaa kiinni käytävälle. Se heittelee päätänsä ja polkee jaloillansa, kuitenkaan mitään pahaa tarkoittamatta. Aria harjataan voimakkain ja pitkin vedoin mielummin kuin pienin ja hellin vedoin, jotta se kutiaisi mahdollisimman vähän. Kaviot Armani nostaa hienosti, mutta yrittää jatkuvasti nykiä niitä hoitajan käsistä pois. Muutaman komennuksen jälkeen Ari kuitenkin tyytyy kohtaloonsa ja rauhoittuu kavioiden putsaamisenkin aikana hienosti. Pesusta Armani nauttii, se seisoisi tyytyväisenä pesukarsinassa varmaan hamaan loppuun asti! Satuloimisesta Armani ei niinkään tykkää, se luimii ja nostelee jalkojansa irvistellen, mutta ei kuitenkaan tee sen kummempia. Joskus satulan kanssa karsinaan mennessä ovella onkin ensimmäisenä uhitteleva ponin pylly, mutta karsinaan voi silti mennä huoletta, ei ori mitään kuitenkaan uskalla tehdä. Kuolaimia laittaessa Armani nostelee ja viskoo päätänsä, joten herkkupala auttaa saamaan suitset päähän hieman vähemmällä tappelulla!

Ratsastaessa Armani on etenkin aluksi häslän oloinen, siihen on vaikea saada tuntumaa ja tuntuu, että poni juoksee alta karkuun. Se on orin tapa testata ratsastajaa, josko tällä kertaa pääsisi helpommalla eikä tarvitsisikaan tehdä töitä. Päättäväinen ja kokenut ratsastaja pääsee pitkälle, kunhan muistaa ratsataa hellällä kädellä ja istunnalla.

Kouluratsastukseen Armanilla ei ole kauhean hienoja ja näyttäviä askellajeja. Se kuitenkin on miellyttämisenhaluinen ratsastajaa kohtaan ja yrittää kovasti, mikä korvaa paljon. Armani on osoittautunut erittäin kivaksi oriksi viedä eteenpäin ja kompaktin ulkomuotonsa takia kerää kisoissakin pisteitä tuomareilta. Kouluratsastus ei ole Arin mielestä tylsää, vaan se jaksaa puurtaa ja hioa ratsastajan kanssa pienimpiäkin virheitä uuteen uskoon. Tämä tekee orista myös hienon kouluratsun.

Esteille Armanilla on kuitenkin selkeästi enemmän intohimoa. Esteiden parissa orilta löytyy kapasiteettia ja ponnua vaikka mihin. Sillä on kuitenkin paha tapa kuumuta aivan kauheasti, mikä pelottaa joitain ratsastajia ja pelottomankin ratsastajan kanssa aiheuttaa radalla rutkasti huolimattomuusvirheitä. Aria ei erikoisesteet juurikaan pelota, mutta pelottavalla esteellä ratsastajan varmuus on valttia, sillä kyllä ori osaa kieltäytyäkin. Maastoesteilläkin olemme käyneet useampaan otteeseen ja siellä ori vasta innostuukin!

Maastossa ratsastettaessa ori näyttää ponimaisenkin puolensa. Se löntystelee ja laiskottelee, havittelee ruohotupsuja ja repii matalalla roikkuvia puiden oksia parempiin suihin. Ori ei ole lainkaan säikky, mikä tekee siitä kuitenkin erinomaisen maastoköpöttelijän. Tarvittaessa orista löytyy kuitenkin vauhtiakin, eikä peltolaukat ole lainkaan laiskottelua varten, edes Arin mielestä!

Kisoissa Armanin täytyy esittää tammoille ja yleinen jännittynyt ilmapiiri saattaa tehdä tepposet. Armani hermostuu herkästi ja välillä sitä on vaikeaa saada yksin radalle. Loppujen lopuksi olemme pärjänneet kilpailuissakin kuitenkin hienosti, kyllä tässä pojassa kilparoottorikin asuu! Traileriin menossa ei sen sijaan ole ongelmaa.

Sukuselvitys

i. Calvin Klein
ii. Cicatix
iii. Bruno
iie. Daisy
ie. Deborah
iei. Tommy H.
iee. Madeleine
e. Exerro ei. J Dauphin
eii. Nicklas
eie. Carla
ee. Honey Dew
eei. Monte Carlo
eee. Nancy
Arin isä, Calvin Klein on 142cm korkea ruunikko Newforestinponi ori. Se on koulutettu hyppäämään 120cm kansainvälisellä tasolla, ja kouluratsuna se menee Helppoa A:ta. Calvin Klein on saanut sijoituksia esteratsastuksesta yli 60 kappaletta, ja kouluratsastuksenkin puolella on ollut jonkin verran suosiota, noin 30 kisa sijoitusta. Calvin Kleinillä on 40 varsaa, joista Arin täysveli Karathon RG on tällä hetkellä menestynein. Calvin Klein on menestynyt myös näyttelyissä, hyvällä menestyksellä.
Arin isänisä, Cicatrix oli 143cm korkea Newforestinponi ori. Se hyppi esteitä 120cm ja kouluratsuna se meni Helppoa B:tä. Tämä hevonen omasi loistavan rakenteen ja hyppylahjakkuutta, mutta kouluratsuna se kyllästyi liian helposti. Cicatrix menestyi paljon esteillä, ja se saikin yli 60 sijoitusta. Koulukisoissa Cicatrix kävi vain 3 kertaa, ja oli joka kerralla viimeisten joukossa, koska ryhtyi sählimään - ja kerran se söi tuomarin olkihatunkin. Cicatrixilla on 37 varsaa, joista Calvin Klein on menestynein. Useimmat varsat perivät Cicatrixin vekkulimaisen luonteen - mikä on sekä hyvä, että huono asia.
Arin isänemä, Deborah oli 141cm korkea Newforestinponi tamma. Se hyppi n. 100cm, mutta oli loistava kouluhevonen, joka koulutettiin Helppoon A:han. Deborahilla on yli 50 sijoitusta kouluratsastuksessa ja kantakirjauspalkinto. Deborahilla on elossa 6 varsaa, mutta alunperin niitä oli 8. Toinen menehtyi varsana ja toinen oli Deborahin ensimmäinen varsa, jolle ikää ehti kertyä yli 30 vuotta.
Arin isänisänisä Bruno oli oikea entisaikojen herrasmiesori jolta löytyi korkeutta 143cm. Se asui vanhalla maatilalla vanhan miehen seurana. Bruno sai olla aivan vapaana pihassa eikä se ikinä lähtenyt pihapiiristä pois. Bruno kilpaili nuorempana vanhan miehen tyttären kanssa esteillä 120cm luokissa, erittäin hyvällä menestyksellä. Bruno omasi loistavan rakenteen ja ihmeellisen hyppykapasiteetin. Valitettavasti jalkavaivojen takia Bruno joutui jättämään kilpailukentät jo kolmenkymmenen sijoituksen jälkeen ja siirtyi . Bruno eli pitkän ja hyvän elämän, se kuoli rauhallisesti omaan karsinaansa 26 vuotiaana.
Isänisänemä Daisy oli koulupainotteinen ja erittäin sähäkkä tamma. Daisy oli upean näköinen ja 142cm korkea. Daisyn kanssa eivät todellakaan tulleet toimeen aivan aloittelijat; eivätkä kyllä kaikkein kokeneimmatkaan. Tammalla oli joko hyvä päivä tai sitten huono päivä. Huonoina päivnä ei tahtonut oikein sujua mikään: Daisy säikkyi ihan kaikkea, luimisteli kaikille, potki seiniä ym. Parhaimpina päivinä tamma taas oli kuin unelma, kerjäsi rapsutuksia ja toimi kouluratsastuksessa loistavasti. Onneksi hyviä päiviä taisi olla enemmän kuin huonoja, sillä tamma pärjäsi koulukentillä loistavasti. Daisy keräsi sijoituksia yli 50 kappaletta kouluratsastuksen parissa ja kasvatti seitsemän hyvää varsaa kilpakentille.
Arin isänemänisä Tommy H. oli oikea diivamaisuuden huippu, lieko Ari sitten perinyt diivamaisuutensa Tommylta. Tommy H. oli 145cm korkea, ja olikin Arin suvun korkeimpia oreja. Tompsaksi kutsuttu ori ei suostunut tallista pihalle sadepäivinä ollenkaan, ja lätäköt se kiersi kaukaa. Vähänkin tuulisella ilmalla ori ei suostunut kulkemaan kentällä treenatessa ollenkaan, vaan silloin oli yksinkertaisesti pakko mennä maneesiin. Diivamaisuudestaan huolimatta Tompsa oli erittäin taitava esteratsu, ja se keräsikin oikein mukavan määrän sijoituksia. Jälkeläisiä Tompsasta jäi kolme kappaletta.
Isänemänemä Madeleine oli joka tytön lemppariponi, 144cm korkea. Madeleine eleli ratsastuskoululla, jossa sivutoimintana oli new forestien kasvatus. Madeleine oli koko toiminnan kantaemä, kaikkien surullisten päivien valopilkku. Madeleine opetti monta pientä tyttöä ratsastuksen saloihin, ja kilpaili tuntiratsastajien luokissa aina 110cm asti, hyvinkin menestyksekkäästi. Madeleine kasvatti viisi upeaa varsaa, joista jokainen menestyi loistavasti niin kouluratsastuksessa kuin esteilläkin.

Arin emä, Exerro on 141cm korkea Newforestinponi. Tämä tamma syntyi köyhällä maailaistilalla ja sai elämänsä alkuvaiheissa kärsiä nälkää, koska vilja ei kasvanut kylmän sään vuoksi. Exerro myytiin kolmivuotiana eräälle miehelle, joka koulutti sen ja loppuelämänsä Exerro saikin hyvää hoitoa. Exerro koulutettiin hyppäämään 120cm ja se meni koulua Helppoon A:han saakka. Vaikkei Exerro ollut loistava rakenteinen, sille teetettiin 7 varsaa ja Exerrolla on myös 1 "vahinkovarsa". Exerron varsoista menestynein on luultavasti juuri tämä meidän Ari.
Arin emänisä, J Dauphin oli menestynyt mutta rujo 143cm korkea Newforestinponi ori. Se koulutettiin esteratsuksi, joka hyppäsi kansallisella tasolla 120cm. J Dauphin ei pudottanut kisoissa koskaan, mistä se kenties saaikin lisänimen "pegasos nro. 2". Tämä olikin osittain totta, sillä J Dauphin lensi yli esteiden uskomattoman korkealta. J Dauphinilla on useita kymmeniä sijoituksia ja vaikka sen rakenne ei ollutkaan täydellinen, sen astutusmaksut kohosivat pilviin. Eräällä karkumatkallaan J Dauphin onnistuneesti pysyi poissa useamman päivän, ja matkallaan se siitti Honey Dewn. Noin vuoden päästä Honey Dewillä oli uusi varsa, rujo, mutta ihana tamma Exerro. Arin emänemä, Honey Dew oli 142cm korkea mukavaluonteinen Newforestinponi tamma. Tämä poni koulutettiin hyppäämään 100cm ja se meni koulua Helppoa A:ta. Honey Dew kisasi menestyksekkäästi useita vuosia niin koulu- kuin esteratsastuksessa. Omistajien rahapulan vuoksi se joutui kuitenkin vetäytymään kisailusta. Honey Dewillä on 2 varsaa, joista vain toinen on tahallisesti teetetty varsa EM Deleggrin. Exerro tuli vahingossa, J Dauphinin onnistuneen karkumatkan takia.
Isänisänisä Nicklas oli 145cm korkea orimaisen kiltti new forest ori. Se oli hiukan ylipirteä päivänä kuin päivänä, ja sen menoakin sai aina rauhoitella. Nicklas syntyi ja eli miltei koko elämänsä eräällä siitostallilla, jossa tilan omistajan poika kilpaili Nicklaksella ponipäiviensä loppuun asti. Tämän jälkeen Nicklas myytiin eräälle tytölle, joka sitten myös kilpaili omat juniorivuotensa Nicklaksen kanssa. Nicklakselle kertyi yli neljäkymmentä sijoitusta esteratsastuksessa ja reilut kaksikymmentä sijoitusta kouluratsastuksessa, oikea monitoimiponi oli siis kyseessä! Eläkepäivänsä Nicklas vietti pienellä maatilalla opettaen tilan pieniä, alle kouluikäisiä lapsia ratsastamaan.
Arin isänisänemä Carla oli 143cm korkea suhteellisen kaunis tamma. Carla menestyi loistavasti esteiden parissa, mutta pärjäsi kouluratsastuksessakin. Esteitä Carla hyppi aina 100cm asti, mutta ponnua ja kapasiteettiä olisi varmasti ollut korkeammallekin! Kouluratsastuksessa Carla oli koulutettu HeA:han asti, ja tamma kilpaili myös koulua. Tämä upeasti menestynyt monitoimiponi sai viisi upeaa jälkeläistä joista menestynein oli varmasti J Dauphin.
Isänemänisä Monte Carlo oli nimensä mukaisesti hiukan ylireipas 141cm korkea pikkuponski, joka koko elämänsä olisi mieluiten vain laukannut lujaa sänkipellolla. Carlo oli koko elämänsä saman perheen omistama, ja se saikin juosta maastossa aivan tarpeeksi sekä vietellä päiviään isolla laitumella. Ehkä juuri virikkeellisen ja hauskuutta täynnä olevan elämän takia Carlo sai monia sijoituksia esteratsastuksessa, ja pärjäsi kenttäratsastuksessakin hienosti. Carlo eli pitkän elämän: se kuoli vasta 28 vuotiaana omalle laitumelleen kauniina kesäaamuna.
Isänemänemä Nancy oli 143cm korkea tamma, joka vaati paljon tekemistä. Sillä oli hurjasti kapasiteettiä niin kouluun kuin esteillekin, ja se olikin koulutettu 130cm ja HeA tasoiseksi asti. Tamma oli upea ratsu, jonka varmasti moni muistaa. Nancy sai 50-60sijoitusta niin esteratsastuksessa kuin kouluratsastuksessakin, jonka jälkeen se vietti ansaittua leppoista eläkepäiviään laitumella kirmaten. Nancysta olisi muuten tullut aivan loistava siitostamma, mutta valitettavasti mutkia tuli matkaan. Monte Carlo saapui Nancyn kotitilalle, ja astui tamman onnistuneesti. Tiineyskin eteni loistavasti, ja synnytyskin sujui. Ongelmat alkoivat vasta sen jälkeen. Nancy ei meinannut millään hyväksyä Honey Dewta omaksi varsakseen, eikä näin ollen suostunut hoitamaan tai imettämään varsaa. Loppujen lopuksi Nancy suostui kuin suostuikin imettämään pientä ressukkaa Honey Dewta. Myöhemminkin tosin havaittiin selviä ongelmakohtia Nancyn käyttäytymisessä Honey Dewta, omaa varsaansa kohtaa. Nancy oli varsaa kohtaan agressiivinen, ja suostui imettämään tätä vasta kun oli ihan pakko. Vaikutti siltä että Nancy olisi vihannut omaa varsaansa. Tästä syystä Honey Dew jäi Nancyn viimeiseksi varsaksi.
Kahden ensimmäisen polven sukuselvitys © Death Vampire, kiitos! Kolmannen polven sukuselvitys © Jenna.S

Kilpailukalenteri

Sijoituksia ERJ:n alaisista kilpailuista yhteensä 49kpl, joista voittoja 8kpl.

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
19.11.2009 Twisty Puzzle ERJ 110cm 5./30
28.11.2009 Twisty Puzzle ERJ 110cm 1./30
07.12.2009 Gräslund ERJ 100cm 3./50
09.12.2009 Gräslund ERJ 100cm 2./50
03.12.2009 Kisakeskus EP ERJ 110cm 2./45
04.12.2009 Hetken Hurma ERJ 110cm 4./30
30.07.2013 Ristiretki ERJ 110cm 1./30
22.07.2013 Mewian Welsh ERJ 110cm 2./30
18.07.2013 Moana part breds ERJ 110cm 2./40
19.07.2013 Moana part breds ERJ 110cm 2./40
17.07.2013 Kärmeniemi ERJ 110cm 2./30
22.07.2013 Demo Yozora ERJ 100cm 4./30
31.07.2013 Sakasti ERJ 110cm 3./27
18.04.2014 Blackwoods ERJ 100cm 5./30
18.04.2014 Blackwoods ERJ 110cm 3./30
19.04.2014 Blackwoods ERJ 110cm 4./30
20.04.2014 Blackwoods ERJ 110cm 2./30
21.04.2014 Jinbayne ERJ 110cm 2./40
17.04.2014 Pirunportti ERJ 110cm 1./43
08.05.2014 Pirunportti ERJ 110cm 3./30
15.05.2014 Haavelaakso ERJ 110cm 4./30
17.05.2014 Haavelaakso ERJ 110cm 3./30
24.05.2014 Haavelaakso ERJ 110cm 2./30
24.05.2014 Haavelaakso ERJ 110cm 4./30
23.05.2014 Blackwoods ERJ 110cm 1./30
31.05.2014 Blackwoods ERJ 110cm 2./30
27.05.2014 Pirunportti ERJ 110cm 1./30
15.09.2016 Hortensia ERJ 110cm 5./40
17.09.2016 Hortensia ERJ 110cm 4./40
18.09.2016 Hortensia ERJ 110cm 3./40
18.09.2016 Hortensia ERJ 110cm 3./40
27.09.2016 Hortensia ERJ 110cm 3./40
29.09.2016 Hortensia ERJ 110cm 3./40
17.09.2016 Breawa ERJ 110cm 4./30
20.09.2016 Breawa ERJ 110cm 1./30
07.10.2017 Ros Cirein ERJ 110cm 1./40
25.11.2016 Haavelaakso ERJ 110cm 5./30
07.12.2016 Haavelaakso ERJ 110cm 3./30
08.12.2016 Haavelaakso ERJ 110cm 5./30
10.12.2016 Haavelaakso ERJ 110cm 1./30
08.09.2017 Turmeltaja ERJ 110cm 5./30
14.09.2017 Turmeltaja ERJ 110cm 3./30
18.09.2017 Turmeltaja ERJ 110cm 3./30
02.09.2017 Kilpakeskus Chermia ERJ 110cm 3./30
05.09.2017 Kilpakeskus Chermia ERJ 100cm 2./30
06.09.2017 Kilpakeskus Chermia ERJ 110cm 4./30
07.09.2017 Kilpakeskus Chermia ERJ 100cm 3./30
09.09.2017 Kilpakeskus Chermia ERJ 110cm 4./30
31.03.2018 Harmony Sporthorses / ERJ-Cup ERJ 90cm 15./162

Sijoituksia KRJ:n alaisista kilpailuista yhteensä 77kpl, joista voittoja 11kpl.

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
27.09.2009 Strand Belgiums KRJ Helppo C 3./100
21.10.2009 Kölni KRJ Helppo A 5./50
15.10.2009 Skyeberry KRJ Helppo C 5./50
15.11.2009 Hopeatoffee KRJ Helppo A 5./60
16.11.2009 Cecam Shetlands KRJ Helppo A 2./40
28.11.2009 Kisakeskus Bailador KRJ Helppo A 6./50
03.12.2009 Ratsutalli Abetal KRJ Helppo A 7./50
05.12.2009 Ratsutalli Abetal KRJ Helppo A 4./50
04.12.2009 Hopeatoffee KRJ Helppo A 4./60
05.12.2009 Gräslund KRJ Helppo A 5./50
06.12.2009 Gräslund KRJ Helppo A 3./50
29.11.2009 Kisakeskus EP KRJ Helppo A 6./78
02.12.2009 Kisakeskus EP KRJ Helppo A 1./80
03.12.2009 Kisakeskus EP KRJ Helppo A 8./78
12.07.2013 Kisatalli Vienre KRJ Helppo B 1./40
13.07.2013 Kisatalli Vienre KRJ Helppo A 5./40
14.07.2013 Oldfinion Dressage KRJ Helppo B 4./30
14.07.2013 Kisatalli Vienre KRJ Helppo B 2./40
15.07.2013 Oldfinion Dressage KRJ Helppo B 1./30
17.07.2013 Oldfinion Dressage KRJ Helppo B 4./30
18.07.2013 Susiraja KRJ Helppo A 5./30
19.07.2013 Susiraja KRJ Helppo A 5./30
19.07.2013 Susiraja KRJ Helppo A 4./30
20.07.2013 Oldfinion Dressage KRJ Helppo B 1./30
23.07.2013 Oldfinion Dressage KRJ Helppo B 5./30
24.07.2013 Yksityistalli Humminbird KRJ Helppo B 4./40
24.07.2013 Yksityistalli Humminbird KRJ Helppo A 4./40
25.07.2013 Metsälammen Ratsutalli KRJ Helppo A 3./40
29.07.2013 Oldfinion Dressage KRJ Helppo B 4./30
29.04.2014 Wyrda Sporthorses KRJ Helppo A 5./30
08.05.2014 Al Najya KRJ Helppo B 2./30
21.04.2014 Jinbayne KRJ Helppo B 2./40
21.04.2014 Jinbayne KRJ Helppo A 4./40
24.04.2014 Jinbayne KRJ Helppo B 2./40
26.04.2014 Jinbayne KRJ Helppo A 5./40
28.04.2014 Jinbayne KRJ Helppo B 3./40
29.04.2014 Jinbayne KRJ Helppo A 2./40
23.04.2014 Team J&K KRJ Helppo A 5./40
30.04.2014 KRJ-CUP KRJ Helppo B 29./390
21.05.2014 Haavelaakso KRJ Helppo A 3./30
22.05.2014 Haavelaakso KRJ Helppo A 1./30
01.06.2014 Havimäen ratsastuskoulu KRJ Helppo A 5./50
02.06.2014 Havimäen ratsastuskoulu KRJ Helppo B 7./50
28.05.2014 Sävelsalo KRJ Helppo A 3./40
28.05.2014 Helmivaara KRJ Helppo A 1./30
28.05.2014 Helmivaara KRJ Helppo A 2./30
30.05.2014 Helmivaara KRJ Helppo A 2./30
30.05.2014 Helmivaara KRJ Helppo A 2./30
31.05.2014 Helmivaara KRJ Helppo A 2./30
26.05.2014 Windsor Acres KRJ Helppo A 4./30
26.05.2014 Windsor Acres KRJ Helppo A 4./30
24.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo A 4./40
24.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo A 1./40
25.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo A 2./40
26.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo A 1./40
01.06.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo A 5./40
06.06.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo A 5./40
25.05.2014 O' Polo Warmbloods KRJ Helppo A 1./40
28.05.2014 O' Polo Warmbloods KRJ Helppo B 2./40
05.06.2014 O' Polo Warmbloods KRJ Helppo B 2./40
07.06.2014 O' Polo Warmbloods KRJ Helppo B 6./40
07.06.2014 O' Polo Warmbloods KRJ Helppo A 6./40
28.05.2014 Al Najya KRJ Helppo B 5./60
27.05.2014 Lowland Stud KRJ Helppo A 5./40
28.05.2014 Windsor Acres KRJ Helppo A 3./30
29.05.2014 Windsor Acres KRJ Helppo A 3./30
29.05.2014 Odelie's Loves KRJ Helppo A 1./50
30.05.2014 Odelie's Loves KRJ Helppo A 6./50
31.05.2014 Blackwoods KRJ Helppo B 5./30
28.05.2014 Pirunportti KRJ Helppo A 1./30
29.05.2014 Pirunportti KRJ Helppo A 3./30
09.06.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo A 2./40
11.06.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo A 4./40
14.06.2014 Virtuaalitalli Vaapukka KRJ Helppo A 3./40
07.06.2014 Casino Showjumpers KRJ Helppo A 4./40
09.06.2014 Casino Showjumpers KRJ Helppo A 6./40
10.06.2014 Casino Showjumpers KRJ Helppo A 6./40


Sijoituksia KERJ:n alaisista kilpailuista yhteensä 56kpl, joista voittoja yhteensä 8kpl.

Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
19.04.2014 Littleness KERJ CIC2 4./40
20.05.2014 Pirunportti KERJ CIC2 3./30
23.05.2014 Kadotetut Suomenhevoset KERJ CIC2 2./30
30.05.2014 Pirunportti KERJ CIC2 3./30
03.10.2017 Puzzle Rebellion KERJ CIC1 2./30
12.10.2017 Puzzle Rebellion KERJ CIC1 3./30
20.10.2017 Puzzle Rebellion KERJ CIC1 5./30
28.10.2017 Puzzle Rebellion KERJ CIC1 3./30
01.10.2017 Silverlode KERJ CIC1 3./30
02.10.2017 Silverlode KERJ CIC1 1./30
04.10.2017 Silverlode KERJ CIC1 2./30
08.10.2017 Silverlode KERJ CIC1 3./30
13.10.2017 Silverlode KERJ CIC1 3./30
14.10.2017 Silverlode KERJ CIC1 3./30
23.10.2017 Silverlode KERJ CIC1 3./30
04.10.2017 Hengenvaara KERJ CIC1 2./15
06.10.2017 Hengenvaara KERJ CIC1 2./15
09.10.2017 Hengenvaara KERJ CIC1 3./15
08.10.2017 Pirunkorpi KERJ CIC2 5./30
09.10.2017 Pirunkorpi KERJ CIC2 4./30
11.10.2017 Pirunkorpi KERJ CIC2 2./30
16.10.2017 Pirunkorpi KERJ CIC2 5./30
18.10.2017 Pirunkorpi KERJ CIC2 3./30
21.10.2017 Pirunkorpi KERJ CIC2 2./30
22.10.2017 Pirunkorpi KERJ CIC2 3./30
26.10.2017 Pirunkorpi KERJ CIC2 1./30
27.10.2017 Pirunkorpi KERJ CIC2 2./30
01.10.2017 Kurkijoen ratsutila KERJ CIC2 1./30
06.10.2017 Kurkijoen ratsutila KERJ CIC2 5./30
16.10.2017 Kurkijoen ratsutila KERJ CIC2 4./30
29.10.2017 Kurkijoen ratsutila KERJ CIC2 1./30
14.10.2017 Team J&K KERJ CIC1 4./27
15.10.2017 Team J&K KERJ CIC1 4./27
04.11.2017 Team J&K KERJ CIC2 3./22
11.11.2017 Ros Cirein KERJ CIC2 1./13
12.11.2017 Ros Cirein KERJ CIC2 2./13
14.11.2017 Ros Cirein KERJ CIC2 3./13
17.11.2017 Ros Cirein KERJ CIC2 2./13
18.11.2017 Vaalama KERJ CIC1 2./30
18.11.2017 Ros Cirein KERJ CIC2 1./13
21.11.2017 Vaalama KERJ Helppo 4./30
21.11.2017 Team J&K KERJ CIC2 3./13
23.11.2017 Team J&K KERJ CIC2 3./13
02.12.2017 Moana part breds KERJ CIC2 3./10
03.12.2017 Moana part breds KERJ CIC2 2./10
03.01.2018 Mörkövaara KERJ CIC2 3./27
06.01.2018 Team J&K KERJ CIC2 3./15
07.01.2018 Mörkövaara KERJ CIC2 3./27
08.01.2018 Team J&K KERJ CIC2 2./15
10.01.2018 Mörkövaara KERJ CIC2 1./27
14.01.2018 Priton Budyonnys KERJ CIC2 3./14
17.01.2018 Priton Budyonnys KERJ CIC2 1./14
18.01.2018 Priton Budyonnys KERJ CIC2 2./14
19.01.2018 Priton Budyonnys KERJ CIC2 2./14
17.02.2018 De Facto Stables KERJ CIC2 2./9
20.02.2018 De Facto Stables KERJ CIC2 2./9

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Valmennukset

02.03.2014, valmentajana Moona H.
Alkuverryttelyjen aikana Armani tuntui olevan hiukan hermostuneen oloinen, se ei selvästikään ihan täysillä keskittynyt Jennan pyyntöihin. Otimme kuitenkin alkuverryttelyt rennosti, itse keskityin lähinnä Jennan istuntaan sekä teiden oikeellisuuteen. Kulmat ratsastetaan kunnolla ja ympyröiden on oltava oikeasti ympyröitä! Arikin tuntui rauhoittuvan pian ja pääsimmekin aloittamaan työskentelyn. Sillä välin kun Jenna otti verryttelyhyppyjä molempiin suuntiin toisella pääty-ympyrällä, minä kokosin esteradan. Rataan kuului vesieste, muuri, laatikkoeste (pysty, jonka alla erivärisiä laatikoita), heinäpaalieste sekä kaarieste. Usealle hevoselle tällainen rata olisi yksi mörköjen valtakunta, mutta esteiden ympärillä ravaavalle Armanille esteet eivät tässä vaiheessa ainakaan aiheuttaneet ylimääräisiä sydämen lyöntejä. Aloitimme hyppäämällä esteen kerrallaan. Vesiesteen ylitys sujui hienosti, joskin hyppy lähti vähän liian kaukaa. Toisella hyppykerralla hyppy olikin jo erittäin hyvä! Muuri ei tuottanut ongelmia, mutta laatikkoesteelle tuli kielto. Joskin minusta näytti siltä, että kieltoa ei aiheuttanut niinkään "pelottava" este, vaan Jennan ylimääräinen häsläys selässä. Tuntui erikoisesteet pelottavan enemmän ratsastajaa kuin hevosta! Muistuttelin ahkerasti Jennaa istunnasta ja rauhallisuudesta, eivätkä heinäpaalieste tai kaarieste tuottaneet enää ongelmia. Seuraavaksi tulimme esteet helppona ratana rauhallisilla ja helpoilla linjoilla. Se sujui hyvin. Sitten muutin rataa hiukan niin, että suurin osa esteistä tuli eteen ns. yllättäen. Tämäkään ei aiheuttanut ongelmia, joten pääsimme nostamaan estekorkeutta. Jennakin oli rauhoittunut hienosti selässä, eikä Arille ainakaan erikoisesteet tuntuneet aiheuttavan ongelmia. Erittäin hienoa!

22.03.2010, valmennuspaikka Mansikkamäki
Kun kävelin maneesiin katsomaan valmennusporukan alkuverkkoja, pisti Ari silmääni kun se kulki pää ylhäällä ja köpötteli hieman hassusti uraa pitkin. Hetken haettuasi tuntumaa poniin se alkoi kuitenkin kulkea ihan mukavasti. Annoin teille tehtäväksi avo- ja sulkutaivutukset, sillä Ari vaikutti aavistuksen jäykältä ja nämä liikkeet avasivat sitä hyvin. Vaikka ihanteena olisikin pitää käsiä noin nyrkin mitan verran sään yläpuolella, niin Arin myödätessä voit itsekin hieman laskea kättäsi sillä ori näytti pitävän siitä. Tunnin tavoite rento eteen-alasmuoto täyttyi teidän kohdallanne hyvin ja Ari esitteli hienoa ravia loppuverryttelyssä notkistuttuaan hyväksi. Myös Arin laukka parani huomattavasti sulkuharjoitusten jälkeen!

16.10.2009, valmentajana Veeti
Ota ohjat tuntumalle ja ala sitten ravailla. Tee paljon erilaisia kaaria ja ympyröitä jotta saadaan ori taipuisaksi. Ari näytti jo alkuverryttelyssä kärsimättömältä, minkä takia se ei keskittynyt ratsastajaansa varmastikaan niin hyvin kuin olisi pystynyt. Laukassa oli havaittavissa jopa pientä kuumuutta. Pystyttämäni puomit Ari ylitti jalkojaan korkealle nostellen, vaikka vauhtia olikin liikaa. Olin laittanut pääty-ympyrälle 60 cm korkuisen pystyn. Tarkoituksena oli tehdä aluksi voltti laukassa, ja kun ori kulki maltillisessa ja hallitussa laukassa, annoin luvan siirtyä pääty-ympyrälle ja hypätä esteen. Sopiva laukka löytyi yllättävän nopeasti ja annoin luvan tulla esteen. Ari yritti oikaista, minkä vuoksi hyppy epäonnistui, vaikka puomi pysyttelikin ylhäällä. Tulitte saman uudestaan. Tällä kertaa ratsastaja oli tarkkana ja sai ohjattua ponin hyvälle tielle. Kolmannen kerran jälkeen käskin ratsastajaa jatkamaan ympyrältä pitkällesivulle. Sinne pystytetty, 90 cm korkuinen okseri ylittyi leikiten. Vaikka vauhtia oli vieläkin hitusen liikaa, lähestyminen ja ponnistus olivat onnistuneet todella hyvin. Kun sama tultiin uudestaan, huomasin selvästi eron siinä, kuinka ori kuunteli ratsastajaansa, eikä vain sinkoillut sinne tänne. Reitit olivat hyviä ja näin esteiden hyppääminenkin helpottui. Korotin okserin 100 cm korkuiseksi ja annoin ratsukon tulla sen yksittäisenä. Laukka oli ratsastajan avuilla ja poni sovitti askeleensa oikein hyppyä varten. Rakensin ratsukolle radan, joka oli sopivasti haastava sisältäen muutaman tiukan kaarteen. Ari suoritti sen jo toisella kertaa puhtaasti ja kaarteetkin se suoritti ketterästi.

Päiväkirjamerkinnät

14.03.2014, kirjoittaja Jenna S.
Tänään olisi suuri varusteiden putsaus päivä! Heti saatuani Armanin pihalle aloitin kamojen läpikäymisen. Pistin harjat likoamaan mäntysuopa nesteeseen ämpäriin ja aloin käydä Arin varustekaappia läpi. Heittelin likaisia loimia, satulahuopia ja pinteleitä pyykkikasaan ja loput tavarat pistin viereiselle pöydälle. Kun kaappi oli tyhjä, pyyhin kaapin seinämiä ja ovea myöten märällä rätillä yleispuhdistus ainetta hyväksikäyttäen. Sitten järjestelin tavarat hienosti takaisin paikoilleen. Vein pyykkikasan pyörimään koneeseen ja muistuttelin itseäni että muistaisin siirtää parin tunnin päästä loimet ja muut kuivumaankin. Sen jälkeen aloin pesemään Arin kaksia suitsia ja kahta satulaa. Purin ne osiin ja aloitin homman. Pyyhin ne ensin kostealla sienellä, sitten saippuoin, sitten huuhtelin ja lopuksi vielä valjasrasvaa. Ja seuraavalle osalle sama homma. Loppuviimein sain hommani tehtyä, tosin täytyy myöntää että suitsien takaisin kokoamisen kanssa jouduin puremaan hieman hammasta. Sitten marssin ison lavuaarin luokse harjojen kanssa ja jynssäsin niitä aikani ennenkuin huuhtelin ne huolellisesti ja vein rehuhuoneeseen kuivumaan. Pesukone oli jo pessyt, joten ripustin loimet, pintelit ja huovat naruille kuivumaan. Tässä vaiheessa huomasin, että mahani kurnii ja kovasti. Ei muuta kuin syömään! Armani saisi tänään vapaapäivän, mutta onneksi edes omistaja-akka ahkeroi! ;)

07.11.2009, kirjoittaja Jenna S.
Olemme Armanin kanssa treenailleet ahkerasti kuluneen kuukauden aikana, ja kisakautemme alkaa huomenna. Uskon, että pärjäämme hienoisti kisoissa -onhan Armani näyttänyt kyntensä jo näyttelyissä! Ajattelin ennen kisauurastusta käydä Armanin kanssa virkistäytymässä maastossa. Ensilumi oli satanut maahan ja oli 4 astetta pakkasta. Koska näyttelyiden takia tahdon pitää Armanin karvan lyhyenä, jouduin pistämään sille jo nyt ohuen ratsastusloimen. Tarhassakin poika pitää jo loimea jos mittari näyttää pakkasta. Kävelimme Armanin kanssa pitkin ohjin pitkän matkaa. Ori löntysteli laiskasti eteenpäin, mutta eipä tuo minua haitannut. Rentoutumista vartenhan tänne maastoon tänään lähdettiin. Lopulta kokosin kuitenkin ohjat ja patistin Armanin raviin. Oriin näytti tulevan puhtia ja pian viiletimmekin eteenpäin lumi ja hiekka pöllyten. Nauroin ääneen ja annoin kylmän tuulen hivellä poskiani jotka helottivat jo valmiiksi punaisina. Ravasimme kymmenisen minuuttia, kunnes eteemme tuli vakio laukkapätkäni. Iso ylämäki! Annoin laukkapohkeet ja Armani sinkosi laukkaan. Nousin jalustimille ja nappasin harjasta kiinni. Ylämäen ansiosta orin vauhti pysyi ensiksi tasaisena, ja se ponnisti ahkerasti vahvoilla takajaloillaan. Ylämäen jälkeen avautui eteemme suora, enkä malttanut hidastaa oria. Hetkessä Armani olikin jo kiihdyttänyt vauhtinsa kiitolaukkaan. Nautin hetken vauhdin huumasta, ennenkuin siirsin pärskivän ja pukittelevan orin raviin. Se ei olisi millään halunnut hidastaa. Ravasimme vielä viitisen minuuttia, ennenkuin siirsin taas käyntiin ja annoin pitkät ohjat. Loppumatkan taas löntystelimme rauhallisessa käynnissä.

12.10.2009, kirjoittaja Jenna S.
Tänään päätin pitää Armanin kanssa oikein tehotreenin. Emme olleet pitkään aikaan kunnolla hypänneet esteitä, vaikka kilpailukautemmekin alkaisi ihan kohta. Niimpä pyysin erään tallitytön auttamaan minua esteiden kokoamisessa. Koska ulkona oli hyvinkin syksyinen ja sateinen ilma, päätin että tänään olisi parempi mennä maneesissa. Alkuverkkojen aikana taivuttelin Armania kunnolla kolmikaarisilla kiemuraurilla, kahdeksikoilla, ympyröillä ja volteilla. Ori oli ensin erittäin jäykkä ja yhteistyöhaluton, mutta loppujen lopuksi sain sitä hiukan enemmän kuulolle ja vetreäksi. Tein myös paljon siirtymisiä, pysähdyksiä ja peruutuksia jotta Armani alkaisi kuuntelemaan minua tauoitta. Sitten aloitin verkkahypyllä. Este oli pitkällä sivulla hyvin helposti lähestyttävissä ja se oli 60cm korkea. Nostin laukan lyhyellä sivulla. Lyhensin laukkaa hieman ja suoristin Armanin kohti estettä. Tunsin heti kuinka ori oikein kasvoi allani, sen laukka-askeleet muuttuivat ponnekkaammiksi ja se heitteli päätään innoissaan. Taputin oria ja tein miljoona puolipidätettä säilyttääkseni tuntuman. Liisimme esteen yli hienosti. Kehuin oria ja annoin sille hetkeksi pitkät ohjat sillä välin kun tallityttömme kokosi meille rataa. Rata oli simppeli; pari pystyä, okseri ja kolmoissarja. Halusin siihen kuitenkin hiukan enemmän haastetta, joten pyysin kokoamaan vielä trippelin. Radan estekorkeus oli muuten 80cm, mutta trippeli oli 60cm. Lähdin hyppäämään rataa. Armani meinasi kirjaimellisesti juosta altani pois, niin innoissaan ori oli. Puolipidätteiden ja rauhoittavan äänen avulla sain pojan kuitenkin rauhoittumaan, ja uskalsin ohjata sen ensimmäiselle esteelle. Ensimmäinen este meni hienosti, ja sen jälkeen sekä minä että poni sulauduimme rataan. En ajatellut muuta kuin radan hyppäämistä puhtaasti ja Armani suurin piirtein kuunteli apujani hienosti. Joskin se halusi koko ajan mennä kovempaa kuin minä. Yhtäkkiä olimmekin hypänneet radan läpi. Trippelistä tippui viimeinen puomi, mutta muuten puhdas suoritus, hienoa! Korotin rataa vielä niin, että muut esteet olivat 100cm ja trippeli 80cm. Tällä kertaa Armani kuunteli minua aivan loistavasti ja saimme puhtaan radan! Kehuin oria kauheasti, kyllä tällä edistymisellä estekentät valloitetaan! Loppukäynnit- ja ravit menimme maastossa rentoutuen. Ihana poika tämä meidän Armani!

© Team J&K     |     Tämä on virtuaalihevonen     |
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus NM.
Kuvat: Hippios